Jak snijeg na Zabljaku ;)
Pogled za štampanje
Jak snijeg na Zabljaku ;)
Do 7 jutros snijeg porastao na 34 cm:)
Aj neka je sa srecom!!!:sm021:
lepo, lepo... gledam slike, kakav je korov na stazi, trebace vam bar metar snega! Steta, lepo skijaliste nekad bilo, dace Bog opet.. :ski:
Rece li vam miga da nema se ne bojite za snijeg? :))
Koliko trenutno ima snijega na Zabljaku?
Nesko, mala greska, ljudi smo :)) Pozdrav
Kakvo je stanje na Durmitoru
Palo je snijega 40-tak centi, mozda malo jace , ali obzirom na nemar nadleznih treba da padne metar da bi pokrio sav korov i ostala izrasla cudovista sto vrebaju cak i na samoj stazi.
ima li snijega na zabljak dovoljno i kakvi su uslovi sto se staze tice ??
Snijega ima i vise nego dovoljno trenunto. Javicu ti veceras informacije iz prve ruke o uslovima..
bio sam juce a hvala ako da si mi rekao :D ima snijega dovoljno utabane staze na stazu nidje nikoga banja :D samo nije utabana staza na vrh ostalo ekstra
Jel ima snega?!??! Gledao sam prognoze trebalo bi da ima oko 1m!???
Radi li gornja zica!??!?
p.s. Nesko, Milose...dajte neke slike okacite!?!?! zahvaljujemo! :))) Veliki pozzzz
ima snijega i rade sve staze samo sto vrh nije utaban
Kao sto goran91 rece, takva je situacija. (:
Ajde stavi slike, da ne trosim gorivo iz Slovenie!!!!!
Aman ljudi skija li ko tamo ???!!!!!!!!!!!! Kad je umro Danilo?
Skija,naravno da skija:)
Moj drug je bio za vikend, kaze da ima dovoljno snijega i da su utabali staze.Ovih dana je u Cg je very hladno tako da je sigurno na Durmitoru dobro jer nema mnogo ljudi i staze drze.
Dosta je porodica s klincima,ali kako je bilo oko nove godine sad je OK.
Evo par "ukradenih" slika.
PREDSTAVLJEN MASTER PLAN održivog razvoja turizma u opštini Žabljak
Vlada će platiti dugove i preuzeti ski-centar "Durmitor"
Ministar turizma Predrag Sekulić na Žabljaku je, kako su saopštili iz Udruženja akcionara Ski-centra Durmitor, rekao da će Vlada da izmiri sve obaveze te kompanije, zatvori stečaj i Ski-centru Durmitor vrati svu neprodati imovinu koju sada nelagno koristi firma Grbović kompani.
Predsjednik Udruženja akcionara Simo Stanić je to ocijenio pozitivnim, ali i “uzmi ili ostavi” predlogom.
"Ministar Sekulić je predložio da Vlada izmiri sve obaveze, stečaj privede kraju i vrati svu neprodatu imovinu. Zajedno sa radnicima tražio bi se strateški partner kako bi imovina bila u pravoj funkciji. Mi smo ga pažljivo saslušali. Ubrzo ćemo na skupštini akcionara odlučivati o tom predlogu a do tada nećemo preduzimati radikalne korake", kazao je Stanić
Sekulić je prije sastanka sa akcionarima kazao da “se nalazimo na dobrom putu da se taj problem riješi”.
"Nadam se da će Vlada uvažiti razmišljanje našeg ministarstva da bi možda firmu trebalo izvesti iz stečaja i naći partnera koji bi prije svega modernizovao skijalište i stavio ga u pogon već za narednu zimu", kazao je Sekulić.
Na Žabljaku je juče održana prezentacija Master plana održivog razvoja turizma, koji partnerski rade Ministarstvo turizma Crne Gore i Ministarstvo zaštite životne sredine, kopna i mora Italije. Skup je otvorio ambasador Italije Serđo Barbanti koji je kazao da je budućnost Crne Gore u njenoj ljepoti, resursima i njenoj prirodi.
Direktor u ovom italijanskom ministarstvu Korado Klini, je istakao da Master plan predstavlja vodič za ekonomski razvoj cijele oblasti uz očuvanje prirodnih bogatstava i podrazumijeva urbani razvoj, zaštitu pejzaža, zaštitu voda i turistički marketing.
Ministar Sekulić je kazao da je Master plan prvi važni korak ka uravnoteženom razvoju i dugotrajnom unapređenju turističke privrede opštine Žabljak i izrazio očekivanje da će pomoći da ono što je najljepše sačuvamo i da se na pravi način predstavimo onima koji dolaze na Žabljak, a posebno novim generacijama.
Predsjednik Opštine Žabljak Isailo Šljivančanin očekuje da će plan od Žabljaka stvoriti brend.
"Siguran sam da usvajanjem ovog plana neće prestati i završiti se interesovanje italijanskih investitora za Žabljak, već da će smjernice i pravci razvoja ovog kraja biti podstrek mnogima da ulažu u naš grad i učine ga prestižnom turističkom destinacijom", zaključio je Šljivančanin.
Tokom prezentacije predstavljeni su rezultati studija koje se odnose na saobraćajni sistem, urbanisitčki razvoj, upravljanje vodama i otpadnim vodama, energiju i prirodnim resursima. Master plan će biti uključen u prostorno-plansku dokumentaciju opštine čija izrada je u toku.
Zbog sezone produžiti raspust
Ministar Sekulić kaže da je Durmitor i dalje najatraktivnija destinacija zimskog turizma ali smatra da je Kolašin preuzeo primat “prije svega dobrom organizacijom, programima i odnosom prema gostima”.
Kazao je da se turistički radnici na Žabljaku žale da nemaju gostiju ali “mislim da bi možda oni trebalo da se pobrinu za dobre programe i cijene”.
On je najavio i da će Ministarstvu prosvjete prenijeti inicijativu da se sadašnjem zimskom raspustu doda i proljećnji kako bi on trajao duže, što bi doprinijelo i boljoj zimskoj sezoni.
Sekulić je najavio i detaljnu analizu svih ugovora o prodaji hotela, realizaciji investicionih obaveza i mogućnost raskida ugovora sa investitorima koji nijesu ispunili obeveze.
Ovo se već poodavno priča. A to što je taj New ski centar nelegalno gazdovao i namplatio se para nikom ništa.
Više od 70 mladih smučara se takmičilo na Savinom kuku
Više od 70 mladih smučara iz svih crnogorskih klubova, i njihovih vršnjaka sa Zlatibora takmičili su se na Savinom kuku, na otvorenom prvenstvu Žabljaka, istovremeno i trci za kup Crne Gore.
Najbrža mlađa cicibanka bila je Mija Ljuka iz nikšićkog "Javorka", a starija njena klupska drugarica Jelena Radović.
http://ads.vijesti.me/www/delivery/l...&cb=69a78703bd
Iz "Javorka" su i najbolji cicibani, Balša Grbović kod mlađih, a Ivo Kosić kod starijih.
Ksenija Vukićević iz mojkovačkog "Bjelogrivca" najbrža je mlađa, a Sara Vukadinović, iz istog kluba, starija djevojčica. Među dječacima to su Ivan Tomašević iz "Javorka", kod mlađih i Savo Ćetković član "Durmitora" kod starijih dječaka.
Uspješnu trku organizovala su dva najstarija crnogorska kluba, PSD "Durmitor" iz Žabljaka i PSK "Vojo Maslovarić" iz Berana. Doprinos kvalitetnoj manifestaciji dali su i tehnički organizator "Grbović kompani".
Za sjutra su na Savinom kuku planirane dvije veleslalomske trke. Jednu, kup "Savin kuk", organizuje PSD "Durmitor", a drugu, kup "Cmiljevica" PSK "Vojo Maslovarić".
Dnevne novine VIjesti
- 11, pada još pomalo. Na stazi ga ima metar - dva. Dođosmo ujutro, prvi na žici. Istu pale od 10h, moraju ljudi da doručkuju. Ski pas 15 €.
Staze - reko bi bile malo utabane, a preko palo još 5-6 cm. Radi dvosjed i sidro desno. Ne radi dvosjed do vrha, snijeg ga zatrpo.
Prođosmo tri spusta sa međustanice dvosjeda, samo je staza desno prethodno tabana. Staza lijevo - pola metra pudera.
Krenusmo na vrh dvosjeda, prvi, nas trojica. Ne umijem ja baš kroz neutabano, al ajde reko da probam. Širok je ovaj atomic, jes da je race, al ima 72mm, i onako, lopatast.
Kad stigosmo gore - jedno 2 metra potpuno netaknutog pudera. Ama, nema ni tragova od skija, niti je ratrak izlazio. Išli smo lijevo (kad se siđe sa žice), pa onda dolje... Probavam malo zadnjicu unazad al tonu, nije to baš lako. Ide nekako, al nas Dačo koči, prekratke i preuske skije. Stajemo usput, pogledam gore i samo mi na um padaju oni postovi o sigurnosnoj opremi u threadu free- style, lavine ili tako nešto. Ipak, snijeg je "sjeverni", ne bi trebalo...
U neka doba se okrenuh, vidim Dačo vas potonuo, samo mu glava viri.
Nekako se iskobeljasmo do međustanice.
Ostatak dana OK skijanje, ali ipak samo do međustanice. Dačo iznajmio neke Atomic all-round, 88mm, nisu loše i ja ću sutra. Ima raznih skija za iznajmiti, i onih twin tip.
Prilog 6813
Nema tebe ko da prati dok ja ne dodjem:ski:
I bre kakav potencijal za sve vrste skijanja i za svaciji ukus, samo malo da uloze novca
Nadamo se svi da ce i to da se desi vec pocetkom ljeta.Ima dosta sto zvanicnih sto nezvanicnih najava.
Durmitor: Ski festival u nordijskom trčanju „Henrik Angel“
25.-27.03.2011. Žabljak, Durmitor - U organizaciji Norveške grupe „FORESTI“ i crnogorskog Ministarstva poljoprivrede i šumarstva održaće se Ski festival u nordiskom trčanju pod nazivom „Henrik Angel“ na Žabljaku. Festival ce trajati 25, 26, 27 marta 2011.
Festivalu ce prisustvovati i instruktori skijanja, Brit Hilsen olimpijska šampionka iz Sarajeva 1984 godine i drugi. Poziv da učestvuju na manifestaciji upucen je svim ski klubovima u okruženju
---------------------------
Zna li neko kako je protekao ovaj festival?
Kakva je prognoza za 19./20./(seminar)!!!!!!! Milose, Nesko! Sta spavate!!!
Nezahvalno je toliko unaprijed prognozirati, ali po svemu sudeci mart ce biti hladan, a obzirom da na Durmitoru ima dosta snijega, optimizam je opravdan:)
Evo narednih par dana kakvi ce biti.
http://vreme.yubc.net/prognoza3dana....dz=42&idf=5637
Kakvo je stanje na skijalistu??? Da li da krenem sutra???!??
Nisam siguran kakvo je tacno stanje, ali prema ovoj prognozi od subote bi moglo biti snijega gore.. Ajde neka nas iznenadi barem jos jednom :dziveli: http://vreme.yubc.net/prognoza3dana....dz=42&idf=5637
Ne bi trebalo da grijesi prognoza. Naredne sedmice hladnije i pomalo sneska...
http://www.weather2umbrella.com/sr/v...38/0/meteogram
Aha, trenutno je jugovo gore, al se skija
Sad gledam dnevnik na IN TV prilog, kaze ministar turizma da je gazda skijalista Savin kuk zatvorio skijaliste iako snijega ima jos dovoljno a samim tim i interesovanja turista i da je to primjer loseg upravljanja. Na to se doveza i premijer i rece da ce se poslije 20 godina rjesavati status drustvenog preduzeca Ski centar Durmitor.
E Radovane, Radovane necemo ti se vise radovati sve su prilike.
Pola metra snijega na Zabljaku..
Gore i dalje pada jak snijeg ..
Da li ce raditi skijaliste u narednom periodu??? Ili ce prema broju pristiglih odluciti da li da puste zicu! Ne bih toliki put da prevalim ako nije sigurno. Ima li neko nekakav tel. u Zabljaku gde bi moglo to da se pouzdano proveri????????
Bio sam gore pre nekoliko dana, i Zabljak je na moje iznenadjenje poprilicno pun, ocekivao sam pustos. O prirodi ne treba trositi reci, Durmitor je stvarno prelep. Steta sto sam prespavao samo jednu noc tamo pa nisam imao vremena za penjanje na Debeli namet, makar na grudvanje. Snega je gore bilo. Evo dve slike od 28.7 :
http://oi56.tinypic.com/177sj8.jpg
http://oi54.tinypic.com/2rh8gw8.jpg