Prema najavama može se desiti da nijedna staza ne radi. :(
Ali znaće seza manje od 12 sati.
Pogled za štampanje
Prema najavama može se desiti da nijedna staza ne radi. :(
Ali znaće seza manje od 12 sati.
Najavljeno da radi Karaman greben (7) i Malo jezero (2) danas
https://www.infokop.net/press/zavnic...oto-video.html
Radio Karaman greben i Malo jezero. Do 13h ok, posle kiša. Pošto je DZ, to je ok. Ne vredi 30% popusta, bacanje para. Realna vrednost za ovu ponudu i sledećih par dana je 1000din...koliko da ne bude DZ. Ali ko sluša nas. Nije realno da radi 10% staza,a popust bude 30%. Ne rada redari,ne troši se struja, te troše se žice... pa zašto tolika cena???Rezervisao sam dva dana smeštaj,ali sutra teško da ću skijati.
Mi smo skijali tri dana (čet,pet,sub), ujutru od 9 pa do 11-12h, naravno da nije neko skijanje - ali za trening OK ;)
Najgore je bilo prvog dana zbog kiše... Sinoć je pljuštala kiša a danas oko 11h je okrenulo u sneg.. Trebaće par dana da se napravi novi sneg i pusti skijalište u funkciju.
Sinoćna/jutrošnja vest sa InfoKopa:
Zbog loših vremenskih uslova, od danas nema skijanja na Kopaoniku
Zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih uslova (temperatura u plusu, nedostatak snega, kiša koja već dva dana pada, kao i vetra južnih pravaca), od danas ne radi skijalište Kopaonik.
Žičara Pančićev vrh i gondola iz Brzeća rade za panoramsku vožnju. Andrenalinski sadržaji bob na šinama, zip-line i tjubing su takođe u funkciji.
https://www.infokop.net/press/zbog-l...ski-centa.html
Stigao na Kop u sredu i velika je steta sto se tog dana nije skijalo,nije bilo magle a snega je imalo solidno. Kako god u cetvrtak smo bili na stazi i uglavnom do 12 se nekako skijalo.Na malom jezeru velika guzva a na Karamanu je u donjem delu bio pravi kolaps jer je staza suzena pa je bilo i dosta padova. Petak magla jos gusca ,otezano skijanje.Najveci minus gradiliste u dnu karamana,velika sramota za ovakav ski centar.Licno sam video kada je najlon sa gradilista od vetra naleteo na stazu i pao na devojku koja se zamalo nije povredila. Skijalo se koliko se moglo a cena svakako nije realna za ovakve uslove.Par video kadrova i slika sam ubacio u klip mada su i uslovi za snimanje bili ocajni,mozete pogledati na sledecem linku
https://www.youtube.com/watch?v=1Kfi...5%A1Savi%C4%87
Cekaju se te padavine da konacno bude pravog skijanja,nadamo se najboljem. Pozdrav svima
Čekaj, oni nisu pocistili sa staze tu opremu od gradilišta? Boze sačuvaj...
Nazalost nisu...
Šta mislite , hoće li biti skijanja na Kopaoniku za i posle Nove Godine?
Do nove godine mislim da ce tesko biti nekog skijanja normalnog. Mozda samo KG i malo jezero... Ja trebao da idem sledeci vikend, ali svi planovi padose u vodu.
U januaru ce biti sigurno, al opet zavisi od snega da li ce krenuti pre ili kasnije.
Kakva je prognoza, do NG mrka kapa za nešto više od karaman grebena, malog jezera, krsta... Pogledajte slike, karaman greben je jedna "štrafta" snega. Ostalo golo.
Do narednog vikenda jedino što će biti noću minusa pa (veliko) možda može tokom noći da se upali nešto topova ali to je na svega nekoliko sati i pitanje je šta od toga ostane jer će tokom dana stalno biti u plusu. Nema nikakvih izgleda za snežne padavine u narednih 7 dana. Iza narednog vikenda je još rano ali i da bude konstantno minus, potrebno je nekoliko dana besprekidnog rada topova da se navuče dovoljno snega da može da se skija. Pod uslovom da zaista bude tako u poslednjoj nedelji ove godine, možda se otvori i pančić ali više od toga nikako nije realno.
Ja se ne sećam ovakve situacije u decembru...
Prošle godine, 19og decembra su radile sve staze, bile su pune snega. Ove je baš katastrofa
Nisu radile baš sve ali je bilo preko metar prirodnog snega,bio sam gore od 20 do 23.decembra.
Ove godine je takva situacija sa temparaturom kakva jeste...
Prema prognozama najavljen je anticiklon ove nedelje (krajem prošle je stigao ciklon sa toplim vazduhom iz Portugala), a snega izgleda neće značajno biti do poslednje nedelje u ovoj godini, mada i to je upitno...
Od sinoc aktivno rade topovi. Preko dana temperatura ulazi u plus ali nocu je dobar minus. Realno bi bilo da se osposobe Krst i Malo jezero a ako u najboljem slucaju ako krene Pancic to bi zaista bio BINGO. Svuda u regionu je bez snega Bugarska ,Makedonija ,Jahorina....koliko god cudno zvucalo jedino se skija na Kopu pa makar to bila i jedna staza. Ozbiljnijih padavina nema na vidiku do nove godine,gledamo u nebo i nadamo se najboljem...
Kad bi pustili Pancica to bi stvarno bio bingo, sa trenutnom prognozom i "kolicinom padavina". Ja sve cekam da otvore bar pancica pa da odem na neki vikend, ali nisam bas nesto optimistican.
Iako otvore stazu sa Pančića, Kopaonik će biti prepun turista a 2-3 staze, koja će to biti gužva i kvalitet skijanja.
Ostaje nada...
Danas rade dva KGa i Malo Jezero, prirodnog snega nema:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...bf7334f59a.jpg
Dobro si ovo razvukli... Vidim piše da je gore od 5 do 8 stepeni u plusu... Jel stvarno toliko toplo...
Sinoć je bilo oko -5c a danas maks oko +5c ali je vlaga jako niska tako da se ništa ne topi…
Ostaje nada da će noći biti hladne da mogu da barem po malo topovi rade…..
Ovo na slikama deluje ok,trude se ljudi...gledao sam neke klipove sa malog jezera danas na netu,mnogo bolja situacija nego na openingu.
Zna li neko da li jos uvek vazi popust na dnevni ski pass jer dok ne puste odredjen br staza nece valjda naplacivati punu cenu,tako bar kazu....
Mislim da i dalje važi popust od 30% ali nisam 100% siguran..
Trenutno je +8c a vlažnost samo 12% pa su staze odlične….
Evo i stanja od pre 10 minuta:
Kakvo je stanje?
Kao autoput!
Jesam ono video šleper s desne strane?
Hvala za info lepo je to čuti
Sutra sam gore pa videcemo kako to izgleda u realnosti
Jel ima neko informaciju iz prve ruke, da li i kada se planira osnezavanje/pustanje staza sa pancica?
Ja sam otkazao januar i rezervisao februar, jel da otkažem i februar?
To ne može niko da zna jer je prognoza neizvesna. Sigurno je da je to prioritet posle ove tri sadašnje staze koje se nasipaju snegom.
Pre ili posle sneg će pasti. Niko sa sigurnošću ne može napisati kada će i koliko snega pasti! Nikada nije bilo da nema snega cele sezone. Nadamo se da neće to biti ova godina!!!
Bio na Kopu cetvrtak i petak. U cetvrtak staze idealne ,niska vlaznost vazduha drzale su korektno ceo dan. U petak ujutru magla a oko 11 usledilo razvedravanje ali i povecanje guzvi.Ski pass daju samo dnevni tako da ne mozete da kupite dvodnevni i trodnevni i ostalo. Moze se reci da je i ovo pravi bonus s obzirom da se skijalo na plus 6 stepeni. Veliki broj kineza na stazama a u vecini slucajeva su borderi tako da se na stazi malo jezero uglavnom pricalo kineski i engleski :)
Prilog 18199
Prilog 18200
Prilog 18201
Prilog 18202
I, jel pao konačno sneg?
Temperatura ode debelo u plus:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...929f0ee163.jpg
sinoc palo oko 8-9cm
Po Snow Forecast-u, sve do 8 januara(dalje ne moze da se vidi) debeo plus i nema padavina nikakvih...
Negde procitah da ima veze sa vremenom na zapadnoj polulopti gde su sada snezne oluje. Balans navodno mora da postoji pa je zato dosta toplije u Evropi.
Konacno neki pomak, ali po prognozi i dalje ne obecavahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...667e22e514.jpg
Jel ima neko info iz prve ruke, sta se planira da se pusti do vikenda, idem subotu i nedelju verovatno pa da znam sta mogu da ocekujem
Nema niko info iz prve ruke [emoji2]
Za sada je palo oko 20tak cm prirodnog snega, rade topovi po ceo dan i noć ali se osnežava 3-4-5 staza istovremeno (zbog kapaciteta pumpi ne može više staza da se istovremeno osnežava).
I ove staze do sada što su radile su radile u smanjenoj širini, prvo moraju one da se osneže u punoj širini kako bi se bezbedno skijalo pa onda može dalje da se radi.
Danas je puštena druga varijanta Krsta i dečiji poligon a osnežava se i Mali Karaman.
U svakom slučaji ne može se očekivati ništa spektakularno tako brzo (naredni vikend).
Osim naravno ako me padne još pola metra snega [emoji6]