ajd ta dva crna kruzica, ali sta je ovaj znak zabrane: " ne sme se ici na skijama" ili "zabranjeno skijanje" ?? Da nije to neka provalija, kuku lele? :kez:
Pogled za štampanje
ajd ta dva crna kruzica, ali sta je ovaj znak zabrane: " ne sme se ici na skijama" ili "zabranjeno skijanje" ?? Da nije to neka provalija, kuku lele? :kez:
Kukulele nije u Madoni, nego u Serre Chevalier.
http://serrechevalier.livecam360.net/cucumelle
Uf, taj Tulot na mene nije nije ostavio neki utisak. A jos sam ga skijao po dosta losem, vlaznom, snegu. Jedan dan smo bili u Pinzolu, taman toliko i zasluzuje, par interesantnih, dugackih staza koje su bile dosta losije pripremljene nego u ostatku skijalista. Ponavljam se, ali priprema staza u Madoni i okolnim skijalistima (Marillevi, Tonale-u) je vec legendarna... Inace voznja gondolom do Pinzola traje 17min, nije strasno uopste. Duze se penje Groste gondola do vrha nego sto traje prebacivanje u Pinzolo.
Sa druge strane staze sa Spinale-a i 5-Laghi strane su zaista sjajne, dugacke i strme (ko voli) Legendarni Michael Schumacher deo Direttissime nad samom gondolom Spinale me je podsetio osecaja u stomaku kad sam izasao iz "tunela" u Alpes d'Huez-u.
Inace prosla nedelja je bila sjajna u Madoni i Marillevi/Folgaridi. Temperature oko 0, par dana ispod-par dana iznad nule, snega preko metar u svim delovima skijalista, a ljudi ni od korova. Jedan dan je bio sa maglom...
Cena? Sitnica. 205e za odlican smestaj i super skirama skipass koji vazi u celoj regiji (pobrojano + Tonale, Pejo...). Inace samo je taj skipass 212-247e kad se pojavis na salteru... Neka me neko ubedi da ima bolje skijanje za priblizne pare!
http://img195.imageshack.us/img195/3775/sam4547n.jpg
Daj malo slika sa tog aprilskog skijanja
99% slika su slike moje porodice, a nemam obicaj da im kacim slike na forumima, probacu da proberem par komada.
Inace ove godine smo bili u terminu 3-10.04. I uhvatili poslednji voz. 14.04 se zatvaralo skijaliste (bez obzira na obilje snega) i poslednjih dana su vec krenuli da smanjuju broj zica u pogonu. Pretpostavljam da se tih par dana posle nas i nisu nesto naskijali. Mislim da treba izbegavati bas taj, poslednji, termin.
Inace mi smo bili ovde i prosle godine, pisao sam o tome ovde
http://skijanje.rs/forum/showthread.php?t=3222&page=4
Samo smo tada bili za pocetak sezone, pred Bozic. Sada je bilo mnogo vise prirodnog snega nego tada i sve poveznice su radile. U svakom slucaju odlicno allround skijaliste, staze su siroke, dugacke, uglavnom kroz sumu prosecene, zice moderne, guzve u ovim promo terminima nema. Tesko je naci neku zamerku. Preporucujem odlazak svojim kolima, prvenstveno zbog Passo Tonale-a koji je obavezan za posetiti
Pripremao se za Val gardenu, zavrsih u Madonna di Campiglio, Residence Antares. 50m od zice miramonti u periodu od 18.01 -25.01. Jel ima neko iskustva s rezidencijom? Uopsteno me i interesuje o gradicu? Koji prehrambeni market preporucujete, dobre restorane, lokale, van skijaske aktivnosti?
Gledam ovaj prelaz iz Madonne do Pinzola, tu nema staze? Moram gondolom otici i gondolom se vratiti, zar ne?!
Da ti odgovorim i na pitanje sa druge teme, da ne sirimo pricu na vise mesta:
Ima vise tipova skipass-a, posebno za pojedine regije: Madonna+Pinzolo, Marileva+Folgarida, Tonale I SUPERSKIRAMA koji pokriva sve.
Ne mogu sad tacno da vidim u rezervaciji ali mislim da smo dobili madonna di campiglo 6 ski pas. Za sta me on sve pokriva? Madonna je logicno. Sta je s pinzolo, marilleva, folgarida? Sve je spojeno u jedan ski centar,nezamislivo mi je da ne vazi za sva cetri gradica.
Cini mi se i da sam negde procitao da vazi za jednodnevni izlet u Tonale. Ne znam da li pokriva i Temu i Pontedilegno
Mi smo bili u Marilevi pa mogu za nju da pricam, nisam siguran kako je u Madoni prodaja organizovana.
Imali smo opcije:
Marileva+Folgarida+Pejo (Pejo je dosta udaljen i nepovezan-nismo nikad isli)
Marileva+Folgarida+2dana Madone (mozda i Tonale, ne secam se)
superskirama - http://www.skirama.it/EN/home/ koji pokriva celu regiju.
Tonale i Ponte di legno su prakticno jedno skijaliste oko dva gradica i skoro sam siguran da je zajednicki skipas.
S obzirom da je elektronski skipas verujem da na licu mesta mozete doplatiti za zeljenu kombinaciju. Raspitaj se mail-om na kontakt sa gornjeg linka
Sad sam se malo zabrinuo ali pitacu direkt u agenciji koja nam je prodala aranzman
Mislim da je odavde jasno:
http://www.campiglio.it/skipass/gb/
Samo superskirama ski pas vazi za celu oblast
Grazer moraces da doplatis za ostala skijalista
Oficijelno http://www.skirama.it/EN/home/
ma pravac agencija sutra i ako je tako kako se bojim da jeste onda odmah doplatiti 26eur vise po osobi i miran
To ti je najbolje. Proveri i uplati ako je toliko da imas za celu oblast. Obicno na pocetku i kraju sezone daju pakete sa superskirama ski pasom.
Ja sam bio smesten u Marilevi. Odatle ides gondolom pa zicarama da bi se popeo na jedno brdo. Odatle se spustis u nazovi jednu rupu. E sad hoces da predjes na drugo brdo. Na zicari pise da odatle pocinje sistem zicara koje pripadaju Madonna di Campiglio. Ako nemas ski pas za tu oblast vracaj se nazad.
Bio sam jednom kolima. Parking se placa tako da proveri ako ides kolima da li ti je obezbedjen parking i da li se placa. Jako lepo mestasce ali mi se cini da je jako skupo. Barem u one prodavnice u koje sam ulazio sa opremom. Mislim i da su cene u resoranima nesto skuplje nego u Marilevi ako se dobro secam. A sto se tice suermarketa ja se secam da ima ovaj u centru mada u njemu imas svasta:
Ako pokriva 1 dan Tonale onda verujem da važi i za Marilevu i Folgaridu. Pincolo se podrazumeva, a uz Tonale se podrazumevaju i Ponte di Lenjo i Temu.
Taj ski-pas sam ja imao, samo što se meni čini da sam imao 2 dana Paso Tonale, ali ja sam bio 10 dana.
Uzgred, Folgarida nije ništa naročito, tamo verovatno nećeš ni ići.
Sve se mora preskijati, ko zna sta sutra nosi :dontknow:
Mi smo bili smešteni u Folgaridi davne 2008. godine i sećam se lepe crne staze.
http://www.skimagare.info/gallery/va...G?m=1353053727
Jel ima iko iskustva s doplatama za ski pas na licu mjesta? Kontaktirao sam agenciju, imamo madonna ski pas i nemozemo preko njih doplatiti za veci. Kazu ako to zelite to morate na licu mjesta ali...kazu da su sanse 50:50. nije mi jasno sta s tim podrazumevaju? Kad preuzmem vaucere i kljuceve zasto bi bio problem da doplatim za ski pas?
To stvarno zvuči čudno. Koja je agencija?
Banjalucka ali saradjuju s Srbijanskom, preko njih je aranzman
Vjerovatno manjak iskustva sa ski aranžmanima, iako me malo čudi što srbijanska nema konkretniju informaciju (ako su ovi iz BL uopšte to i provjeravali). Vjerujem da je ta BL t. agencija samo puki preprodavac...
Cijenim da će ti tamo u Italiji brzo riješiti doplatu za "veći" pas...
Pitaj ih na info@skirama.it . Ništa te ne košta.
Ja idem 3. januara ostajem do 17. doplata za celu oblast me je izasla 30e ovde u srbiji. Nisu mi rekli da tamo doplacujem. Ako nisi resio problem mogu da se raspitam ovde pa da tai javim sta i kako
Vazi javljam. Nama su rekli doplata za ski pas 30e za 14 dana. Mi smo ovde dali pare. E sada mozda ce oni tamo to dati na licu mesta ko zna. Ali nisu spominjali da imam 50-50% sanse da mi uplate. Ako si u tom vremenskom periodu tamo mozemo se naci da malo skijamo zajedno
Ti si do 17. a ja dolazim 18. Taman se mimiolazimo
Sada sam pricao sa agencijom. Kazu nikakva doplata tamo. Tamo cemo imati kao nekog tipa sto je njihov predstavnik i da ce on doci i podeliti nam skipass-ove i dati nam sve informacije koje nam budu potrebne. Ti ski passovi ce vec biti programirani na celu oblast.
To je u tvom slucaju. Ja jos ne znam pojedinosti mog puta. Znam samo da su rekli da tamo proveravam sve, da oni ovde nista ne mogu. I meni totalno cudno. Nemam sta vec cekati dok dodjem tamo. Moja iskustva iz italije su da se s vaucerom javis na glavnu kasu i podignes ski pas. Valjda cu na kasi moci reci da zeli da doplatim za veci ski pas
Znači samo Madona... Tako ćeš propustiti mnogo dobrog skijanja u okruženju, pogotovo oko Tirana...
Ma ako me budu zezali (a ne bi smeli posto su u agenciji rekli da bi trebalo moci dokupiti tamo bez problema) kad krenem da druge djelove kupovacu jednodnevni. U najgorem slucaju. Jeste da cu biti ljut kao ris ali smislicu nesto. Preprodacu madonnu pa dokupiti sebi drugi. Nesto ce se smisliti
Pazi se karabinjera. A i Poljaka, Čeha, jer oni drže crno tržište u ovim krajevima...
Evo jedan odlican video s super animacijama ski area Madonna di Campiglio, Pinozolo, Marilleva i Forgarida. Dobijete odlican uvid u lokaciju i povezanost.
Evo malo info-a o maddoni. Da pocnemo redom.
Smesteni smo u marilevi 1400. Dolazimo prvi dan 3. januara sneg pada katastrofa. Italijanski karabinjeri napravili kolonu i kuzvu na kolovozu zbog lanaca. Do marileve 900 ima jos jedno 10tak km moje mi prelazimo za nekih 2 sata. Stizemo u marilevu 900 oko 3 sata popodne. Bus je predugacak i put je toliko zavejan da nas ne pustaju gore sa nasim busom. Skracena prica nasli neki mini bus i do otprilike 7 sati ujutru je zadnji putnik usao u apartmane.
Sada bitna stavka. Ko ide sposptevnim prevozom. Bilo da ste smesteni u marilevi 1400 ili 900 kljucevi i cekin apartmana se radi u marilevi 900. Jedna grupa hrvata se popela gore u marilevu 1400 i rekli ima da se vrate. Kada su se vratili lokalna agencija bila naravno zatvorena posto je bilo oko 10 sati uvece i nazalost spavali su u autu. Sto se tice ski pasa moze se doplatiti na licu mesta za ostala skijalista. Depozit za ski pas iznosi 5e. Popeli se mi nekako u apartmane u kompleksu albare. Apartman kao apartman ok prostran topao. Jedina zamerka italijani nalepili na masinu za pranje sudja NE RADI da se ne bi trosila struja. Depozit za apartmane je iznosio 150e. Sto se tice kompleksa marileva 1400 dva dana mi je trebalo da skontam kako da dodjem do radnje i skijasnice te jedan lift te drugi skreni levo skreni desno..... Za one koji idu sa porodicom a u porodici ima ne skijasa ne preporucujem marilevu 1400 posto je to bukvalno samo jedan veliki kompleks sa apartmanima gde ima jedna radnja par 2 radnje skijaske opreme i to je to. Bukvalno se ne izlazi iz kompleksa. A i da se izadje nema napolje nista samo suma. Tako da dodatne zanimacije nema skijanje spavanje druzenje u sobi to je to. Ima bioskop ali je sve sinhronizovano na italijanski. Sto se tice interneta ima jedna soba koja je kao net room i tu se uogujete preko svog fb ili google+ naloga i imate net koji radi katastrofa citavih 10 min. Posle toga net se iskljuci sam i trebate da cekate sat vremena da bi mogli da se konektujete ponovo. Ima opcija ko ima fb naog da im lajkujete stranu hotela i onda imate net neograniceno ali s obzirom kako net radi onih 10 min za malo poruka preko vibera i watzupp'a ce biti dovoljno. Skijaliste odlicno sinoc je poceo da pada sneg i danas do jedno 3 sata popopde je napadalo sigurno dobrih 30 cm novog snega.
Jesi ti jos uvek tamo?
Ako si za javi se, ja sam tamo od subote. Jeste da sam smesten u Madonni ali mozemo se naci na stazi pa malo skijanja zajednickog.
De molim te malo vise ovo o karabinjerima i lancima? Vidim na vremenskoj prognozi da pada sneg kao lud i padace do ponedeljka. Po prognozi do ponedeljka ce jos metar snjega pasti. Mi dolazimo sopstvenim prevozom, jeste djip u pitanju ali nemam lance. Da mi nece neke probleme praviti?
Kako si me obradovao s ovom informacijom, imas pivo na stazi :cug:
Mimoilazimo se. :(. Pazi za madonu se skrece kod mesta Male tako za taj put ne znam da li treba ali 99% da ti trebaju. Mi kada smo dolazili ja u zivotu nisam video tolike pahulje. kod mesta male je stajala policija i zaustavljala vozila. Svako ko nije imao lance je bio sklonjen sa strane da ih stavi a ako ih nije imao ili je mogao da ih kupi na pumpi ili ih nisu pustali gore. Ako imas lance bolje ih ponesi. Druga stvar nas bus nije imao standard lance koji idu preko celog tocka (one klasicne) nego neke sto se stavljaju brze i jedva su nas pusili da prodjemo. Jos jedna informacija nemoj da se previse trudis da odes da skijas oblast pincolo mnogo vremena treba da se dodje do oblasti a nista posebno. Ako moze na pm koliko te je izasao arazman bas u madoni i malo detaljnije o tome ako nije problem posto kada budem isao opet mnogo je bolje biti u madoni.