Jeste realno ako padne sneg ;) :dziveli:
Pogled za štampanje
Jeste realno ako padne sneg ;) :dziveli:
Pijaca u Konacima je srušena i tu se gradi "Immo centar" i "Mc donalds".
Na mestu gde se sada nalazi trambulina ispred Konaka (kod malog jezera) planiran je nov hotel.
Kostić sebi gradi kuću prekoputa trambuline, tj. na sadašnjem ognjištu (kod uprave nacionalnog parka). Za sad je izgradio nekoliko vila kod vojske.
Vikend naselje se toliko proširilo da je gotovo stiglo do Treske.
Proširena je leva staza na Karaman grebenu (gledano sa žičare).
Priča se da je u toku priprema za privatizaciju Skijalista Srbije. Priča se da ukoliko dođe do toga Nacionalni park gubi licencu jer će svo zemljište na kom su staze i žičare pripasti kupcu !!!!!!!!
Naravno to sve Dinkić radi i niko ne može da ga spreči u tome. Moramo se suprotstaviti tolikoj preteranoj urbanizaciji Kopa jer sigurno ne želimo još jedan Zlatibor :sm008:
Ako nastave sa gradnjom na Kopu to je katastrofa. Izgleda da svako vreme, tj. garnitura ima svoju Goricu Gajevic (mislim na onu grdosiju pored Granda). Sto se tice privatizacije skijalista, to mozda i nije losa ideja (ne znamo detalje), ali zavisi kome se proda. Austrijanci, Italijani o.k., ali nikako nasi novopeceni bogatasi koji o skijanju znaju samo da voze motorne sanke po ski stazama za vreme rada zicara.
- Nerzvanicno, recepcija Konaka se seli negde ispod kule.... U prostor dosadasnje recepcije prelasi restoran "SALAS ..."
- Novi hotel "Suvo rudište" je nastao od konaka Ras i Jelač... Detaljnije...
- Ostali Konaci Malić, Koznik i Brvenik ostaju i dalje apatmanskog tipa ... Detaljnije...
----------------------------------
- Od ove sezone Kopaonik je bogatiji za još jedan smeštajni objekat apartmanskog tipa - Nebeska stolica III... Detaljnije...
- U hotelu "Grand" je renovirano 20 apartmana i 60 soba... Detaljnije...
A da li su ti ostali konaci (apartmani) renovirani?Citirati:
Originalno postavljeno od admin
A koga ce uopste biti briga sta je sa Kopaonikom kad se skinu vize :bootyshak
Ski sezona na Kopaoniku počeće, umesto krajem decembra, već 15. novembra i trajaće sve do 1. maja, zahvaljujući najnovijoj opremi za proizvodnju veštačkog snega i akumulaciji vode Duboka,
"Veštačkim snegom će biti pokrivene sve značajnije staze, a predviđeno je da radovi budu završeni do 1. novembra", rekao je direktor Javnog preduzeća "Skijališta Srbije" Nebojša Skorić
Hahaha....videcemo sta ce biti od ovoga i na sta ce to liciti...
Počelo je i na Kopu :dziveli:
Prilog 3208
Jutros čuo na vestima i ne mogu da verujem, lepa vest za kišni Kragujevac
A vala bih ja vec za vikend pustio par staza, istabao ovo sto ima, cisto radi fazona. Jbt, ovoliki sneg, a ako nastavi da pada, bice ga oko pola metra, znaci atrakcija na pomolu. Samo ako su ovi iz SS malo pametni i vredni, uradili bi to, a mene eto gore :sm022:
ma nije ovo dobro, ja sve smisljam kako da se organizujem da dodjem u subotu, samo ako bude nastavilo ovako! A odakle para za gorivo, nemam pojma! smestaj? nemam pojma. Jedino imam pojma da bih na sneg, ohmg!
eto nama veselja, valjda nece sve da istrese,
da ostavi malko i za kasnije
Kakvo ludilo, a prosle godine smo plakali do februara :)))
Koliko se ja secam, poslednja zima koja je pocela u oktobru bila je 1995 god, a trajala je oko 6 meseci :) Kod mene u Majdanpeku su tada smetovi bili po 4m, a na rajkovu se skijalo 4 meseca bez prestanka :)
Nadam se da ce ova sezona biti mnogo duza od prethodne!
Pozdrav i uzivajte na snegu!
vrijeme da se gunjevi podmazu pa na rame sa njima :dziveli:to se nebi smijelo propustit
Pre par dana su povodom ski staze na Divcibarima ljudi iz SS izjavili kako je za skijanje potrebo min. 30 cm. Na kopu sada ima 32cm, ali sad po njima to "svakako nije dovoljno za pripremu staza i skijanje" !!!!!!!
Pa ako nije, neka lepo ukljuce to novo vestacko osnezenje na Kopu i problem je resen. Ili ce ipak biti da je problem do nedostatka bilo kakve dobre volje od strane SS?
Sve dok se ne privatizuje volje nece biti za tako nesto... Radi se samo ono sto se mora, sto bi radili ako se nemora. :)
Ma ja verujem da oni nisu ni svesni kakva bi reklama za skijalista bilo pustanje par zica za vikend. Npr. najava nekog skijanja u petak izmamila bi gomilu nas skijasa na staze za vikend, jer stvarno je atrakcija skijati ovako rano. Ali ne, to su ipak SS :dontknow:
treba skijasi da dodju samoinicijativno a oni ce vec da ukljuce :dontknow:
Nista od tog snega.
Brzo ce se otopiti, mozda vec do kraja nedelje.
Rano je za zimu, ovo je samo mali bran.
No nemojte ocajavati brzo ce zima, samo vi radite cucnjeve :sm011:
ako ima sanse da se upali zica da li na kopu ili na staroj, mi bi iz ns-a napunili auto il 2 i krenuli... pa makar i na jedan dan !
:sm022:
A po kojim će to prognozama da se otopi taj sneg na kopu? Šta god da pogledate, na primer accuwearther za Brzeće stalno daje neku situaciju od +5 do -5 sve do 29. oktobra samo jedan dan je +7.
Po toj računici na visini Konaka će stalno biti minus ili možda blagi plus i to još sa dosta padavina, a na toj temperaturi to je sneg. 30cm nije dosta za pripremu staze? U januaru kada rulja nagrne i istopi se sneg bacaju veštak i na 5cm prirodnog i pripremaju kako znaju i umeju. Veštački sneg košta nešto struje i 0din vode i mogli su da naprave dve staze i svi da se veselimo narednih nedelja. Kada se otopi, otopio se, takva je danas klima i to svi treba da shvate, pogotovo ljudi koji se profesionalno bave ovim poslom. Moraće da se skijanju pristupa potpuno drugačije, ne po kalendaru već KADA IMA SNEGA, tj. minus temperature. Već godinama je najskuplji smeštajni termin i najgori sa klimom i snegom. Ako narednih dve nedelje ima mogućnosti za skijanje a sve prognoze tvrde da ih ima, ne vidim zašto ne bi skijali.
Pa s obzirom koliko placamo ski pas trebalo bi da skijamo u julu, tako da ni meni nije jasno na koju foru ne bi mogli da pripreme dve staze za jedno promotivno skijanje, dovedu televizije i naprave reklamu kakvu samo pozeleti mogu.
Ali neeeee, to su SS, ponavljam. :dontknow:
Ljudi, pricamo o ekipama koje su u martu kada je bilo metar i po snega zatvarali Konake, prodavnice, kafice, restorane... jer je njima kalendarski bio kraj sezone, a sezona je mogla da traje do prvog maja. Kod nekoga bi i trajala, i gledalo bi kako zna i ume da se sto vise snega nabaca sto pre u novambru, i da ski sezona traje najmanje pola godine. Nije li pravi posao imati nesto kada niko oko tebe nema? Ali polako, neko mozda jednom nauci, narocito ako se desi da nam stvarno ne trebaju vize. Do tada ce da pricaju kako preko cele godine ima gostiju: kongresi medecinara i eksurzie osnovaca, ima kako da ne. U Srbiji malo ko razmislja dalje od broja prodatih kreveta, a cilj teme je baviti se koja kolicina novca moze da se zaradi u vanpasionskoj ponudi. A celo odeljenje osnovaca ne potrosi dnevno novca vanpansionski koliko jedan skijas, verujem.
Nisu ni osnovci što su nekad bili ;). Šalu na stranu, i da se privatizuje ne verujem da bi radilo, takav je naš mentalitet, sve ide na top sezonu. Ostalo se ne računa. Onih par nedelja u januaru, novac u džep i ladi ostatak godine.
Eto u CG privatna firma drži ski centar na Bjelasici (offtopic) pa ski centar otvaraju 25 decembra, a mogu i mesec dana ranije, imaju i topove i sve što im treba, imaju i njihove hotele, ali valjda računaju da nema zime pre nove godine ;).
Tako da, budimo (pre)srećni ako krene 15 novembra, ili 1 decembra kako obećavaju ako bude snega. Do tada će da smišljaju cenu ski passa :sm022:.
A mi? Pa ako bude snega pre da se grudvamo, ili ako padne metar snega u turno skijanje :D.
Nacionalni park podneo je prekrsajne prijave sudu protiv Kostića zbog neovlascenog rušenja pijace i protiv Skorića (iz SS) zbog proširenja upravne zgrade bez dozvole od Nacionalnog parka.
Trenutno se formira novo komunalno preduzeće na Kopu, čime će konačno biti rešen problem odnošenja smeća i snabdevanja vodom.
Ma samo tabac, al samo neko od nas da nauci da ga vozi
pa naucice svi, a vozice onaj ko izvuce najkracu slamku to jutro :)
Vala ako od pojedinih koji rade u SSu i tabaju one staze nisam pametniji i spretniji, onda bi trebalo da se ispisem iz obdanista :)
Ne znam, ma mnogo nizak taj Kop ... za nekih 10ak godina biće skijanja samo ako ovi naši nauče da lepo naprave stazu sa veštačkim snegom ... ali za sada JA IDEM NA KOP 21.02 I JAKO SAM SREĆNA ZBOG TOGA!!!
Lepo je biti srecan, a bices jos srecnija ako te posluzi vreme i ako srede staze!
Znali se kad ce i dali ce ove godine biti zvanicno otvaranje ski sezone na Kopu. Pre dve godine smo bili u Grandu, naravno smestaj je bio po promotivnim cenama a mislim da je i cena ski pasa bila nesto niza.Cuo sam (nezvanicno) i citao u Blicu da se tako nesto planira za 14 i 15 Nov.:ski::yay:
Naravno ako bude snega:sm022::sm022:
Juče (nedelja) sam u emisiji SAT na RTS-u gledao da su SS objavila cene ski pass-a na Kupu i da dnevni će koštati od 1.800 do 2.000 din, dok na sajtu SS ništa ne vidim o tome ?! Da li to g-din Alvirović ima neke informacije pre svih ?
.....u nastavku rekose da ce postojati porodicni ski pas 2+1 i da ce se na taj nacin ustedeti do 3000 din. Meni iz one tabele ostade cena sezonskog koja je 53.000 din. Danas u Politici text Kopaonik mesto jet seta sveta po preporuci MK grupacije. :sm021:
Znači porodični će biti samo za tročlane porodice :D.