Vjeruj mi Matic Jeraša je trener....:sm018: (Zoran Jenić-Fića mi je FB prijatelj, tako da sam na tekučem sa svim zbivanjima):smoke:
Pogled za štampanje
Ma jeste garant on, video sam midzorce prosle godine na Torniku, bilo je takmicenje, a trener im je SVE skije poredjao jednu pored druge u sneg na jednu kantnu, ko domine! Reko, mora da je to taj slovenac! :D
Hahahahaah......pa red je.....:yay::yay:
@skiman
Mislim da i kod nas se ne moze poloziti za instruktora ako je izrazena krmarica (dosta se potenciralo upravo na tom "delu" skijanja). Ali par specificnih vezbi i to je dovoljno za ispravljanje
Upravo tako....vježba ispravlja sve....:smoke:
E baš imaš smisla za geometriju :awm2:
Na ovo sam mislio:
http://usnimi.me/thumbs/sp1ptp.png
@macak011
Tek sada shvatam da pričate o veleslalomu :) nemam ti pojma, ja to po osećaju i kada moram baš da vozim :)
Primijetices da na ovoj slici Ligetijevo unutrasnje koljeno dodiruje spoljnu nogu, a spoljna noga je pri tome manje-vise potpuno ispruzena. Ergo unutrasnja skija ne moze biti mnogo ispred spoljne. Drugo, iz cinjenice da unutrasnja noga dodiruje spoljasnju da se zakljuciti i nesto o sirini njegovog stava unutar zavoja. Razmak izmedju skija je napravljen na drugi nacin.
@ jopopo
Cenim da kontas da tvoja pretpostavka "pravog ugla" vazi samo za neke granicne uglove, strogo vece od nule, a manje od 90, pricam o liniji padine I osi simetrije skije. Sta to znaci: prakticno, kada se skijas zaustavi, dakle kada je uzduzna osa skije normalna na "liniju padine", onda bi taj ugao od 90 o kome pricas mogao biti zadovoljen tek ako stavis jednu skiju IZA druge, jel tako? Pritom, zavoji se mogu vrsiti do kraja, bez vezivanja, odnosno "u brdo". U nekom "inzenjerskom" smislu, tvoja teorija mozda vazi za neki granicni ugao pri kome postoji, kako da se izrazim, "pozitivan pad" skija niz brdo, odnosno postoji uslov za kretanje nizbrdo I u tom smislu slazem se sa tobom :)
@jopopo
Dobro! :)
Ja kad offujem tu nema milosti... nigde vise zanimljivih klipova, samo suv text.. :)