Znam, ali mislim da oni pomalo prettjeruju sa kolicinom snijega pa rekoh bolje da cujem od nekog koji je bio gore.
Pogled za štampanje
Danas dobar dan za skijanje, bez padavina.. staze tvrde, dobro pripremljene.. snijega dosta, dolje preko pola, gore preko metar.. U funkciji su bili 6sjed, manji tanjir i bebi lift.
Super!Sjutra ce malo ojuziti i biti malo snijega da pada, prema prognozi.U nekom od ranijih postova si pomenuo bus ispred hotela Podgorica, ja rekoh nekim drugovima, oni zvali hotel i oni im rekli da nemaju veze s tim, kao to vjerovatno redi neka agancija, a tu im je samo polazna stanica.Dje da se informisu o tom?
Pa nema hotel Podgorica veze sa tim, Auto skola Miljanjic je u pitanju, oni imaju autobuse i vrse transfere do parkinga na ski centru i nazad. Ostavio sam gore brojeve cini mi se, da ne trazim sad. Mada za ovaj vikend nemas sta zvati, jer sam ja sinoc pitao, bilo je sam 10-15 prijavljenih, sto je mali broj. Vjerovatno zbog loseg vremena..
:) pozdrav svima
bio sam prosle i pretprole godine na bjelasisci i bilo je ok
planiram da dodjem i ove obzirom da se nadam da nema guzve. pitanje da li neko zna kako ce vreme biti oko 20 - 25 .02. ove god. i kakvo je stanje na stazama
vidim da ima novih staza. nemam vremena da citam forum pa molim konkrtean odgovor.
nadam se da cemo se videti :sm017:
Kako će biti 20-25 februara ne zna niko, ali velika verovatnoća da će biti snežno, ako te to interesuje. Svaka prognoza preko par dana ne može biti tačna ;).
Za ostale informacije pročitaj forum, ako nemaš vremena da čitaš onda nemoj ni da pitaš na forumu, idi na sajt:
http://www.skijanje.rs/Ski_Centri/cr.../bjelasica.htm
ili
http://www.kolasin1450.com/
ili
http://jezerine.org/
bas ti hvala:dziveli:
danas skijanje perfektno! staze super sredjene, bez guzve... samo je lose sto ne radi 2sjed radnim danima :(
Za one koji skijaju samo po stazama je to ok (da radi samo 6sed preko nedelje), ali za skijanje van staze i za bordere to je jako loše. Kako ćemo skijati van staze ako ne rade Ćupovi? To automatski znači da ne radi ni Ključ...
rekose da 2sjed radi samo vikendom ali sad u nedelju nije radio... ako im je vikend samo subota onda ok :)
To sto ne radi je stvarno lose, ali pretpostavljam da ga u nedjelju nisu pustali, jer vrijeme nije bilo dobro? ..
Ja sam mislio da dođemo preko sledeće nedelje par dana da vidim / iskijam malo. Ovako, plan je promenjen i idem na neko drugo skijalište...
(mislim ;), da od dve žičare radi jedna, pa makar bio to i 6sed)
Ne zameram im ništa, samo komentarišem ;)
Sad sam se cuo sa sestrom, dan je idealna za skijanje. Ali dvosjed ni danas ne radi.. -
_-
Koliko imaju skijaša radnim danima izgleda da bi im sasvim dovoljan bio i mali ski lift na početku staza :sm022: Evo live webcama sa šestosjeda, dan k'o iz priče, brdo snijega i sunce, a koliko je skijaša u korpama:
http://img14.imageshack.us/img14/4136/image3pfm.jpg
http://img707.imageshack.us/img707/5843/image6nd.jpg
Ako nekog sretneš na stazi možeš još da budeš srećan. Skijalištu se, u stvari, ne isplati ni ovaj šestosjed da pali, ali ko im je kriv...kako siješ, tako i žanješ. Bolje im je da se zatvore radnim danima nego ovako da rade, ili da priznaju da su nesposobni da upravljaju ski centrom, možda ima neko bolji... Mogu misliti kako se osjeća turista koji je danas došao da se skija, ima idealne uslove, prelijepo sunčano i hladno vrijeme, snijega kol'ko hoćeš, platio je sve što treba, ali avaj... Većina žica ne radi, jer eto ski centru se ne isplati :dontknow: Upravo ovakvo stanje, međutim, pokazuje da se mnogo manje isplati varati ljude na ovakav način, jer oni više neće ni dolaziti, jednom izgubljen turista je često izgubljen zauvijek. Tužno, stvarno tužno...:sm008:
Zato kažem da im ne zameram, ali ja neću doći ;). JeR 6sed je lepa stvar, ali pod njim nema mesta za off-piste skijanje. Dok ispod Ćupova i oko Ključa ima i te kako :ok:
Sjajan video sa katuna Vranjak (1770m) ispod vrha Troglava (2075m), nedaleko od Ski centra na Bjelasici. Ovuda je i naš forumaš Branix krstario svojim sankama prošle sezone, stvarno pravi raj, sa preko metar i po snijega, prelijepo :yay::yay::yay::
http://www.kolasin1450.com/tura-motornim-sankama-0
Čisto da se vidi kakvi su i koliki potencijali Bjelasice...
Evo par rijeci o skijalistu 02.02.2010.(moje vidjenje)
Stigli smo gori oko 9.20 , prvo iznenadenje je pocetak rada zice u 9.30 (mislim da 8.30 vrijeme kad treba pocet sa radom) . Staze okupane suncem , perfektno ispeglane za svaku pohvalu bez daska vjetra cinilo mi se da ce biti perfektno bordanje. Uzeli karte i sjeli na sestoguz odradio par zica , ugrijao se i cijelo vrijeme promatrao dvosjed kad ce on zavrtiti , ali nikako , malo pomalo mi se uvukao crv sumnje da ni nece. Pitam na zici radnike a oni slijegaju ramenima . Na kraju nije ni zavrtio . Pauza za rucak u restoranu , sve pet osim cijena i u Svicarskoj (najskuplja) je jeftinije nego ovdje . Grah 7 eura , cevapi 7 eura, cola 2,5 eura i da ne nabrajam preskupo , preskupo za najmanje 50 % , ali to je njihov izbor.
Sve u svemu zica i staze ok :ok: (kad bi radila i druga zica ) , proguta bi i placanje parkinga , ali proci toliko km za jednu zicu NE HVALA.
Pozdrav
2sjed radi samo vikendom, kad je fino vrijeme :)
dok nije bilo sestosjeda svi smo dvosjed ogovarali i cekali sestosjed,sad kad je sestosjed tu opet je prica o dvosjedu...Koja je to ljubav...
PS sto se mene tice ne bi nikad vise sjeo u dvosjed a da je sestosjed pored bez jedino zbog skijanja na kljucu i kad se umorim na sestosjed da odmorim malo na dvosjed...
100 ljudi, 100 ćudi ;). Prost rezon: 6sed ne nudi ni 1% offpiste mogućnosti, a ko voli po dubokom (border, skijaš) - nezamenljivo :D.
Išao bih ja i na 6sed, naravno, ali pista "brzo" dosadi...
Evo jednog zanimljivog klipa o servisu na Jezerinama.. http://www.youtube.com/watch?v=6SmmqlebxYE
kakvo je stanje? oce otvarat dvosjed preko tjedna ili od sad radi samo vikendom?
samo vikendom ce raditi dvosjed
Evo par slika od srijede i cetvrtka ..
Danas se dogodio visecasovni nestanak struje na Jezerinama. Na zvanicnoj fb strani stoji da je prekid bio od 11 do 13h, medjutim, neki poznanici koji su bili gore kazu da je struja nestala dosta ranije.. Zaista lose:sm008:
Kakvi smo mi srecnici hahaah :)
Preveliki.. Bas bih popi*dio sam otisao danas gore..
Par Ilijinih slika sa Jezerina (2010):
http://aeoo.me/na/bjelasici/
Sjajne slike, svaka cast!.. Inace, valjda je danas receno gore, da ce se sa danasnjim ski passom moci skijati neki drugi dan, zbog nastale situacije danas. Pa ako je neko sa foruma bio danas gore, neka provjeri, za svaki slucaj.
Odavno nisam pročitao ovako zabavan članak u novinama a vezano za skijanje:
Ovo je štivo koje se mora pročitati i zaključak: skijaši na Bjelasici pamet u glavu! :DCitirati:
Staze za odvažne
Dan, Regioni, February 08, 2010
KOLAŠIN Vikend na skijalištima skicentra Bjelasica pamtiće se po izuzetno pripremljenim stazama za svaku vožnju od spusta do slaloma i veleslaloma. Iako je prethodne večeri padala kiša, staze na Jezerinama nijesu izgubile na brzini. Upravo je subota bila idealan dai za boravak na skijalištu i prilika da se brojnim posjetiocima prezentuje rad Gorske službe spasavanja.
Poznato je da skijanje spada u opasne i ekstremne sportove, a skijaši su odvažni i hrabri ljudi koji se nikada ne zadovoljavaju prosječnom dozom adrenalina. Još hrabriji, ali i veliki humanisti su spasioci. Oni stazu i terene poznaju u prste. Znaju svaku krivinu, udolinu, riječju poznaju staze u dušu. Njihov zadatak je da obezbijede red na skijalištu i da budu pripravni da intervenišu i pomognu u slučaju da neko izleti sa staze u provaliju i obezbijede mu transport do mjesta gdje će mu biti ukazana prva pomoć. Gorska služba je opremljena neophodnom opremom da djeluje brzo i po pravilima, onako kako se to radi u svjetskim zimskim centrima. Demonstracija improvizovane intervencije pokazalaje da su pripadnici ove službe obučeni da pruže adekvatnu pomoć. Ipak, prezentacija je pokazala da se pravila kada dođe do izlijetanja i padova moraju poštovati, ali da je svako povređivanje slučaj za sebe. Najvažnije je da se na stazu dođe sa adekvatiom opremom. Da se u vrijeme skijanja skijaši posvete samo tome i da rasterećeni svakodnevnih briga bar toga dana budu opušteni i posvećeni isključivo uživanu na snijegu. Ukoliko se. pak, desi da neko skrene sa staze treba zadržati prisebnost i odmah pozvati službu spasavanja. Članovi ove službe opremljeni su specijalnim kadicama za imobilizaciju u slučaju povrede kičme i adekvatnim motornim sankama, uz čiju pomoć će se najbrže i najsigurnije obaviti evakuacija povrijeđenih. Inače, ove sezone na skijalištima Bjelasice nije bilo težih padova i povreda. '
Spasioci sa Bjelasice poručuju da su staze izuzetno dobre, profesionalne, brze, ali da, ipak bez obzira na skijaški staž, tehniku i obučenost, prilikom spuštanja sa vrha „Viline vode" i drugih staza, skijaši moraju i te kako biti oprezni. Jer, nepisano je pravilo da ako se poštuju zakonitosti koje je priroda uredila i postavila. uživanje u zimskim sportovima i boravak na snijegu može biti samo privilegija.
M.J.
He he he...
" Da se u vrijeme skijanja skijaši posvete samo tome i da rasterećeni svakodnevnih briga bar toga dana budu opušteni i posvećeni isključivo uživanu na snijegu. Ukoliko se. pak, desi da neko skrene sa staze treba zadržati prisebnost i odmah pozvati službu spasavanja "
Ni slučajno nervozan na stazu! :sm022:
e koliko ima sad kilometara staza kad su napravili ovaj sestosjed?
oko 20ak km staza..
Pa u potpisu svih slika osim poslednje 2 piše "Ilija Perić" :)
Ja sam u nedjelju gore, najavili su oblacno vrijeme, ali bez padavina, tako da ocekujem dobro skijanje.. ;)
„SKI-CENTAR KOLAŠIN 1450” OVE GODINE POSTIGAO REKORDNU POSJETU
Metar snijega za beskraj uživanja
..
Opsirnije: http://pobjeda.me/citanje.php?datum=...2-13&id=179609
Skijanje jeste danas bilo odlično, ali bi staze mogli biti utabanije. Čini mi se da im fali još jedan ratrak. Poslije 13h naprave se grbe.
Ostalo - vrijeme super, oblačno, -2. Ćupovi radili i sa njih se odlično vozi. Stvarno je bezveze da radnim danima ne rade, to daje jednu lošu sliku o skijalištu.
I nije mi jasna oznaka staze sa Ćupova - plava? Iako sam vidio na karti, mislio sam da je možda greška, a oni stvarno stavili plave štapove pored one druge strmine sa vrha :-).
Recimo, taj dio je, po meni, crnji od bilo koje staze na Kopu.
Ipak, skijanje je super i za jedna dan se može odvesti 20-ak žica.
Ja namjeravam sjutra ujutro iz Pg gore.Ima li neko da skupa idemo posto moji drugovi vise vole u penzijskom da piju kafu nego da uzivaju na snijegu?