Nije valjda da ce konacno da poprave korpe na Beloj reci:yay: :yay: :yay:
Svake godine se penjem zicum sa nadom da necu da ispadnem, ali valjda je tome dosao kraj. Valjda ce te korpe da posalju na opravku, pa ce ih popravljene vratiti.
Pogled za štampanje
Nije valjda da ce konacno da poprave korpe na Beloj reci:yay: :yay: :yay:
Svake godine se penjem zicum sa nadom da necu da ispadnem, ali valjda je tome dosao kraj. Valjda ce te korpe da posalju na opravku, pa ce ih popravljene vratiti.
Neće, ja često idem leti u Brzeće, korpe skinu na mesec dana, valjda da se žica "odmori" i onda te iste korpe vrate nazad :awm2:Citirati:
Originalno postavljeno od Bojan87
Ja prošle godine nisam mogao da stavim noge na ono
Министри у Влади Републике Србије - финансија Млађан Динкић, за капиталне инвестиције Велимир Илић и трговине, туризма и услуга Бојан Димитријевић отвориће у среду, 23. августа, у 13 часова радове на изградњи нових четвороседних жичара "Дубока 1" и "Дубока 2" на Копаонику, које се граде из средстава Националног инвестиционог плана.
За представнике медија организован је превоз до Копаоника, а полазак аутобуса предвиђен је у среду, 23. августа, у 7.15 часова испред зграде Министарства финансија у улици Адмирала Гепрата. pocelo je pocelo:yay:
Da upravo sam čuo sad na vestima. Super što je počelo. Valjda će do januara da se sagradi:D
Citirati:
Originalno postavljeno od KOP_MANIA
Ako pozure mozda i stignu.....samo nije mi jasno sta ce da rade sa starim dvosedom na Dubokoj II, da ga skidaju skroz ili da ga upgrade-uju...tj moze li nesto od njega da se iskoristi (polazna kucica, stubovi, temelji za stubove)Citirati:
Originalno postavljeno od skijanje.co.yu
Verovatno ce da ga remontuju i postave negde drugde, a u najgorem slucaju ce sluziti kao rezervni delovi za krcmar, kada on pocne sa radom.
Znaci veceras u dnevniku izvestaj sa kopaonika.:sm019: :yay:
znachi, danas. vecheras da pogledamo dnevnik pa da vidimo...Citirati:
Originalno postavljeno od ski dude
Utvrdio sam da je većina naših novinara polupismena. Vest su prenele više televizija i novina i većina je napravila po neku grešku da ne kažem da su sve vesti bile različite, a govore o istom događaju. Sramota...
Kakve su to faze u pravljenju zicara? Pravim do pola, pa posle drugu polovinu? Povecam brzinu pa, stane vise? Stavim reklamu i putokaz, pa u drugoj fazi poseta je bolja? Samo Velja i Mladja to znaju?Citirati:
Originalno postavljeno od Stevs
Da, poveca se brzina pa moze da prenese vise...bar je tako bilo sa Pancicem....Samo mi nije jasno kakve to veze ima sa fazama radova :dontknow:Citirati:
Originalno postavljeno od D.I.M.
Izvinjavam se na off-topic, ali se meni to čini kao normalno, da kada se pusti žičara da u startu ne radi maksimalnom brzinom. Posle svih load/stretch testova da se "ubrza" žičara.. Koliko sam video u martu ove godine, ti četvorosedi i na 1800 rade sjajno, tako da nema brige :), mislim da ovakve akcije (izgradnje) treba podržati maksimalno.Citirati:
Kopaonik je sa ovim novim žičarama postao pravi centar za sve skijaše..
Ma pustite zajebanciju....
Izgleda da ce oba lifta biti isklopiva, bar sudeci prema "polupismenim novinarima".
Na pocetku se govorilo o jednom isklopivom (dubokaI) + jednom fiksnom (dubokaII)
Na B92ci su govorili da će oba biti isklopiva. Zato i kazem da je nase novinarstvo nula.Citirati:
Originalno postavljeno od CrazyKong
Ista priča je i sa žičarom Pančićev Vrh ona je projektovana na 2400 skijaša na čas, a u prvoj fazi će prevoziti 1800. Jedino što mi pada na pamet je da će žica raditi još brže ako je ikako moguće ili da će korpe u drugoj fazi biti postavljene gušće kao na fixnim četvorosedima ako je i to ikako moguće :)Citirati:
Juče je počela i izgradnja žičara na stazama Duboka 1 i Duboka 2. Radove finansira Vlada Srbije, novcem iz Nacionalnog investicionog fonda, a planirano je da u razvoj srpskog turizma iduće godine bude uloženo 50 miliona evra.
Radove na izgradnji žičara, vredne osam miliona evra, juče su simbolično otvorili ministar turizma Bojan Dimirijević, ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić i ministar finansija Mlađan Dinkić. Da bi se neko popeo od Konaka do Pančićevog vrha nekada je bilo potrebno 25 minuta. Otkad je zimus izgrađena nova žičara, stiže se pet puta brže. Iste takve četvorosedne žičare biće postavljene i na stazama Duboka 1 i Duboka 2. Predviđeno je da se žičare kreću brzinom od pet metara u sekundi, da u jednom satu prevezu od 1.800 do 2.400 ljudi, i da počnu da rade do 20. decembra ove godine.
Mlađan Dinkić je rekao da će novac prikupljen od korišćenja žičara biti upotrebljen za dalju izgradnju i održavanje skijališta. Prošle zime žičare na Kopaoniku prevezle su tri miliona skijaša. To je rekord koji mnogi pripisuju i tome što je najzad počelo da se ulaže u skijališta.
Kako bi turiste privukao i u druge zimske centre, ministar turizma Bojan Dimitrijević za narednu godinu najavio je ulaganja od 12 miliona evra u skijališta na Goliji, Zlatiboru, Divčibarama i na Staroj planini. "Stara planina će do kraja dodine dobiti modernu žičaru i ski-lift. Mislim da je u turizam, kao najperspektivniju granu, potrebno ulagati od 50 do 100 miliona evra godišnje, ali bi to većim delom trebalo da budu pare privatnog sektora, koji to već prepoznaje kao dobar biznis", kaže Dimitrijević.
To kaze B92.
Prema njima nove zicare ce bite iste sorte kao i pancic expres.
Zbog moderacije samo da prenesem Steknov post jer je pomeren u drugu temu:
Citirati:
Originalno postavljeno od Stekan
Imali kakvi novih slika sa kopaonika. Jel se zna dokle se stiglo sa gradnjom dve nove zicare. Pricalo se da pocetkom septembra treba da krene izlivanje osnova za stubove, pa me interesuje jer se zaista krenulo sa tim ili ponovo nesto kasnimo.
Bio sam sad za vikend na Kopaoniku, prošetao sam malo stazama, i video sam da se nešto gradi tačno na raskrisnici ono putića što se spušta sa karaman grebena, pa se jedan deo račva za Mašinac, a drugi za crvenu duboku...
Po veličini radova rekao bih da se radi polazna/ krajnja stanica za neku od žica, jel zna neko o čemu može tu da se radi?
Ne verujem da ima veze sa novim žicama verovatno se nešto drugo gradi možda neki kafić ili se dovodi struja ili nešto treće. I mene baš interesuje o čemu se radi...Citirati:
Originalno postavljeno od dvukovic
Meni je ličilo na stanicu za žicu, jer ima baš duboke temelje, i kad sam prolazio spremali su armaturu za dva velika stuba... Ne verujem da trafo stanica treba takve stubove i toliko betona...
Pa ja koliko znam 50 metara od pajinog presla se nalazi trafo stanica tako da tesko da je to. A za kafic neverujem da grade tako duboke temelje, mozda je nesto trece.
Dao Bog da izvuku jos jednu zicu odatle na Rudiste (Pancic, prim prev). Na taj nacin bi povecali kapacitet skijanja na tom vrhu koji jos nije potpuno iskoriscen.
Realno tu ne treba nikakva žica kad naprave isklopivi četvorosed na Dubokoj I.Citirati:
mozda oce da izvuku zicaru na karaman
I jel zna neko dokle se stiglo sa gradnjom zicara, i sta se zida na pajinom preslu ?
Naravno i slikice su dobro dosle.:yay:
Ajoooooj Crazy, jel to ironija ili patetika...? Ne mogu da verujem da kazes za Suvo Rudiste na koje vuku 4 zicare (sidro, cetvorosed pancic, dvosed centar i novi cetvorosed sa duboke) da nije dovoljno iskoriscen :sm022:Citirati:
Nije ironija....
Meni nikada nije bilo jasno sto tu nije bila jedna kraca zica...od presla do vrha....na dole imas 3-4 staze lepe staze, doduse kratke....da se sit naskijas.
U to toba altrenative su bile jednosed (19 min) ili centar (2/3 ide iznad ravnog)...doduse mogao je jednosed da se hvata na medjustanici pa da molis Boga da ti ne stane do gore (jednom sa cekao 30 min dok nisam skocio u sneg sa istog)
Sa novim 4-sedom su se stvari prilicno ubrzale tako da realno i nije potreban novi lift...samo ja nekako jos uvek zalim :))
Ikakvih novih vesti o gradnji.Dokle su Duboke dogurale?
Na Kopaoniku sam boravio od 19.-21. oktobra. Prvi put sam bio davne 1986. godine, ali ovo je prvi put da sam na planini bio kada nije skijaska sezona i kada nema snega. Znam da su ovde svi zagrizeni za skijanje, ali toplo preporucujem posetu u vreme kada nema snega. Imao sam priliku da otkrijem neki novi Kopaonik.
Bela reka sa puta.
sl.jpg
Prvog dana nisu radile zicare do Suvog rudista pa sam isao pesice. Laganim hodom sam stigao do crne Duboke.
Vidi se da radovi teku nekim tempom. Stari tanjir je skinut i prave se betonske osnove za stubove. Na slikama su osnove za dva poslednja stuba. Posto je nemoguce bas svuda spustiti kamion sa betonom napravljen je cevovod. Odatle se lepo vidi Krcmar, a dobra vest da je zicara toga dana testirana.
sl 7,10 i 12
Sam vrh Suvog rudista i tabla sa podacima o radovima.
sl4
Od ranije znam da se sa Suvog rudista vidi dosta visokih planina u precniku od par stotina kilometara (Sar planina, Prokletije, Durmitor, Bjesaca, planinski venci u Rumuniji i Bugarskoj). Zimi je uglavnom losa vidljivost, a i kad dodjem na skijanje nakako na to ne obracam paznju. Na sl1 mislim da se vidi Sar planina (to je skroz ka jugu), a na sl2 mislim da su Prokletije (blagi jugozapad). Ako neko zna nesto vise o ovome, ili ako ima neke slike neka me demantuje ili potvrdi moje pretpostavke. Ako neko misli da se radi o oblacima nije u pravu. Iste slike sam mogao da snimim i sa vrha Malog jezera.
Do samog Pancicevog mauzoleja se nije moglo doci, posto je vojska imala neke aktivnosti. Na ovoj slici se vidi novosagradjeni objekat i cisterne oko njega. Posto je zimi sve pokriveno snegom, nisam mogao ni da sanjam da postoji mnogo puteva (naravno bez asfalta) kojima moze proci mehanizacija, pa cak i do celih 2000m/nv.
sl5
Kamion na samom kraju cetvoroseda. Naravno i radnici koji izgaraju na poslu. Glavna zanimacija im je da sednu cetvorica u korpu, a da ih jedan ljulja. Radovi dakle napreduju kao “puz preko oranja,” ali ce sve sigurno biti gotovo do krajnjeg roka 20.12.
sl11
Takozvano “mondensko mesto” kafic Dolly bell” (ili kako se vec pise). Sada potpuno pusto i zatvoreno. Inace na kopaoniku nema zive duse, osim par ekskurzija. Manje-vise u konacima je sve zatvoreno i bas deluje bez veze.
sl14 i 20
Markov kamen. Vredi pogledati. Petnaestak minuta pesice od dvoseda za Pancic. U sred sume gomila ogromnog kamenja kao da je pala s Marsa.
sl15
Duboka II. Skinuta stara zica i dva poslednja stuba. Postavljanje betonske armature za novu zicu. Tempo kao i za Duboku I.
sl3,6,8,9 i 13
Nema veze sa skijanjem, ali sam posetio u povratku. Djavolja varos. Nesto maltene jedinstveno u svetu. Vise na www.djavoljavaros.com
sl16
Sve u svemu vreme kratko, ali ipak dovoljno za ovakvu pricicu.
Uuuuuuuu
Izvinite za slike.
Jos jedan..............
I poslednji!!!
Moram da te ispravim....to su Ledenice :)Citirati:
Originalno postavljeno od pedja5
Hvala, godinama sam ziveo u neznanju!!!
izvor : http://www.skijanje.hr/clanak.php?id=16149Citirati:
Stara planina ubrzano naprijed
Srpski ministar financija objavio je da se plan izgradnje ski centara na Staroj planini privodi kraju i da ce u potpunosti biti završen do kraja godine
Planovi obuhvaćaju gradnju velikog broja novih ski liftova te kompletno olimpijsko selo. "Država je već odvojila 50 hektara za izgradnju naselja koje će biti projektirano i izgrađeno od strane renomiranih međunarodnih kompanija", izjavio je ministar prilikom otvaranja predstavništva Doppelmayra u Beogradu.
Jedna od najjačih svjetskih tvrtki za gradnju sjedežnica, gondola te ostale skijaške infrastrukture, na Kopaoniku je već postavila tri nova četverosjeda, dok je u planu postavljanje još ukupno pet novih.
Na kraju je ministar još izjavio da je u planu završetak planiranja izgradnje skijališta na Goliji i Vlašini i to do kraja 2007. g. Isto tako, postoji mogućnost spajanja skijališta na Staroj planini s onim s Bugarske strane. Svakako lijepe vijesti za istočne susjede.
Sta bi ovo trebalo da znaci da bi posle ove dve zicare trebalo da se urade jos tri ????????????
Ili su oni hteli da napisu da ce postaviti ukupno 5 sa ovih posotjecih 3 ?
Juce je ekipa SKI MANIJAKA dosla sa Stare planine ma oni nece zavrsiti ni ove 2 a kamoli jos 3-4
zar se ovde ne diskutuje o kopaoniku,ne vidim nigde staru pl.;)Citirati:
Originalno postavljeno od Symon
Da ja sam pitao za kopaonik, ali i ta informacija o SP je interesantna.
Jel zna neko sta ce se desiti kada se izgrade svih 5 zicara na kopu.
I zar nisu pricali da ce prve dve godine izgraditi 3 zice, pa ce onda trece poceti i sa nabavkom ratraka i topova za sneg. Koliko vidim od topova i ratraka ove godine ponovo nece biti nista.
Hej, jos 2005. su bili topovi za sneg, ako si na to mislio, barem je mene jedan oduvao sa leda...