Ja samo malo da aktiviram ovu temu
Pogled za štampanje
Ja samo malo da aktiviram ovu temu
Naveo me jedan clan foruma koji ima 150 postova ukupno od cega sve i jedan u oglasima
Pa da posle ExpoZima opet zaključavamo oglase :)
ma kako god :)
Pozz svima ovo je moj prvi post.
Posto je ovaj deo "obavestenja,predlozi,pitanja",rekoh da vas 'obavestim' da ste dobili novog clana foruma :dziveli:
Dobrodosao :dziveli:
Sto je zivahan forum ovih dana :)
Pre sat vr sam postavio pitanje a sad ga nema,koja fora?
Kada dodajete poruke na forumu, dodajte je u pravu temu... Vaša poruka je premeštena u novu temu pod "oprema":
http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?t=3244
Hvala druze,ali video sam pitanja... pa rekoh tu a pitam,jbg
Predlazem da se u sekciji Oglasi onemoguci diskusija, odnosno, da prodavac/kupac postavi oglas i moze da ga koriguje samo preko poruke adminu. Za kontakt, pa i prepucavanja, spustanja cene i kojekakve komentre postoji PP ili telefon.
Tako funkcionise vecina foruma, pa zasto ne bi i ovaj.
Radi se na tome, a kada će to tačno biti i u kom obliku više info će vam dati admin.
OK je to u nekoj količini, ali kada se pretera onda na kraju više čitamo male oglase nego o skijanju ;).
Meni zvuči logičnije da se postovanje u podforumu "Oglasi" omogući samo onim članovima koji imaju više od (aj' da ne budem baš surov pa da napišem 100 il 200:)) 50 postova u drugim podforumima... za ostale... verboten.
Kako je fino forum zivnuo :) Vidi se pocinje zima
Ako vec ne moze da se napravi razlika izmedju malih i velikih oglasa na neki drugi nacin komentari su koristano pomagalo ljudima koji zele da nabave polovnu opremu, a broj postova mislim da nece resiti problem, a u krajnjoj liniji i zasto bi neko bio "dobrodosao" da kupi a ne bi bio da postuje. Koliko ja shvatam problem je kako napraviti razliku izmedju malih i velikih oglasa
Koliko se secam vec je bilo polemike oko malih oglasa i jedno vreme su isti bili zakljucani, tj u temama se nalazio samo prvi post a kontakt sa prodavcem je isao preko pm-a, e-maila i ostalog. Cini mi se da su se zbog ovih "imam sve i svasta" likova i uveli komercijalni oglasi ali koliko vidim oni sada uopste ne funkcionisu(nema nista u tom podforumu)
Mislim da je taj rezim bio skroz posten ;)
edit: evo sad vidim da se rasprava vodila u ovom topicu
Zbog čega je obrisan moj oglas 1.11.10 Atomic C9? NIje komercijalni niti je bilo šta upućivalo na to. Nije uvredljiv ni nepristojan a povrh svega poslao sam i email adminu kako je i predvidjeno u kontaktima ali već danima nema odgovora. Izmenio sam i cenu i fotografije u odnosu na postojeći oglas i hoću na drugi način da pokušam da prodam svoje skije a ukinuta je opcija da autor obriše svoj prethodni oglas. Po tebi je rešenje da obrišeš oglas i ćutiš?
Da li mislite na oglas:
http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?t=4099
a isti takav i na:
http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?t=3879
Postavili ste dva puta oglas i čini mi se da je to dovoljno - za ostalu komunikaciju sa potencijalnim kupcima koristite privatne poruke.
Ako obratite pažnju SVI oglasi su zaključani - kao što se to radi i na drugim forumima - zaključani su a prodavci i kupci komuniciraju preko privatnih poruka, telefonom ili e-mailom...
http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?t=4099 ovaj link ne vodi nikuda. Pokušao sam posle par meseci bezuspešne prodaje da unapredim oglas. Da izmenim uslove prodaje i fotografije. Napisao sam novi oglas jer sam video da postoji takva praksa na istom ovom forumu (Atomic SLC npr na tri mesta se pojavljuje). Ja sam čak pokušao i da obrišem svoj stari post (što mi kao autoru dozvoljavaju mnogi forumi) jer ne želim da se vidi kolika je bila početna cena ili stare slike ili nešto treće ali tu ste opciju zabranili. Sve bi bilo u redu da ste me na neki način opomenuli. Da znam gde sam pogrešio a ne da mi bezobrazno obrišete valjan oglas a sa druge strane prolaze mnogo veće nepravilnosti oko čega i raspravljate na ovom mestu.
Vaš oglas je otključan i u isti thread možete da ubacite izmene:
http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?t=3879
Inače, svi oglasi su zaključani juče tako da u trenutku kada ste vi postavljali taj drugi oglas - niste morali da postavljate drugi - mogli ste prosto da dodate poruku na postojeći... Ovaj forum ne "trpi" brisanja od strane korisnika (a zna se razlog, tj. znaju oni koji su duže na forumu) pa se morate prilagoditi pravilima. To što je nekome prošlo da stavi dva ista oglasa (neprimećeno) ne znači da svako može da postavlja više puta isti oglas - siguran sam da niste vi jedini kojem je oglas obrisan, ima ih mnogo više ali se drugi nisu bunili zato što su pretpostavljam shvatili razlog brisanja.
Vidim da nema svrhe objašnjavati se sa priučenim administratorima. KAd si tako pametan kako ti nije palo na pamet da obrišeš stari oglas a ne novi? (Pitanje je retoričko ne moraš da odgovaraš).
Taj isti admin ti se sve vreme obraca sa Vi a ti njemu sa ti...
Mogu i to da ti odgovorim, nije nikakav problem, samo mislim da neće biti kraja, al' ajde :).
Kada su pitali jednog pametnog čoveka "zašto na svako pitanje odgovarate pitanjem" on je odgovorio "a zašto da ne?" :D.
Ne mislim da sam (mnogo) pametan ali na tvoje pitanje:
Ja mogu da odgovorim: a zašto ti nisi u stari oglas dodao novu cenu i sve što si želeo?Citirati:
KAd si tako pametan kako ti nije palo na pamet da obrišeš stari oglas a ne novi?
Misliš li da je OK da se za svaku stvar koja se prodaje po forumu otvara po 2 threada? Ili je dovoljan jedan? Nego da se ne lažemo, jasno je da ti smeta što nema brisanja na ovom forumu ali to je tvoj problem, nećemo valjda zbog tvog oglasa menjati principe na kojima počiva ovaj forum?? :dontknow: