Aman, Alvirovic vise ne zna gde bije!!! Put je kompletno asfaltiran i bolji je nego vecina u puteva u Srbiji. Igrom slucaja sam bio istog dana kada i ekipa Sat-a i nisam mogao da verujem koliko su neistina i gluposti naveli:dontknow:.
Pogled za štampanje
Kad god isao na SP i koliko god snega na putu bilo, put je UVEK bio ok. No, "ne lezi vraze", ja sam za to da ih malko kritikuju preko TV-a, kako bi bili jos bolji! Da se ne opuste :yay:
Koliko sam ja shvatio, u odnosu na proslu godinu, nova je samo kondola. Ona nije povezana sa ostalim stazama, odnosno sa cetvorosedom (Konjarnikom) i sidrom? Ustavi povezana je ako se ide kolima...
Nisam bio, ali koliko sam skontao: konjarnik, suncana i gondola - ako nema vetra. Podrazumeva se da staze koje su pripadajuce datim zicama rade...
Juce smo bili do stare planine, pa evo redom iskustva. Put Nis-Svrljig je cist potpuno. Od Svrljiga do Kalne (precicom)smo naisli na deo koji je posut rizlom i ceka asfalt, i samo na 2 mesta bilo manjih smetova, ali nista strasno. Od Kalne put jeste sredjivan i na nekim delovima je stavljen nov asfalt, ali postoji deo koji nije asfaltiran i u blatu je (izmedju dna Konjarnika i Jabuckog ravnista). Nije strasno niti je mnogo dugacka deonica (mozda 1km recimo), ali cisto da se zna da tako nesto postoji. Mozda se samo nije videlo ako je na putu bilo mnogo snega.
Sto se staza/zica tice - radile su Konjarnik, Suncana dolina i gondola sa 3 pripadajuce staze (7,7a i 7b) i staze kod gondole juce nisu bile utabane. Moram priznati da su staze ocajno lose smisljene. Do staze 7 morate fino da se izgurate (ili sa boardom da pesacite), a na stazama 7a i 7b zadnjih 300m mora da se hvata cist spust da bi ste sto manje gurali/pesacili do gondole.
Parking ispred novog hotela nije ciscen, ali dozvoljavaju parking u podzemnoj garazi hotela, sto je veliki plus.
извињавам се на омашци, мислио сам Кална- Коњарник... на горе ретко кад идем, тако да нисам обраћао пажњу... :sm022::glavaozid
Doduse i ja vrlo retko idem dalje od Konjarnika... Prosle godine nijednom nisam isao autom do Doma. Vidis, Zlox kaze da gore ipak ima kratka deonica koja je u blatu.
Ove godine cu se popeti autom, da vidim to cudo od hotela. A na skijama samo kada puste cetvorosed i tanjir (valjda je tanjir).
Nekako vise gravitiram vec postojecim stazama.
Danas solidno skijanje.
Sunčana dolina većim delom dana u magli kao i staze na Jabučkom ravništu ali je na Konjarniku celog dana bilo bez magle .Temperatura 5 stepeni na početku četvoroseda na Konjarniku dok je na izlazu bila 1 stepen u 13h. Staze odlično sređene,četvorosed pušten u rad oko 9.20 zbog nestanka struje. Povezivanje oba dela skijališta tj. puštanje u rad četvoroseda Babin zub i ski veze Rudine se očekuje oko 5.2. jer velike probleme pri radovima stvara magla i dubok sneg.Put odlično očišćen ali se polako pojavljuju udarne rupe dok su deonice puta ka hotelu u veoma lošem stanju.
mozda Vam ova dnevna prognoza olaksa
informisanje
http://www.skijanje.rs/forum/../them...mages/logo.gif
Ski Info
STARA PLANINA
Ponedeljak
23.01.2012. Utorak
24.01.2012. Sreda
25.01.2012. Červrtak
26.01.2012. Petak
27.01.2012. Subota
28.01.2012. Nedelja
29.01.2012. Temperatura u 8h -5 ºC Brzina vetra
- Oblačnost Premenljivo oblačno sa snegom
Visina snega
na stazama 90 cm
Prohodni putevi
Svi
Žičare 1.Konjarnik 2.Sunčana dol.
7.Jabuč.ravnište
- Dečiji park Napomena
http://www.skijanje.rs/ski-info/stara-planina/ :ski:
mozda je preuranjeno, al` ajd dok se ceka taj 5.02., pade mi na pamet...
jel ima nekih informacija-plana sta ce se raditi tokom leta?
neka nova staza?
nadam se da nece proci 3-4 godine da bi postavili jos neki lift.
Šta ima za preporuku za smeštaj i hranu na Staroj planini osim "Ždrme" dole u selu? Bio sam kod njega dva puta i onaj čovek je pravi kralj ( samo je teško kod njega uvek mesto naći ). Svaka mu čast. Preporučujem ga.
Kao i skijanje. Jeste da sam probao samo dve ( sada već ) "stare staze" ( Konjarnik i Sunčanu dolinu ), te da staze baš i nisu dugačke ( možda u "zbiru" oko 1,8 km ), ali za onu cenu ski pasa to je ok, sve pod uslovom da dole na četverosedu nije ludačka gužva ( što vikendom zna da se desi ).
Stara planina: Poboljšanje vremena i najava novih padavina
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...86577810_n.jpg
Danas je na Staroj planini na ski stazama bila bolja vidljivost nego prethodnih dana.Dan je bio bez vetra, sa slabom maglom ali dosta manje nego prethodnih dana.Jutarnja temepartura bila je -6 dnevna do +2 C.Nova Gondola imala je 150 korisnika i 850 prolaza u toku današnjeg dana.Staze oko gondole su izuzetne tvrde i dobro utabane na radost skijaša, trenutno elektrodistribucija povezuje instalacije, dok bi za 10. dana trebale da se povežu nove staze (trenutno se dovodi naponski kabl do cetvoroseda, austrijanci- Dopelmajer će 6. dana testirati instalacije, ovim se povezuje vezni lift na trafo i onda su sve staze spojene).Za sutra od podne do petka očekuju se nove snežne padavine od 50 do 60 – cm novog snega .
detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21228
колко сам ја причао с људима, у плану је почетак изградње туристичког центра Топли до (за следећу годину), изградња мастер плана би тако требала да тече по плану. и све је то деловало могуће са причом да Шпанци граде хотел (страни капитал; доћиће још); како је хотел изградила држава, а страног капитала и даље нема, да би се било шта градило, треба опет држава да улаже, а то дал ће да се деси, чекамо лето и јесен, тј да падне снег следеће године, па да онда почну да граде :)
Vidim da je bilo ljudi koji su skijali 7a i 7b - kakve su staze, ima li neka slika "sa terena" ?
da li negde moze da se vidi plan skijalista sa tim novim stazama? spominjete neke nove staze 7, 7a, 7b, ali nigdwe nisam jos nasao mapa sa tim stazama...
hvala puno macak...
sada je mnogo lakse da shvatim o cenu se pise
Po mapi su od te tri, dve crvene? Razumem da plave budu taj kutak, ali bas crvene...? Izgleda da je cela ta papazjanija stvarno zesca greska u koracima odgovornih...
Stvar je prosta: Nisu ni trebali da prave staze i hotel oko Babinog zuba, nego u Golemoj Reci. Tamo postoji veliki potencijal, a oko Babinog zuba mnogo manji. Plan su odradili Hrvati i Kanadjani i mislim da su napravili los plan. Golema reka je nekoliko km pre Babinog zuba levo, ako se ide odozdo.
Ma sve je ovo u fazonu "kako mali Perica zamislja ski centar"...
Sto kaze Radovan III: " Ma dobro je, samo ne valja!" :D
Valja samo za necije dzepove, na zalost...
Sto se mene tice, u pravu ste obojica. Generalni problem ove zemlje je sto neadekvatni ljudi vode razne programe, pa tako i ovo ovde. Meni je veci problem sto nisu podigli nivo postojecih staza i onoga sto je oko njih nego sto su postavili nove kapacitete nakrivuske.
Ali znate sta, neka bude taj hotel tu gde je, u njemu ce se naci oni koji traze bazene, saune itd. Skijace se na livadama i uzivace u onome sto vole.
Sa druge strane, mislim i nadam se, da ce se razvijati i deo kod sela Crni Vrh tj. Goleme reke. Tu je niklo niz novih kuca a gradi se i poneki hotelcic. Vremenom neki kafic, ski servis i eto mesta za ljude koje zanima pravo skijanje.
Pa i ovo je tacno u neku ruku, ne smeta meni ni hotelcic, a ni te staze. Ali mi smeta kradja, tako bezobrazno uperena protiv svih nas, poreskih obveznika...Oni izgradili, a mi finansirali jer su spanci napustili program. Jel gresim negde? Ako vec mi finansiramo, ajde da se malo i priupitamo - bar je tako u "demokratskom" svetu, ako takav uopste i postoji danas :D
ја сам за да се народним посланицима укину плате и подели, равномерно докторима, профеосорима, ватрогасцима, полицајцима, пилотима (ког сам заборавио, извињавам се), а да народну скупштину формира обичан народ (са неких 1000 чланова;из сваког града по неколико) :) кад ли би изгласали нешто тако... тако ће се чути глас народа и пројекти који се раде, радиће писмени људи за добро свих... :)
Pokušavam da biram reči, ali teško mi ide.
Prestanite da budete toliki mudro*eri i da ispravljate neispravljivo.
Ako imate neku novost, obaveštenje, informaciju - podelite je sa nama na forumu, a ako mislite da mudrujete, ismejavate i nadmudrujete se OTVORITE drugu temu pa do mile volje prosipajte mudrosti.
једина новост је да у Пироту веје, надам се да је и горе пар пола од овог :)
хахахаахха
ово је тема где свако нађе шта му треба
мачак, нађи ме на зубу да пробаш домаћу (частио би и пиво да Ђоле није поскупео)
jel ta domaca krejana, ili ladna iz pljoske?
bilo bi korisnije da nam neko stvarno napise sta se desava na babinom?
naravno greska u prethodnoj poruci, mislio sam na grejanu...
па мого би да згрејем и да ставим у термос, ал онда не би имао где да сипам чај или сок ко што обично носим, тако да ће бити из пљоске :)
неки Пироћанци су ишли у недељу, ал већина њих не зна како се пише фејсбук, а камо ли па како се користи форум :)
сад ћу питам Власотинчање да напишу како је било у недељу :)
e moze! vala taman da onaj stari "dvosed" dupliram! :D
Kake smo kur*te srece, od ovolikog snega necemo ni moci da dodjemo do gore da vidimo cudo od zica i staza - ostace "cudo nevidjeno!" Jos ako se popnemo pa opet zaduva vetar i bude alaudza od vremena, ni gondolicu da overimo... Cekamo 5.feb, neko rece tad treba da prorade ostale zice? Ocu ki covek da se parkiram u garage, pa lepo na vr' brda sa presedanjem! :cug:
neka ovi sto idu u fancy hotel skijaju kod kondole, a mi obicni smrtnici, seljaci, sto znamo da skijamo ici cemo na ove prave staze....
sala mala. nisam hteo nikoga da uvredim, ali mislim da takav hotel, bar za sada nije neophodan staroj planini...
Ma gotovo je sad, sta je tu je, ali ajde sledeci put da se to ne prepusta slucaju. Jbs rabotu ako ti pecarosi prave gondolu, cetvorosed i staze, a lovci hotel - malo inzenjeri i skijasi nek se pitaju (sem ovog experta u colmarici) :D
Apsolutno se slažem! Ako je država već rešila da gura nos gde joj sigurno nije mesto mogli su da naprave apartmansko naselje u planinskom stilu gde bi cene bile normalnije a ne onu ''kocku'' sa 4 zvezdice... mada bi onda bilo glupo jer partijske kolege ne bi imale saunu i ostalo.
A što se tiče Horwath Consulting-a iz Zagreba i o tome da smo i njima plaćali da bi nam rekli gde i šta i kako da pravimo... svaki pokušaj pronalaženja opravdanja za to vređa zdrav razum.