bravo Wlad :ok:
nije na odmet........ako je nekom promaklo :ski:
Pogled za štampanje
Sto se radi sa klimom...sjecam se prije 5-6godina kad krene jug da duva i donese kisu u pg na planinama bi padao snijeg i natalozio finih 2 metra snijega...a sad kisa svudje...:( kako mi se cini vise na zabljak necemo moci vidjeti ovakve slike...
Ja se ipak nadam da će snijeg koji je napadao na Bjelasici da "preživi" do vikenda, kada se očekuje zahlađenje. I otvaranje skijališta.
Pa ja mislim da ce prezivjeti nekako, jer je to sve dobro sredjeno i utabano, a gore se ne najavljuje previse kise ja mislim. Samo da izdrzi do vikenda. :ski:
Naravno, Pobjeda :sm018::
http://www.pobjeda.co.me/citanje.php...2-22&id=176778
Otvaraju 25 - to je petak.
Da, nisam vidio.
Mada, mislim da bi postovi za Bjelasicu za ovu sezonu trebali biti pod ovim topikom - Bjelasica 2010 - a ne pod ovim drugim.
Sad je najbitnije da prestane kisa jer sam se cuo sa ljudima koji su iz Kolasina da je kisha otopila dosta snijega i da je stanje zalosno.Ako ima neko neku "svjezu" informaciju neka napise. Ali kako je krenulo izgleda nece biti nista od skijanja za vikend :(
Pa to više znači da treba da čitate / pratite teme na forumu koje vas interesuju ako već pišete ;). Ovaj forum ima pod forum Crna Gora > Bjelasica - i sve teme pod njom imaju veze sa Bjelasicom (uopšte), Kolašinom, Jezerinama itd. pa može da se postuje u bilo koji thread...
A ponavljanje poruka nije strašno, ali u formuskom "žargonu" je spamovanje :D.
@wlad
Batali priču o ponavljanju,što ćemo sa ovom kišom, kukalo nama ????
Oće li ovi palit' one topove za vikend, jer su prognoze da za subotu ipak ide zahlađenje?
Ja se spremam za subotu, kad ono ode snijeg :-(
A i ja sam se spremao ali izgleda cemo skijat doma ovaj vikend. Najavljuju zahladjenje ali ako ova kisa bude trajala mislim da nece biti nista od skijanja i ako bude zahladjenje...
Citam danas na meteo zavodu CG, da se gore ne ocekuje puno kise, a od petka zahladjenje sa novim snijegom!
Aj Bog te cuo sto bi rekli nashi stari :) ja jedva cekam da stanem na snijeg....
E da imamo sada web kamere gde bi nam bio kraj ;). Ako se ne otopi skroz, onda će tabačima nabiti mokar sneg - ako zahladni to je onda super podloga i dovoljno ga je i 10cm za skijanje :ok:.
Ako u petak okrene na sneg, jak, a ono od pre opstane (a trebalo bi pošto su ga tabali) onda može da bude skijanja u subotu. Ali ne morate žuriti, sačekajte nedelju da vidite šta je bilo u subotu ;).
P.S.
Ja se odjavljujem sa foruma do ponedeljka pošto imam neizostavnog posla :D.
Slazem se sa Wladom, cekajte nedjelju. Ja sam gore odmah posle Nove, na nekolika dana iz cuga, pa ako neko ode prije, neka se javlja i kaci slike.
p.s. Wlade, uzivaj :)
Ovo bi mogla biti slika sa Jezerina od danas. Čini se da će snijeg ipak držati do vikenda.
Ja sam vec rekao, da mislim da ce izdrzati.. :dontknow: .. A, odakle ti slika?
a sumnjam...u kl samo 20 cm snijega...temp +8...:(
Primjecujem da zima svake godine kasni...Npr prosle godine snijega je bilo u januaru vrlo malo ili padne ga 'dosta' pa poslije toga naidje toplo vrijeme ili kisa pa ga otopi...i sve tako...al zato je snijeg u februaru dosao i bilo je extra za skijanje...
Izgleda ipak nema skijanja ovih dana.. :(
strpi se jos par dana. doci ce sneg.
Sa Facebook-a:
"Ski centar Kolašin 1450 - zvanična stranica
Na žalost u Ski centru trenutno pada kiša koja je odložila početak skijanja. Ski centar je spreman ali kiša i dalje pada. U gornjim dijelovima staze i dalje ima dovoljno snijega ali u dijelu ispred restorana za sada nema. Nadamo se snijegu. Izvještavaćemo o eventulanim promjenama.9 hours ago "
E, kada je bilo snijega vi niste bili spremni. Sad ćete ga čekati.
haha, dobra fora.
doci ce dani gde ce morati da zive od onoga sto zarade. tek onda ce bit interesantno.
jel se jos uvek placa parking?
Placa, placa, kako da se ne placa! 1e/sat.. :) .. P.s. od ove godine ski centar ima i novi depo za odlaganje skija cipela i stapova. Dio za cipele ce biti opremljen grijacima. Depou ce se pristupati preko ski passova.
NA BJELASICI KIŠA ODLOŽILA SKIJANjE
Nada u novogodišnji snijeg
Kolašin - Ogromne napore na uređenju skijaških staza i značajna ulaganja na izgradnji novih žičara i šestosjeda „Viline vode” koje su upotpunile ponudu Ski-centra „Kolašin 1450” – juče je odložila kiša. Direktorica Ski-centra „Kolašin 1450” Ivana Peković, potvrdila nam je da je odloženo zvanično otvaranje skijališta.
- Planirali smo da u petak zvanično otvorimo sezonu skijanja koje će ove godine biti puno zanimljivije i atraktivnije na Bjelasici zbog novog šestosjeda „Viline vode” i novih deset kilometara uređenih staza. Sve je bilo spremno da skijaške staze omoguće prava uživanja, ali je kiša učinila da odložimo zvanično otvaranje zimske turističke sezone – kaže Peković.
Juče je na planini bilo više stotina gostiju iz Albanije koji katolički Božić proslavljaju u Kolašinu i smješteni su u hotelima „Bjanka” i „Lipka”.
- Snijeg koji se najavljuje narednih dana će vratiti pravi zimski ambijent na Bjelasicu. Imamo najavljeno interesovanje gostiju za Novogodišnje praznike koji su uvijek najatraktivniji dio zimske sezone u Kolašinu, najavila je Ivana Peković.
Izvor: Pobjeda
Sta je sa ovim vremenom? :awm2:
Po nekim vremenskim prognozama na BBC weather site-u najavljuju veliko zahladjenje od nedelje. E sad dali ce biti snijeznih padavina to cemo vidjet.
sto, bas je lepo vreme:sm019:
u novogodisnjoj noci 15 stepeni:sm022:
'oce li vise ova zima:couto:
pa koliko ja znam zima je uveliko stigla. samo sto sneg nije pao.
Je li moguće, evo ga konačno novi sajt:
http://kolasin1450.com/
Ski centar Kolašin 1450 - zvanična stranica Jak snijeg na stazi.
Ojha :), ima webcamova na sajtu, samo se ne podudaraju sa podacima o visini snega ;).
Bravo za sajt, super je što ima kamera, to je glavna novost, ima i temperatura u podnožju i na vrhovima 2seda i 6seda...
mislim da je uvodjenje kamera i ukupno redovno update-ovanog sajta odlican potez kao i ski bus koji ce saobracati. time ce dobiti na masovnosti ljudi koji ce dolaziti iz pg-a. sada je potrebno ne puno para da se dodje i skija.
Danas se na Vilinim vodama moglo skijati sasvim fino :sm019:
Podnožje staze loše (dio koji se skija od lifta Carev Do do kraja), ali gornji dio staze, nakon silaska sa šestosjeda - odličan.
Bjelasica je čudo - svuda okolo kiša, a na njoj snijeg 20-30 cm.
Cesta je zakrpljena, ništa spektakularno ali bolje nego prethodnih godina. U kafanama ogromna gužva, ne možeš naći mjesta. Na stazi si više mogao čuti albanski i ruski nego crnogorski i srpski. Jbg, podgoričani ne znaju za web kamere i slične stvari. Prevelika su oni šminka za ovo:sm022:
Sutra bi trebalo da bude još bolje, upravo pada snijeg.
hvala na postingu.
ovo se zove socijalni zivot.
skojao, slikao, objavio na netu i obradovao clanove na forumi.
:dziveli: