Bravo za video i slike :ok:
Žičara radi svaki dan (i radnim)? Ili zavisi od broja skijaša (ima li ih svaki dan)?
Pogled za štampanje
Bravo za video i slike :ok:
Žičara radi svaki dan (i radnim)? Ili zavisi od broja skijaša (ima li ih svaki dan)?
Koliko sam upoznat žičara radi svaki dan osim kada nedostaje snega.Trenutno pada kiša u Sokobanji što znači da verovatno na Babinom Zubu pada sneg.Za koji dan idemo ponovo i dobijate info :dziveli:
Super snimak :yay:
Jel' se staza drzala dobro celog dana? Ima li guzve?
svaka cast skidam kapu:sm017: izgleda kao mjesto sa dosta potencijala samo
ako posluze padavine
Konjarnik gleda na sever tako da se sunce probije samo u sred dana i to do nekih delova staze.Temperatura je bila oko nule tako da staza nije ni malo popustila.
Ljudi ja bio u proslu subotu. Staza tvrda, 50-ak skijasa, sunce, 75km od Nisa. Ne da smo se naskijali....
Sutra slike i malo detalja.
Poz
P.S. tel. 019/730.910 ski info, koja staza radi, ima li snega...
Sbota 26.1. jednodnevno skijanje.
Put suv, bez snega i leda. Lanci nepotrebni. Kolima do pocetka prve zice - Konjarnik. Na parkingu 10-ak automobila. Nadmorska visina oko 1200m. (malo vislje od Brzeca) Niko nije znao da kaze tacno. Ljudi iz SS (Skijalista Srbije) vise nego ljubazni. Dali su mi cak i br. tel-a gde mogu da se dobiju informacije da li zice rade, koliko ima snega...Skipass moze da se kupi samo na pocetku zice i moze da se vrati do 16:15h. Poslednja voznja moze i bez skipassa, bitno za one koji su odseli u hotelu do kog se stize sa vrha zice.
S obzirom na nadmorsku visinu staza odlicno pripremljena. Kako rece GBUDA skoro da je celog dana u senci i jako se dobro drzi. U popodnevnim casovima se pojavilo kamenje velicine oraha. Ocigledno da stazu treba bolje pripremiti pre sezone. U planu su i topovi koji bi takodje pomogli.
I druga zica, sidro odlicna, ali prilicno ogoljena zbog nedostatka snega. Prosecan nagib i jedne i druge staze oko 30%. Otprilike kao Gvozdac.
Nedostaju klupe, neko osvezenje pored staze, put ocajan u delu od 4-5km.
Sve u svemu odlicna varijanta za jednodnevno skijanje kada ima dovoljno snega. Skijaski centar u pokusaju (za sada na dobrom putu).
Jos po neka slika
ma stara pl. nikada nece postati SC....mozemo mi da mastamo.....ima tu lepih terena...ali i sami znamo kakvi su iz ljudi iz SS i da ce tamo tek 2015 moci pristojno da se skija....
pohvale na onom sto su uradili...ali....ima tu joooosss mmnnnooogooo vremena da prodje da bi od toga bilo nesto....
a i prvo bih predlozio da se sredi onaj put do samog sc....jer je ono ko da igram kolin mek reli....u pustinji....
Odlicne slike. Ako nista drugo. :)
Nekad bese
Kadija te tuzi, kadija ti sudi
Evo dela teksta iz uredbe o zastiti parka prirode Stara planina:
Na Staroj planini zabranjena je izgradnja objekata kojima se zagađuje voda, zemljiste, narusava ambijent i kojima se narusava priroda, odnosno osnovne vrednosti parka prirode. Isto tako zabranjena je i seca drveca tako da se ugrozava gornja sumska granica i narusava zastita zemljista od erozije.
Nesto je trulo u drzavi ...
Dokle će više da se javljaju dušebrižnici i da brinu o Staroj planini kad do juče nisu znali ni gde se nalazi?
Brinite lepo o Kopaoniku i Zlatiboru gde je napravljen jedan celi ružni grad, naravno sve bespravno, bez ikakvih dozvola.
Problem je očigledno u KOPAONIČKOM LOBIJU kome ne odgovara da im neko "skače u džep". U svakom sličaju mi ćemo skijalište napraviti i tamo skijati a narod koji tamo živi, i za koji se niko nikad nije setio, će zarađivati,od usluga koje će pružati i moći će mnogo pristojnije da živi.
Dođite lepo i skijajte na Babinom zubu i ne brinite mnogo za ekologiju jer ovde se o svemu drugome radi osim o ekoligiji.
Pozdrav
Edi
...kazi ti njima:dziveli:
:ski::ski:
... i još nešto. A što ne staviš slike mešalica kako rade po Kopaoniku? I tamo su pravili neke četvorosede, čini mi se, ili su tamo izrasli sami od sebe - ekološki. :sm004:
A sneg, ima li ga? I da li neko od vidovitijih i iskusnijih na forumu moze da izgoogla da li ce biti snega i sledeceg vikenda?
Unapred hvala :sm021:
Apsolutno podrzavam sve smucare u ovakvom "unistavanju" Stare Planine (http://www.youtube.com/watch?v=rbFm8H5L-mc)...:yay: (zbog brutalnih scena, nije preporucljivo za gadljive i mladje od 12 godina) i iskreno se nadam da ce Skijalista Srbije vec ove godine nastaviti da je devastiraju sa jos kojim cetvorosedom. Do potpunog unistenja ! :sm022:
Vidimo se sutra na mestu zlocina. Ako ne, saljem prekosutra jos neki ovakav x-rated film.
Bravo za Ninu :ok:
Jedan interesantan clanak:
http://www.novosti. co.yu/code/ navigate. php?Id=5& status=jedna& vest=115753& datum=2008- 02-06
Stara planina nije stvar Kopaonika niti Zlatibora, kao ni politike, vec samo strucnosti i prekrsenih zakona, a i pomalo mi je zao Stare.
Koliko ja znam i Kop i Stara, kao i planirana Golija i Besna kobila, sve su pod patronatom skijalista Srbije tako da se treba njima obratiti za probleme lobija i konkurencije.
Kazu bolje spreciti nego leciti, tako da meni kao ornitologu nije u interesu da se gradi jos jedan grad na jos jednoj planini, a ponovo bespravno. Bespravna gradnja nije nista legalnija ako bespravno gradi drzava. Samo se nadam da ce za izgradnju staze i zicare na Staroj neko zavrsiti u zatvoru.
Pozdrav svim ljubiteljima prirode i skijanja, i jedno i drugo je moguce zar ne.
Vidis, meni recimo kao skijasu je u interesu da se na svakoj planini izgradi po
minimum sto kilometara staza :ski: sa sve pripadajucim ski liftovima i celom
infraskturom vezanom za skijanje.
Svako ima svoje interese :sm018:
Pozdrav
Edi
Za sve ljubitelje skijanja informacija iz prve ruke. Bio sam u subotu 08.02. po prvi put od kad je nesato "uradnjeno" na BZ . A da ima snega na moje opste iznenadnjenje , jer na samo nekoliko kilometara od raskrsnice KONJARNIK-PLANINARSKI DOM bilo je blata do kolena.Ko ne veruje neka pogleda.
http://www.youtube.com/watch?v=BptmpAQE4QE
pozdrav........
Ljudi ja sam novi na ovom forumu,pozdrav svima.Obozavam skijanje kao i vi pa bih vam postavio neka pitnjca.Bio sam na Kopaoniku ove godine,pa bih sada voleo da odem malo na Staru Planinu.Zato bih vas pitao ,isplati li se ici,kakve su staze,ski liftovi.Mislim moze li jedan dobar skijas da skija.Uporedite mi recimo crvenu duboku sa stazom na Staroj Planini.Koe su cene ski pasa?
Danas sam se naskijao kao nikada do sada. Staza je bila ekstra, smrznuta, dobro pripremljena. A na stazi nas 12-13 skijasa, nigde nikoga. Sidri nije radilo zato sto se niko nije skijao tamo, jer je bas tanka sa snegom ali je zato kec super. Vreme je suncano, ma prava milina za skijanje.
E videcemo kako ce sutra biti i da li ce izdrzati jer je pocelo da ga otopljava u donjem delu.
Gore su i takmicari SK"Midzor" Knjazevac na pripremama pred takmicenje a sutra stizu i iz SK"Midzor" Pirot.
E da ne zaboravim, kada sam polazio dosla je i ekipa Emotiona, snimaju neke delove za emisiju menjam zenu, tako da cemo nasu omiljenu planinu videti i u toj emisiji.
Pozdrav svima i vidimo se sutra na planini
Odi na http://www.skijalistasrbije.co.yu/ i saznaces cene dnevnih ski pasa u svim varjantama poludnevnih ,dnevnih itd.... jedino skrecem paznju na sledece njihovo saopstenje :
Nova procedura za kupovinu dečije ski karte 14. februar 2008.
http://www.skijalistasrbije.co.yu/im...02_14/logo.jpgObaveštavamo sve korisnike naših usluga da zbog učestalih zloupotreba dečijih ski karata od 15. februara 2008. godine uvodimo novu proceduru za kupovinu dečijeg ski pasa.
Pratioci maloletnog deteta, za koje se kupuje ski karta, od sutra će biti u obavezi da popune izjavu o godištu deteta za koje kupuju ski kartu. Za ski kartu, po novoj proceduri, biće obavezna slika deteta, ime i prezime, kao i godina rođenja.
JP „Skijališta Srbije“ uvodi ovu proceduru zbog sprečavanja zloupotreba i poboljšanja usluga koje pruža. Zahvaljujemo se svim korisnicima na razumevanju.
Toliko o novini a sto se tice kvaliteta staze tipa nagib, visinska razlika vrh-dno mogu ti reci da zadovoljava FIS kritrijum za recimo neku solidnu veleslalom stazu . Najbitnije od svega je sto NIKAD ne cekas na red na cetvorosedu u mozesa preci 3 x vise km nego na Kopu .
Pa dobro doso na BZ............
Ljudi jeli neko bio za viken na Staroj Planini?Kazu da je pao sneg,hoce li staza izdrzati do vikenda 22-gog,da znam da li da idem,posto najavljuju porast temperature.
Ja idem u cetvrtak pa cu javiti kakvo je stanje
bio sam juce...hladno je brrrr -17C...staza suncana dolina dobra do podne maximum,posle izbija led...staza konjarnik dobraaaa uglavnom!!!
...snega ima i padao je juce kad smo kretali...
pozzzz...vidimo se za vikend!!!:dziveli:
Ih sto je lepo kad je i ova tema zivnula ovako pa ima vise postova od Kopaonika :yay:
Bio sam u nedelju i nije bilo -17C vec prijatnih i suncanih -16.8 C , prema tome nemoj da plasis ljude. Od 9h pa sve do negde 13h bilo je fantasticno , pravi uzitak za skijase kojima se sunce nadje iza ledja a senka naravo ispred .Mozes se do milje volje takmiciti sam sa sobom i korigovati svoju tehniku . Ali posle 14 h kada se sunce potpuno sakrije iza Babinog zuba na "konjarniku" treba ukljuciti reflektoe jer se slabo vide led i kamenje.E tu nastaju problemi za mnoge skijase jer ih pre svega savlada umor od prepodnevnog skijanja i gore spomenuta debela ladovina te se moze na stazi videti desetine "tumbanja " istovremeno.
Eto mene ponovo za vikend..............
Moji klinci niz Konjarnik posle samo drugog dana skijanja........(ne racuna se skijanje pored zgrade) ,a prvog na liftu .
http://www.youtube.com/watch?v=iPemYF_7yq4
Najbitnije je da su pobedili strah od strmine, sada ostaju samo finese i za 5-6 dan vozice jako lepo niz bilu koju stazu.
Hvala ljudi na ogovoru.Samo me jos interesuje,sta mislite da li ce za vikend biti snega posto najavljuju visoke temperature,a ja dolazim iz Kragujevca,pa da ne bih bio put za dzabe.I jos jedna stvar me interesuje,cuo sam da ima dosta kamenja i da moze propisno da se uniste skije.Da li je to istina
...sto se kamenja tice...istina je! ...mada sada izbija led,malo je manje kamenja i ako napada jos koji santimetar snega bice super!
...naravno stare skije ssu zakon...naskijaces se do mile volje!!!
...poz
Jeste da ja imam vise pari.Imam samo nove skije,stare sam prodao!Znaci mislis da ce biti snega za vikend i ako bude najavljivanjih 16 stepeni.
Vratio sam se u prekjuce i sto se kamenja tice najbolje ti je da uzmes neke prezaljene skije. Ako hoces da cuvas daske onda ostani kuci.
Evo jos jednog linka, pa zainteresovani posetioci neka pogledaju najdetaljniju prezentaciju Stare planine,
http://www.tt-group.net/fotogalerije...ina-tsnena.jpg
http://www.tt-group.net