Inace sve pohvale za gazda Dragana iz Goleme reke i bio mu je danas odlican gulas od divlje svinje :sm017:.
Pogled za štampanje
Inace sve pohvale za gazda Dragana iz Goleme reke i bio mu je danas odlican gulas od divlje svinje :sm017:.
Bio i ja za vikend. Subota u dobrom minusu, jak vetar, magla i sneg koji nije stao od prethodne noi pa sve do 12h. Posle toga sunce i fantasticno vreme za skijanje. Zbog velikog snega staze neutabane, sa dosta novog snega koji moze da bude prilicno iznenadjenje ako se ne pazi. Skijasa relativno malo, momci izSS na zicama i stazama su lavovski odradili bitku sa snegom, medjutim neko drugi, a da li je to SS ili neka druga firma - javno preduzece Stara Planin, ako postoji (?), nije ocistio parking pored frankenstajna, pa su se skijasi parkirali uz sam bok hotela, jedno deset vozila max, i gore na prilaznom putu! OGROMAN MINUS onome ko je zaduzen za ciscnje parkinga pored hotela! Uzas, bruka i sramota! A posle kukate kako nema turista i para, tezak zivot itd. Pa i ne treba da ih imate kad ste lenji! U garazu vec standardno moze samo ako imas sobu u hotelu, sto je OK, da ne budem pogresno shvacen. Na prilazu hotelu, na delu puta gde je neka crvena zemlja, sta god to bilo, jedna manja grtalica upala u sneg, a druga stala, blokirala put - iako moze da se prodje od obe u oba smera! - i dok nisam otisao gora da pitam mamlaza sto ostavi kamion po sred puta, on ladno ne bi ni sisao da je pomeri. Ovako sidjosmo zajedno, pomeri je u stranu, pa je jedno deset automobila iza mene i par odozgo uspelo da prodje "barikade". Jednom recju, oba vozaca su kreteni. Tacka. Jos jedan minus.
Nedelja je bila daleko bolja, put znacajno bolje ociscen, ne znam dal' je bila ista ekipa ili "druga smena" ali ovi su znali da odrade posao. I parkling pored hotela ociscen ali je temperatura bila u blagom plusu, malo vise skijasa, malo manja magla ali sunca nigde... Skijanje znacajno bolje zbog odradjenih staza, kisa je padala na suncanoj i konjarniku, staze razbijene brzo, ali babin zub-staza5, drzala ceo dan sa vrlo malo skijasa, u svojoj drugoj polovini potpuno pregledna i bez magle. Dva puta sam zaronio u duboki sneg u gustoj magli, odvlaio bubrege prilikom kocenja na konjarniku jer sam preterao, a noge bole ali uglavnom ceo zavrsio ski vikend. Opet, veliki pozdrav za Slavisu i baka Nadicu iz Vile Babin Zub ciji smo opet ili gosti i svaka cast za crno vino koje je izlecilo bolne misice!
E koji sam balvan, uvatio da editujem poruku, promenio krs ovih gresaka gore, pa uzeo nesto deseto da radim (na poslu sam, hehe) i zaboravio da kliknem sejv i sad ostade stari post, ovako nikakav... ahahaha! Elem, bice i par slicica od vikenda kad nadjem aparat..
htedoh da ubacim slike ali firefox nece da me uloguje na forum, a opera ne da da atachujem... ako i kad proradi, ubacicu ih.. :sm008:
@macak011@
Neverovatno je da vec par godina unazad sluzba sa grtalicama lose odradjuje posao, em kasno dolaze, em su aljkavi narocito kod parkinga... ocigledno nisu bas zainteresovani za posao :glavaozid
Inace nasi prijatelji su proveli pet dana na SP. Nisu skijasi ,,teraci,, vise su hotelski gosti, ali nema veze... i po njihovim recima Kopaonik je izgubio svoja cetiri gosta, tako da ce se oni presaltovati nadalj na SP :yay: u svakom slucaju su prezadovoljni.
@roman
Cao drustvo, veliki pozz za Masu! :)
Ne mogu, a da ne primetim da je recimo 2009/10 dok nije bilo Jabuckog Ravnista u sistemu, sve funkcionisalo mnogo bolje sto se ciscenja tice. Bila je jedna narandzasta grtalica manjih dimenzija i jedan momak ko da radi na baterije covek, ne moze da se skrasi ni pet minuta, nego samo shparta gore-dole. Smetovi su bili visoki i dva metra na prilazu EPS hotelu i domu, a put je bio ociscen sve do asfalta i obe trake su bile prohodne! Ja nikad u zivotu nisam video takvu predanost poslu. Ta grtalica nije stajala! Kako je novi sistem i hotel napravljen, tako je ekipa za volanom tih grtalica postala totalno tupava za posao koji obavljaju - verovatno rodbinske veze za posao, "imam decka za grtalicu", itd, itd... Medjutim, bez obzira na sve, ipak je koliko-toliko podnosljivo i nije alarmantno sve dok se ne zaglave na putu neki sefovi ili glavesine koji gore dodju samo na licnu promociju, a onda ce da nadrljaju verujem. Sto se mene licno tice, BZ uvek ima prednost u odnosu na Kop, iako je na Kopu skijanje, ruku na srce, daleko bolje i kvalitetnije. :dziveli:
Moze li da se parkira kod konjsrnika?
Moglo je, stavise, bilo je prilicno malo automobila pored konjarnika u nedelju... valjda su svi otisli gore na ociscen parking. Ne znam kako je bilo u subotu, zbog magle nisam ni isao na stari deo skijalista.
Macak011 ,
Volio bih da znam ,posto si vec pomenuo,kako gledas na skijanje na Kopaoniku u odnosu na SP.
Zasto je na Kopu bolje ,a ti recimo ipak volis SP ?
Krajnje dobronamerno me to interesuje.
Evo da i ja odgovorim na tu temu. Odem ponekad na SP cisto zbog jeftinijeg pasa i svaki put se iznerviram. Na kraju jedina stvar koja povadi dan je voznja po dubokom na Konjarniku ili negde drugde gde uspem da nahvatam nesto.