vama je bas dosadno, :D jos ima snega idite ne skijanje :D
Pogled za štampanje
vama je bas dosadno, :D jos ima snega idite ne skijanje :D
Starplanina je jezivi potencijal i bice prava steta da se ne izgradi STO PRE ono sto je planirano. Mislim na staze, a ne na debilne hotele. Primera radi, n aovaj je stucano 45 miliona evrica, dok je ces ski centar Bansko kostao 60 miloncica! Toliko o nasoj pameti.
Nisam bio u Banskom, ali po podacima sa neta oni su u ski infrastrukturu potrošili 100 (a ne 60) miliona eurića :)
Slažem se da su potrošili mnogo na hotel, ali je dobro što su napravili normalan smeštaj na planini, do sada je postojao samo pl. dom i neki nazovi eps hotel a sve je to smešno. Samo zbog tog jednog hotela su ove sezone imali 3 puta više skijaša na planini. Sa tim jednim hotelom su pored gostiju dobili i ski škole i ostalu infrastrukturu koja je nedostajala na planini.Citirati:
100 million Euros have been invested in Bansko to install a state of the art ski facility with equipment specifically designed for the Pirin slopes
115 u prvom naletu uz pomoć države, a kasnije (narednih 5 godina) još oko 50. Mada je Bansko simpatično i dobra alternativa ali ni upola kao prosečno Austrijsko skijalište i to upoređujući sve parametre.
I treba hotela, što da ne. Vile i mini privatni smeštaji/hoteli od Balte do Jabučkog jesu super ali postalo mi je cimanje da palim kola i vozim svakog dana, secam opremu gore-dole, jurim parking a onda po povratku molim boga da me neko negde nije odalamio (imao sam već nekoliko šteta obzirnih vozača na našim skijalištima). Sve više sam za varijantu smeštaj-žica max 100m.
http://www.skis.rs/strana/vesti-view...STAROJ-PLANINI
KRAJ SKI SEZONE NA STAROJ PLANINI
Usled nedostatka snega za bezbedno i kvalitetno skijanje, obaveštavamo skijaše da ski centar Stara planina od ponedeljka 16. aprila neće raditi.
Ski centar Stara planina je ove godine, zahvaljujući izvršenim ulaganjima i popularnoj politici popusta, zabeležio rekordnu posećenost, a dobijeni FIS sertifikat omogućio je, u zimskim mesecima u ovom ski centru održavanje prve međunarodne ski trke.
Zahvaljujemo se svim posetiocima na ukazanom poverenju i pozivamo da i u narednim skijaškim sezonama uživaju u ovom ski centru.
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...73845343_n.jpg
Juče je u prostorijama Sportskog Kluba Midžor potpisan ugovor o četvorogodišnjoj saradnji izmedju SK Midžor Knjaževac i Slovenačkog ski trenera Matic Jeraše.
To je inače nastavak uspešne dvogodišnje saradnje između SK Midžor Knjaževac i Slovenačkog ski trenera Matic Jeraše . SK Midžor je više nego zadovoljan tom saradnjom što je i potvrda više nego odličnim takmičarskim rezultatima u sezoni 2011/12. Osim rada sa takmičarskim timom kluba Matic Jeraša će radeti i na edukaciji trenera kluba kao i izradi plana i programa i nadgledati rad klubske škole skijanja
detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=23655
elan skije i zastava u pozadni ali zato reklama za cigare ne smije da izostane
izgleda da ja nisam jedini kome elan nije poslao skije ove godine :ok:
malo sale nije na odmet