Mrzim Ledeni Talas
Pogled za štampanje
Mrzim Ledeni Talas
Zabljak je vrh! Vreme je bilo ne san snova nego 3 sna snova. Vetra nema, a prvi oblak tamo negde iznad Italije :kez: . Staza od medjustanice, a pogotovo 2ka je najbolja staza koju sam ikada vozio u zivotu. Ima za svakog ponesto a cini mi se da borderi prednjace i da je ovo za njih bajka. Tih -26 ili koliko vec se ne oseca!!! Ja sam skijao samo u majci i manijak jakni preko i bio sam gola voda (skijao sam uglavnom najvislje staze), u jednom trenutku mi je bilo toliko vruce da sam skinuo jaknu u podnozju i ostao u majci i onda su svi poceli da se smeju jer sam bio kao peceno pile (toliko sam se pusio) cak sam na pocetku poceo da skijam samo u majci na tih -26 ali kako skijas vetar te hladi pa sam se brzo obukao :) . Ljudi tamo su nesto posebno, veliki pozdrav za sve zabljacane!!!
Sto se tice staza, postoje 2 sidra i 2 dvoseda s tim sto nizi (kec) ima i medjustanicu. Ima jos i neki tanjir i baby ski lift ali to nije nesto. Staze su od medjustanice na dole (oba sidra i jedan deo kec-a) sredjene onako sta ja znam nije bas ogledalo ali ok je. Staze iznad medju stanice, visi deo keca i dvojka su off road u bukvalnom smislu te reci i meni su extra extra extra. Ja se onim odusevljam iako sam redak slucaj. Staze su pola pola, na nekim delovima je sneg mek i dubok a na nekim je preko dubokog snega sloj leda koji se jako tesko probija (stap kad zabodes udje 2cm max u sneg), ali nije led led kao kad je utaban nego onako ide kao blesavo po tome :kez: . Problem je jedino sto kad se prvi put spustas ne znas sta je sta, pa kad po ledu prenesem tezinu napred, ako naidje (a naisao je) dubok sneg skije se zabadaju i padam, ali posle je vec bila druga prica, e da ne daj boze da krenes sa race (uskom) skijom gore.
Inace ta gornja zica moze da se vozi u 2-3 varijante, np. super varijanta je "ravna strana" na vrhu kec-a sidjes i pesacis jos uzbrdo nekih 50tak metara i posle ide havarija od staze. Mislim da je najbolja varijanta direktno ispod zice, tu je nagib fascinantan evo slike.
Ako se SKI MANIJACI odluce na neki ski vikend na Kopaoniku eto i mene sa nekom ekipom lokalnih manijaka! :yay: Kopaonik je tu, skoro u komsiluku Nisa. Na zalost zbog toga sto trenutno sluzim narodu u vojsci bilo kakvi duzi ski vikendi meni otpadaju za ovu sezonu. :( Zato se tesim jednodnevnim izletima. A tako bih rado posetio Zabljak ili Igrista ili gde vec skijate.Citirati:
Originalno postavljeno od pop67
Ski klub iz Nisa se dobro organizovao, svake nedelje idu autobusi na jednodnevne ski izlete na Kopaonik. Cak su uspeli da izdejstvuju 25% popusta na ski pass, sto se ne secam kada je na Kopu poslednji put moglo da se dobije. Fenomenalna organizacija, par ljudi ide kolima ispred autobusa, stignu jedno sat vremena ranije, regulisu ski pass-eve i kad stigne autobus odma na izlasku dobijes ski pass i pravac staze! :dziveli: Jedan veliki pozdrav ekipi iz niskog ski kluba ako neko od njih cita ovo!
Pozdrav,
Buca
Cao,
trebao bih za vikend da naletim na bordanje na zabaljak, pa me zanima kakvo se vrijeme predvidja?? i uopste nekih par korisnih informacija koje bih trebao da znam, s obzirom da prvi put idem gore (zimi doduse, bio sam 3 puta na bobotovom kuku ljeti)
Pozdrav iz Sarajeva
Visina snijega - 1m
Vrijeme danas - suncano
Ski pass - 12eura
2 zicare, 3 ski lifta i 1 bebi lift
Ima noćno skijanje - 5eura
Pozdrav kralju MONTENEGRA
SHTA RECHI!?:cool:Citirati:
Originalno postavljeno od Bata Bane
Pozdrav Daki!Citirati:
Originalno postavljeno od daki
To Misko,osvetlaj nam obraz sto se Zabljacke doline za skijanje tice!Citirati:
Originalno postavljeno od Misko
Veceras cu probati da prebacim sa kamere na dvd, gde se bolje vide vratolomije,nagibi,klizanje i skijanje...