gledam koju su prašinu podigli moji komentari na
www.skijanje.hr i malo sam iznenađen što većina ljudi ovdje ne može prihvatiti da je Kopaonik dobro skijalište. nevjerovatno kako se pljuje po vlastitom skijalištu. i ja znam ponekad popljuvati Sljeme koje mi je pred kućnim pragom, ali bome priznam i kad su stvari ok.
meni je Kopaonik osobno ostao u predivnom sjećanju, bez obzira što je velik dio skijališta bio zatvoren zbog nedostatka snijega. razmišljam da bih se vratio u drugoj polovici ovog mjeseca, ali nisam siguran da ću uspjeti jer bih se htio iskijati i po Sloveniji i Austriji, a nema još puno vremena :)
za mene osobno da me skijališta zadovolje ne tražim da imaju 100km staza (austrijska skijališta su mi prekaotična s tolikom kilometražom), već tražim da za uložene pare dobijem kvalitetnu uslugu, a tu na prvom mjestu mislim na uređenost staza, organiziranost, ljubaznost domaćina... Kopaonik je u tri dana koliko sam skijao tamo imao sve to. Posebice sam, potaknut lošim komentarima na ovom forumu o stanju staza na Kopaoniku, bio iznenađen koliko su staze zapravo dobro pripremljene (naravno, najviše zahvaljujući umjetnom snijegu, ali bez njega se danas u vrijeme klimatskih promjena teško može).
a što se tiče forumaša ekozelja, ono 'ja skijam 35 godina, a ti samo 3 i ne možeš zbog toga dati suvisle komentare' ne drži vodu. možeš ti skijati i 50 godina, a opet vidjeti samo jedno ili dva skijališta ILI skijati 3 godine, svake godine provesti cca 25-30 dana na snijegu i vidjeti više od 25 skijališta i to na 3 kontinenta (uključujući i skijanje off piste na Himalajama). i tko je onda tu pozvaniji da komentira skijališta?
ja ću još jednom ponoviti - Kopaonik je jako dobro skijalište (nije mi najdraže jer tu titulu definitivno uzimaju Krvavec, Vogel, Lake Placid...), ali pri vrhu jest.
postoje i stvari za popraviti poput ubrzanja žica, posebice one dozlaboga spore sedežnice na Karamanu, ali sve u svemu - jako jako dobro.
:ok:
svidjelo se to vama ili ne...