Pa tim pre je onda neka druga lokacija mozda bolja u 3d ali verovatno je zato orelle najjeftiniji. Ja bih voleo da kad vec predjem 1400 km ne budem llimitiran samo jednom dolinom vec da obidjem sto vise.
Pogled za štampanje
Pa tim pre je onda neka druga lokacija mozda bolja u 3d ali verovatno je zato orelle najjeftiniji. Ja bih voleo da kad vec predjem 1400 km ne budem llimitiran samo jednom dolinom vec da obidjem sto vise.
U mojoj kombinaciji tih 50 evra razlike je ustvari 100 evra tako da mi je to dobro doshlo se plati Krvavec otvaranje sezone.
evo i racunice preko neke agencije/udruzenja...posto nas osmoro ide ovako to izgleda.
ValTho
- Smeštaj u četvorokrevetnim apartmanima + prevoz + šestodnevni ski pas - 329 evra.
Orelle
- Smeštaj u 8krevtnim apartmanima + prevoz + šestodnevni ski pas za Val Thorens - 239 evra.
Da, upravo sam o tome i pričao, kome je svaki evro ( a ovde ih je dosta u igri) bitan, a ko opet želi da skija na vrhunskom skijalištu, tu je Orell, kome je novac i ušteda nebitna stavka, ići će u centar Val Thorensa. Svako od nas zna šta mu je prioritet i šta zapravo želi. Grimani će boravkom u Orellu dobiti još 3 dana skijanja u Sloveniji, neko drugi će dobiti ski in - ski aut u Val Thorensu ( a možda i Krvavec)... U svakom slučaju, ako vas vreme posluži, super skijanje vam ne gine.
e sad kad si vec spomenuo orelle, gledao sam taj smestaj kod skibusa, i vidim da je smestaj skroz ok, u odnosu na smestaj u val thorensu...e sad jedno ptanje to mestasce orelle, kakvo je...jel ima neka prodavnica blzu, zbog kupovine hrane i ostalih potrbstina...i da li u selu ima jos nesto zanimljivi i ima li uospte nekog nocnog zivota.... i koliko zaprvao orelle pravi problem zbog povratka iz tri doline, jel mora mnogo ranije da se krene nazad, kad vozi zadnja gondola i tako to...bas me interesuje...
Sve sam već objasnio na prethodnoj strani, a poslao sam ti i na PP, ali ipak evo i zbog drugih još nekih podatsaka koje sam ti napisao a ovde nisam naveo:
Ono što nema u ovom tekstu je cena bazena, saune, đakuzija i turskog kupatila, mi smo imali popust, tako da je za nas cena pre podne bila 4e, a popodne 7e, uz obavezan kupaći(ne šorc za kupanje)i rezervaciju na recepciji jer je mali bazen. U sklopu hotela je restoran gde možeš da jedeš, ali ne znam koje su cene jer smo se hranili u apartmanu. Ja sam lično bio zadovoljan sa 150km staza i nisam dokupljivao za ostale doline. Ne postoji mogućnost doplate za sve dane, jer je jak komplikovano stići na vreme iz drugih dolina. Ako hoćeš možeš dokupiti jednodnevni čisto da vidiš kakve su druge doline i staze, a možeš i svakog dana da dokupljuješ ako ti se isplati. Depozit je zavisio od veličine sobe i mislim da je iznosio 300e u 4kr, a taksa je 3.5e za sedam dana. Blizu Orela su i dva gradića, na 10ak km u koje možeš da ideš u provod (nisam bio), a taksi do njih je 20ak evra u jednom pravcu. U sklopu samog hotela je jedna prodavnica koja je oskudno opremljena osnovnim namirnicama i u njoj se hleb naručuje uveče za sutradan. Nadam se da sam ti pomogao, pitaj ako te još nešto interesuje.
hvala jos jednom i ovde :op
Ono što je obeležilo početak ove sezone u Alpima jesu ekstremne vremenske razlike. Prvo je ceo novembar bio izuzetno suv i sunčan zbog čega je sezona u Val Thorensu počela sa par dana zakašnjenja i to na nekoliko veštački osneženih staza a Tri Doline su svoje otvaranje pomerile za nedelju dana, tačno pred naš dolazak. Sneg koji je napadao par dana pre nego što smo došli i lepo vreme koje je potom usledilo obećavali su dobro skijanje...
... ali onda vreme prelazi u drugu krajnost i do kraja nedelje je uglavnom bilo klasično zatrpavanje.
Praktično su dva dana bila uživanje za skijanje, 1. i 3., a ostalo je bilo skijanje po slabijoj vidljivosti, mekanim stazama i jakim vetrom pri vrhovima. Toliko snega je palo u kratkom vremenu da sve staze nisu ni stizali da utabaju i dosta ih nije radilo, kao čuveni Cime de Caron.
Količina i kvalitet snega za off-piste odlični, mada u mom slučaju nepoznavanja terena i smanjene vidljivosti ne mnogo praktikovano, iako sa nekih staza nije ni moralo da se silazi da bi se vozilo ovom tehnikom jer ih je bilo i neupeglanih :sm021:
Ipak smo izvukli maksimum koji smo mogli, proskijali sve doline, skijali svaki dan, i utisci su i pored problema sa vremenom pozitivni.
Evo par slikica i iz Kurševela: