-
Vodu na Kopaoniku ne smatram nesto posebno ispravnom, ali ne smatram vecinu vode iz cesme i uglavnom ih pijem. Doduse, ni ne ubijam se ba spijuci je, ali ni ne kupujem flasiranu (kupim pivo :). Nemam nikakvih problema od te vode, ali i dolazim realtivno cesto preko sezone, svakih 3 nedelje na neki vikend recimo, tako da sto se tice stomaka to je malo i stvar navike, a cini mi se da mi u pocetku jeste smetala, slicno kao i neke druge vode, prva 2-3 dana stomak poludi a posle normalno. U svkaom slucaju, verovatno je ne bi trebalo piti cesto.
-
Ja sam davnih godina pio vodu na Kopu i uvek je bila odvratnog ukusa, tako da smo uvek imali neku flasiranu u steku. Medjutim, kad si klinac i uletis u sobu mrtav umoran i zedan ko kamila, a nema flajke jer je neko pre tebe omlatio, ne biras! Nikad niko nije imao problem sa stomakom, ali kad god je moglo da se bira, izbegavali smo cesmovacu. Danas, posle takvog obavestenja za tehnicku vodu, mi ne bi palo na pamet da se "prikljucim na cesmu" kao nekada...:sm022:
-
Pa ljudi nama su još pre par godina skenuli pažnji u Jatu da je česmovača tehnička voda čak nas je čekalo balonče od 5l na početku smene. Nije baš bilo ono 'kume gde tu najskuplju' ali regularna marka. Kako je Seka stezala kaiš balonče je izbačeno ali nije nam trebalo ponavljati priču...
-
Pa neće niko da se otruje za tih 6-7- 10 dana koliko ostane na Kopaoniku, nije baš toliko otrovno. Ali voda se ne poklapa sa zdravstvenim standardima za pitku vodu i kao takva mora da bude označena.
A što vas stomak ne boli - neće ni da boli, reč je o hemijskom, a ne bakteriološkom zagađenju. Od toga stomak ne boli.