Super vas je vreme poslužilo :ok: i drago mi je ako sam uticao da odete tamo :D
Pogled za štampanje
Super vas je vreme poslužilo :ok: i drago mi je ako sam uticao da odete tamo :D
pa naravno da si uticao...procitao, svidelo mi se i otisao...i nisam se pokajao ... vidim uzivas u nassfeldu
Ajde Snow, kao hteo si da spavaš, al' nisi mogao od uzbuđenja. Pa nemoj nama te fazone. :smoke:
Pa dobro poteralo me malo i pivo ..ali ima tu i uzbudjenja
evo naseg after ski filma od ove godine, deo iz Serfausa pocinje na 3h 7min :op
https://www.youtube.com/watch?v=dbZG...ature=youtu.be
Odskijao sam 4 dana u Serfaus-Fiss-Ladis-u i mogu samo da potvrdim već ranije rečeno, vrhunsko skijalište, infrastruktura je za 10 , staze takođe a i sređuju ih besprekorno! Oni koji insistiraju na off-u imaju šta i da vide!
Možda će nekome biti korisna informacija da je popust na ski pass za one koji imaju Guest Card (tj, oni koji spavaju u jednom od ova tri sela) prilično veliki, za 4 dana iznosi 48 EUR!
Ja nisam spavao tu i nisam imao popust, Balkanac u meni je odlučio da pokuša da zavrne sistem ali pokušaj je neslavno prošao. Ljubazna Švabica mi je, nakon što sam imao čvrst, siguran i logičan odgovor na sva njena pitanja oko toga zašto nemam kod sebe neki dokaz da spavam u njihovom ataru, rekla:"Daću ti popust ali ako mi ne doneseš sutra ujutro Guest Card poništiću ti ski pass". Jbg, nisam se htio dalje kockati.
Uglavnom, ko ode neće zažaliti ni sekundu, vrijedi svaki pređeni kilometar.
ma da, stvarno vrhusko skijaliste... a ineteresaqntno, je da u Ischglu, drugarica stvarno zaboravila guest card, i na kasi joj isto to rekli, dajemo popust ali sutra ujutro da doenese guest card, ona donela i sve ok...vidis imaju razradjen sistem...austrijanci su to.. :op
Za Serfaus Fiss Ladis imam samo reči hvale. Uglavnom smo parkirali u Fissu, na parkingu kod Waldbahn gondole, iz praktičnih razloga - taj parking je na sredini kompleksa i lako se stize na bilo koju stranu. Radnim danima nema žive duše, vikendom gužva, ali uvak rade svi šalteri i ne čeka se red duže od 5 minuta. Početak dana smo uglavnom skijali Fiss deo, pretežno crvene staze, sa solidno zahtevnim delovima. Kako dan odmiče, idemo sve ka Serfaus delu koji liči na glečerska skijališta. Veliki kompleks, staze svih profila. Odlična nova infrastruktura, perfektno povezana sva 3 sela, staze se rade na najvišem nivou, uglavnom sedešnice sa grejačima, po koja gondola. U sunčanim danima smo skijali uglavnom Serfaus, a kada je bilo oblačno i magla preko 2500, skijali smo uglavnom Fiss od 1500 - 2200 mnv. Za decu ima nekoliko ski parkova sa svim mogućim animacijama. Čitao sam da ima i pravo obdanište. Čak i vikendom kada je udarna gužva zbog nemačkih vikendaša, nikad nisam čekao u redu duže od 5 minuta ( i to na vezivnim žičarama).
Sve u svemu, po meni je ovo najbolje skijalište koje sam skijao u životu.
Izgleda vrhunski...eto nas naredne godine
mi smo prosle godine isto bili jedan dan iz Ischgla za Serfaus-Fiss-Ladis...i isto malo je reci odusevljeni, infrastruktura, usluga staze..ma bre prejak ski centar, imam neki plan da se neke godine poseti iskljucivo samo taj ski centar, doduse mi smo odskijali ceo serfaus, i malo naceli fiss.... ono sto svi spominjemo kao pozitivno iskustvo, je da su nam na nekoj gondoli radnici na izlaznoj stanici vadili skije i dodavali..mala usluga, ali velika vrata otvara, to svima pricamo..jednostavno se tako prenosi poziivan utsiak..ma majstori su..i cini mi se da na nekoj stazi ima mali zooloski vrt za klince u koji ulazis najopustenije skijama....haha...carski
Proveli smo 7 dana i SFL i hvala svima na forumu koji su pisali o ovom skijalistu, jer sumnjam da bih cuo drugacije za njega, a stvarno je neverovatno!
Bili smo smesteni u Ried im Oberinntal (http://www.booking.com/hotel/at/starkapart.de.html), fantasitcan smestaj, kuca od 100+ kvadrata sa 3 spavace sobe, 2 kupatila i ogromnom dnevnom sobom i trpezarijom, za nas 6, 220e sa svim taksama po osobi. Od Ladisa 5km, od Fiss-a 15km, kolima 5 min, a ima i ski bus naravno, koji staje tacno ispred kuce.
O skijalistu je vec sve receno, verovatno najzanimljivije u kom sam skijao, gomila raznovrsnih staza, pretezno crvene, po koja lepa plava, crne koje su medju najozbiljnijm koje sam video i skijao, ogromno prostranstvo za off, zabave za sve uzraste, odlicno povezano, moderna infrastruktura, prvo 100% border friendly skijaliste gde za 7 dana ni jednom nisam morao da skinem bord i tabanam sto je veliki plus. najboljje staze su iznad Serfausa, bez izuzetka, svaka je odlicna, Masner nam je bio odrediste za pauzu i kad god je nize bila magla. Stvarno raj, koji jako podseca na glecere. Najlosije staze i sneg tacno iznad Fissa (sredina mape), oko Mooseralm-a, jer je i najveca guzva i nekako najuze staze. to je jedini deo koji smo izbegavali. Jedina "mana" je sto nema tih dugackih staza na koje sam navikao u ovoj regiji. Najduze sto smo uspeli da povezemo je oko 5-6km. Daleko je to od loseg, ali nakon 12,5km sa glecera u Soeldenu, Elevene staze u IScghl-u, 13km Rendl staze u St. Anton-u, nekako fali taj dugacki spust bar jednom u toku dana. Sve ostalo, cista petica. ne pamtim kada mi se desilo da su mi ostale neke staze neodskijane, tako da cu sigurno obici ponovo sve ovo.
Bice i nekih slika, cim ih proberem
Definitivno ce ovde morati da se kupuje neki regionalni ski pass, pa lepo u Landek i obilaziti svaki dan nesto drugo. Jos jednom potvrdjeno da je ovaj deo Tirola savrsena ski regija. Ne znam da li mogu da se oducim koje mi je skijaliste bolje, svako ima svoje prednosti i vrlo malo mana, ako se to uopste moze svrstati u mane. :D
Editovani post od bar 10 karaktera :)
Zavidim ti!:) Nama je zbog lošeg vremena ostao dužan Serfaus FL i sigurno ćemo ga opet obići. Mnoooogo dobro skijalište koje bukvalno sa zazubicama svaki dan pratim na kamerama. Daj te slike...:sm018:
E, da, i jedna servisna informacija, za one koji budu smesteni u Ried-u, da ne bi prosli kao mi. :) I Ried spada u guest card, ali ne ovaj redovni i po cenovniku sa sajta, nego po njihovom lokalnom i na ski pass od 7 dana usteda je nekih 10ak e, ali s obzirom da to nigde nisam video na sajtovima, nazalost mi taj popust nismo iskoristili. :( Nije mnogo, ali eto, 60e koje smo ukupno "izgubili" ukupno smo mogli da potrosimo na pivo recimo. :)
Da bi iskoristili ovaj popust morate kupiti kartu na kasi u Ried-u, osim u slucaju kada ta kasa ne radi (mislim samo nedeljom) mozete uz napomenu da uzmete na ostalim kasama na skijalistu.
I jos jedna stvar koju nisam pominjao, ali pisalo se i o tome vec na forumu, najbolja lokacija za parkiranje je Fiss, Waldbahn gondola. Kao sto je receno, u samom centru je, nema guzve, lako je otici na obe strane skijalista, a takodje se lako vraca do nje, gde god da ste. Mi smo cesce bili u Ladisu, jer nam je bio blizi, ali ako planirate da skijate recimmo Masner, onda put do tamo i nazad od Ladisa moze da vam oduzme pola dana, Skijaliste je jako razudjeno i siroko, pa zavisno od toga sta planirate da skijate treba birati i parking. Na svim parkinzima ni vikendom nije bilo preterane guzve i jedino smo u serfausu cekali na gondolu, jer smo stigli relativno kasno i upali u guzvu, prvo na vozicu pa onda i na gondoli. (guzva = 10ak min cekanja).
Bice slika, samo da ih pokupim od svih i proberem, pa kacim. Imaces celo leto da ih gledas :D
Evo malo da osvezimo temu. A i obecao sam slike, jos pre pola godine :)
Prilog 15402Prilog 15403Prilog 15404Prilog 15405Prilog 15406
Odlične slike, uzivanje je gledati a mogu zamisliti kako je skijati na tim stazama...
Evo i 2 snimka, da se bolje docara kompletan ugodjaj:
https://www.youtube.com/watch?v=ut6TppeKQs4
https://www.youtube.com/watch?v=6rAWlUyypYY
Zdravo drustvo,
Treba mi informacija, od strane onih koji su bili na ovom skijalistu, konkretno bili smesteni u Serfausu...
Kako je to uredjeno sa kolima, da li je meni dozvoljeno da ja dodjem kolima do apartmana i tu parkiram ili ne?
Da li prica sa parkinzima ispred ulaza u mesto vazi za sve ili ne?
Jos jedno pitanje...,
Koje se mesto preporucuje, Serfaus ili Fiss?
Mi smo bili smesteni u mestu Ried im Oberinntal (odlicna lokacija za ovu regiju), a parkirali kola svaki dan ili u Ladisu kod gondole ili kod Waldbahn gondole u Fissu. Ovo drugo je najbolja opcija ako planiras da skijas celo skijaliste. Sto se Serfausa tice, ne znam kako je za one koji su smesteni tamo, svi ostali dolaze do velikog parking na ulazu u mesto, pa odatle tim ski vozom.
Postoji li neki regionalni ski pass koji uključuje i ova skijališta?
Ima ovde nekoliko opcija
https://www.tyrol.com/things-to-do/s...kiing/ski-pass
Hvala na linku. Ali ovde koliko sam video samo ski6 sadrži Serfaus - Fiss - Ladis a za njega sam već znao. Pitao sam se da li ima još neka opcija.
Ima li neko iskustava sa ovim skijalištima koji pripadaju ski 6 (Nauders-Bergkastel, Kaunertal Glacier, Fendels, Serfaus-Fiss-Ladis, and Venet.) i vredi li odvojiti dan ili dva za obilazak nekog od njih?
Nakon dve sezone skijanja na Dolomitima i desetodnevne letnje ekspedicije po ovom fascinatnom biseru prirode, u drugom delu Januara, proveli smo sedam dana u Prutzu, na desetak minuta od SFL ski centra. Lokacija izuzetna a cena smestaja neuporedivo prihvatljivija nego u mestima na samom skijalistu. Vreme je posluzilo kao i temperature sto je doprinelo da utisci koje smo poneli iz ovog zaista kompleksnog skijalista budu nezaboravni. Ne bi ponavljao vec receno a sa cim se inace u potpunosti slazem. Ono sto je moj poseban utisak koji mi je ovo skijaliste nekako odvojio od ostalih jeste veliki broj staza crne kategorije i ne mali broj onih sa 70%+, koje su kao skakaonice za ski skokove (Serfaus deo). Pravolinijske i siroke jedva 8-10 metara sto je iziskivalo prilicnu dozu hrabrosti na putu do podnozija istih. Spustih se jednom, cisto da vidim kakav je osecaj. Nisam zazalio ali bilo mi je dovoljno. Ostale staze 70% a i one manjeg nagiba su siroke i lepo pripremljene, atraktivne za voznju i pristojne duzine. Jednom recju skijaliste za prosecne ali i vrlo napredne skijase. Licni utisak, Serfaus najkompleksniji, pa onda Ladis i na kraju Fiss.
Uzeli smo Ski 6 pa smo po ranije utvrdjenom planu jedan dan proveli na skijalistu Nauders, na samoj granici sa Italijom. Skijaliste koje vredi posetiti ako ste planirali da provedete nedelju u ovom regionu. Isti slucaj je i sa obliznjim Kaunertaler glecerom koga neizostavno treba posetiti ako ste u kraju. Primetno manji broj skijasa (sto je po recima domacina vrlo ucestala pojava) nestvarna priroda skrivena od pogleda i vetra visokim polukruznim planinskim stitom, kroz koju se provlaci nekoliko vrlo zahtevnih staza (cak i jedna crna) daje poseban filing i nezaborabno secanje na vreme provedeno na ovom skijalistu. Slike ko 100 reci slede.
Prethodna i ove slike su iz Serfausa
Ladis 2-4 slika, Kaunertaler prva i peta
Kaunertaler glecer. Pozdrav za ski ekipu do sledece akcije.
Hvala za reportazu znaci zaista u ovoj izolaciji pogledati i procitati ovako nesto :ok:
Sinoc gledam neki film i po prvi put u zivotu saznam za ovaj ski centar. Cak nisam ni za ovu temi znao a ja sam kao covjek koji je u AT odrastao. Ne mogu da povjerujem.:sm006: Sad kad sam procitao temu, odgledao film i malo istrazio o centru, zelim sto pre da ga posjetim. U opisima ski centra kaze da ima 240km staza. To ne vidim kao jednodnevnu posjetu vec doci na barem 6 ski dana.
U filmu su prikazali i jedan avanturisticki park za djecu i odrasle pod nazivom Bertas Kinderland koji je u sastavu Fiss-a, izgleda ludnica. Ima od djecjih ski staza, sanjkanja, tubinga itd. Na netu ga opisuju kao "The 80,000-square-metre area is one of the biggest and best-known kids’ paradises in the Alps". Izgleda mi definitivno vredan porodicnog skijanja. Da li je neko mozda vodio djecu?
Cetrvti i peti dan openinga smo proveli SFL.
Posle 5 godina opet smo se ovdje vratili i nismo zazalili. Otvoreno je bilo 140km od zvanicno 200km deklarisanih, ali sasvim dovoljno za dva ultra kvalitetna dana skijanja. Inace svih 5 dana smo imali sunce i temperaturu od +2 do - 9, tako da je 5 uzastopnih takvih dana u decembru u Austriji stvarno dar od Boga.
Nema se sta puno dodati stvo vec nije ovdje receno, jedino da napomenem da popust od 15% koji smo dobili kao gosti partmana u Landecku ovdje je vazio, dok u Isglu tetka sa prodaje pasova nije htjela da cuje. Hrana u restoranu Panorama Komperdell izvrsna dok je u restoranu Monte Mare ka Masneru za izbjeci, posto je neukusna bila svoj trojici. Inace stolice za sjedenje ispod restorana na kojim se sunca se placaju 4€, pa ko voli...
NAjbolji dio za peglanje je Schonjosh strana ka sjeveru, a jedina joj je mana sto u ovo doba godine sunce bude nisko pa je najveci dio tih staza u zasjenku. Takodje da ne zaboravim reci da nam je 7 omiljena staza pa smo je presli nekoliko puta iako je dosta opterecena jer se njom spusta direktno u Fiss.