Nije problem plus, kada je plus po pravilu bude jako mala vlažnost vazduha i staze lepo drže a noću su svakako minusi…
Glavna problematila Sretenja je gužva, ostali uslovi su dobri.
Pogled za štampanje
Nije problem plus, kada je plus po pravilu bude jako mala vlažnost vazduha i staze lepo drže a noću su svakako minusi…
Glavna problematila Sretenja je gužva, ostali uslovi su dobri.
Sretenje preskacem, kontao od 22. se spustiti kad prodje guzva, prethodnih godina bilo korektno poslednja ned februara/prva marta
Jel ima neko predlog za rentiranje snowborda, po pristojnoj ceni, može i na putu od Beograda do Kopaonika, pošto u Novom Sadu nema ništa?
@wlad ili neko ko je gore,
Kakvo je stanje sa stazama, drze li se i dalje?
Ne, nažalost.
Ja nisam sada gore ali danas popodne ide u minus tako da će od sutra opet biti tvrde staze :)
(verovatno i pretvrde)
Bar je palo danas malo da osvezi :D
Put preko josanicke banje danas
https://i.ibb.co/RgV1Q59/IMG-20220222-124303-069.jpg
Juce katastrofa, marine vode karaman i mali karaman su bile većinom led i bas je bilo katastrofa vreme, ostale onako. Danas je vreme bilo milina, staze dosta bolje zbog snega od juče. Ovoliku gužvu nisam video u prethodne 4 nedelje (poslednji dan u nedelji), a sva 4 puta je bilo sunčano bez padavina?
Ni meni nije jasno odakle ovolika guzva danas...
Staze bolje nego juce, guzva dosta veca…
Update, 33min se ceka da se sedne na karaman
Gobelja takodje u haosu. Gde ima dobra klopa od 5 popodne, da se saceka nocno?
Kamelot i po Konacima…
E kasno sam video, seli u belog medu i ukus hrane je bezvze (pljeskavica sa kajmakom, 1300din) ali carlsberg 0,33 390din dobar.. Nocno je bilo super prvih 55min, 6 puta sam se spustio sa pancica za to vreme( po danu moze 1 eventualno dva spusta). Karaman nije radio jer su deca morala uvece da se sankaju sa svojim skupim kartama za sankanje… Posle se vec stvorila guzva kakvu bi ocekivao da je normalna po danu (6 ,7 minuta u redu).
Gužve su neverovatne, na svakoj žici pola sata, ja gluplje organizovano skijalište nisam video, na stazama nikog i kad dođeš dole do žice, ono ko na mitingu.
:) kako bi to moglo bolje da se organizuje? Jedino da prodaju manji broj ski pasova i onda da neki gosti ne mogu da skijaju…
Jedina nada je lošije vreme, i prošle kao i ove godine čim je sunce kataklizma od gužve.
Celokupno skijalište sa 50 km staza je rešeno tako da 1 četvorosed i 1 šestosed mora da prebaci sve skijaše dalje ka ostalim stazama i usput da opslužuje 10-ak staza oko te 2 žičare, gde rade sve ski škole.
Ne mogu ni da zamislim kako je bilo u januarau kad od te 2 žičare jedna nije radila.
Ne znam koliko je gondola iz Brzeća pomogla, ali skijanje po magli bez gužve nije rešenje.
Ubedljivo najveća gužva na žicama i stazama je upravo sada - krenula je poslednji vikend Sretenja i nastavila.
Valjda je previše ljudi išlo logikom: daj da sačekamo raspust i sretenje da prođe...
90% skijaša koristi KG/Pančić samo za izvlačenje i skija na drugim stazama, skijati na KGu je mazohizam.
Ali opet, kada je Kopaonik pun skijaša ni žice ni staze nisu predviđene za taj broj ljudi - a kada je lepo vreme onda dođe još dosta skijaša iz okolnih mesta na dnevno skijanje i eto recepta za krkljanac. Namerno sam pomenuo "pun skijaša" - u nekim terminima (nova godina itd.) je smeštaj na Kopaoniku pun ali pola ljudi ne skija što je srećna okolnost :)
Moja nesreća kao početnika što sam vezan za KB. Možda eventualmo mali Kara
man ili Krst. I onda sam prinuđen da čekam sem kada sam sa instruktorom.
Danas je skijalište funkcionisalo savršeno, ni na jednoj žici se nije čekalo,
magla je bila da se prst pred nosom nije video.
Staze odlične.
Skijaši uglavnom stranci, retko sam mogao iz prve da pitam nekog nešto, svi me gledaju belo, većinom sam čuo mađarski jezik.
Možda je to razlog za gužvu. Stranci su čekali da prođe naš praznik.
Gledao sam neki klip za Marine vode gde instruktor napominje da je za skijase koji su vec malko iskusniji a ne pocetnici kao ja (pogotovo sto imam samo 6 dana na skijama). Jedino ako nesto nisam permutovao.
Ako se spuštaš niz Mali Karaman onda možeš bez problema niz svaku plavu na Kopaoniku..
Nisu ti pomenuli Sunčanu Dolinu, spora je žica (slično kao MK) ali su to po meni najbolje plave staze na Kopaoniku, ima ih 4 varijante.
Desni deo marinih voda (gledamo odozgo) je meni prelep zbog drveća okolo, retko gužva a tamo negde od 15h kad je sunčano, skijaš pravo u zalazak sunca.
I ta staza je prilično laka pa mislim da bi zuba tu mogao da uživa.
Sunčana je isto za preporuku, skoro sve varijante su široke. Plus možeš i da dremneš do gore na žičari. [emoji3]
Na Malom Karamanu sam bio samo jedanput. Iskreno to je valjda bilo 3. ili 4. dana. Prva staza na kojoj sam krenuo da se "spustam" to jest vise padam je Krst. Pa mi je ona nekako ulila strah. Tek poslednjeg dana kada sam se spustao shvatio sam da postoji zicara sa leve strane kod Suncane Doline. Od koncentracije da nesto ne pogresim i ne padnem nisam ni obratio paznju na nju. ;)
Sve ove staze pretpostavljam da sam isao na Kopaonik bih prosao nadam se da cu sledece.
Ja sam izgleda jedini koji sam padao na Mašincu. Šta da radim kada sam kljkav. 😬
Polako pa kad naučim. Svestan sam da je kasno i znam koje su moje mogućnosti. Da naučim bar da se normalno spustim bez straha da ću padati. A iskreno nisam od onih koji bi ludovali i na skijanje gledam kao uźivanje prilikom spuštanja a ne da sad izigravam “kamikazu” na stazi. To prepuštam onima koji to vole i koji su sa skijanjem krenuli kao deca. Daleko da sam fitnes trener. Ali dobro tu je proleće i leto i bicikl gde sam u stanju dnevno da vozim po 50-ak km.
Ali ajde da ne idemo više u off. Tema je Kopaonik a ne ja. 😁
Jel skijalište refundira ako se ne skijaš recimo 1 dan od 7 ili kupljeno-prodato, gotovo?
Nema refundiranja
Ne vraćaju lovu. Ja sam kupio 8.2.22 online preko SS webshopa četvorodnevni skipas. Kad sam došao do Gondole u Brzeću video sam da ne radi a i da neće raditi toga dana zbog vetra. Nije radilo ništa od staza osim staza Mašinac i Malo jezero. Bio sam regularno prijavljen u apartmanu u Brzeću a alternativni prevoz nisu obezbedili makar i do te dve staze koje su radile. Da nisam kupio online samo bih sutradan kupio trodnevi skipas a ovako nisam imao nikakvog uticaja na štampanje kartice skipasa i izgubih novac za taj prvi dan. Čak sam im ponudio da tu razliku prebace na kupovinu sledećeg ski pasa koja će uslediti za par dana ali uzalud, oni se ponašaju kao da smo mi tu zbog njih a ne obratno. Zato ću verovatno otići na Jahorinu, bar da za ovu godinu završim sa SS a ubuduće neću kupovati skipas online jer zbog neznatnog popusta izgubih pet puta više.
Depo karta košta neznatno više pogotovo za više dana a može da reši slične probleme.
Nije problem u izboru vrste ski pasa nego u njihovom odsustvu dobre poslovne prakse. Depo se uzima kad nisi siguran za datum a ja sam datum potrefio a kartu kupio samo dan ranije ne računajući na ovakav obrt. Ja i nisam nikome sugerisao šta da radi samo sam izneo i ovaj slučaj a i svoje viđenje rešenja.
Naravno,apsolutno si u pravu.Dokle god SS budu državna firma i njihovo ponašanje će biti takvo.
Ne znam da to postoji negde, da se kupi ski pas i da vam za neiskorišene dane vrate novac. Moguće je da ima ali ja za to nisam čuo.. Osim naravno u slučaju povrede - kada reaguje GSS.
Ja sam bio u npr. Nassfeldu (AT) kada je bila nevidjena mećava (za dan i po je u Tropolachu palo 1.5m novog snega a na vrhu skijališta 3m), pre toga smo skijali 4 dana a onda je dva dana bilo zatvoreno skijalište zbog previše snega - nije mogao ni auto da se vozi zbog neočišćenih ulica (na ulicama preko metar snega). Pokušali smo da vratimo ski pas za ta dva dana i nije im palo na pamet da bilo kome vrate novac - objašnjenje je da ski pas pokriva i druge centre u Koruškoj i da možemo / smo mogli da skijamo na njima (iako nije fizički moglo da se izadje iz Tropolacha gde kreće skijalište i gde smo mi bili smešteni)…
Postoji ali veoma retko se ispune svi uslovi. Na našu sreću jer smo svi došli prvenstveno da skijamo. Meni se tri puta desilo u Fra. Dva puta u Tinju i jednom u Orelu. U Tinju su prvi put ostavili onu žicu sa haubom u centru da radi i tako izbegli obeštećenje skijaša a drugi put je bila mećava i baš ništa nije radilo. I tada su isplaćivali skijaše ali samo one koji su kupili od njih direktno. Nas ostale sa jeftinim kartama su upućivali na našu agenciju. U Orelu isto ali tad je ceo potez Alpa i dobar deo Fra bio crvena i narandžasta zona u Meteo alarmu u njihovom Dnevniku. Nije radila gondola za izvlačenje do ValTho.
#zoleprole je postavio pitanje a ja sam mu kao ilustraciju naveo i svoj primer. Protiv vremena se ne može a i ne treba se nadmetati sa prirodom. Takvi razlozi su sasvim opravdani i sa tim nemam nikakvih problema. Ono što meni smeta je to što sam bio prinuđen da preuzmem skipas iako nema smisla. Da nisam mogli bi da kažu da se nisam ni pojavio tog dana u to vreme. To već ima veze sa zaštitom potrošača i uslovima online prodaje. To sam jasno i napisao.