Škola GS-a by Tina Maze.
Pogled za štampanje
Škola GS-a by Tina Maze.
Bravo za Tinu Maze!!! Uopste ne mogu da provalim da li je ona toliko dobra ove sezone, ili se ostale jos nisu naostrile, ali u svakom slucaju veliki respect.
Gotivim ove EURO pobjede na vrelom gostovanju :smoke:.
Mislim da su vise ostale lose a ne da je Tina toliko dobra
Tina je mnooogo dobra!
Ovo je odlicno od Svindala, a tek sledi njegova staza u Beaver Creeku, gde zavrsi ili na podujumu ili u bolnici. Ovaj put ce nadam se na podijumu.:sm004:
Opet sam bio blizu sa prognozom na ESP. Sild, Maze, Ris, Zuzulova, Holmner. Sve se poklopilo za prve 3 pre nastupa Cetel, koja mi pokvari prognozu :(.
Zettel je tako skolski odskijala da je bilo raj za gledati dok nije usla u cilj i skinula naocale :hair:
Boze kako je zena ruzna.
Tina je bila prosecna ali agresivna pa joj se isplatilo.
Zasto Vonn nije skijala?
Lindzi nema snage da odveze jedan gs do kraja. Zato je preskočila slalom. Ona u ovih mesec dana od zeldena jedva da je trenirala nekoliko puta a pre nedelju dana je bila u bolnici. Trebaće joj dosta vremena da povrati formu (pre svega fizički).
Odjednom je stalno nesto bolesna pa nema snage pa ovo pa ono. Bas me interesuje sta se krije iza toga
Svindal skija kao u najboljim danima, ako ga krene veleslalom veliki je konkurent za veliki globus.
Kod zena, Tina, sada ili nikada. Sve se otvara savrseno, za sada je Zetel prati, ali ona je izrazita tehnicarka, tako da ce je ostaviti cim krenu brzinci. U odnosu na Lindzi ima pristojnu zalihu, koju moze da cuva u slalomima i superkombinacijama.
pre rano je još, al navijamo za tinu!!! :sm019:
Zasto niko ne spominje Mariju....
nije lepa , ravna ko daska, udata
ili mozda zaboravila da skija
Kakva sezona nas ocekuje, auh. Bice zanimljivije od pretprosle sezone i duela Von-Ris.
neka bolji pobjedi! pardon bolja riba pobjedi :ok:
Bravo TINA samo gazi!
posto sam juce bio zauzet drugim sportom nego lezenje pred TV,
oce li mi neko objasniti sta su to prijateljski socno razgovarali Maze i Von,
ili mozda obrnuto, na jucerasnjem SG
Vonn je nakon prolaska kroz ciljnu ravninu u trci superveleslaloma pogledala semafor, vidjela svoje ime ispred najveće konkurentkinje Slovenke Tine Maze i uzviknula "That's fucking right"...:sm022:
Tina je danas bila opet sjajna!Prvo mjesto u GS-u.
U svakom slucaju je sada ili nikada za Tinu Maze. Sada je vec jasno da je neverovatna ove sezone i da ima ozbiljne sanse za nekoliko globusa, ukljucujuci i najveci. Ja je licno duboko podrzavam.
Zanimljivo je i kod muskaraca, Ted Ligety je pokazao da ume da pogresi. Sve me to podseca pomalo na proslu godinu, kada je Hirsher polako preuzimao primata kako je sezona odmicala i na kraju zavrsio kao najbolji. Ove sezone je prosirio spektar disciplina koje vozi dobro, kao i uostalom Ligety. Bice zanimljivo do kraja. Stvarno je steta sto nema Feaz-a i Couch-a, bilo bi jos bolje.
Tolika guzva zbog nekog Fak-a
Ne mogu a da se ne zapitam hoce li nakon ove sezone Maze iz nekih cudnih razloga stalno biti bolesna kao Vonn ove
Da li mislis da koristi neke stimulanse?
Ubjedjen sam. Videces sledece sezone Tine nece biti u vrhu. Ne kazem ja da oni nije dobra i da ne spada u sami vrh ali ove sezone suvise lako pobjedjuje
Uopste nije iskljuceno. Cinjenica je da ih demolira ove sezone, a do sada je bila, da kazes vrlo-dobra, ali nikada dominatna skijasica.
To je i poenta, svi su oni ali svake god neko malo vise. Ove godine je Tina, Ovo je njenih 5min. Sledece godine ce neko drugi
Ja ne verujem u doping... Da je tako, svi bi se dopingovali i bili super ultra mega giga skijasi... Jednostavno, Tina je i prosle god bila dobra, ove god je jos bolja, linzi nije vozila prve trke i to je to, Tina ima prednost... Sezona je tek pocela, ima jos mnogo da se vozi. Treba odrzati formu do kraja... Za to vam je dokaz Hirser u prosloj sezoni...
Ja verujem da se vecina stimulise, vise, ili manje raznim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima.
Ipak, sa druge strane mislim da pobedjuje kvalitet, rad, pobednicki mentalitet i trenutna motivacija.
Tina definitivno ove godine ima sve, pa stoga i uspeh.
Hirsher je relativno novi klinac koji takodje ima sve i harace svetskim kupom dugo, u to nema sumnje.
Ja se trudim sto manje da razmisljam o dopingovanju, jer je to jedini nacin da vidim bilo kakav smisao u sportu i da pratim.
Profesionalno bavljenje sportom podrazumeva doping, ali to sto se mene tice nije nista lose, jer ponovo najbolji pobedjuje :)
Da nije tako, zemljom bi hodalo hiljade Millera, Djokovica, Bryanta i ostalih ;)
A podrazumijeva i bolesti:
http://gol.dnevnik.hr/clanak/ostali_...skijasicu.html
Tina prva u u Kursevelu:sm019:
Ligeti u Alta Badii...
Nevjerovatno je da je 2 pu bio skoro na zemlji, dodirivao rukom snijeg i lagano se izvukao i pobijedio...
Ala ih bije Tine u gs-u ove sezone... Samo nek tako nastavi.
Žao mi za Lindzi što joj je dosta toga krenulo naopako. Ipak, veliki je ona šampion, vratiće se još jača.
A Ligety već drugi put ih odučava od gs-a. U Zeldenu isto neka razlika 2 i kusur sec.
Biće zanimljivo za veliki globus. ALS izgleda neprikosnoveno u dh i sg dok Ligety ubija konkurenciju u gs-u. Ipak, ako Svindal uzme veliki globus mislim da će najviše moći da zahvali baš Tedu Ligetyju koji realno više oduzima bodova Hiršeru u gs-u nego samom Svindalu. Biće veoma zanimljivo u nastavku sezone.
Kako je Hirser odskijao skidam mu kapu :ok: Svaka cast. Italijani nemam komentara pa jel mogu da tako pucaju pod pritiskom. Svaka cast za japanca Juasu, mozda je to najava nekog novog talasa s istoka:yay:
Samo tako Tina.....mic po mic....i razlika je sve veča i veća...e sad se mora malo odmoriti....:smoke:Perko, Perko......Flisar, Flisar, mladi skakači, biatlonci.....podseča me ova sezona na one zlatne SLO/YU skijanja.....Junaki planinskega čaja/Bela simfonija....https://www.youtube.com/watch?v=PdkiY-nG3Tc
Bela simfonija/Lačni Franz:
Bom lahko kdaj pozabil
tvoj torzo na strmini,
jeklene tetive gorenjskega orla.
pogled, ki osvaja,
junake planinskega čaja.
In tvoj vmesni čas,
moja kulturna katarza,
in prva beseda najmlajših Slovencev
naj ne bo mama,
ampak RC Elan.
In strel v tišini,
je napovedoval naš pesnik.
Zdaj dvigamo čaše in pojemo "račke",
vsi skupaj ob progi veselo jodlamo:
"Nič nas ni strah,
če so smučarji z nami."
Naše blontno veselje
nam greje domove,
v srcih poletje in sneg na zaslonu,
zveze so dobre, še malo
in šlo bo zares.
Danes ob enih popoldne
je padel in obležal
nekje na začetku drugega teka
junak med junaki
pri vratcih številka trinajst.
Lahko si obrišeš nos v mojo srajco, draga,
ne morem več gledati tvojih solznih oči.
skiman je u transu....