I ja bih voleo stazu, ali j... nema... barem kod nas i za te pare...
Pogled za štampanje
A zašto na sajtu ski track-a postoji kontakt e-mail adresa niko ne odgovara na pitanja postavljena tim putem? sve u svemu, 20e za dvoje nije strašno..po 3 časa da unapredimo tehniku i onda pravac planina! E sad, da li je problem ako dvoje ljudi koji bi podelili jedan čas skija dosta različito, mislim kvalitativno? Jel problem onom boljem onda ako je traka spora zbog onog slabijeg skijaša? Šta savetujete u tim situacijama?
Dvoje mogu da skijaju istovremeno ako se usklade i uvežbaju, a za to je potrebno vreme.
Zna li neko gde se ovo tacno nalazi (mapa bi pomogla), s obzirom da im sajt ne radi...
Pre restorana Jezero - 30 metara
Hvala na odgovoru :)
Kad su dvoje na casu,a imaju razlicit nivo znanja skijanja to ne predstavlja nikakav problem. Traka je podesiva po nagibu i brzini,tako da dok pocetnik skija nagib i brzina se postavljaju u na manji nivo,a za naprednog skijasa traka se podesava u skladu sa njegovim znanjem i mogucnostima.
hahahah, vrh
Vid' manekena na traci :dziveli: Bravo Alpi! :)
Pikac će još naučiti i da skija :P
Dobra traka, nema šta!
uuu, tehnika za 5!
alpi, jel ono i board vozis? e svaka cast, pravi si. volijo bi i ja to naucit, al necu vjerovatno nikad ni probat.
Provalili ljudi gde jedino ovih dana ima snega :)
http://www.facebook.com/photo.php?v=10151030783225201
Ne mogu neuskijana u Tinj! Koliko košta skijanje na simulatoru i kako to ide po terminu, koliko vremena, jer za 15min na tome ja ću da umrem!!!
termin je 45 mina, 1850 za jednog i 2500 za dvoje (porodicna varijanta), i to je sasvim dovoljno da dvoje umru od skijanja i to ne zajedno, nego jedno po jedno..ko nema bas mnogo kondicije, traka ne prasta i bolU butine posle k'o da si ceo dan picio crnu duboku.. ;)
Joj!!! Sad se malo plašim, ali moram da probam! Puno sam vremena i truda uložila u prirpemanje, ali mislim da je rezultat 0 (malo sam jača nego preko ali kondicija 0)!!!
Pozdrav narode, upravo se registrovah
Moram da se "pohvalim" da imam 27 godina i da nikad nisam bio na planini, a sneg volim vise od zivota. Skijanje i skokove obozavam da gledam i pratim sigurno 15-ak godina svaku sezonu. Medjutim nikad nisam skijao. E, sad kad od skora zivim u Nemackoj i to podno Alpa, resio sam da nema vrdanja i skijanje mora da se nauci! :)
Pitanje u vezi ove teme je da li neko zna slucajno kako se ova traka kaze na Nemackom? Pokusavam da najdem po Minhenu da li negde ima ovo i ne uspeva mi vec dva dana. Deluje mi nerealno da ne postoji.
Pusti traku, udri po snegu ako imas prilike, ovo je za nas koji smo 9 meseci godisnje na 1k km od najblize staze :)
Kao prvo dobrodošao nam Duško! :)
Pod dva, živiš na neviđeno dobroj poziciji (MinKen), vaše tablice su česti gosti na najboljim Tirolskim skijalištima :ok:
Možda nije baš ono što ti treba, ali ako to nije to onda pitaj njih šta je :) http://www.ski-trainer.de/
U pravu si ali mi ova traka deluje super za totalne pocetnike kao sto smo zena i ja. Par puta tu i onda sta nam Bog da :). Ovo na Adi izgleda super, a dobija se i oprema. Novi smo ovde pa nam je jos uvek skupo da se ucimo na Alpima :). Voz, ski pass, oprema, trener i klopa izadje preko 300 Eur za jedan dan. Jbga znam, nije skijanje za svakoga...
@Wlad
Hvala sto si se potrudio mada ovo nije isto ali sam dobio neke ideje kako da nateram google-a da saradjuje malo bolje :). Sto se tice Tirola tu si skroz u pravu. Mnogi ljudi odavde radije idu tamo nego na Garmisch za koji mnogi kazu da je izvikan :)
SLX RACE WORLD CUP :ski:
alpi rasturi kapije :D
ima li neko predstavu koliko kosta ova traka?
@ dedinac
http://www.skitrack.rs/sr/cenovnik
1850din 45min cini mi se
edit: prestize me dzoni :)
Hvala na odgovorima,ali mene interesuje koliko kosta da se kupi jedna ovakva traka i ko to proizvodi?
Ko voli nek' izvoli! :ok:
Toliko vozim bicikl na Adi a da sam totalno zaboravio da ima ova traka. :) Interesuje me da li je za nekog kao ja ko nikad nije stao na skije bolje ovde uciti ili na planini?
Pa sad, to sve zavisi od čoveka do čoveka. Ta traka je idealno ravna, podešava se nagib, brzina na daljinski, instruktor stoji pored tebe, ima ogledalo u koje možeš da se pogledaš i sam vidiš stav, položaj nogu itd. Nije jeftino (žena i klinac su to probali pre 5-6 godina) pa ako možeš da se isprsiš, bar za jedan čas, probaš pa vidiš kako je. Žena mi kasnije reče da je osećaj drugačiji kad staneš na sneg, što je i normalno jer na traci nema ni leda ni hupsera ni bilo kakvih nepoznatih na podlozi. Da ti poremeti proces učenja skijanja neće sigurno. Ali će ti trebati novca i (dosta) više od jednog časa.
Traka je skupo i odlično rešenje za početnika.
Ja sam je koristio na mom ostrvu i mislim da je sjajna za tehniku i kondiciju. Osetis svaku gresku koju napravis. Podseca na voznju po vlaznom i teskom snegu. Prvih par spustanja na stazi ce ti biti cudno jer je sneg mnogo klizaviji ali brzo se naviknes
Znam da nije isto kao na snegu. Mislio sam na Kopaoniku su instruktori iskusni skijasi pa ne znam da li je pametno ici na ovu varijantu. S'tim sto bih tamo placao dnevno dvosac (6 dana). Inace individualni cas (45 Min.) kosta 2400 rsd. Ja bih sigurno isao na 5 casova koliko preporucuju bar za ucenje osnove skijanja. Bio sam danas da vidim i potrebno je poneti skijaske pantalone zbog vode kojom se prska traka. Njih imam ostalo (skije i pancerice) se dobija tamo. E sad ostaje jedino da sad krenem pa da onda pred odlazak na planinu uzmem jos par casova. Ili eventualno pocnem sa ucenjem pre nego sto odem na planinu dok mi je jos u glavi ono sto sam naucio a na planini platim jos par casova. Samo racunam da bi tad bila veca guzva za termine jer predpostavljam da neki hoce malo da se podsete.
A i koliko vidim prednost je sto mogu u Beogradu da steknem neku osnovu za skijanje.
Ti bas volis da razmisljas naglas, javno na forumu... ;)
Nema tu mnogo teoretisanja, odluci se za nesto i guraj.
Traka je cini mi se bolja kad bar odskijas jednu sezonu. Ja sam decu, zenu vodio da prvo tu nauce, i sjajno je to bilo... ali na snegu kao da su prvi put stale, pa smo ceo dril ponovili kad smo dosli na pravi sneg. Tako da smo praktivno bezveze bacili pare, naravno to je samo moje iskustvo. Ja duze vec planiram da odem tamo, posto bih hteo da naucim pravilno da skijam. Probao sam i jako mi se svidelo, imas veliko ogledalo ispred, pratis instrukcije, sve vidis, sve osetis, kontrolisano okruzenje.... jedino sto se uvek toga setim posle skijanja, a ne pre ;)
@sev
Pa nekako volim da podelim neka moja razmisljanja. ;) Podatke sam izneo cisto ako jos nekog interesuje mada Google je cudo.
Pokusacu sledeci put da budem kraci. :)
@rocktheroad
Upravo je to ono zasto sam i postavio pitanje u vezi trake. Ako ja treba da posle trake ponovo ucim na planini onda od ovog posla nema nista. Znam da je najbolje ucenje u realnoj situaciji na snegu. Interesovala su me razlicita iskustva ljudi sa ovom trakom. Ali sto napisa sev treba preseci.
@zuba1970 sve je to individualno, moje cerkice su bile 5 i 7 godina kad su krenule, zena i dan danas pazljivo (kilavo) skija... tako da je sve to individualno.
Ako nikad nisi stao na skije, moj savet ti je da probas na snegu prvo. Gde god odes, nadjes neku laganu padinu oko smestaja. Vec prvo vece kad stignes spustis se desetak puta, plug (pica), sto na skijama sto na dupetu, i vec ces tu steci dovoljno osecaja i predznanja za sutrasnje casove sa prijateljem ili instruktorom. A onda kad se vratis ili sledece sezone, traka ce ti puno znaciti jer necete gubiti vreme na osnovne stvari vec ces iskoristiti sve prednosti ucenja na traci...
Hvala vam na savetu moze lako da se desi da tako i uradim jer mislim da na snegu realno mogu da vidim gde sam kad je pocetak u pitanju. S'tim da ako budem isao to bude tek sledece godine. Ali da se ne rasplinjujem sa pricom otom potom.