Ma ti novinari koji su pisali taj tekst nemaju pojma sa životom, pominju Ski Savez koji nema veze sa skijaškom infrastrukturom i žičarama. Napali Kusturicu, dobro nisu Koštunicu permutovali :D
Pogled za štampanje
Ma ti novinari koji su pisali taj tekst nemaju pojma sa životom, pominju Ski Savez koji nema veze sa skijaškom infrastrukturom i žičarama. Napali Kusturicu, dobro nisu Koštunicu permutovali :D
Sve sto se tice Stare planine moze se samo uputiti na adresu Ministarstva ekonomije, JP Stara planina i JP Skijalista Srbije.
Skijaski savez a ni njen aktuelni predsednik (od 24.12.2011.) nemaj ama bas nikakve veze sa skijalistem Stara planina. Pa proslih godina cak nisu mogli dobiti dozvolu da se organizuju ski trke. Setite se da je prosle godine FIS Evrobalkan kup (organizator Ski klub Nis) vozen na Morkroj Gori unesto na Staroj planini. I kada se trke organizuju, klubovi placaju za koriscenje i uredjenje staza.
Tako da je ovaj clanak skroz tendenciozan.
Treba svakako reci da JP Skijalista srbije na celu sa direktorom Dejanom Ljevnajicem nikada nije bilo blize i u sluzbi sijanja i skijasa nego sto je to ove godine. Sve poohvale!
Uskoru su izbori, videcemo kako i sa kim na celu ce JP Skijalista Srbije uci u narednu sezonu....
... i u kom će pravcu ići dalje
- kraj investicija ili :awm2::awm2:
- nastavak i daljnje unapredjenje :sm019:
Da to je ta staza koja ide od Toplog dola do vrha Babinog zuba ispod nje je suncana preplicu se u kranjem vrhu Babinog zuba.Visinska razlika je preko 300m.Posle ovih staza treba se krenuti sa stazama prema Midžoru što je ozbilniji poduhvat i onda prema Pirotu gde će gravitirati veći deo budućih staza...Živi bili pa videli :dziveli:
Za one koji bi da se malo više edukuju pored silnih experata..:sm022:
Postoji i verzija na engleskom za strane experte :eek:
http://www.skijanje.rs/forum/data:im...i60AmwgDJdx//Z
Boško Milovanović
KLIMA STARE PLANINE
Geografski institut “Jovan Cvijić” SANU, Posebno izdanje, Knj.75, 2010.
Monografija “Klima Stare planine”
autora Boška Milovanović je originalno
naučno delo nastalo na bazi terenskih
istraživanja, primenom statističkih i
opšte naučnih metoda, domaćih i stranih
izvora literature. Monografija
predstavlja regionalnu klimatološku
studiju urađenu za prostor Stare planine i
njenog oboda na osnovu analize klimatskih
elemenata za period 1961-2000. godina. Knjiga sadrži pet celina na 135 strana. U prvom delu, u uvodnom izlaganju, autor ističe da je glavni motiv izbora teme istraživanja zapostavljenost prostora Stare planine u dosadašnjim regionalnim proučavanjima klimata u Srbiji.
detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=23726
Samo pljuckajte po Mladji. Da nije toliki ski fan, jos bi smo se klackali na starim zicama na Kopu, a Starplanina bi bila i dalje jedino vazdusna banja.
Jel ovo neka zajebancija ili istina?
http://www.juznevesti.com/Istrazujem...lanini.sr.html
Samo da ne dođe do ovoga
Zlatibor
Planina i nacionalni park u kojem se svake godine odrzava takmicenje u bespravnoj gradnji slobodnim stilom.:couto:
Ako si upućen, koje uslove su investitori tražili od "tog čike" koji je skoro svima mrzak lik a da nije bilo njega, Stara planina bi ostala na dva sidra? Ako se tebi Bansko sviđa i projekat sa jednom gondolom nedovoljnog kapaciteta da preveze dnevno sve a da se ne čeka po sat vremena, bez veštačkkog osnežavanja, onda nemamo šta da pričamo. Nisam bio u hotelu na SP ali sam bio u nekoliko njih u Banskom, osim hrane ništa posebno pa čak ni Kempinski u kojem sam svako veče slušao uzdahe iz susedne sobe. Ako se tebi takvi hoteli sviđaju opet nemamo šta da pričamo jer sam imao u Autriji de-lux apartmane koje nisu ni za prineti polovini hotela 4* u Banskom. Koliko para, toliko i muzike.
I ne znam što toliko svi volite da mrsite o politici, političarima, lopovima i što ste ostrašćeni toliko a niti imate dokaze o tome niti imate ideju šta bi se desilo da nisu radili to što tvrdite da su radili? Nije ovo slava, ovo je forum!!! Ja da sam toliko ostrašćen i napaljen ja bi se do sada već učlanio u neku stranku i svoje ideje sproveo.