Ako neko zna hoce li raditi mala staza za vikend neka javi!
Pogled za štampanje
Ako neko zna hoce li raditi mala staza za vikend neka javi!
Hoce li raditi staze za vikend posto sam iz Sapca pa da ne pucam dzaba
@grile
vidi pm
The_ ako znas da li ce staze raditi podeli sa svima nama :)
moze i @grile, sad i on zna.. :)
to je tajna :D
i ja bih voleo da znam da li ce raditi, a pm griletu je upucena zbog mesta stanovanja, posto vec duze vreme jurim sapcane na forumu, ne bi li smo malo organizovali prevoz ka divci :)
dakle, pitanje da li staze na divci rade i dalje stoji : D
Znaci nisi od pomoci ;)
evo napokon se probudi forum ponovo :)
Danas je velika staza radila, mala radi od sutra posto su imali kvarove na tanjiru... :hair:
Tako da, za vikend rade obe staze... pa narode - navalite! ;)
Jelka hvala za info!
Eto mene za vikend.
HVALA Jelka, vidimo se za vikend.
Pozdrav drugari zna li neko kakvo je uopste stanje na divci sa snegom imali ga rade li staze,trebao bi u ponedeljak da idem u markove konake,pa da ni nekrecem ako snega nema?svaka informacija dobrodosla.
Prošle subote sam morala da radim, morala sam poslom da idem u Loznicu prepodne. Mogla sam da se vratim iz Loznice i ceo vikend provedem u sivom Beogradu, pošto cimanje i cena jednodnevnog skijanja na Kopaoniku ili Staroj planini nije mala. Umesto toga odličila sam da organizujem ekipu, ja iz Loznice odem u Valjevo oni me pokupe, pa zajedno odemo na Divčibare i malo bilje se upoznamo sa skijaškim kapacitetima naše zemlje.
Išli smo preko Valjeva, promašili smo put preko Mionice. Put Valjevo -> Divčibare je vrlo težak, dosta je vijugav i nije baš u najboljem stanju, na putu je bilo baš puno rizle.
Divčibare je interesantna planina sa nekoliko pešačkih staza, par interesantnih potočića, mostića, jedna vrlo pitoma planina, sa razbacanim vikendicama. Vrlo je mirno, nema bučnih diskoteka, samo jedna kafana, nema puno kafića, samo par njih koji rade preko dana. Kafane nisu baš tako povolje kao što smo se nadali, a na pijaci forsiraju beogradske cene, ali se možete cenkati do cene koja vama deluje podnošljivo.
Baš onako mirno mesto za odmor.
Najinteresantnije od svega je što na Divčibarima postoje dve ski staze, koliko sam razumela jedna (nova), stara dvosedišnica prenesena sa Kopaonika je u vlasništvu opštine i ski pass je 1200din i važi samo za tu stazu. Kolima je jako teško, zbog blata i snega spustiti se do same staze, pa je poželjno kola ostaviti oko 100m dalje, tu se može iznajmiti oprema. Staza samo po sebi je izgledala vrlo dobro, ima dobar nagib, ne visi, široka ... samo je kad smo mi bili progledala na više mesta i kamenja je bilo pa smo odustali. Da je skipass tada koštao 500din verovatno bi tu ostali ali 1200din je delovalo kao zaista previše. Otišli smo na kraću stazu koja je u privatnom vlasništvu, tanjir, dugačka oko 500m, par puta dnevno ispadala sajla, ali za 15min oni to poprave, staza je toliko uska u vrhu da je bolje skijati na donje 3/4, skipass je 800din, moguće je doplatiti i za noćno skijanje. Na stazi mali improvizovan kafić, kuvano vino, muzika, puno ljudi, dece, zezanje, vrlo prijatna atmosvera. Skije smo iznajmili kod staze i bile su u vrlo dobrom stanju, zaista iznenađujuće kvalitetna oprema. Proveli smo se super, malo skijali, malo šankali, onako opušteno bez cimanja. Priložila sam dve slike sa male staze i jednu ispred velike.
Sumasummarum: jako dobar vikend. Spavali smo na Divčibarima samo jednu noć i super se proveli. Baš napunili baterije. Prošetali se, uživali u čistom vazduhu, prirodi, malo čak i u skijanju. Vrlo dobro mesto za vikend ili jedan dan (veći hoteli ili vile sa više apartmana hoće da izdaju smeštaj i na jednu noć). Sobe su pristojne, mnogo bolje nego većina na Kopaoniku. Preporučujem Dičibare za odmor sa malo skijanja!!!
Lep opis.
Mislim da ste pogresili sto niste skijali na novoj stazi, ja sam je skijao 4-5 dana prethodnih godina i uglavnom je bila u ovakvom stanju kakva je na fotografiji.
Moze da se skija, osim ako bas imete skupe skije...
U gornjem delu staze je bilo mnogo gore. Nemamo neke skupe skije, ali i ove valja čuvati, njih par je nosilo skije, nas nekoliko je iznajmilo. Žao mi je što nisam skijala i na toj stazi, ali ništa strašno ovamo je bilo tako dobro i opušteno zezanje da jebilo super.
Da li zna neko kakva je situacija sa snegom juce i danas?
Da li vredi da krecemo iz Beograda?
sad sam se cuo sa njim kaze eno ovi njegovi sredjuju stazu za sutra a sneg pada sitno nesto. sad idem iz BGa pa sam u dilemi da li sutra da odem do gore a vama iz BGa ne znam sta bi porucio...vredi li? ne znam nikoga ko je bio danas to bi bilo od pomoci...
Ja se vratih sa Divcibara i mogu da kazem da je bilo solidnog skijanja i ne preterano velike guzve, bar na staroj stazi. Posto smo bili ceo vikend malo smo se i setali, i utisak celog vikenda je baja koji je sazidao kucu na sred staze pored odmaralista Stevan Filipovic, znam da staza ko zna koliko nije radila ALI stvarnooooo da stavis kucu na sred staze! Uze prolazi na mozda metar ili dva od kuce i produzava desetak metara iznad, zao mi je sto nisam imao bilo sta da slikam.
Kakva je priča za zimovanje sa malim detetom (uskoro 2g). Ne zanima nas skijanje, poslali bi ga sa babom i dedom na svež vazduh. Ima li nekog potencijala za tako nešto na Divčibarama?
Tnx.
Mislim da beba koja jos nema dve godine nije bas dovoljno velika da ide sama na zimovanje sa babom I dedom(!), a bez roditelja.. Mislim da ovo pitanje treba da postavite vasem porodicnom/decijem lekaru, a ne ovde na forumu.. Decija pluca u tom uzrastu nisu bas dovoljno razvijena, ali bolje ce pedijatar da vam objasni...
2g nije više beba, nego već veliki dečak. :-) Nema bojazni za pluća u ovom uzrastu ni na većoj visini od Divčibara.
Nego da se vratimo na temu, ko je bio, da li može da mi kaže kako je logistički, da li ima gde da se šeta, klopa, sanka? Ne treba bogznakakav prostor, ali da se ne smore. :-) Leti sam bio davno, i bilo je ok, ali zimi stvarno ne znam kako je.
@Macak
Pusti te price, uostalom razmisili i sam sta rade mestani koji zive na Tari,Zlatiboru,Divcibarama,Kopaoniku ... silaze u nize krajeve da zive dok dete ne poraste :) .Inace ja sam cerku vodio na Kop 7 dana kad je imala 15 meseci apsolutno nista joj nije falilo.
@Nidzo
Sto se tice skijanja nazalost Divci nisu neka destinacija ali za odmor,setnje,sankanje i sl. su fenomenalne ,a takodje ima dovoljno sadrzaja da ne bude dosadno.Smestaj gde sam ja bio (prezadovoljan) ti mogu preporuciti na PM da ne bi bila reklama.
Pozz Miki
Slično je i zimi, nisam bio par godina ali kada sam išao išao sam u onaj hotel Divčibare (koji ima i bazen što može da im bude interesantno) i u hotelčić Pepa koji se nalazi uz tanjir stazu. Ima nekih prodavnica uz Pepu, mesta za sankanje itd.. Bila je neka frka oko vode pre par meseci (čuo) pa proveri sa smeštajem da li je sve to OK. Što se tiče visine nema da brineš, meni je klinac od 11 meseci spavao na 1600 a šetao iznad... Na zapadu ti jedino kažu da kada ideš preko 2000m sa malom decom da je na sopstvenu odgovornost (a na čiju inače? ;)).
Svaka info o smeštaju na PP dobrodošla. Tnx.
Ja sutra idem gore, pa ću javiti u toku prepodneva kako je, ukoliko još nekom bude interesantno, a da je blizu..
Juče bilo baš fino za skijanje, grejalo malo sunce, stara staza je bila dobra, sem u gornjoj trećini gde je bilo i manje snega i malo leda...
Žica dva puta stajala na par min, ali nije bilo velike gužve, iako je bio vikend...
Sigurno će raditi staza još dan dva i bez padavina....
p.s.
drugar mi radi gore, pa će me izveštavati kako je stanje i za sledeći vikend...
Kako je gore?
Sto se tice skijanja za sutra na novoj stazi nema dovoljno snega , mada se ocekuju padavine u toku noci.
Sad sam zvao, ne videh ranij post..
Čovek mi kaže da je danas radilo i radiće i sutra. Mislim na malo stazu.. Za novu ne znam.. Takođe mi je rekao da nije u najboljem stanju, ali da može da se vozi, pa ti sad vidi...
da li neko zna koliko ima dovoljno snega gore? da li ce mozda raditi staza?
Bio sam 16. na Divcibarima, napadalo je oko 20-25cm snega, sve je bilo prelepo, ALI, ni jedna staza nije radila!!! Na recepciji u hotelu Pepa su rekli da je mala staza u nadleznosti hotela Divcibare, a tamo su mi odgovorili da su raspustili kadar :sm006: Kada sam pitao da li mogu da pricam sa vasim direktorom, mladja recepcionarka mi odgovara kroz glupi osmeh da je direktor na sastanku (u subotu u 9h, a pritom napolju mecava)! I da se ne bi bezveze iscimali iz Beograda, uzeli smo skije i sami smo se peli na malu stazu i spustali kroz dubok sneg nas 10-15ak skijasa i sami smo pravili stazu (polumucenje)...definitivno nisu hteli da ukljuce ski lift, i pored dovoljno snega...tako da sam se bas razocarao stanjem na planini...gde niko ne zeli prstom da mrdne,da zivne malo turizam...sve je iz godine u god isto,ako ne i gore (i pumpa je prestala da radi)... Al i pored toga, mi smo skijali, i uzivali u sneznom danu...definitivno je ovo prvi i zadnji put kada sam otisao na Divcibare zbog skijanja... Al rado cu se vratiti u neku setnju brojnim stazama i uzivanje u planinskom vazduhu...
Da li mi se cini ili su sredili prilayni put i malo ga prosirili?
U toku je i izrada projekta mini ski-lifta, odnosno pokretne trake.
- Bilo bi dobro kada bismo mogli da do kraja godine sprovedemo javnu nabavku za mini ski-lift, a da istovremeno pronađemo i načine za osnežavanje glavne ski staze na Divčibarama. Trenutno je u izradi i plan detaljne regulacije Divčibara, koji je osnov svega - kaže direktor gradske Direkcije za izgradnju Dragan Jeremić.
- Postoji dosta dobrih predloga, ali je finansiranje iz našeg budžeta teško. Adrese za traženje novca su Ministarstvo finansija i Ministarstvo građevine.
http://www.skijanje.rs/vesti/divciba...mni-para-nema/
Znash kad ne mogu ni da citam clanak...
jedna stvar oni manje vise nemaju pojma u kom smeru ce ici. price o vestackom snegu su super ali su veoma daleko. Do pre godinu dana hteli su josh staza a nema snega ni infrastrukture za postojece.
U vazduhu su neki projekti ali oni su manje vishe orijentisani za nordijsko skijanje. Ako dodje do razvoja toga za 5-10 godina mozda se omoguci vestacki sneg na velikoj stazi a do tada odavde odakle ja gledam, mrka kapa...
Moj predlog je edukacija dece od 4-10, 11, 12 godina, da se podeli staza na dva dela doda zica tipa trake i eto polako i topova...lokacija Maljena odlicna za Beograd i Novi Sad...za decu raj...
Trenutno kako sve funkcionise ne lichi ni na sta. Primarna stvar je ratrak i edukacija sredjivanja staza(sa normalmim bi produzili sezonu sigurno za minimum mesec dana) ovako kad padne metar snega to propadne za 2 dana. Meni ne smeta jer uzivam ta dva dana ali realno to ne vodi nigde..
Svaka čast za ljude iz Nove Varoši, oni će ove godine verovatno imati veštačko osneživanje.. Ja zaista ne verujem da je Nova Varoš finansijski jači grad o Valjeva, ali oni su nekako uspeli, a kod nas, ko zna kad i dal će biti... To samo govori o tome koliko smo mi nesposobni...
jel zna neko ima li snega gore?
Snega kao snega ima, ali ako pitaš za staze, to nemam pojma...
Stara staza je sada u privatnom vlasništvu grupe građana (zakupljena), rađen je remont, i nadamo se da će to biti bar bolje ove godine..
Imaju facebook stranicu (nešto tipa ski staza centar divčibare) pa se nadam da će tu davati informacije kada staza radi, kada ne itd...