Skoro pa savrsen ;)
Pogled za štampanje
Skoro pa savrsen ;)
Kronplatz, staza Arndt......samo još da skupi ruke, popravi krmaricu (beži mu jedna skija izpred druge u svakom zavoju) i to je to...inače me oduševio svojim skijanjem....:yay::sm011::sm018:
Slazem se da sa rukama i ne radi previse ali ne kapiram ovo da mu jedna skija bjezi ispred druge...
Jesi li mislio na ovako nesto?
http://www.youtube.com/watch?v=vlzIkIQa3e0
pa od treceg minuta...
@Pejamachine:
e, ovim se ja drogiram vec 5 godina - imam ceo DVD, Klaus Mair legenda.. :)
Takodje, ne kapiram ni ja to bezanje skije? :dontknow:
Ni ja ne kapiram to. pa zar nije poenta da gornja skija u zavoju uvek bude ispred donje
Skija beži kad nemaš obe skije u zavoju poravnate-ni jedna ne smije biti izpred druge (ne znam dali je to pravi izraz na vašem jeziku) . U lijevom zavoju leva, to jest gornja skija ne sme da bude ispred desne skije, več mora biti poravnata sa desnom i obrnuto u desnom zavoju....teško je menio to sad na vašem jeziku objasnit......pogledajte klasičnu krmaricu t.j. bežanje gornje skije) od 2:28 Nemojte se sad previše zamarat time, ali kod nas naša slovenska škola izbjegava to i učiteljski izpit skoro i nemožeš proći ako te vide da voziš ovako. Jako se pazi i na položaj ruku, kao i nagib tijela u stranu i napred....al sad su ovo finese, što sve fali Dini do perfekcije......lijepo skijanje za pjevača, nema tu šta.....pohvalno....@Grazer: evo ti odgovora.....
http://www.youtube.com/watch?v=4f7nOI20hts
jedno je bjezanje skija (to je kad dodje do sirenja nogu u zavoju ili slicno kao tipa u 2:37 na tvom videu) a da je jedna skija tj gornja bude ispred donje to je normalno. barem po meni. Zamisli anatomski kad se paralelno spustas niz brdo, noge su paralelne ali cim okrenes na jednu stranu (levo ili desno) a drzis koljena paralelna i zajedno odmah ce gornja skija doci napred. Kad menjas pravac i okrenes nizbrdo opet ce biti poravnate.
ovo sam brzinski samo nasao primere ali pogledaj da pri promeni pravca uvek je gornja skija napred.
Bode Miller
Hermann Maier