Mislis ono u pancericama i skije na rame?
Pogled za štampanje
Mislis ono u pancericama i skije na rame?
Mozes na skijama do staze (ako ti ih nije zao), a nazad je za..bano. Umoran, razbijen od staze, skije na rame i lagano.
Ma svi pesace.. Nije to daleko toliko.. Jeste da je gore kad se vracas ali sta cemo..
Hvala na informacijama. :sm018::sm018::sm018:
kako izgleda staza danas, cini mi se da bi najpametnije bilo da se dodje u sredu.
w2u kaze pada sneg trenutno a i teta na telefonu hotela maljen kaze da pada trenutno i da ce padati sutra.
U nedelju moji drugari i ja dodjosmo na Divcibare, silom prilika, u ranim jutarnjim casovima :sm022:. Popili kafu u jednom divcibarskom, jako lepom, restoranu i krenusmo na staru stazu. A na stazi, nigde nikog, oko 40cm neutabanog snega, naravno ratrak stoji parkiran pored. Popeli se pesaka skoro do vrha spustili se jednom po dubokom snegu i hajdemo na novu stazu, da vidimo da li uopste radi.
Kad tamo, ima sta i da vidimo. Na nase opste zadovoljstvo zica se vrti, zaposleni nesto tumaraju i mi prvi kupujemo skipasove. Dok smo se penjali zicom do vrha, uocili smo dosta trave i po koji kamen na stazi, malo zice i zemlje na odredjenim mestima :dontknow:. Trava je najupadljivija bila na vrhu staze. Uredjenost staze ne moze da se poredi sa uredjenoscu bilo koje staze na Kopaoniku, ali dobro :sm022: necemo preterivati. Ko god da je vozio ratrak do gore ocigledno je da ne zna to da radi , jer je sredinom staze ostao neutaban sneg a i ono sto je utabano bolje da nije, tragovi okretanja ratraka na samoj ivici staze itd.
U pocetku se mogao bez vecih problema voziti bord, skijasima pocetnicima, moje saucesce :). Za nas bordere i nije neki veci problem voziti ovakvom stazom, ali za pocetnike :couto:.
Jako mi je drago sto je staza i pored manjka snega bila pustena u rad, ali cini mi se da je cena skipasa od 800 din malo preskupa za uslove na stazi.
U svakom slucaju jako lep dan na Divci i jako mi je drago sto sam upoznao dva druga clana sa ovog foruma: Jelku i Gimija, veliki pozdrav za njih i vidimo se.
Da li neko zna (mozda Jelka), sta je sa stazom pored hotela Pepa, gde su tanjiri? Zasto ona ne radi? To je idealno da se uci... Tako kad sam bio - devojku tamo, a ja se ili spustam sa njom ili odem do nove staze. Hteo bih za vikend malo da skijam, pa me zanima hoce li ona proraditi?
Pitam, jer je bilo reci da se pokvario vucni mehanizam...
E pa u nedelju je radila (mala staza - tanjir).. Na njoj je bilo duplo vise snega nego na novoj..
Danas je radila velika (ne znam u kakvom je stanju bila), bilo je novih padavina ali mala nije - jer mi kazu da nije bilo zive duse pa je zato nisu pustali u rad.
Ako nastavi da pada ovih dana i da se ne otapa sneg za vikend ce sigurno raditi obe staze..
Toliko od mene :sm018:
Ja sam u nedelju oko 1 prošetao pored male staze i ona nije radila i nije bila utabana, a snega je bilo solidno. Velika je radila ali nije baš sjajno izgledala.
Sa novim informacijama se javljamo....najavljuju padavine od cetvrtka tako da bi trebalo za vikend da bude dobro skijanje-bordanje!
Pozz za Crnog i njegovu ekipu...
@Crni :
Pusti mi broj na pp!
pada li sneg danas tamo?
Molim za informaciju, kakvo je stanje gore sto se tice skijanja i staza. Dolazim za vikend pa dal da se nadam skijanju. Hvala unapred.
Juce smo se skijali na novoj stazi,skijanje je bilo ok ima kamencica,juce nije bilo guzve,radila je prethodna tri dana,valjda ce biti snega jos pred vikend i za vikend
Danas rade obe staze, kazu da su ok...
A za vikend tj. do vikenda ce napadati jos snega - pa bi trebalo da bude dobrog skijanja!!!
Vidimo se :sm018:
thanks za info pa se vidimo za vikend.
Dolazimo i mi za vikend, prvi put na divcu pa cemo videti kako je
Da li neko zna da li je padalo juce ili danas snega?
danas nije padao,staze su ocaj zivi,Crni vrh pun trave i kamenja,prilaz katastrofa,stara staza u gornjem delu izorano,donji deo staze sasvim pristojan.
Savet:za ovakve staze izrentirajte skiju,nije skupo,a svoju cete unistiti garant!
Budno pratim ove postove. Hvala svima. Planiram u nedelju da skijam ako sutra vase informacije budu pozitivne. Kakva je gore situacija za rentu? Vodim devojku pocetnika.
Takođe, planiram u nedelju na Divču, i ako neko ima informacije, kakvo je stanje sa snegom na stazama neka napiše. Vidim na nekim prognozama da su danas moguće padavine, nadam se da će biti.
Na novoj stazi sam bio pre dve godine valjda, tek kada je otvorena, i malo sam zaboravio kakva je tačno, jel smem tamo odvesti dva drugara početnika? Ja osrednje skijam pa mi je bila taman..
Poz iz Šapca
Znam da ima rente na staroj stazi, ali kakva je situacija kod nove? Ima li tamo nesto za rentiranje ili se mora otici do nove?
Jel moze neko da mi kaze, da li na staroj stazi moze negde da se izadje sa žice pre onog ostrijeg nagiba, kod puteljka sto je preseca, ja sam samo prolazio stazom kad žica nije radila pa nisam mogao to da vidim.
Moze da se izadje kod one kucice, a pre strmijeg dela, za pocetnike super ako nema guzve.
@dalcek: why not, jedino sto cu ja verovatno u nedelju rano ujutro iz sapca kretati
Ja idem sutra - pa vam javljam uvece kakva je situacija.. U Valjevu pada sneg, tako da bi trebalo i gore.. Cekam drugaricu da mi javi jel gore veje..
Ako Nova staza sutra bude kamenita njiva ne pada mi na pamet da gulim moju slatku dascicu i idem na malu stazu.. jer je ona bolje sredjena od nove i ima vise snega..
A vidimo se i u nedelju!!! :dziveli:
Oni su tabali stazu kad je bilo 10cm umesto da sacekaju 1 dan da napada 30cm pa onda.. Vise su izrovali kamenja i zemlje nego sto su "utabali" stazu..
To je problem.. Nego, hteli su da proradi sto pre, jer skoro mesec dana nije bilo snega - propada im sezona..
Tako da se ja nadam da ce napadati dovoljno da pokrije njihove majstorije!! :sm004:
ako bude kamenja idemo mi lepo na neku livadu gde nije pipan sneg...to je jedino resenje...ko hoce neka nas nadje...:D:sm022:
Najsvezija informac. obe staze su progledale, mala je u mnogo boljem stanju nego velika-danas obe radile..
Sneg nije padao, poceo je da pada oko 5h i nadam se da NECE PRESTATI DO SUTRA!!! :glavaozid
Hvala za info za rentiranje opreme.
Jelka pratimo te budno:)
ako ima neko neku informaciju u vezi snega da potkrepi Jelkinu informaciju neka se javi
Hvala na trudu i uvek bitnim informacijama., posebno Jelki. Nadajmo se da sneg nece prestati.
Vidimo se ujutru
Nema na cemu.. I drugi put!
Posto sam ostala bez posla-taman da me admin zaposli da izvestavam sa staze... Xe xe xe :sm022:
Elem, drugari su mi tamo (noce) kazu da pada sneg, da se mala beli (jer su verovatno na nocnom bordanju)..
A za veliku ne znam... znacu sutra!
Pozz svima..
Forumasi, ima li neko novu info, kakvo je stanje na novoj stazi, jel napadao malo nocas?
Vredi li kretati sutra na put ili ne?
Drugar iz Valjeva mi je malocas na pitanje da li je palo sta snega odgovorio "nesto sitno sinoc", ali nije znao kako je na Divcibarama. Cekamo Jelku i drugare da se vrate sa staze, pa cemo da vidimo:)
Nova staza nije za ljudsku upotrebu, stara jedino od polovine
Hm,znaci na Maljen tek sredinom februara kada prognoziraju sneg, ako je verovati hidrometeorloskom zavodu na tako duge staze.
Znao sam da nije trebalo da cekam :glavaozid
Baš loše a, e šteta.. Znači bolje ne kretati sutra?
Bilo bi carski kada bi uradili topove na novoj stazi, mada je to za sada skoro nemoguće. Mada čujem da na Zlatiboru iako ih imaju ne znaju da ih iskoriste na pravi način..
A večeras pretpostavljam neće da pasti još koja pahulja..
Evo dosli Gimmy i ja..
Situacija je sledeca: staza je izrovarena samo tako, puna kamenja i hupsera.. Trava izbila i mreza. Staza je skrooooz neravna.. Magle nije bilo, dosta hladno bez snega. Sunce se pojavilo tek oko 3h, do tad je bilo tmurno..
Sneg je padao juce ali ne dovoljno.. Pokrio je bas malo.
Ne znam sta da vam kazem, ako hocete da cuvate skije nemojte dolaziti, ako mozete da rentirate onda uzimajte to i ne mislite. Ili ako vam nije zao opreme a hocete da uhvatite malo skijanja, jer prema prognozama snega nece biti do kraja sledece nedelje onda dodjite. :)
Neko pametan je otvorio kucicu (kod parkinga), tu moze da se iznajmi oprema ali ne znam kakvog je kvaliteta. Skije imaju za daske ne znam..
Na maloj stazi je u 10h bio guzvanjac, cim se otvorila ljudi i decurlija su nagrnuli..
Ima vise snega nego na novoj ali je i veca guzva..
Oko 12h na novoj stazi je prodato oko 150 ski pasova.
Toliko od mene, evo i koja fotka:
http://img573.imageshack.us/i/photo0299j.jpg/
http://img510.imageshack.us/i/photo0301u.jpg/