Super veleslalom (Super G) muskarci, Bode uzeo bronzu i postao najstariji osvajac olimpijske medalje u alpskom skijanju.
Piratebay:
Sochi.2014.Skiing.(16 feb).Men.Super.G.Final.720p
Pogled za štampanje
Super veleslalom (Super G) muskarci, Bode uzeo bronzu i postao najstariji osvajac olimpijske medalje u alpskom skijanju.
Piratebay:
Sochi.2014.Skiing.(16 feb).Men.Super.G.Final.720p
:sm011:Tina nabila sve...uz to hokejska reprezentacija nabila Austrijance, Fak četvrti....lepo je danas biti Slovenac.....:):yay:
Svaka čast :ok:
Slovenija, stanovnika kao Beograd, a osvojenih medalja kao Kina, svaka cast.
Jos toliko medalja do kraja i puna kapa za Sloveniju.
Breavo i za nasu Nevenu!
Odlicna Nevena, svaka cast za plasman u drugu voznju
:sm011:Ovih je dana JAKO LEPO biti SLOVENAC......:dziveli:
Slovenci su u opasnoj formi..... Da je nama jedna tina maze :)
Što se ponosa tiče, pravo da ti kažem, najviše su napravili hokejaši....halo pa mi imamo samo 150 registriranih igrača, od kojih je 25 bilo na OI, imamo 4 pokrivene dvorane, 1 pola profi ekipu, 1 člana NHL i 1 KHL.... i bili na OI te igrali četvrtfinale....:yay:kacigu do poda za ove momke...:sm011:
Ja mislio da su Head skije najbolje, kad eto Atomic uze sve tri medalje na ženskom slalomu.
http://static2.kleinezeitung.at/syst...gepa150710.jpg Zettel uzme medalju :glavaozid a Tina ostane bez medalje
http://www.startbih.info/images/0992...0maze%2004.jpg
Pa ti nemoj da ih gledas u facu, gledaj ih u dupe :)
Salu na stranu Zettel ima bi se reklo savrsenu tehniku u slalomu
i milina je gledati kako skija...sa kacigom na glavi :)
Kome se ž. slalom ne gleda neka zaviri i u druge olimpijske discipline, ima "materijala" :-) ...
Elem, Rusi mogu malo da odahnu, Kanađani ošamariše Amere u muškom hokeju.
Lepo si ovo rekao :sm004:. Ili ko sto narodna poslovica kaze: dupe zenu krasi a tortu orasi :sm021:. Sva sreca pa moraju da nose kacige inace bi bilo :hair:.
A to sam i ja primetio isto sto i @stekan da su na pobednickm postolju stajale samo Atomic skije :ok:. Mlada Sifrin nagovestava jedno novo poglavlje svoje vladavine. Tek joj je 18 godina :ski:.
Atomic i Salomon su ove sezone cesto na pobednickom postolju i po nekad Head, i u tehnickim ali i u brzim disciplinama. Mnogo su brze skije
Nije toliko do skija koliko je do skijaša.
Slažem se da su Amer Sports skije (Atomic + Salomon) u zbiru uspješnije od Head-a. Ali Head odvaja za kupovinu tekmičara ubjedljivo najviše novca, tako da se situacija sa osvajanjem FIS bodova drastično promijenila u poslednjih nekoliko godina. Druga krajnost je Rossignol koji je dobro zavrnuo slavinu za takmičare, pa ni ne čudi promjena koja se desila:
2009/10:
Prilog 13472
2013/14:
Prilog 13473
Veoma bitna stvar je do skija , zato i sluze testiranja . Veliki broj Italijana, Francuza , Austrijanaca vozi Atomic i Salomon. To je mora da nesto znaci
Ako misliš na rekreativce, to je zbog ranijeg ulaganja Amer Sports-a u kupovinu takmičara.
Ako misliš na današnje vrhunske takmičare, to znači samo to da im je Armer Sports ponudio više od drugih. Ako je riječ o austrijancima, tad im Amer Sports nudi Atomic, a francuzima Salomon. Italijani mogu da biraju. Isti ljudi razvijaju takmičarske modele za Salomon i Atomic. Pri tom mislim na prave takmičarske modele za Svjetski kup, ne na ovo šta mi vidimo u trgovinama. Ovo u trgovinama samo izgledom liči na prave takmičarske modele, a njima donosi zaradu koju dijelom troše na razvoj, a dijelom na "kupovinu" takmičara. Što "kupe" više dobrih takmičara, biće i više pobjeda, pa će više običnog naroda to vidjeti i pomisliti "ta marka skija je bolja od drugih".
I nakon par godina su skijališta puna skija tih marki, jer narod kupuje "najbolje".
Znaci moj Fisher race kojio sam kupio po uzoru na Kostelica je fake i nikada necu biti dobar kao on :glavaozid :confused::dontknow:
Smrc. Odustajem od svega
Stekan je u pravu, čist marketing. Svaka skija se pravi posebno za svakog skijaša. Nema veze koji je logo preko. Postoji klip negde gde Džulija Mankuzo testira performanse i gde joj se prilagođavaju materijali i fleksibilnost. Čak ima posebnih skija za neke određene staze u Svetskom kupu. A nakon svega kaže: Ovo je tek pola posla, druga polovina je moj serviser.
Prateći tamo neke sajtove, pročitah da se priča da neki takmičari koji insistiraju na određenom modelu pancerica, ostaju na njima kad pređu na drugog proizvođača, s tim što se mijenja boja pancerica, oznake i kopče. Teško za povjerovati, ali se priča. Spomenut je Hirscher koji je navodno početkom sezone vozio Salomon pancerice maskirane u Atomica. Doduše, Atomic i Salomon su ista firma. Takođe se priča da ih je nekoliko na Fischer Vakuum pancericama maskiranim u druge marke.
A skije je lakše ofarbati od pancerica...
Prva voznja danasnjeg slaloma, utisak komentator. Svi smo navikli da RTS ima neuke novinare, ali ovo je ipak olimpijada za koju su trebali da odaberu manje izlapele ljude.
Komentator svajcarskom skijasu visokom 2m porucuje da je promasio sport ?! Zatim se sprda njegovom voznjom i visinom. Ne ume da procita prezime hrvatskog skijasa...
E budale Kostelica kako je postavio stazu...pa ni da je 10 ispod nule nebi izdrzala ovakvu postavku...pretesko
Ja ne mogu da verujem da chobani sa RTS-a posle kriminalnog prenosa prve voznje, sada ne prenose finale slaloma ?!?!
Kostelicev stari upropastio finale postavkom staze.
gledaj na lemontv
MAtt sampion!!!
Kakav izraz lice Hirsera!
I blizzard skije uzese zlato!
Bilo mi je svejedno dok ne vidjeh koliko je Hirscheru krivo što Matt nije ispao. Baš mi je drago zbog Maria, a i zbog Blizzarda.
E ovo je bila baš trka :).
Ja sam gledao trku preko live stream-a HRT 2 (kablovska blokirala HRT2 iako RTS ne prenosi).
Nakon trke Ivica Kostelic je dao jedan jako emotivan intervju za HRT. Sigurno je bio pod utiskom svoje lose prve voznje i velikog broja kritika upucenih njemu i njegovom ocu od strane ispalih skijasa u drugoj trci.
No, Ivica je izjavio da je ovo prava postavka slalomske staze za olimpijadu. Rekao je da je postavka prve trke bila uvreda za sport. Slalom duzine 46 sekundi na Olimpijadi je sramota, misleci na prvu voznju.
Izjavio je da je poslednjih godina tendecija u skijanju, pre svega u slalomu da se slazu proste staze koje od pocetka do kraja mogu da se voze u petoj brzini. Da je to nesto sto pogoduje losim tehnicarima i da je to oteralo ljude sa tribina. Zakljucio je da je to razlog sto skijanje postaje sve manje popularan sport, jer niko ne zeli gledati monotone slalomske trke u kojima tek 51. skijas ne zavrsi trku.
Rece da je njegov otac postavio stazu sa ciljem da se razdvoji zito od kukolja. I da takmicari treba da vide kako su nekada izgledale staze pre nego sto su slalom pretvorili u skolsko takmicenje (misleci na svetski kup).
Eto parafrazirao sam Ivicu. Slozio bih sa sa njim oko vecine stvari. Ali mislim da je danasnja postavka njegovog oca bila vise osveta i inacenje uzevsi u obzir da se vozilo po raspaloj stazi.
Svaka cast Matu.
Mislim da nisam nikada vise uzivao gledajuci slalom. Kako ispadaju ali i kako se spasavaju i ostaju na stazi. Raj za gledati.
Sta ce Anti sve da kazu necu ni da pomislim
Bilo je uzivanje za gledati, ali mislim da je najveci naboj stvarala neizvesnost da li ce takmicar zavrsiti trku, a ne kako ce odskijati trku.
Izjava Ivice je na mestu, ali ako je vec prvu trku okarakterisao kao nedopustivo laku i kratku (46 sekundi), kako je onda on imao zaostak od 2 sekunde na lakoj stazi ?
Hocu reci da nije korektno sa njegove strane omalovazavanje drugih vozaca [koji su bili ispred njega] recima da je staza laka...
Skoro pa u svemu se slazem sa onim sto je izjavio Ivica.
Uopste ne vidim Antea krivca za razmazene skijace koi su naucili skijati ko na treningu.
Posebno uzivanje je bila Hirscherova faca kada je Matt zavrsio trku.
Jedino mogu reci da bar nije bio dvolican, tacno je izrazio sta je osecao u tom momentu.
Jos jedanput oko postavke i tezine staze.
Pitajte sta o tome imaju da kazu Hirscher koi je skocio 8-9 mesta
ili Kristoffersona koi je mislim imao najbrzu drugu voznju i skocio je vise od deset mesta,
a najvice slovaka Zampa koi je imao drugu najbrzu voznju i skocio dvadeset mesta !?!?!
a Zampa je to uradio i u slalomu na kombinacii koi je isto Ante postavio.
Majstori su majstori. Ako ne verujes meni pitaj Matta, on najbolje zna objasniti :)
Svakako da je staza pokazala ko su vrhunski tehnicari, ali ako pola skijasa ne zavrsi trku, a medju njima i dokazano dobri majstori slaloma, onda je izbor trase sumnjiv.
Ivica je rekao da slalom postaje vise gimnasticka i ritmicka disciplina, aludirajuci na to da pobedjuju oni sa najboljim umecem i ritmikom skijanja na prostim stazama, a ne oni koji najbolje variraju brzinu, strategiju, uglove, agresiju na kompleksnim stazama... To je ok, slalom ima nekoliko aspekata, ali kada gubis celu sezonu, onda je takva izjava kiselo grozdje.
Nego da ne tupim. Ko nije gledao obavezno pogledajte, strasno dobra trka !
ja cu da se ubijem sto nisam gledao, jel ima neko link da skinem?!?
Ivica Kostelić - izjava nakon slaloma u Sočiju
Interesantno jako,obavezno pogledati