-
Skijanje na Durmitoru je fanastično ako je čovek spreman da "proguta" neke stvari, kao što su prastare i prespore žičare ( mislim na onaj dvosed, od koga je i povredjen pešak brži ), pri čemu je gornja žičara koja ide do vrha malo i jeziva ( ne samo zbog pogleda na onaj zgnječeni stari stub ). Realno, ako si prosečan skijaš, imaš samo jednu stazu, od vrha, preko "stanice", "medjustanice" ( gde se deli na dva kraka koja se spajaju na dnu ), pa sve do podnožja. I to je to. Kraj. Nema više. Za skijaše "plavce" ima i ona staza desno sa sidrom, ali je kratka.
Naravno, za prave početnike, tu je i Javorovača, dole u gradu.
Jezera su predivna, samo je pitanje do koliko njih se ( osim do Crnog) zimi može doći. Ja sam jednom bio i u maju, pa je bio metar snega i nije se moglo baš kroz šumu.
U svakom slučaju, prirodu vredi videti, a i ljudi su ok.
Ali, ako nemaš sreće, čućeš i neku "toplu reč" Grbovića, "vlasnika" ski centra ( i njemu sličnih ). Imao sam prilike da čujem kako je brutalno "poklopio" neku ženu koja se žalila na to što žičare počnu da rade pola sata kasnije, a toliko ranije i završe. Samo što je nije oterao u "tri lepe" pred svim prisutnima ljudima.
Takvo "divljaštvo" me je i oteralo sa Durmitora.
Šteta, jer je ono divna planina.
A dok toga ( i njegove ) "ne počiste" iz ski centra i ne dodje neki ozbiljan investitor, uloži u žičare i staze, od onoga tamo nema ničeg ozbiljnog.
Pa ipak, otići ću uskoro opet. Sve se nadam ...
-
?
LJudi, ima li vas zivih na Durmitoru?!!!? Napisite bilo sta! Voleo bih koju sliku na 2m snega!!;)
-
1 prilog(a)
Evo ti jedna slicica sa skijalista, ispred kafica ''Oro'' .. A posle toga je opet padao ;)
-
Ma, lepo izgleda kafić na stazi, vidi se da barem snega ima.
Ali, da li radi žičara, koja i dokle ide ( samo do "stanice" ili i na vrh )?
Ima li "života" u gradu uz ove meteo prilike?
-
!!
Ovo je raj za mog druga Glistu. Za njega poruka: ...bez panike stize pomoc uskoro iz Valjeva, najpoznatijeg sljivarskog kraja u svetu i dalje
-
Ako ski centar na Drumitoru proradi, ja bih molio nekog da to ovde javi, mislio sam gore otići na mao "sankanja" sredinom iduće nedelje, tj. oko 15.02. :yay:
I može li se uopšte živ do Žabljaka stići od Pijepolja i Pljevalja ili šanse nema? :couto:
-
1 prilog(a)
Evo jedna slika sa Zabljaka(sajt dnevnog lista Vijesti-rubrika citaoci reporteri)-vise od hiljadu rijeci.:ok:
-
-
TEČAJ za obuku – sticanje zvanja UČITELJ skijanja u organizaciji CUUTS-a
U organizaciji CUUTS, Fakulteta za sport i SKI SAVEZA CG biće održan tečaj za učitelje skijanja i snowboarda. Mjesto održavanja je skijalište Savin kuk u periodu od 7 - 11 marta 2012 godine. Kako je u toku postupak uvođenja standarda zanimanja UČITELJ SKIJANJA, koga sprovodimo sa Ministarstvom prosvete, odnosno sa Zavodom za stručno obrazovanje, biće prisutni predstavnici ove institucije, kao i predstavnik turističke inspekcije koji će vršiti monitoring toka tečaja, tj. proces kvalifikacije Učitelja skijanja. Kanddati koji zadovolje kriterijum, polože kvalifikacioni ispit, imaće pravo rada na crnogorskim skijalištima. Tečaj čemo realizovati u saradnji sa SKI SAVEZOM HRVATSKE, biće prisutni gosp. Dag Modrič, presjednik, kao i demonstratori CRO DEMO TEAMa.
PLAN I PROGRAM RADA TEČAJA PO DANIMA I SATIMA
- Praktični dio
1. Dan - Četvrtak 08.03.2012.
RAD NA SNIJEGU
10 :00h – 10 : 30h prijavljivanje uplata kotizacije.
10: 30h - 13 : 00h rad na terenu (plužni zaokret bez uboda štapa, plužni zaokret sa ubodom štapa, snimanje izvođenja likova).
13 : 00h – 13:30h – pauza.
13:30h – 15:00h(16:00h) rad na terenu (osnovni zaokret,snimanje izvođenja likova, pedagoška praksa).
VIDEO ANALIZA I PREDAVANJE
18:00h – 19 : 00h – video analiza i video projekcija.
19 : 00h – 20 :00h – Teorijska predavanja iz oblasti BIOMEHANIKA sporta (prof.doc. Rašid Hodžić).
2. Dan - Petak 09.03.2012.
RAD NA SNIJEGU
10 : 00h - 13 :00h rad na terenu (paralelni zaokret).
13 : 00h - 13 : 30h pauza.
13 : 30h – 15 : 00h(16:00h) rad na terenu (paralelni karving zaokret).
19 : 00h – 20 :00h – Teorijska predavanja iz oblasti PRUŽANJA PRVE POMOĆI.
3. Dan - Subota 10.03.2012.
RAD NA SNIJEGU
10 : 00h - 13 :00h rad na terenu (brzo vijuganje).
13 : 00h - 13 : 30h pauza.
13 : 30h – 15 : 00h(16:00h) rad na terenu (takmičarski zaokret - odbojno rasterećenje, terenska vožnja).
19 : 00h – 20 :00h – Teorijska predavanja iz oblasti FIS PRAVILA PONAŠANJA NA STAZI (M.Vuković).
4. Dan - Nedjelja 11.03.2012.
RAD NA SNIJEGU
10 : 00h - 12 :30h rad na terenu (ovjeravanje svih ispitnih likova sa demonstratorima:
plužni zaokret, osnovni zaokret, paralelni zaokret, paralelni zaokret-karving zaokret, brzo vijuganje, terenska vožnja i priprema polaznika za ispit pred komisijom).
12 : 30h - 13 : 00h pauza.
13 : 00h postrojavanje u vrstu i izlazak na polaganje u organizaciji sa demonstratorima.
15:00h obavještavanje ispitne komisije o rezultatima ispita.
KOTIZACIJA ZA UČEŠĆE NA SEMINARU : 30e
Za polaznike tečaja obezbijeđeno je :
dnevni ski pass - 10e
dnevni ski pass, ručak (restoran Durmitorsko sijelo) - 15e
dnevni ski pass, ručak, smjestaj (rent a vile) - 25e
polupansion, hotel GORSKE OČI – 21e
Teorijska predavanja i videoanaliza odvijaće se u hotelu GORSKE OČI
Tokom tečaja, kandidati će biti upoznati sa načinom polaganjem teorijskog dijela.
Seminarom će rukovoditi :
Doc.dr. Rašid Hodžić – profesor fakulteta za Sport iz Nikšića
Demonstratori :
Luka Žugić
Danilo Grbović
Veljko Šarović
2 demonstratora CRO Demo teama
Rukovodilac tečaja : Budo Abramović
Dobrodošli !
-
Da li ovaj tecaj priznat i u Srbiji?Ako sam dobro razumeo 4 polupansiona u hotelu 84 eura+40 eura ski pas+30eura kotizacija?
-
Da.
Tako je
Za priznavanje licence u Srbiji ne mozemo Vam garantovati. To je stvar Skijališta Srbije
U CG će ovo biti jedina validna licenca
-
Zar ne bi trebalo da može svako sa ISIA (međunarodnom) licencom da radi u CG/RS? Mislim, ako se svi savezi "hvale" kako izdaju međunarodne licence (osim prvog stepena) nije li logično da iste važe međunarodno? :)
-
A zar nije MASI-jeva licenca vazeca svudje...?
-
-
SnowHunters Mne u dnevnom listu ''Pobjeda'' povodom humanitarne akcije ''Snijezne radosti'' za djecu iz djecijeg doma ''Mladost'' iz Bijele ! ;)
http://www.pobjeda.me/2012/02/29/u-s...a-na-zabljaku/
-
Ja sam sjutra gore, pa se javljam sa svjezim informacijama!:)
-
Zelim da pohvalim akciju Snowhuntersa, za djecu bez roditelja iz Bijele. Svaka cast
-
Hvala Daki u ime cijele ekipe! Fin martovski dan na Zabljaku sve u svemu.. Malo druzenja, mali skijanja i eto... Kasnije par slicica..
http://www.vijesti.me/vijesti/djeca-...u-clanak-63200
-
1 prilog(a)
Jedna slicica od danas sa druzenja sa drugarima iz djecijeg doma ''Mladost'' iiz Bijele.. Kasnije par slicica sa samog skijanja..
-
?
Kakvo je stanje na Durmitoru, kakve su staze? Vredi li doci za vikend (seminar)? Da li je neko bio ovih dana?:sm006:
-
Drugi put sam na Durmitoru bio juce i danas,ima dosta snega,ali preko dana je dosta toplo tako da je sama voda.Na vrhu Savinom Kuku,malo je bolje ali hupseri su od 1 m,nema bog zna kakvog skijanja.Sredjuju staze do medju stanice prvog dvoseda,ostalo nista,a i to se brzo rasturi zbog toplog vremena.Dvosedi mnogo spori,jednodnevni ski-pas 15 evra,a zicare rade od 10 do 16 casova,parking se naplacuje ali se nisam setio da pitam za cenu,jer se nisam tu ni parkirao.Sve u svemu,kada se sabere put,ski-pas,i ostali troskovi,i uporedi sa kvalitetom skijanja,ne isplati se ni malo,jedino ako dodjete kao ja,na dzabanu,onda je ok.
-
E, ja kad kupim one francuske bucke iz Shamonija, dolazim da ih isprobam u tu "divljinu". Bobotov i Savin kuche, eto me! Sapimire, pominjacu te kad se zabijem naglavacke u metar snega! :D
-
Ima li nekih novih detalja sa Durmitora posle ove vesti od 07.05.2012. ?
Durmitor - Počeo popis imovine ski centra
Popisivanje imovine nekadašnjeg Ski-centra počelo je od skijašta Savin kuk, a cjlokupan popis trajaće nekoliko dana. Pravosnažna presuda Privrednog suda, po kojem se imovina nekadašnjeg Ski-centra Durmitor, kojom trenutno gazduje lokalni biznismen Radovan Grbović, počela je da se izvršava evidentiranjem pokretnosti i nepokretnosti, koja će biti dio stečajne mase.
Stečajni upravnik Ski-centra Čedo Gospić kazao je da na evidentiranju imovine zajednički rade komisije preduzeća kojim rukovodi, Grbovićeve firme Grbović kompani i Privrednog suda iz Bijelog Polja.
Saopštio je da se sa popisom počelo sa skijališta Savin kuk i da posao, koji će potrajati više dana, teče bez ikakvih problema.
U tada nepravosnažnoj presudi koja je izrečena 21. oktobra prošle godine, pobrojana je imovina nekadašnjeg turističkog giganta. U nju ulazi hotel Durmitor sa opremom, inventarom, zemljištem i infrastrukturom kao i 13 renta vila u sastavu kompleksa toga hotela. Na listi imovine našli su se i stambeni, poslovni i drugi objekti na više katastarskih parcela na Žabljaku.
Predmet presude je i ekonomija zdrave hrane u katunu Dobri do sa zemljištem objektima, opremom, inventarom, motornim vozilom i 556 ovaca. Tu je i pekara u Žabljaku kao i prodavnica, samoposluga i poslovni prostori u Podgorici.
Sud je Grbovića obavezao da vrati žičaru i ski-liftove, dva tamošnja restorana, dva snjegotabača, radne mašine i motorna vozila kao i poslovne prostorije u upravnoj zgradi u Žabljaku.
Gospić je ranije kazao da će po pravosnažnosti presude, ovlašćeni procjenjivači procijeniti imovinu. "Nakon toga, raspisaćemo tender za prodaju imovine i od tog novca namiriće se povjerioci i okončati stečaj koji traje od 2003. godine. Riješiće se i status preostalih 13 zaposlenih u Ski-centru Durmitor i niko od njih neće ostati bez posla", kazao je Gospić “Vijestima” krajem oktobra prošle godine.
-