Na sajtu www.tckopaonik.com/sr/ski_info.html ne postoji Mali karaman (ski lift):( :( :( :(
Pogled za štampanje
Na sajtu www.tckopaonik.com/sr/ski_info.html ne postoji Mali karaman (ski lift):( :( :( :(
Usustini ta zica sada vise nije bitna.Ko ce sad da se vozi tanjirom kada moze cetvorosedom ( mozda eventualno ski skola )
Da li neko zna kojom snagom treba vetar da duva da bi se zbog toga zatvarale zicare?Da li ih zbog malo jaceg vetra zatvaraju samo kod nas ili je to slucaj i u inostranstvu?
Svaka žičara ima upotrebni sertifikat, i izmedju ostalog se zna koliko može da "duva" da bi bila bezbedna. Trebalo bi da ima merač brzine vetra na svim "stanicama" (početnim, medjustanicama i na kraju) i na osnovu toga žičmeni odlučuju.
To je pre svega bezbednosna mera i naravno da se primenjuje svuda u svetu.
(da li kod nas ima i zloupotreba ne znam)
Moram da se prikljucim cestitkama mnogih ljudi za novi cetvorosed,probao sam ga juce i prekljuce i stvarno sam vrlo zadovoljan kako funkcionise.Verujte da sam se svaki put kada sam seo osecao kao da me katapultira prilikom ubrzanja,i za 4 ipo minuta na Pancicu sa brzinom od 3,5 m/s je stvarno NESTO,a maximalna brzina je 5 m/s i jos nije pustana dok ne prodje izvestan period tzv PROBE.Malo je pokvarilo moje odusevljenje to sto je pomenuti cetvorosed juce ujutro posle -25 prethodne noci potpuno zaledio i nije radio do podneva ali kazem utisak o zici je vrlo jak!Pozdrav,POP
Nemoj da potcenjujes tanjir na Rtnju. Za Novu godinu, negde 3-4. januara kada se pokvario inace uzasno spori cetvorosed, pa su ljude i decu do sest uvece skidali sa korpi dok su uplakane majke trcale gore-dole, da vidis kako je svima tanjir sutradan bio drag. A nije uopste bio sporiji od cetvoroseda, naprotiv.Citirati:
Originalno postavljeno od Bojan87
Sve je to lepo nego sad cu da ti kazem kako kod nas funkcionise. Za zatvaranje zice zvanicno je odgovoran sef smene GSS-a. U praksi procedura je sledeca, ima malo ljudi na zici, jedan doticni gospodin iz Genexa (da mu ne pominjem ime) zove sefa smene GSS-a i kaze slusaj, ta i ta zica nam je neisplativa javi tvojima na reonu da predloze zatvaranje. Ali kako cu kad nisu toliko losi uslovi. Znas da moras da me slusas i nece ti dlaka sa glave faliti. Alo vi na reonu treba da se zatvori zica predlozite. X i Y sa reona Pancic prejak vetar gore (a u stvari je 10m/s i tek je podne) predlazemo zicmenu da zatvori zicu (ovo pricaju sefu smene). Sef smene coveku iz Genexa, tu i tu su losi uslovi moji ljudi predlazu zatvaranje zice zbog bezbednosti. Covek iz Genexa-imas zeleno svetlo i zica se zatvara...Citirati:
Originalno postavljeno od wlad
E, Milos79, ne znam da li je tako ali tacno tako zamisljam
Citirati:
Originalno postavljeno od milos79
Uopste nije tako znam da se nakad sam skijam na Knezevim barama.
Prijatelju aj budi posten pa kazi je si li se ikad u zivotu sam skijao na liftu tipa sedeznica negde na Kopaoniku ne racunajuci Bele Reke?Citirati:
Originalno postavljeno od KOP_MANIA
Ja nisam i ne znam nikog ko jeste, al zato znam dosta ljudi iz GSS-a, a znam i hohstaplere iz Genexa.