Sve ok ;) ja sam ga pogresno bio shvatio ili mi je on tada lose rekao
Pogled za štampanje
Sve ok ;) ja sam ga pogresno bio shvatio ili mi je on tada lose rekao
To nisu carinici, pošto carine sada nema između HR-SLO granice, postoji samo pasoška kontrola (pošto HR nije u Šengenu) koju radi policija - a sada su ih stavili na jedan punkt da bi ubrzali proceduru..
Kada HR uđe u Šengen onda će nam biti još jednostavnije, tj. neće postojati kontrola između HR-SLO.
Danas odlično skijanje u Nassfeldu, pravi minus, nisu betonirane staze - tvrde ali ne pretvrde - taman da drže ceo dan a da se lepo skija. Snega ima mnogo (po sajtu 270cm) i odličnog je kvaliteta - škripi :ok:
Iako je po prognozi stajalo da će biti 1h sunca, veći deo dana je bilo sunce, tek posle 14h su se navukli oblaci i počeo je da pada sneg - ali je vidljivost bila dobra - bez magle.
Evo i nekoliko današnjih slika:
Prilog 13160
Prilog 13161
Prilog 13162
Prilog 13163
Prilog 13164
Ja nažalost ove slike ne vidim.
I meni se često dešava da ne vidim slike a to sam rešio desnim klikom na ikonicu pa open image in new tab i uloguješ se pošto će tražiti logovanje.Osvežiš stranicu na postu i nakon toga će prikazivati sve postovane fotografije. Na žalost ovo treba raditi prilikom svake posete forumu :(
Danas predobro skijanje, staze odlično sređene i vidljivost dobra (iako ujutro nije tako izgledalo :))
Prilog 13170
Znaš i sam da tamo jutro dole ne znači mnogo, dok se ne popneš Milenijumom...
Uživaj!:ski:
Od ovih prvih četiri: prve dve sa vrha jedinice, treća sa vrha crne (žica 22) - pogled ka IT i četvrta sa dna crne. Ova odvojena je sa Carnia-e..
Danas ceo dan mećava, ono što je super je da nema magle, vidljivost OK (ne naravno idealna ;)). Što se tiče staza, preko utabanog snega jedno 20-30cm svežeg snega, tako da sam "isukao" jutros Line SFR i koristio isti ceo dan, van staze odlično (tamo sam bio 80% vremena).
Na stazi sa uzanim skijicama se ljudi muče. Danas bi trebalo da je palo za ceo dan oko 50cm snega a sutra bi trebalo i nešto više da pada i još nešto treba da padne u subotu... Sutra/prekosutra bi trebalo da bude još bolji offpiste - tako da sada odmaram i pripremam se psihofizički :D Samo da ne krene magla neka i pokvari mi planove ;)
Koliko vidim sličan scenario je u svim AT/IT skijalištima ovih dana, tako da ko može - neka beži u planine (naravno ovo važi za ljubitelje skijanja van staza).
Pa da, ali ujutru prvo što pogledam su webcamovi a ništa se pametno ne vidi ;)
Jutros je velika mećava ovde bila, i dole i gore ;) pa sam se plašio da će biti magluštine..
Danas zatvoren Nassfeld :(, a nije zdravo ići kolima ni u druge centre pošto po ulicama ima i po 20cm snega (posle čišćenja).. Sinoć smo posle skijanja ostavili auto parkiran i potpuno čist bez trunke snega a jutros je auto izgledao ovako (nalazi se u sredini zatrpan ;)):
Prilog 13179
Prilog 13180
Otrpali smo sanduk i izvadili skije pa mislili da idemo peške do Milenijuma ali džaba ne rade žice.... Palo je u podnožju minimum 80cm a gore ko zna koliko, a najavljuju do sutra još toliko.......
Nadam se da ćemo sutra da skijamo :sm018: