Poe izvini sto ti ovako kasno odgovaram- tek sam sad vidio!Citirati:
Originalno postavljeno od pop67
Nista od Nordica cipele, imacu neke sponzore, pa cu morati njihovu opremu da nosim.
Hvala i pozdrav
Pogled za štampanje
Poe izvini sto ti ovako kasno odgovaram- tek sam sad vidio!Citirati:
Originalno postavljeno od pop67
Nista od Nordica cipele, imacu neke sponzore, pa cu morati njihovu opremu da nosim.
Hvala i pozdrav
kolika cena ski pasa ce biti ove zime na ZabljakuCitirati:
Originalno postavljeno od daki
Citirati:
Originalno postavljeno od Bata Bane
Mislim da ce biti kao prosle godine - 10 eura
Ljudi imam strava skije,a za 15 dana imacu mrak opremu.
Pozdrav POP
Jel ima neka ponuda za fisher rc world cup;visina 186;ovogodisjni ili proslogodisnji model?
Kako se zove mjesto gdje ima puno popova? :)
Pozdrav novom Popu, a naravno i starom. Ipak je nas kojima ime počinje na Ste... više.
pop67 67-mi pop po redu na forumu ?????
do pisanja ...
Prije će biti da je Pop67 skraćeno od Popović1967. Da li to znači da se Pop (bez brojeva) nije ni rodio? ;)
Bogami rodio se i Pop bez broja
To sam i ja skontao, a dokaz je njegovo članstvo na forumu. Malo šale Pope, nemoj ljutiš :)
Pop je u Austriji
Bata Bane, za senior membera sa umjetničkim imenom Pop67 znam da je u Austriji, ali nisam siguran za junior membera sa umjetničkim imenom Pop.
Pade mi napamet: u Austriji ima puno popova.
Samo se vi zezajte a kada se vratim videcete sta je oprema,toplo se preporucujem.Pozdrav POP
Sada obratite paznju na ovo sto cu napisati!
Kome treba ski oprema ali JAKA oprema,neka se javi ili na vec poznatom www.flickr.com/photos/pop67bg/ pogleda opet manji deo onoga sto imam u ponudi.Za male skijase imam ekstra carving skije i ekstra cipele,sve opcije dolaze u obzir,prodaja,zamena,rentiranje jednostavno probajte da za male pare dodjete do ovoga sto nudim.
Pozdrav,POP
Izvinjavam se malim skijasima ali na WWW.flickr.com/photos/pop67bg/ je limitiran broj slika u jednom mesecu pa cu slike malih carvinga postaviti 1.12.2005.
Pozdrav,POP:dziveli:
Ljudi bre da li neko zna gde u ovom gradu mogu da kupim dobru veleslalomsku dasku kao na primer ficher rc4 race rc ili atomic lt11 ili neki head duzine oko 184,meni ustvari treba race nivo prvi ispod takmicarskog modela.Imao sam do prosle godine elan integru 9.0 koja je bila bas taj nivo ali mi je maznuli sa kola na Palama pa nek to bude opomena svima koji idu na Jahorinu ove godine.Pope67 ako imas nesto da ponudis bio bih ti zahvalan.Pozdrav svima!!!
Pope67 reci da li bi mogao da nabavis sledecu dasku ali da je nova:
Atomic beta race 10'22 sezona 01/02,duzina 183, r=22.
Ako mozes javi mi za cenu.
Zaboravih;napisi mi molim te i geometriju skije.
Ako smijem da upadnem između Popova:
Geometrija Atomic Betarace 10.22 2001/02 je 98/62/89.
http://www.skionline.pl/sprzet/zdjec...ce%2010.22.jpg
Opis sa http://www.realskiers.com: Race GS, no speed limit, quick edge-to-edge, stable, good rebound, requires solid technical skills. This is very similar to the Atomic gs skis currently dominating world cup podiums.
Hvala ti punoCitirati:
Originalno postavljeno od stekan
Ma taj moze sve:glavaozid :yay:
Pope poslao sam ti na PP sta imam!PozdravCitirati:
Originalno postavljeno od pop
Stekane ovo je slalomska skija sa manim radijusom od 17m,njen kvalitet je u tome sto je sposobna da iznese visokog i TESKOG skijasa!Nije namenjena velikim brzinama vec za izrazavanje pravilnih i za oko lepih elemenata pri optimalnim nagibima od 42%-61%.Izuzetno vodljiva na kantnama,ali i vrlo nestabilna na kliznoj povrsini,fenomenalna u svi elementima zavoja(klina) u okviru ili van radijusa,hendikep u kosom smuku ili pravolinijskom kretanju,ne moze se postaviti drugi osim ATOMIC race veza odgovarajuceg opterecenja!Sve u svemu Fenomenalna tehnicka skija,grozno losa brzinska ili veleslalomska skija!Citirati:
Pozdrav,POP:smoke:
:confused: Izvini Pope, možda pričamo o različitim skijama, ali ovo (Betarace 10.22) je žestoka veleslalomska skija sa radijusom 20m na dužini 180cm. Kod Atomic-a su dugi niz godina slalomske daske žute, a veleslalomske crvene.
Usput evo i dobrog kalkulatora radijusa skija koje je čovjek uradio u Excel-u, a pokupljen je sa najjačeg ski foruma u galaksiji (http://www.epicski.com):
http://www.websurd.com/epic2004/PMSidecutRadCalc.xls
Unose se dužina skija u A3, širina vrha u C3, širina sredine skije u D3 i širina repa u E3. Radijus se dobije u L3.
U pravu si IZVINJAVAM se !Citirati:
Stekane vidim da se extra razumes u sve vezano za skijanje, ajd pomozi mi koju duzinu skija da uzmem?
Visok sam 192cm
tezina 93kg
vestina: pocetnik (poceo sa skijanjem pre 2 godine, prve sezone skijao 1put, druge 4 puta)
obozavam malo brze da ga gazim, znaci slalom me smara to mi je nekako za devojcice (moje misljenje bez uvrede naravno za one koji vise vole slalom) naravno ni spust me ne zanima, onako nesto izmedju, volim da vozim brzo zbog adrenalina a opet volim i da krivudam? Svi mi preporucuju 170, a ja bih nesto tipa 175, mozda cak i 180 ali to je mozda cak i previse?
Miško,
Mislim da je 170 do 175cm sa radijusom 15 do 17m ono šta ti treba. Da imaš više skijaškog iskustva, preporučio bih 175 do 180cm sa gore navedenim radijusom.
Tolerancija kod izbora uvijek treba biti +-5cm, jer npr. skije od 180cm koje sam imao (Fischer Sceneo 3 Booster) su bile "twin tip" tj. sa podignitim repom i imale su efektivnu dužinu kraću od nekih "normalnih" skija dužine 175cm.
E to sam i ja mislio tako nekako, ja volim da skijam brzo zbog adrenalina ali volim i da krivudam jer je to zanimljivo :), svaki put drugacije :kez: Da li mogu sa tom skijom lupam aj nek bude 175m sibam 60-70h na sat a da ne izginem to jest da mi skije onako ne drhte ne znam kako drugacije da objasnim? Znaci da budu sigurne ili to uopste ne zavisi od toga, nego od iskustva? E da koji modeli od Salomona ili Atomica preporucujes, ja se nesto nalozio na Beta Race?
Hvala unapred.
Svaka karving skija će "plesati" pri ravnom spustu. Što manji radijus skije, to će biti nemirnija.
Međutim, ako skije samo malo nagneš na rubnike i voziš u širokim zavojima, potpuno će se smiriti i možeš dodavati gas do mile volje. Prošle sezone sam jedan dan skijao na ženinim skijama dužine 156cm radijusa 12,6m, tj. 46cm kraćim skijama od moje visine (da, visok sam 1m i 102cm), i oduševio sam se kako su stabilne i mirne u zavojima.
Pored dužine i radijusa, za stabilnost skije je bitan još jedan faktor, a to je kvalitet tj. nivo skijaša kojem je namjenjena. Početnički modeli će u istim uslovima biti puno nestabilniji od viših naprednijih modela. Tu marka tj. proizvođač nije bitan. Svi proizvođači proizvode skije u rasponu od početničkih do vrhunskih. Razlika je samo što će početnički model Volkl-a, Salomona ili Atomic-a biti skuplji od srednjeg modela Head-a, Elana ili Fischer-a.
Bojim se da bi ti Betarace bio malo "previše". S obzirom da skijaš tek dvije godine po nekoliko puta, a Betarace traži preciznu kontrolu skije i ne prašta previše grešaka, tvoje skijanje na njima nebi bilo opušteno i ulagao bi mnogo više truda nego što treba.
Izmišljena skija za tebe bi bila Head i.C160 od prošle ili pretprošle sezone, tj. C260i za ovu sezonu (samo su promijenili naziv). Skijao sam na njoj i skija je genijalna u svim uslovima, a znam i početnike koji su sa njom prezadovoljni. Na eBay-u je možeš kupiti novu sa vezovima za oko 250E sa poštarinom do nekog prijatelja ili rođaka u Njemačkoj ili Austriji.
Tu je negdje i Fischer RX6.
Od Atomic-a preporučujem C:9 ili SX:9.
Kod Salomona imam visoko mišljenje samo o vrhunskim modelima, pa ne znam koji od rekreativnih bi ti odgovarao. Na www.epicski.com forumu sam našao dosta diskusija o problemu sa trajnosti Salomonovih skija zbog jezgre koja je od nekih pjenastih materijala. Navodno skija vrlo brzo gubi svoje karakteristike usljed zamora materijala jezgre. To može biti tačno, a i ne mora. Možda je zbog toga firma i došla u probleme i na kraju ih je ljetos kupio Atomic (Amer Group). Naravno za Janicu i Ivicu jezgra nije problem, jer uvijek voze "svježe" skije.
Ok Stekane hvala puno na info-u/ima, imacu u vidu pre kupovine dasaka. :ok:
Reci mi Stekane,posto vidim da si vrlo informisan o vecini brendova koja Head-ova skija bi bila ekvivalent za recimo Atomic gs9 ili lt11(novi model),znaci skija koja je konstruisana za veleslalom,a nesto je meksa i nalazi se u rangu odmah ispod takmicarskog modela.Planiram da obidjem expozim pa mi treba informacija da bih znao sta da trazim jer ne znam nista o head-u.Da li je head kvalitetan kao i atomic i fischer i koliko bi model koji mi treba kostao?Pozdrav!!!
Od Head-a je to Worldcup i.Race sa radijusom 15,4m za dužinu 170cm, a od Fischera RC4 Worldcup RC sa vrlo sličnim radijusom. Po raznim testovima koje imam, potpuno se ravnopravno nose sa Atomic GS9 (koje sam i vozio). Kad bi sve tri koštale isto, ja bih uzeo Fischer-a. Ti uzmi onu koja bude imala najpovoljniju cijenu.Citirati:
koja Head-ova skija bi bila ekvivalent za recimo Atomic gs9 ili lt11(novi model),
Van sam tokova cijena po prodavnicama, jer ja već nekoliko godina ski opremu kupujem isključivo na eBay-u. Gore spomenute skije (nove, model za ovu sezonu) sa vezovima bi se mogle naći na eBay-u za nekih 400 do 450 Eura.
Stekane sta mislis o Salomon X SCREAM 169cm sa SALOMON S900 EQUIPE vezom?
Pozdrav POP:dziveli:
Pope, da li imaš u ponudi naočare za skijanje?
Klasicne ski naocare nemam,ali imamove kao za sunce sa zastitom od UV zracenja inamenjene su planinskom suncu!Citirati:
Originalno postavljeno od Zoki
Meni trebaju klasične. Jel možeš da mi preporučiš neki model, ali da nije previše skup?
Ja dok sam koristio klasicne imao sam UVEX ili CARRERA Gold.To su skupi modeli,ali Bata Bane je u Merkatoru video(ne znam marku) za 3000 dinara.Ja sam pre neki dan bio u Rossignol-ovoj prodavnici u Bulevar JNAbr275(po starom) i video nekoliko modela ali cena im je od 4850 do 9000dinara!
pozdrav:dziveli:
Hvala na informaciji. Pozdrav