@Skiman
Najlepshe hvala :)
Pogled za štampanje
@Skiman
Najlepshe hvala :)
Kaj si mislil pod "middlife crissis"? Mogoče "middle age crissis"? Pa pubeci nisem še jaz za "staro gvožde"......Ma dečki ni problema, jaz vas razumem popolnoma, pa tudi vidim da vi mene. Mislim da jezik ni noben problem. Ono v "hecu" je točno tako kot ste prevedli.....Nisi naredil nobene napake v prevodu. Mariborskega piva pa že dolgo ni več - Talis je že zdavnaj propadel, Zlatorog in Union pa še vedno imamo, s tem, da jaz po fuzbalu pijem Nikšičko. Nostalgija pač, pa tudi na "čevape u pola sa lukom" imam še vedno rad (v Hadžiji v Mariboru so fenomenalni).....Fantje ni problema, če kaj ne boste razumeli, se bom vedno potrudil, da bom ustrezno prevedel, ali našel drugo besedo, katera bo vam domača. (pubeci=dečki):dziveli: Skiman
xe, xe, na kraju se sve zavrsi u kafani, yx, yx.
To sto u tvojim godinama jos pricas o popravljanju ski-tehnike je jedan ozbiljan simpotm, a tek kad kazes da nisi “za staro gvozdje” to samo govori da je tvoj midlife crsis u po-odmakloj fazi::smoke:
A mid-life crisis is an emotional state of doubt and anxiety in which a person becomes uncomfortable with the realization that life is halfway over.....
Wikipedia.
A sto se ovog korektnog prevoda Slovenschine tice; a slusaj, pa mi Bosanci i vi Slovenci, pa znas da je to neka patoloska veza;…….tako i ja, nisam gastarbeiter, ali vec od malena svracam u tvoju Dezelu::)
Nikad nisam bio u tvojoj podravskoj-oblasti, uglavnom vezan za Primorsku i Posavsku….
PS
Steta za narodno pivo iz Maribora; :sm008:
Vracamo se na skijanje.......probaj neke twint tip skije....oducevit ce se.....to je tek experiment za ljude sa middlife crisis :sm022:
Ma, moja tehnika je kakšna kakšna je. Tu se ne da nič narediti (naša narodna: Kar se Janezek nauči, to Janez zna......). Tudi glede rezimeja moje polovice žilvljenja nimam kaj dodati- zaenkrat sem prezadovoljen s tem kaj sem dosegel. Je pa res, da postaneš malo komot v teh letih. Zato tudi ne bordam in ne vozim freeride (bordat nisem niti poizkusil, se mi ne da na novo učit), teram tisto, kar najbolj obvladam in sem pri tem tudi najbolj siguren. In to je po sistemu No limit for speed. Neizmerno sem užival, ko sem svoja dva otroka (sin 9 let, hči 15 let) naučil smučati (pri tem mi je ogromno pomagala žena, ki je bivša tekmovalka in učitelj smučanja), tako da sedaj že leta vsi štirje smučamo (in zanimivo, vsi imamo radi brzino in smučanje na full).....Da ima familija skupen interes in uživa v tem, pa kaj bi še hotel več.....:ok:
Ne uzmi me za ozbiljno, salim se….
MOra da je lijep osjecaj imati tako velike 'otroke' koji skijaju skupa s ochkom,
a da svi u familiji volite speed…...pa geni su ti chudo jedno.
A za ove ‘twin tip-ove’ sam ozbiljn probaj ih ne samo za freeride vec i na stazi, neki modeli so zelo hitri in stabilni, a samo skijanje na takvoj skiji dobija potpuno novu dimenziju, ma skija je smisljena za mlaje pubeke in nas 'starshije tinejdzere'
Krecho,ja pratim njegove postove na skijanju.hr vec duze vrijeme,vidi se da covjek ima iskustvo i znanje:sm017: ,a kako bi da se malo zainatim mogao da odpedaliram do njega,i dalje ne razumijem pola sto napise,pa onda vatam svaku drugu-trecu i nesto na kraju ukapiram :sm018: .
Ma ni problema, samo, tako kot sem že na skijanje.hr napisal: osnova, zakaj pišem v slovenščini je ta, da ne bo zamere med srbskim in hrvaškim jezikom. Sam jezik obvladam, vendar je zame isto kava ali kafa in kruh je zame isto kot hleb.....Da ne bo zamer (in nekih zame brezzveznih popravkov pri posameznih besedah) pišem v slovenščini. Tu sem zaseldil, da nekdo piše v makedonščini in ga razumem (verjetno ne vse, nakaj pa sigurno, saj sem bil v vojski v Štipu-edina stvar, ki bi mi mogoče v začetku delala probleme je cirilica, pa še to bi hitro obnovil.....). Vse se da, če so le ljudje za to....LP Skiman:ok:
Ma u pravu si 100%,evo za promjenu ovdje sam sve razumio,a sto ti kazes malo je teze,al se ipak razumijemo.Nadam se da cu sljedece sezone stici i na Pohorje,posto imam u planu obici sva(veca i malo veca) slovenska skijalista pa da malo:ski: ,a poslije i malo:dziveli: :dziveli: :cug: .
Ti se samo javi, ko boš prišel......Z veseljem bom vsakemu pokazal, kaj vse imamo na Pohorju.....Za pijačo pa tako ni nikoli noben problem.......:dziveli: Seveda se bom tudi jaz pravočasno javil tu na forumu, ko bom šel na Jahorino, Bjelašnico ali na Kopaonik (me že dolgo zanimajo te destinacije)...
Evo, tak to delajo majstri (SLO DEMO TEAM NA PRIPRAVAH ZA SVETOVNO PRVENSTVO DEMO TEAMOV V KOREJI....)
Lijepo.
Vidim Rossignol je u upotrebi. Možda francuzi koriste Elan.:smoke:
Pojedinci bi trebali malo manje gurati unutrašnje koljeno u zavoj (žuti krug):
Prilog 920
Skiman, malo se ja šalim. Da je meni doći do tog nivoa skijanja. :sm017:
Znam da je teško čitavoj ekipi savršeno izvesti svaki zavoj. Samo mi je za oko zapelo to jedno koljeno. Oko nije naviklo da vidi veći bočni nagib unutrašnje pancerice u odnosu na vanjsku, pa odmah uočava takve detalje.
Prvo, INTERSKI NIJE SVETSKO PRVENSTVO DEMO TIMOVA, VEC SMOTRA I IMA REVIJALNI KARAKTER!
Stekane, znam da se salis, mada shvati i demonstratori su ljudi i oni imaju pravo na gresku
Slo demo team je imala ubjedljivo najtezu formaciju u Koreji i dosta uspjesno su je izveli, a ja sam i dalje misljenja da sa SLO - WORLD NUMBER 1
Trener Montenegro Demo Teama je i nekadasnji vodja Slo Demo tima, koji je napravio cudo od nas i uz ciju pomoc smo imali vrlo uspjesan nastup, koji cu nadam se, vrlo brzo okaciti na forum
Elan, hm..... Slovenci ga bash i ne vole, sto je i bio uzrok mojih cestih rasprava sa njima. Mada je ELAN SLX RACE ubjedljivo najskuplja skija u Koreji i kosta 1650 EURA!!!!!!!!! Dok cuveni ATOMIC 12 kosta 890 eura....
Evo neke slike iz Koreje......
MNE i SLO DEMO tim posle nastupa:ski:
Nije bash neka slika, ali samo nju imamo.
Sa treninga pred nastup - drugi je malo PROKLIZAO:D
Me, myself and I - uhvacen na djelu u Koreji:sm021:
Nimam druge v akciji......
Evo .....upam da bo šlo..... Na drugi sliki je moj dober prijatelj (bivši Yu reprezentant s smuku in večkratni državni prvak YU-Janez Pleteršek-Plajter) v akciji....
Daki slike su stvarno lepe,samo mi molim te napisi koji je na slikama Vanja Popadic jer ga nemogu prepoznati!
Jedan sam od onih kojih zna koliko ste muke imali da prvo odete u Koreju,drugo da ste vezbali samo dva vikenda i trece koliko ste muka imali sa privikavanjem na hranu razlicitu vremensku zonu i ostale poteskoce koje ste savladali i kako i na nekim forumima pise ostavite jak utisak na sve koji su vas gledali!Slovenacki demo team je dugo godina medju najboljima na Inter Ski manifestacijama,a gospodin Ales Lavric je toliko ime da ne treba o njemu nista govoriti!Svaka cast!
@ SKI MAN
likovi koje izvode demo instruktori se posmatraju generalno u sinhronizaciji pokreta odnosno kretanja gore-dole,a ne drugih aktivnih delova tela tokom voznje.Asinhronizacija pokreta pri demonstraciji odredjenog lika kod ovakvih majstora skijanja je nedostupna ljudskom oku u trenutku,ali nazalost foto aparati i druga tehnika uhvati te detalje!:dziveli:
Slovenci NE koriste ELAN:hair: :hair: :hair:
izgleda da sam ja jedini ostao vjeran elanu:dontknow:
Istina da je Elan skup i skuplji od vecine zvucnih imena proizvodjaca(Atomic,Rossignol,Fischer itd) i da ga nema mnogo na nogama skijasa u svetskom kupu,ali i pored svega Elan je marketinski po meni najbolje pokrio svoje proizvode,ali nije samo marketing u pitanju,mislim da je i opredelenje da vecinska populacija koja nije u vrhunskom skijanju vozi sigurnu,stabilnu i posve kvalitetnu skiju za realnu vrednost uvecanu za zaradu proivodjaca.To je po meni mnogo pametan potez i na takve korake se mogu odluciti samo jako sigurni u svoj proizvod.Najbolji ili najgori kriticari su sami kupci pojedinacno tako da bi bila katastrofa kada bi neko poput Elana blefirao!
Moje licno misljenje je da je Elan sa trenutnom paletom skija za 2007/08 pobegao za korak ostalim proizvodjacima pogotovo u serijama SLX,SL,GSX i GS,naravno tu su i modeli MAG FIRE(vode pristojnu bitku samo po meni sa Atomikom i serijom METRON),kao i sa na podrucju Amerike serijom M koja je tamo najinteresantnija i koja ima dosta konkurenata ali za sada kako i sami Amerikanci na forumima kazu ELAN,DINASTER i K2.
Ali postoji u Sloveniji nesto cega ima i na nasim prostorima i sto jako cesto cujem kada nekoga pitam zasto vozi npr Rossignol,a ne Elan?Dobijem odgovor da mu je Elan dosadio dok je bio monopolista u EX YUGI i da nije mogao da kupi nista drugo sem ELana,a u isto vreme gospodin Rok Petrovic vozi ROSSIGNOL skije!Ipak Elan ostaje Elan bar sa trenutnom tehnologijom i sa pravim pristupom kupcu prema realnim zeljama,mogucnostima i ski znanju!
Ziveli:dziveli:
[quote=pop67;21575]Moje licno misljenje je da je Elan sa trenutnom paletom skija za 2007/08 pobegao za korak ostalim proizvodjacima pogotovo u serijama SLX,SL,GSX i GS,/quote]
Mi lahko poveš na kakšnih temeljih gradiš tako optimistično trditev? Mogoče na rezultatih World cupa? Moje mnenje: Elana v zadnjih letih ni nikjer, vsaj kar se tiče vrhunskih rezultatov v Svetovnem pokalu..... Govorim konkretno za SK Branik iz MB: skoraj nihče v vseh starostnih kategorijah na smuča na Elanu. Po večini so mladi smučarji opramljeni s smučmi Fischer, Atomic (nižja cena smuči v trgovini Kolletnigg v Mureck-u Aut) ali Dynastar (nižja cena smuči (če vzameš več parov) v podjetju Matias d.o.o. v MB). Elana ni nikjer (sramota za našo znamko), vendar, oprostite izrazu, se jim j...e za naše otroke (njihova cena je njihova cena in pika- medtem ko so drugi izredno prilagodljivi glede cen). Če imaš otroka tekmovalca, se še kako vprašaš (pri 4 parih smuči na sezono, a ti firma da popust ali ne). Vprašanje je tudi ali je dovolj konkurenčen na različnih tekmovanjih....
Ne verujem da takmičari ne koriste Elan zato što su skuplje ;).
U krajnjoj granici, ne branim Elan, ali kakve veze "svetski kup" i takmičenja imaju sa skijama koje treba da odaberemo / kupimo mi? Nešto ne vidim da se Metroni ili Magfire voze u SK?
Ako pričamo o Srbiji i okolini, nije tačno da je Atomic jeftiniji, pre bih rekao obrnuto. Naravno da je cena bitna, pogotovo kod nas, ali teško da može da se kupi bilo koja "dobra" skija za malo para (a da nije polovna).
Koliko vidim, za sada jedino Elan i Volkl imaju (kod nas) test dane, pa mogu da se probaju skije, što je veliki plus :ok: .
Većina će ipak da se složi da marka nije bitna, bitan je model i kako on odgovara vama u trenutku kupovine.
U svakom slučaju, da imam više od jednog para skija, sigurno ne bi bile od istog proizvođača i iz iste "kategorije" :).
Moje licno misljenje je da je Elan sa trenutnom paletom skija za 2007/08 pobegao za korak ostalim proizvodjacima pogotovo u serijama SLX,SL,GSX i GS,
Replika je bila na ta del stavka, kateri govori o tekmovalnih smučeh. Sam sem samo opisal vzroke, zakaj se v SLO ne smuča na Elanu (največkrat so to cene produkta, ki niso male, če moraš kupiti v sezoni 4 pare smuči....). Navedene so bile tekmovalne smuči, zato je bilo govora o njih. Rekreativnih ne poznam, in o njih ne bom pisal......Glede tvojega zadnjega stavka, pa ti lahko povem samo: vedno bom imel dva para smuči in sicer ene za slalom in ene za veleslalom, istega proizvajalca (kateri se mi bo v danem trenutku zdel najboljši in najbolj konkurenčen z ceno ). In v nasprotno me ne bo nihče prepričal.......:smoke: Skiman
Še ena tipična slika SLO kluba (v danem primeru SK Fužinar-Ravne)
Še dve tipični fotografiji tekmovalnih smuči v SLO (meni osebnoi je sicer žal za to našo firmo, vendar bi lahko imeli več posluha za naše mlade tekmovalce). Druge firme ga imajo ta trenutek več........:sm017:
P.s. Tisti hrvaški ruksak, je na sliki zgolj slučajno......:smoke: Skiman
Apsolutno ispravno i još bih dodao da je uz odgovarajući model vrlo bitna i odgovarajuća dužina skija.
Ima i pojedinaca kojima je jedino bitno da na skijama piše naziv omiljenog proizvođača (ovih sezona se traži uglavnom onaj na slovo A, a u Hrvatskoj je bio onaj na S). To su uglavnom oni koji se bave skijanjem jer je to IN, a koliko će uživati u samom skijanju im uopšte nije bitno jer u suštini skijanje ne vole.
O takmičarskom skijanju ne znam skoro ništa pa ni ne mogu komentarisati. Za rekreativno skijanje Elan je po kvaliteti skija među nekoliko vodećih proizvođača. Imao sam proteklih par sezona priliku isprobati puno različitih modela različitih proizvođača i meni lično su najbolje "legli" modeli Elana i Fischera.
Meni je vseeno al je to A, S ali E.......Važno mi je razmerje cena/kvaliteta....In bom vozil produkt, kateri bo poceni in bolj kvaliteten od konkurence, pa če na njem piše Q,Y al pa Z........Nikjer nisem nikoli rekel in napisal, da bom celo življenje vozil A......Ko me bo npr. F ali E prepričal, da so denarno sprejemljivi in kvalitetni, bom rade volje vozil njih.....Vozim vse (če je le dovolj poceni in kvalitetno(race modeli)-sve su ostalo nijanse....:sm011: ):smoke: Skiman