E, evo da probam da ti odgovorim kad si se tako dobronamerno zainteresovao.
Kad se pomene termin "skijanje", to za mene ne predstavlja puko fizicko vaspitanje i spustanje niz (kvalitetnu) stazu u sto vecem broju po skijaskom danu, vec kompletan dozivljaj - od samog putovanja do ski centra, pa smestaja, pa cene istog plus cene skipasa, pa pogleda sa vrha planine, itd. Tu nikako ne smem da zaboravim i profil ljudi koji dolazi i koristi isti vertikalni transport zajedno sa mnom, ljude sa kojima mozes lepo da popricas, a da ne budes istovremeno skeniran da li je tvoja jakna pravi ili lazni bogner, colmar, volkl, fischer i slicno. Takodje i zaposleni u SS na BZ su predusretljiviji i meni blizi u smislu one neobavezne komunikacije prilikom ukrcavanja. Dalje, vlasnici smestajnih objekata na BZ su daleko ljubazniji i nekako mnogo prirodniji nego njihove "kolege" sa Kopa, a opet obrnuto srazmerno materijalno bogati sto verovatno i utice na prirodu njihovih licnosti, jel'te? Dalje, sama planina, u ovom slucaju Balkan, je daleko lepsa i nekako "divlja" u odnosu na fensi Kop, a i strasno me podseca na jedno skijaliste koje mi je bilo najdraze sve do raspada bivse skracene juge, a to je Brezovica... Da ne zaboravim, muka mi je od fenseraja na kopu, gomile pozera i mrstavaca po sterilnim kaficima, "ko nema Bogner, celava mu keva" i ostalih fazona koje kop neminovno nosi sa sobom, uz gomilu prenaduvanih cena smestaja i skipasa.
Nadam se da sam ti barem malo objasnio zasto JA VISE VOLIM BZ OD Kopaonika, iako Kopaonik ima vise nego duplo kilometara ski staza kvalitetnije pripremljenih nego na BZ (za sada), a gde je i sam teren za skijanje lepsi ako se posmatra samo "pausalno", odnosno kada se "iskljuci" sve ostalo sto cini jedno "skijanje" o cemu sam pricao malopre. Izvinjavam se svima za :sm023:, kad me vuce za jezik.