-
hallo, blago tebi, sigurno je ta varijanta mnogo bolja, ali kada smo se mi prijavili više nije bilo mesta. Rečenao nam je da će možda proširiti kapacitete za taj bolji smeštaj ali ipak nisu, ne znam zbog čega. Mi smo na listi čekanja, ali izgleda ništa od toga, moraćemo u ove stare apartmane:(
-
Bio sam u Isoli, varianta 1, 6krevetni apartman. Nista posebno, ali nije ni lose, mada meni nije lose cim imam krevet gde da legnem :) Salu na stranu, dva ta narazvlacenje, i jedan na sprat odmah kod ulaza. Ja sam spavao na ovom sto se razvlaci i nije mi smetalo.
Za spavanje - kako kome. Meni je bilo dobro. Vecina ce kukati posto inace kodkuce spavaju na vodenim krevetima 2x2, pa nisu navikli, ocekivali kraljevski aprtman za 200 eur valjda. Posteljinu sam poneo, otprilike posteljina i peskiri sumi u prtljagu ukupno zauzeli mesta kao neka tanka jakna, izbacite 2-3 gluposti od garedrobe koje nosite a nece vam trebati, npr fancy vecernja toaleta, haljine, cipelice i tako to.
Sredjivanje apartmana je trajalo dvadesetak minuta: dok je jedan prebrisao kupatilo, cisto onako, na brzinu, drugi je proprao sudove koji su ostali od dorucka, a mi smo pokupili sve sto ide u djubre iotisli da bacimo tako da jedan mogao na miru da usisa. Slozili sto treba sloziti (cebad), izneli stvari napolje, cika prosao, pogledao u aprtaman, rekao ok, i to bi bilo to. Nije vredno davanja para.
Smestaj u varijanti 1 je blizi gondoli, a sa varijante 2 mislim da moze da se izadje gotovo direktno na stazu pa na 4sed ili godnolu.
Sto se tice hodanja od busa, nije nista vise nego recimo od parkinga konaka na Kopu pa negde do sobe, a sigurno ne vise nego od parkinga za Bus do recepcije Konaka.
Wireless je bolna tacka, navikao sam da gotovo svugde ima kao kod nas, a u evropi su to prilicno zavrnuli. To znaci da ne moze iz sobe, nego moras da se razvlacis po klupicama i stepenicama te cnetralne zgrade gde su prodavnice i gondola i kojesta jos. Bezveze, ali sledeci put ima da ponesem neki opasan wireless client, npr neku Alfu, pa ce mozda raditi i iz sobe :P
Oprema je prilicno skuplja za iznajmiti tamo, a od iznajmljivanja kod nas strogo voditi racuna sta se uzima, da se ne desi da je neispravan vez ili tako nesto - desavalo se.
U slucaju manjih kvarova i korekcija, na pocetku, a i kraju, mnogih zica ima alat za popravke (kljucevi, srafcigeri), a ima i toalet na pocetku zica na dosta mesta.
-
Sad nesto gledam cene na ski busu za Francusku-tzv. jeftino skijanje:
300-350eur je smestaj,prevoz i ski pass...
Austrija-Solden je mene kostalo 230eur ski pass,60 prevoz kolima u oba smera i 250e smestaj sa doruckom...ukupno 540eura,znaci nekih 200e skuplje nego Fra preko ski busa...
Da li je vredno dati 200eur vise?Mislim da jeste...iz sledecih razloga:
1.Nisam se cimao busom 25-30 sati (50-60 ukupno),zatrpan stvarima sa strane i u sedistu za dete sa svojih 2m visine...Mogu da svratim gde hocu i napravim pauzu kad god hocu...
2.Imao sam odlican smestaj,sa fenomenalnim krevetima,posteljinom i peskirima koji se menjaju na 2 dana,odlican wi fi,fantastican dorucak koji u ponudi za Fra nije uracunat u cenu...
3.ne moram da cistim sobu ili placam sobarici 50e,vec ona to besplatno radi svaki dan...
Ne znam,mozda ce mnogi reci kako je 150-200e velika razlika,ali sama pomisao na ovo gore mi govori da uopste nije :)
Malo sam otisao u off
-
sasacg, i mene je prethodne dve godine skijanje u Austriji izlazilo po 350-400 evra, i to dobar smeštaj (noćenje + doručak) + skipas + put, naravno nešto sam para potrošila i na dodatne troškove za hranu, piće i slično, ali to ću i ovde. Problem kod mene je taj što nemam mogućnost odlaska kolima, a agencije ne rade paket aranžmane za dobra autstrijska skijališta, tako da je meni prevoz problem, a i društvo, jedva nađoh i ovo za Francusku:) Dakle, Austrija je sigurno mnogo povoljnija destinacija od Francuske kada se uzme u obzir odnos kvaliteta i cene, ali ovi iz skibus-a iz nekog principa izbegavaju da rade Austriju i Italiju jer oni navodno ne nude popuste za velika grupe. Kao da to nekoga zanima - ako smo i ti ja pojedinačno organizoavli svoje skijanje za te pare prethodnih godina, teško mi je da poverujem da oni kao udruženje ne bi uspeli bar za te pare da organizuju neku grupu.
No, odosmo totalno u off, pa neću da dužim; vidim da ove godine rade Italiju (ali samo u dva termina koja meni ne odgovaraju) a da su prošle radili Šladnimg (koji je odlično skijalište), pa se nadam da će narednih godina da promene svoju politiku.
Btw, da li se u Francuskoj pije voda iz česme? U Austriji se pije, to je zapravo najbolja voda koja se posle sprovodi sa alpskih izvora od Beča i drugih delova Austrije.
-
Sve si lepo rekla :)
Moram da napomenem da sam ja pomalo i konformista,te da se sigurno moze naci i povoljniji smestaj od ovog gde smo mi bili...Takodje,ski pass u Solden-u je jedan od najskpljih u AUT...
Dosta sa :sm023: :)
-
"Btw, da li se u Francuskoj pije voda iz česme? U Austriji se pije, to je zapravo najbolja voda koja se posle sprovodi sa alpskih izvora od Beča i drugih delova Austrije."
Xexexe...drugi dan vidim ja da moja gospoja nateze vodu iz flase, a u Alpima je...cccc...kad je probala "cesmovacu" nije vise pomislila niti na sok...ja bolju vodu nisam okusio cak niti sa izvora na Ceru...
-
Super, nadala sam se da je tako, da bar na vodu ne moraju da se troše pare, thanx!
-
@sasacg
Kada bi racunao cene sa istim parametrima i uporedio ih razlika u ceni bi se istopila potpuno. Kada se tome doda tradicionalna francuska negostoljubivost... Ko je bio u Austriji zna kako se odnose prema gostima, tamo si cenjen i potovan kao nigde.
-
Видим да сте све лепо набројали и упоредили, кревете, пешкире, бензин, храну, вај-фај, само једну ствар нисте: скијање.
-
plageton, ja sam u Austriji bila PREZADOVOLJNA skijanjem, verujem da je u Francuskoj mnogo dobro i da ću biti isto tako zadovljna, no sačekaću prvo da odem pa da dam konačno mišljenje. Pa nismo upoređivali Jahorinu i FR:)