i ja sam se naprzio da idem tamo na vikende. sednem na voz i eto nas iz beograda, vec sam pricao sa nekom mojom ekipom i raspolozeni su za tu vikend akciju. javi kada pokrenu zice pa da se vidimo tamo.
Pogled za štampanje
i ja sam se naprzio da idem tamo na vikende. sednem na voz i eto nas iz beograda, vec sam pricao sa nekom mojom ekipom i raspolozeni su za tu vikend akciju. javi kada pokrenu zice pa da se vidimo tamo.
U čekanju da žice prorade evo fotografije iz marta 2005.
Lepa ti je slika, bas pokazuje kako su lepo uredjivali staze prosle godine!
Evo i mog doprinosa, 5 januar 2005:
Nazalost ne mozemo kaciti slike vece od 640x480, ali i ovako se vidi da je dosta dobro, ovde se kombinuje da lokalni ski manijaci (BG) dodju na jedan ski viken u CG, u planu je zabljak (durmitor) oko 23 januara, ali ako bude dobro skijanje u bjelasici sto da ne mozemo i jedan ski vikend tamo. Pozdrav.
skomi, ti i ja imamo dil da otpalimo do kolasina i pre! mojne da me izradis. ja idem makar sam, ali je u drustvu uvek bolje :ok:
Zicara na Jezerinama ce da proradi 'koji dan prije Nove godine' - rekao mi je jutros covjek iz ski centra. Ceka se famozni docek Nove u Bjanki (Milo + Doris Dragovic i ekipa) da sve ostalo krene. Tome se nadaju i u gradu. Valjda ce ciscenje puta do skijalista biti bolje.
lepo nema sta!
njesra, znaci pre 25-og nista...
Pa i ja sam za ali idu nove godine, sto svetske sto nase :kez: , pa se onda ide na zabljak, pa onda ti palis u bulgariu, ja nemam pojma gde cu jos uvek, ali ici cu i ja negde pa onda kad se vratis da kombinujemo pocetkom marta bjelasicu?Citirati:
Originalno postavljeno od dyape_zmay
ja palim i 25 februara u bansko sa jednom drugom ekipom i ostajem osam dana. da, idem u bansko 2x. zvacu kolasim sutra da vidim sta se desava tamo pa ti javljam. ako rade zice imam 2 ortaka koji su extra raspolozeni da pale vec ovaj vikend.
Evo linka Hotela Bianca (Bjelasica) u Kolasinu
http://www.biancaresort.com
Lepo, nema sta :ok: ....ali i kosta :glavaozid
tu ce milo djukanovic da slavi novu godinu... ne zaj*bavam se.
:smoke: Mojne da se zezate sa Majlom, mozda je na forumu
Malopre je bila neka turisticka emisija na TV (CG) i bio je izvestaj iz Kolasina i Zabljaka, krenuce sezona pre NG u oba centra.
Nastavljeni su pregovori o kupovini ski centra Jezerine (od strane vlasnika Bjanka-e).
ja sam se cuo danas sa jednom devojkom cija majka rentira apartmane, rekla je da nece biti nista do nove godine. ima snega ali ne dovoljno. cak se i mestani ljute sto ne pale zicare
Pa zar nece biti ovi seminari?
Pa to rek'o, pre NG ce da prorade, sto znaci >=25dec. Dobro je i tada da pocnu :D. Bilo je pitanje da li ce i pocinjati u Kolasinu, tako da ce jos da bude odlicno ;). A to je vrlo brzo - za 10 dana :yay: .
http://www.monitor.cg.yu/broj/str_08.html
Po izjavi direktora Ski centra Bjelasica (!!???!!) koju je dnevna štampa objavila juče (15.12.2005.) skijalište Jezerine na Bjelasici će proraditi "nekoliko dana" prije Nove godine. Po datoj izjavi dalekovod je popravljen, tabač snijega servisiran, žice pregledane, rupe na putu Kolašin - skijalište sanirane....
Isto tako, saopštene su cijene ski pasa: Sezonski za odrasle 100 eurahttp://www.skijanje.co.yu/forum/images/smilies/yay.gif (prošle godine koštao 200), sezonski za djecu 50 eura (100), dnevni za odrasle 10 eura (10), dnevni za djecu 5 eura (5), sedmični za odrasle 60 eura, sedmični za djecu 30 eura, parking za putnička vozila 1 euro, za kombi 2 eura, za autobuse 5 eura. Cijene u ugostiteljskim objektima na skijalištu na nivou prošlogodišnjih.
Ostaje da čekamo i provjerimo tačnost date izjave.
Ovo 100 eur za sezonskli je smesno jeftino :yay: .
Ne mogu da verujem da su smanjili duplo cenu od prosle godine :ok: , da nije to neka prevara ? :confused:
Mozda staza nece raditi deset dana ukupno
ako sezovski bude 100EUR uzimam ga sigurno
Mislim da je informacija za cijene tačna jer je citiran direktor tj. stečajni upravnik. Moja malenkost je istom još prošle sezone sugerisala da ne formiraju cijene ski pasa gledajući cjenovnike drugih centara, pogotovo ne stranih. Ranijih sezona tj. 2002/03, 2003/04 cijena je bila isto 100 eura i pouzdano znam da je mnogo ljudi kupovalo tu vrstu ski pasa. Prošle godine su podigli cijenu za 100% i isto toliko bili kažnjeni od potencijalnih kupaca koji su naprasno počeli da izbjegavaju Bjelasicu. Bjelasica još nije izgradila imidž "velikog skijališta" tako da treba sve uraditi da što više ljudi dođe i skija na njenim padinama. Druga stvar je da imalac godišnjeg ski pasa koji živi u okolini (Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Podgorica bude uvijek "povučen" da ide na Bjelasicu čim je dobar dan za skijanje (dosta snijega, lijep sunčan dan...). Na kraju žica vrti pa bilo na njoj 20 ili 120 skijaša. A svi oni koji su tog dana na Bjelasici ostaviće još novca tu (ako ga domaćini znaju uzeti).
Sve ovo pišem ne iz razloga da kudim Bjelasicu kojoj i sam pripadam (Mojkovčanin na privremenom radu u Podgorici) već da bi ljudi koji rade na skijalištu shvatili da je za dobar i profitabilan rad skijališta najbitniji korektan odnos PRIRODNA LJEPOTA - USLUGA - CIJENA !
POZDRAV ZA ODLUKU DA GODIŠNJI SKI PAS BUDE 100 EURA !!!
Nadam se da ce biti 100EUR, ja sam prosli godine kupovao dnevni ski-pass (15tak puta) posto sam cuo da je sezonski 200. E sada, ako sam dobro bio obavesten za Kolasince je taj isti sezonski kostao 100EUR, sto mislim da nije u redu (da se razlikuju).
Ono sto je problem kod sezonskog je sto je skijaliste "nestabilno", prosle godine je radilo super - ali ko meni garantuje da ce mi se isplatiti ako uzmem sezonski - da ce raditi skijaliste cele sezone? I ovako ce "jedva" poceti.
Primer: prosle godine se desilo jedan dan (nedelja je bila u pitanju) da smo skijali samo 1h, pocela je da jako duva tako da su morali da ugase zice (glavnu) - sto se desava jako retko. Posle 1h skijanja se vracamo na blagajnu da vratimo, gde "blagajnik" ladno odbija nas sa recima "mozete da se skijate na drugim" (a pod druge je podrazumevao ona dva sidra dole koji su za pocetnike). Uspeli smo da "povratimo" pare tako sto smo polupripretili (da ce se zvati upravnici, ministri i sl.)..
Mislim da Bjelasica ima najveci potencijal u celoj SCG, pre svega zato sto je prelepa planina, ima mnogo mogucnosti da se siri (prema Mojkovackoj strani, Bjelopoljskoj strani - i da se sva ta skijalista povezu) a pre svega zato sto su Kolasin, Mojkovac, Bijelo Polje na PRUZI Subotica-Bar. Sa vozovima (99.9%) nema iznenadjenja! :D
Zato se nadam da ce proci ovi pregovori do kraja, da se Jezerine prodaju i da ce onda da pocnu da rade po "svetskim" standardima.
Inace, kupio bih odma sezonski za 100EUR da sam siguran da necu morati da se preganjam posle ;).
Skijanje često zavisi i od "više sile" pogotovo na skijalištima nedefinisanog vlasništva gdje zaposleni zbog loših radnih uslova i nezadovoljstva minimalnim platama jedva čekaju da žica stane i da se ide kući. Ipak, mislim da treba kupiti sezonski ski pas po cijeni od 100 eura, jer to je 5 vikenda a toliko će sigurno biti "dobrih dana" na Jezerinama, pogotovo u februaru i martu jer tada snijeg i sunce nikada nijesu omanuli.
Sami potencijal Bjelasice kao mega skijališta je ogroman. Bilo sa koje strane da se napadne (Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Berane može se izgraditi po jedan Kopaonik. I što je najvašnije sve su to pašnjaci sa minimalnom količinom kamena po potencijalnim stazama.
ako crna gora nesto ima to su planine, tj. potencijal za zimske sportove. ja sam bio u cg oko 8,5 meseci pa znam iz licnog iskustva. tamo stvarno moze ludilo da se napravi i da se zaradjuje dobra kinta.
ski pass je sigurno 100e
za vikend je radila tanjiraca, a za zicaru su cekali atest u subotu tako da je mozda i ona isla u nedjelju
kolasin je zakon:)
Za bord Zabljak je raj na zemlji
sta se desava tamo, jesu li proradile zice???? ima li ljudi???
Jesu, zice rade od 25tog svaki dan. Danas sam ih zvao i rekli su mi da rade, sve OK i sl.
Ja cu najverovatnije sutra da odem na Jezerine na 1 dan da se skijam :).
Inace je ovih dana duvao jugo, danas je okrenuo na sever i poceo je da pada sneg, nadam se da ce veceras da zaledi/zabetonira staza za sutra :D.
Hoces li cekati Novu u Kolasinu? Cula sam da ce biti nesto u restoranu na skijalistu. Valjda ce vrijeme da podrzi.
Nazalost danas nisam otisao na Jezerine :(. Necu cekati tamo NG, nego sa porodicom ;).
Negde sam video da je u nedelju kisa :(.
Na Bjelasici je za zadnjih 24 sata palo više od 50cm novog snijega. I sada intezivno pada, samo da se tabač snijega ne pokvari....
Ima ih bese 2 komada, tako da nece valjda oba ;). Koliko sada ima ukupno - 1m?
Evo kratkog izvestaja o danasnjem skijanju na Jezerinama (ostajem u Kolasinu jos 2 dana):
- snega ima u OGROMNIM kolicinama, od 1-3m!
- staze perfektno pripremljene
- vreme odlicno
- staza/sneg odlicni, plasio sam se da nece mozda biti "mokar" dok sam dolazio do Kolasina, ispostavilo se da je nabijen, "škriputav" i IZUZETNO brz, na par mesta na stazi ima malo leda
Mislim da je danasnji dan bio PERFEKTAN za skijanje na Jezerinama, guzve NEMA, ski pass je 10EUR dnevni, 60EUR 7dnevni, 100EUR sezonski.
Video sam da su i boarderi uzivali :).
Sve u svemu, ko moze da dodje neka dodje sto pre na ovu lepotu :D :yay: .
Sutra slikam sa fotoaparatom ako bude suncano, danasnje imam samo u mobilnom formatu (640x480 los kvalitet).
UPDATE: ipak sam okacio lose slike ;):
http://vladika.com/wlad/ski/BJELASICA_20060103/
Hey Wlad, slike su odlicne.
Staza deluje zanimljivo - onaj utaban deo je malo blag ali ono sto se vidi sa zice deluje odlicno.
Kako stoje stvari sa setanjem van staze - da li nagib dozvoljava da se malo ludiramo ili moramo samo da pratimo stazu?
I jos jedno pitanje - mogucnosti za ski vikend? Savet?
Pozdrav!!!!
Ima dosta alternativnih staza gde moze da se skija kroz dubok sneg. Moze i da se skija i kroz sumu ko voli :).
Sto se tice smestaja, najbrze je da zovnes Vilu Jelku ili Čilea (isto vila), oba imaju i sajt (mozes da potrazis preko www.crnago.com). Postoji i odlican privatan smestaj (sobe su bolje od hotelskih). Polupansion se vrti oko 20EUR, zavisi na koliko dana, ja sam sada npr. uzeo 2 dana PP za 42EUR (21 po danu).
Sto se tice prevoza to je lako posto imas voz do Kolasina :).
Dan dva (izvestaj): snega isto mnogo (naravno), staze super, skijanje odlicno, jedno sto je na "vrhu" bilo dosta magle tako da se pocetak staze skija "na slepo" ;), vecina ljudi su ipak izlazili na medjustanicu..
Inace tamo sada radi dvosedecnica (sa medjustanicom), 1 tanjir (drugi, donji ne pale, a "Kljuc" [koji je po meni i najbolja staza] ne radi zbog premnogo snega, bukvalno sneg prekriza žicu od tanjira u gornjem delu staze) i bebi lift.
Slike imam sa "pravim" fotoaparatom ali cu ih okaciti kada se vratim (necu preko GPRSa ;)).
Wlad dolazim U Kolashin u Petak. Ocesh biti tamo ? Ako budesh da se vidimo i odvezemo to jednom onako ludachki :P
PS. Znash li ti da montirash vezove za board da ne idem u Elan, jer ne znam rade li ?
PS.S. Poshalji mi broj telefona na PM i ime p0z :p
Ja sam skijaš, ne border :), ali nema veze naravno :).
Iz Kolašina idem sutra posle skijanja, znači neću biti u petek, ovih 3 dana mi je dovoljno za početak, tj. za warm up ;).
Što se tice montiranja vezova, ako vec dolaziš u Kolašin, dodji do centra i raspitaj se, imaš neke radnje gde se iznajmljuje i prodaje oprema i oni sigurno mogu to da ti odrade...
Ime mi je Vladislav :).
wlad, da ne znas je li se popravila situacija sa rentiranjem bordova na stazi? prosle godine sam nalazio samo neke kante, a hocu da dodjem ski-vozom, tako da nemogu da svratim kod onog tipa sto izdaje u centru, pop mislim ili tako nesto. i hoce li biti ski voza u subotu, ako znas naravno.
pozz
Hvala!!!!
Pretpostavljam da je i kolima moguce doci do Kolasina! Iz Beograda - mislim sto se tice prohodnosti puta.