Ideja ti uopste nije losa i siguran sam je nekako izvodljivo! Ali gospoda iz genexa su isuvise "otmena" da bi se bavila takvim stvarima ! :dontknow: :sm022:
Pogled za štampanje
Ideja ti uopste nije losa i siguran sam je nekako izvodljivo! Ali gospoda iz genexa su isuvise "otmena" da bi se bavila takvim stvarima ! :dontknow: :sm022:
Pa i da skine sneg ponovo kada ga ima onda ga ima svuda pa mogu da ga dovuku ratracima, a kada ga nema jedino topovi za sneg pomazu, a od sunca dakle ne mozes da se stitis daskama.
Bojim se da nista necemo dobiti zavrsetkom izgradnje Duboke I i II na vreme jer sumnjam da ce biti snega. Jos vise sumnjam da ce uopste doci do otvaranja struge jer tek dole nema snega ! Vidim da sad ima oko 2cm snega i da za veceras najavljuju jos snega a vec sutra u toku dana +8 ! :sm022: Neznam da li ste videli u vestima na prvom da je problem sa snegom u celoj Evropi i da ce svuda kasniti ski sezona ! :glavaozid :sm022:
Sta mislite na koje zice ce postaviti cetvorosede sledece godine? :sm021:
Ako nesto budu gradili onda ce to biti nove staze, zato sto su sada osposobili sve sisteme koji su bili problem. Ja se iskreno nadam da ce sada krenuti u realizaciju poboljsanja skijanja po pitanju vestackog snega, tabanja staza, osvetljenja, obelezavanja i kompletnog uvodjenja reda na skijaliste. Neka to traje recimo sledece dve godine, a nakon toga neka pocnu sa sirenjem ski centra na druge strane tj. izgradnjom novih zicara i staza.Citirati:
Originalno postavljeno od kop
Pa kako su smotani kompletno uvodjenje reda kod njih ce da potraje... :sm022:
Sta sve mislis pod tim ?
samo nek oni lepo nabave topove za sneg:cug:
Vec imaju na pancicu i malom jezeru, gde po mom misljenju uopste nisu potrebni jer tu uvek ima snega. Trebali bi da ih postave na Belu Reku II pocevsi od levka pa do kraja ! Mogli bi da ih postave i na Strugu ! :ok:
ako su one sipke opasne po zivot topovi, onda sam ja deda mraz:jester:
Glupo izgleda, ali jesu. Na njih se stavi neko crevo (koliko se secam) i onda radi ! Par puta su nabacivali sneg na malom jezeru u martu pre par godina !
Ti stubovi su dovodi za vodu, koliko znam crvena je za toplu zelena za hladnu vodu, i onda se na to nakace topovi za sneg. Kada ce pomesaju ove dve tecnosti i sve to rashladi top iz njega izleti sneg :D.
Ako nisam u pravu neka me neko ispravi.
Nisu to cevi sa toplom i hladnom vodom, već jedna je za vodu a druga za vazduh pod pritiskom :)
To sve funkcioniše tako što se na te cevi prikači top, i onda on putem tog kompresovanog vazduha raspršuje vodu u veoma fine kapljice, i ako je temperatura dovoljno niska (-5 ili niže) kapljice će se zalediti pre pada na tlo... Ako je temperatura viša od -5, onda je u vodu potreblo dodavati suplemente koji olakšavaju formiranje kristala leda ...
Ja nikada nisam video na kopaoniku pravi top,jedino sto sam video su neka creva iz pitaj boga koje godine.A da bi na kopu zaziveli topovi prvo treba da se napravi negde akumulacija jer ova postojeca jedva moze da porkije malo jezero.
cinimi se da je neko ovde prosle godine postavio snimak rada jednog topa na pancicevom vrhu ?
Objavili su da su nabavili topove za sneg ! :confused:
Sta mislite, koja staza(e) ce proraditi prva(e) ? :)
Aj koristi sledeci put opciju edit. Svaki put pises 100 poruka za redom
Pa verovatno pancic expres i suncana dolina i karaman greben
I samim tim malo jezero (misim kako stici do suncane doline)! Sta mislite i kada ce da prorade ?
Da zaboravio sam malo jezero. Suncana dolina ima najmanje snega
Za narednu nedelju najavili su bas puno snega pa se nadam da ce uskoro pustiti bar neke zice ! :ski:
Samo se bojim da li ce ove godine biti dovoljno snega...
I sta mislite kada ce pustiti bar nesto ???
Ja se nadam da ce tamo negde posle nove godine 2.-3. da piuste po nesto...
Sto se sledeceg poteza na kop.-u tice mislim da bi prvo trebali da nesto urade sa Belom Rekom ll, ne samo da promene onaj dvosed, nego i da urade nesto da se lakse stigne do nje, i naravno stazu da odrzavaju mnogo bolje, da redovno nabacuju sneg i cesto je neutabana...
Kako sada stoje stvari cisto sumnjam da ce nesto da radi pre nove god izuzev malog jezera.Jer ako ne napada danas i sutra nema nista od skijanja jer opet ide par suvih dana
A sto se bele reke tice ne znam zasto je toliki problem da se "zavesla" malo od gvozdca pogotovu ako je ratrak prosao onda netreba ni 5 min.Drugo ako ledenice budu radile onda ostaje samo ona mala uzbrdica da se savlada.
Ove godine ce raditi sve zicare sem jedne- pogadjate to su Ledenice, jer nemaju upotrebnu dozvolu, tj. projekat za njih je amaterski uradjen ! :sm008:
Nadam se da ce oko 30. biti dovoljno snega da puste nesto, u suprotnom propade mi plan!
Mislim da ce pustiti bar nesto sledece nedelje !!! :)
Jao sta mislite da li ce nesto da radi od 2.12. tad idem u Brzece!!! Bele Rekle mislim da nema sanse, a za nesto gore se bash pitam!!!
Pa verovatno malo jezero i masinac u najboljem slucaju ! Iskreno se nadam da ce raditi i nesto vise !
A jel ce biti sanse da padne neko skijanje prve nedelje Januara ili da ja lepo kupim kremu za suncanje i ostatak para predvidjenih za extremno skup skipass jednostavno propijem?!!!:cug:
najbolja staza je "stara duboka" divlja,a nalazi se izmedju krcmara i duboke crne...jedino problem je vezan za '99 i bombardovanje,naime krcmar je sada bezbedan ,a li prostor okolo je pod znakom pitanja...no,mislim da se treba opustiti i uzivati :)....od regularnih definitivno gobelja - prava staza za karv voznju jedino sto je kratka....najgora - pa ne znam...ono sto bi meni bilo bez veze, vecini turista i pocetnika je pravo uzivanje i izazov - tako da generalno nema glupih staza, za svakoga po nesto.
Pitam se sta ce sve pustiti sada kada je napadao sneg ???
Nadam se da ce biti dovoljno snega da isprobamo strugu !:)
Meni jedino nisu jasni ovi ljudi sto drze kopaonik ! Zasto ne krenu da polako popravljaju greske ?! Npr. Krenu od staze broj 1 ! Sta na njoj fali ? Lose je obelezena ! I prosto je obeleze i imaju jednu super sredjenu stazu !I kada bi tako isli polako i ovako otklanjali nedostatke na svakoj stazi kop bi bio zaista super !
Sta bi za Krcmar jel ce poceti sa radom ili ne .
pa kad zavrse duboke mozda ga i ukljuce
Pa zar do krcmara ne moze da se dodje sa vrha suvo rudiste ???
A za ove kretene iz skijalista srbije....... ma neka se nose u pm !!! Kretencine smrdljive i lazljive ! Duboku I ce zavrsiti tek u februaru ! Ma sta reci ! A u sadasnja cena ski passa je ista kao i da duboka radi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jedino se nadam da ce pustiti krcmar 8 januara kada i duboku II !:ski:
Ali ipak jedva cekam da sutra odem na kop !! :)
sta????????????? februar:sm022: :glavaozid :hair: :awm2: :sm008: ,
ko da prvi put u zivotu prave zicu
seljacine glupe !!! :sm008: :sm008: :sm008: :sm008:
Pise na sajtu da Duboku pustaju u ponedeljak
šta se dešava sa tim stazama? koliko sam shvatio duboka ne radi, ili radi delimično, ili šta već? ako treba da počne sa radom - kada to treba da se desi?