Da, dobro si skontao, ali moje iskustvo kaze da je slicno i na vrhu i na pojedinim delovima sa vrha..sve u svemu, ja svakako nikada ne idem pre Nove godine..kad zapada krecem..
BTW, upravo odgledao S Jahorine s ljubavlju na RTRS uzivo...
Pogled za štampanje
Stize pola metra 25og :o
Na snow forecastu najavljuju od 27 do 30.12. skoro metar snjega. Na web camu danas gledam, blato dobro izbilo na sve strane. Temperatura 6 C. Ove sedmica skijanja gore nema
Nesto se kuva oko prelaska granice Republike Srbije za stanovnike Republike Srpske..ne nadjoh ZVANICNO saopstenje, a proverih na granicnom prelazu Trbusnica (Sepak) kod Loznice i Mali Zvornik(Karakaj) gde su mi potvrdili da su dobili Uputstvo da stanovnicima Republike Srpske NIJE potreban negativan PCR test za ulazak u Republiku Srbiju. E sad jos uvek nisam uspeo saznati da li ce biti ( za sada NIJE tako objasnjeno!) i povratak iz Republike Srpske za stanovnike Republike Srbije omogucen bez negativnog PCR testa..verovatno da hoce.
Ono sto videh, a da je zvanicno, je da je omogucen ulaz drzavljanim republike srpske bez pcr testa, ali uz obavezno navodjenje mesta prebivalista jer idu u karantin od 10 dana. Do danas su se oni smatrali kao strani drzavljani, te su u srbiju mogli uci SAMO uz PCR. Znaci od danas mogu i bez pcr, ali idu u karantin od 10 dana.
Za ostalo jos nisam pronasao nista zvanicno :)
Zamolio bih te za link ka ZVANICNOM saopstenju. Ja ga nisam nasao. O kakvom karantinu,gde karantinu? Ti ljudi nisu iz Srbije vec iz Srpske..
JEDINI zvanicni link o Uslovima
http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/t...72020?lang=lat
Cek, vidim da se vijamo po dva foruma, ajd da vidimo koja te situacija zanima posto postoji mogucnost da te nisam ispratio bas.
1. Drzavljanin Srbije prelazi u republiku srpsku -> koliko znam nema nikakva ogranicenja (ni pcr ni karantin u Srpskoj)
2. Drzavljanin Srbije se vraca u Srbiju iz Srpske -> za sad obavezan pcr ili karantin od 10 dana koji je moguce prekinuti ukoliko se testiras u Srbiji i test pokaze negativno
3. Drzavljanin Srpske prelazi iz Srbije u Srpsku, uslovi isti kao pod 1.
4. Drzavljanin Srpske prelazi iz Srpske u Srbiju, do saopstenja jutros je morao imati PCR test jer se smatrao kao strani drzavljanin. Danas doneta uredba da ima ista prava kao i obican drzavljanin Srbije kad se vraca u Srbiju, te vaze uslovi navedeni pod 2.
Sa cime od ove 4 tvrdnje se ne slazes?
Sa delom da je objavljeno zvanicno saopstenje i satackom 2.... 10 dana karantina za drzavljane Republike Srpske-gde ce karantin sprovesti? Dosli bili kod mene i vratili se u Republiku Srpsku. PCR im svakako nije potreban za ulazak u Srbiju tako da ne razumem da "vaze uslovi navedeni pod 2".
Sve u svemu, post sam napisao sa nadom da ce se dogoditi logicno, da ce i gradjani Republike Srbije po povratku iz Republike Srpske biti oslobodjeni bilo kakvih uslova za povratak a da ce to doprineti nasem eventualnom odlasku do Jahorine na skijanje kada sneg zapada.
Prilog 17842
Prilog 17843
Taman na vreme a prognoza za naredne dane kaze odlicno.
Stari problemi sa strujom se ponavljaju iz godine u godinu. Totalno nejasno, ogromne pare se ulažu a ne rešavaju se osnovne stvari.
Ništa od skijanja danas, iako je kvar otklonjen nastao je drugi. Radi samo sidro ali je red podugačak.
Jel to neki tehnicki kvar gore ili nesto drugo? Vidim samo vucnica Poljice rade i Gondola
Pisalo je da su imali problema sa strujom u subotu i nedelju, ne znam da li je reseno
Sva sreca merac visine snega je mehanicki..
Prilog 17847
Zna li neko zašto većina žičara na Jahorini ne radi i da li će uskoro da puštaju?
vetar je u pitanju
Da, i ovde je sinoc bilo veoma burno i cudno, ali kao i uvek, promena vetrova sa juga na sever i obrnuto u Drinskoj dolini pokazuje da cxe biti padavina na planinama oko Drine pa i na Jahorini..elem, stize jos jedan snezni talas.
Prilog 17848
Sneg dogurao na 1metar a bice ga jos..
Prilog 17860
Prilog 17861
Prilog 17862
Da li neko ima iskustva sa povratkom u Srbiju odnosno PCR testiranje na Jahorini (Palama)?
Ako pitas za mogucnost PCR testiranja, postoji na samoj Jahorini.
Prilog 17863
https://www.oc-jahorina.com/pcr-test...o-zdravsto-rs/
Svakako sam planirao od ponedeljka na Jahorinu, ali prognoza zatrpavanja snegom me malo prikocila...sacekacu da se rasciste putevi i koliko toliko pristup parkingu koji ce mi svakako naplatiti.
Najvise operativnih kamera na kojima mozete prilicno dobro videti stanje i eventualne guzve na planini:
https://jahorinaprestige.com/web-kamere/
Prilog 17869
A ProPo snega i ciscenja...ulaz u samouslugu na Policama kod pansiona i skirentala Kristal
Prilog 17870
Preuzeto sa https://www.jahorina.org/forum/index....msg121626#new
i ja planiran od pon na Jahorninu isto... kakva je to gungula oko parkiranja gore na poljicama? koliko je to zadovljstvo na dnevoj bazi? Ima li neka opcija druga? ima li opcija skibus ili sl sa Pala koji vozi skijase,postoji li tako nesto? Cisto razmatram opcije , da se pripremin... :dontknow:
a to zatrpavanje, pa valjda neko nesto cisto - imal' neka grtalica ;0) :sm006:
p.s. neko je pitao za PCR.. koliko sam ja cuo mi iz SRB ne moramo PCR ni KA tamo ni nazad .. :sm022:
Pokusacu redom odgovoriti:
-parking moras platiti 2km/h ili 15km dan. 5-7 dana 50km (1€=2km orijentaciono)
-ski bus sa Pala , koliko ja znam, nema...za red voznje morao bi proveriti na autobuskoj Pale
- u nedelju se ocekuje cca 50cm novog snega na sadasnjih cca 1,7m to je ozbiljna kolicina snega za ocistiti u kratkom periodu. Bez lanaca i znanja namestiti iste ne bih savetovao da ides bar 2-3 dana posle padavina.
- obrati paznju da ce na ravnoj Romaniji iza Han Pijeska do Han Krama biti snega po kolovozu svakako jer vetar za grtacom nanese sneg momentalno
- PCR negativan test ili 10 dana karantina je za sada, obavezan prilikom POVRATKA odnosno ulaska u Republiku Srbiju ( odakle ti drugacija i info pojma nemam). Isti se moze obaviti na Jahorini, hotel Termag po ceni od 50€ svaki dan.
Sve u svemu polako i oprezno i sretan put.
OBAVESTENJE:
Mere pri povratku u Republiku Srbiju ostaju do daljnjeg na snazi. Negativan PCR test ili 10 dana karantina.
Ja kao da nisam nikada bio na jAHORINI ali moram pitati, ima li jos koja rampa osim one ispod ogorjelice tj posle hotela Borda?
Nova rampa je ka Satoru, Opstina Trnovo se "dosetila" da "gube" novce za parking bez rampe.. nisam bio ove zime jos uvek pa ne znam za sigurno da li nisu postavili rampu ispred skreetanja za Dvorista, cisto za svaki slucaj da neko "ne promakne"..
"Guzva na Ogorijelici":glavaozid:glavaozid:glavaozid
Prilog 17882
malo kasnije
https://www.jahorina.org/files/Ogorjelica3.jpg
Poredeći dvije fotografije zaključujem: čekali su maglu da iziđu skijati.
@akole ja u 14.00h sedam u kafanu a u 08.55 cekam k'o zapeta puska da puste zicu..no dobro..svakakvih nas ima..
@hallo uživaj i za nas koji pratimo radnju, nažalost, putem portala.
I može malo izveštaja ...
"Skijanje na Jahorini, Bjelašnici, Ravnoj planini i Vlašiću sa jednom ski kartom
Na našoj planini potpisan je sporazum o saradnji četiri ski centra – Jahorina, Bjelašnica, Ravna planina i Vlašić. Sporazum se ogleda u jedinstvenoj karti koja od danas važi za skijanje na preko 100 km staza u ova četiri ski centra. U pitanju je karta 10 u sezoni koja se može kupiti i koristiti u sva četiri ski centra. Cijena joj je 350 KM i važi za bilo kojih 10 dana do kraja zimske sezone, korisnik može skijati jedan dan na Bjelašnici a već sljedeći na Vlašiću, Ravnoj Planini ili Jahorini. Zajednička karta 10 od sezone važi do kraja zimske sezone 20/21, za 10 dana skijanja koji se ne moraju koristiti u kontinuitetu i skijaš ima priliku da bira koliko će dana skijati na kojem od 4 ski centra."
https://www.oc-jahorina.com/skijanje...om-ski-kartom/
[emoji108][emoji108][emoji108][emoji106]
Nidje logike ali hajd' sad..ovaj put neka ide niz vodu a od sledece sezone da bude pravo...
Sad cuh od gdina Direktora OC-a Ljevanica, da skipass za Jahorinu mozete kupiti na Petrol pumpama u BiH. Pa proverite da ne gubite vreme u redovima.
BTW, od danas, na stazama i Covid19 redari, maska ili bandana je OBAVEZNA!!
Fotka je originalna od drugara koji je resio pronaci svoj automobil.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3e90a15eb4.jpg
Ovo deluje kao da mu vrata iskrivio malo 😄
Sad malo Googlah i saznadoh nesto sto su neki i znali a opet, glupost ljudska i pakost, ih sprecila podeliti sa svima...
Ene...Google je cudo..
"Petrol SKI dan
Kupi kartu za čak 30% jeftinije. Posebna cijena dnevne skijaške karte, važi svaki Ponedjeljak i Srijedu u zimskoj sezoni 2020/21.
Popust se obračunava od važeće cijene karte po cjenovniku ski centra Jahorina, cjenovnik možete pronaći ovdje. "
https://www.petrol.ba/na-putu/za-mene/ski-karte
Jel ovaj popust mozes da ostvaris samo ponedeljom i sredom ili samo na jednodnevne ski karte za dane ponedeljak ili sreda? U svakom slucaju, za jednodnevno skijanje odlicna stvar.
Za kombinaciju s necim drugim ne bas. Ja bih sad trebao opet s klincem u neku ski skolu za njega 3 dana, bas ponedeljak - sreda. 3 dnevna ski karta je 110KM a ako bih kupovan 2 jednodnevne - 30% i 1 full dnevnu izadje me 115KM.