How yes no.
Pogled za štampanje
Zna li se kako radovi na novim zicama i stazama napreduju, hoce li sve biti spremno do pocetka sezone? Jos uvjek ne objavljuju novu ski mapu
https://www.nin.rs/biznis-klub/lider...-lider-balkanaCitirati:
Шта то ново очекује скијаше ове зиме?
Једна од иновација ове зиме је отварање четвртог дечијег полигона, смештеног изнад полаза шестоседа „Огорјелица“.
Поред дечијег полигона, ове зиме ОЦ „Јахорина“ уводи и нове ски-депое на полазној станици гондоле "Пољице". Овај додатак осигурава практичност и штеди време, греје и суши опрему пружајући посетиоцима више комфора.
Јахорина је значајно проширила могућности ноћног скијања завршетком великог пројекта расвете на стазама. Постављањем 44 нова стуба са рефлекторима, који повезују стазе "Новак Ђоковић" и "Прача", скијаши ће сада имати прилику да истражују нове ноћне руте.
Уз то, изградили смо нови ски-лифт “Трново” типа сидро, капацитета од 1.200 скијаша на сат, који олакшава функционисање чак и у неповољним временским условима. Уз овај лифт изграђене су и две потпуно нове ски-стазе 9а и 9б. Додатно, припремљене су нове стазе 4а, 6ц и 3б, као и везни пут 5.
Jel to znaci da ce i praca cela da radi za nocno? Ima li gde azurirane mape sa tim dodatnim stazama?
Samo su na instagram izbacili za sad, nije još na zvaničnom sajtu...
Bilo bi dobro da cela prača može da se koristi za noćno... i bilo bi još bolje da ima dovoljno snega za to :)
Ovo su sve vec postojece staze/spojnice, sad su ih kao zvanicno i evidentirali kao staze. Koliko vidim jedino ova 6C je kao nesto novo. Informacije o novoj zici jos uvjek ne izbacuju
Evo je...
Prilog 18462
Odoh na Jahorinu 12.12. na ski opening cetiri dana. Prvo sam bio zabrinut hoce li biti snjega za opening a sada sam zabrinut hoce li raditi zice od previse padavina :) Nikad zadovoljan
Najavljeno je sad sreda-cetvrtak jos nekih 10cm a onda od sledeceg ponedeljka da ce cjelu sledecu sedmicu padati. Za ovu sedmicu vjerujem posto sve i jedan portal za vremensku prognozu je potvrdio. Za sledecu jos nista ne vjerujem, samo se nadam da nece biti haos pa da ne pustaju zice zbog previse mecave i padavina.
Nadam se najboljem pa da napokon otvorim sezonu kao covjek
Bilo se na ski openingu, od 12.-15.12. Skijalo se i dnevno i nocno.
Snjega nema dovoljno i ako uskoro ne padne nakon ove sedmice i najavljenih visokih temperatura, nece vise biti skijanja do daljnjeg. Stalni minus je izvlacio stanje staza (osim u subotu kada je temperatura bila oko 3 C i kada je pocela kisa. Ne sjecam se kada sam zadnji put na planini dozivio prolom oblaka koji je trajao nekih 2h. To posle-podne sam preskocio). Rade obe gondole, sidro poljice i sestosjed ogorjelica. Na nekim mjestima je zemlja skroz progledala ali su za nocno to sredjivali tako da je nocno cupalo stvar i bilo prava uzivancija. Petak i nedelja, lepo suncano i minus dok je subota bila oblacna i u plusu s kisom. Opet kazem, nocno je sve kompenziralo.
Nema guzve, planina je realno polu prazna, ni oni sami nisu jos poceli sezonu (rentali rade samo do 16h, restorani na Poljicama prazni).
Nova zica, sidro Trnovo jos nije montirana (tek sad stubove postavljaju), na tom djelu je i jedna nova staza probijena. Kazu da ce do januara biti u funkciji. Staze se ne sredjuju vec samo ravnaju sto je glavna mana Jahorine. Popust na ski pass je -50% tako da je to ok. Cjene luduju (obicna pizza 27KM, veliki cevapi 18KM, pivo 8KM), tacno za duplo u odnosu na Banja Luku. Taj vikend bila tri koncerta u Vucku tako da je dosta ljudi bilo na planini ali hvala bogu samo da se sminkaju i poziraju. Influensera i starleta tona preko dana u basti galerije :cool:
Summa summarum, ok. 3 dana + 2 nocna je za ski opening odlicna stvar. ski pas -50% i odlicno nocno
Petak i nedelja
Prilog 18463
Nocno
Prilog 18464
Nahvalise mi put kroz iz Beograda kroz HR, pa Doboj, Zenica, Sarajevo, Jah kao jednostavniji nego na Sabac, Loznica, Zvornik, pa preko Romanije na Jah… da li je neko isao ovom prvom opcijom iako je duza? Meni nesto i nema mnogo smisla… vise granica, vise i km, a i vremena, al mozda kad zaveje Romaniju jeste lakse tuda, ne znam…
70% tog puta ti je auto-put pa ti sam zakljuci. Ova druga opcija su ti lokalni putevi i planinski prevoji. To ti je isto i za nas iz BL, hocemo li na Jahorinu autoputem preko Doboja ili cemo lokalnim putevima preko Knezeva i Travnika. Krace je ali sporije. Ja licno uvjek idem auto-putem, lakse mi je voziti. Vise km ali se pre stigne. Tako ti je i u tvom slucaju.
Sad kad puste brzi put Šabac-Loznica, mislim da je opet brže i lakše preko Romanije. Usput su i Igrišta, ako ih sad otvore skijanje, a ako ne, onda sirnica i kiselo mlijeko.
3.5eur. Imas 350din kroz Srbiju i mozda 2eur kroz HR (mozda ni toliko).
Obistinila se moja predvidjanja, danas na Jahorini radi samo sidro Poljice. Nema snjega dovoljno. U svakom sluacju mislim da nemaju sta da brinu, prognoza kaze do 1m snjega u narednih nekoliko dana
Jel palo šta snega danas/juče? Kakvo je stanje ovih dana?
Razmišljam nakon nove godine da dođem na koji dan da me mine želja :D
Vidim Igrišta su najavili veliko otvaranje za juče, 20.12? :) Bar su kod nas tako preneli mediji. :D
Zadnjih 48h je palo nekih 20cm dok u narednih 4-5 dana trebalo bi barem jos .5m tako da ce biti dovoljno snjega oko NG i bozica. Nocu i topove pale. Steta sto za sada samo obe gondole i sestosjed ogorjelica rade, nista drugo ne pustaju, ne znam kad planiraju sve pustati. Nadam se da ce i nova zica Trnovo biti zavrsena do NG kako najavljuju.
Izgleda otvaraju sutra, 23.12. besplatno...
Prilog 18470
Jutros Ljevnaic objasnjava sistem osnjezavanja na Jahorini, standardni sistem im moze raditi na temperaturama od -3C dok snow factory ima samo na baby poligonu na Poljicama i on radi do na +10C (kao da ga i nema za skijase).
Sve u svemu, ako nema debelog minusa, nema vjestaka
Prilog 18480Bio posle 4 godine na Jahorini sa suprugom kad su "ovi" sa openinga otisli... nedelja do srede, smestaj kod gondole Partizan, na samoj stazi (u stvari na samom sestosedu Ogorijelica) u studiu 20eur po osobi, parking mi nisu hteli naplatiti (wow), ski pass 4ro dnevni 60eur po osobi, staze do 12h top posle ok, otkinuo se od skijanja, nista od kafana uvece ne radi, osim Termag, Galerija i Vucko na Poljicama i Lavina ma Ogorijelicii tu sedi po 5-6 ljudi, sve je prazno bilo ali mi nije smetalo. Danju skijanje, odmor pa uvece setnja.
Sve u svemu, sada je cca 70-80cm snega oko cena proverite, ali za ove pare nema za sigurno.
Off: Igrista su otvorena ali neprestano imaju probleme sa strujom. Cekam da stabilizuju pa cim mi jave bice izvestaj.
Sta im je razlog ne pustanja cjele planine u pogon? Evidentno je da snjega sad ima ali i dalje je samo nekih 50% kapaciteta u pogonu, zasto? Danas je dan kao iz bajke i morali bi da rade svi pogoni ali ne.
Ono sta je evidentno je i da nema neki veliki broj skijasa na planini ali opet mi nije jasno sta se ceka s 100% kapacitetom. Ne mogu tako zakidati ljude bez obzira sto je ski pas -20%.
Cak nema aktivnosti na pripremanju staza koje su trenutno van funckije
Koje im staze sada rade?
Na sajtu ne ažuriraju ništa i tamo stoji da radi samo sankalište...
Nije da ne ažuriraju već suprotno iz nekog razloga misle da kad prođe radno vrijeme za staze treba da ih pogase kao da nisu radile. Valjda pokušavaju da taj raspored rada prati stvarno stanje, recimo danas su se tek kasnije stekli uslovi da puste Skočine, pa su i pozelenile tada.
Koliko vidim danas su radili do sada najvećim kapacitetom, obje desetosjede gondole, sva četiri šestosjeda, restaurirani olimpijski dvosjed Ogorjelica, novi ski lift Trnovo, skli lift Javor, skli lift Poljice, poligon Poljice, poligon Trnovo i novi poligon Ogorjelica.
Nisu radili stari lift Olimpik (ko zna da li može da radi, više je ostavljen kao eksponat), skli fit Spust, skli lift Oštra glava (na preslu za preacivanje sa Trnova ka Đokoviću), poligon Rajska dolina i Snowbord park, i izgleda nema više pokretne trake koju stavili da izvlači sa Ogorjelice do Olimpijskog bara.
Okvirni vremenski raspored je: 9:00 - 16:00 Dnevno skijanje i poligoni, 16:00 - 18:00 Sankanje, 18:00-21:00 Noćno skijanje. Postoji i rani termin za takmičare 7:00-9:00 kad uključe Javor samo za njih, ali sve se menja zavisno od situacije na terenu, što sajt malo nespretno pokušava da prati.
I da, zapravo je jednostavije na njihovom instagramu pratiti najave šta je predviđeno taj dan da radi.
Čudo jedno šta 3 dana juga urade Jahorini.... sa cca 80cm snega na 10cm snega..
Prilog 18493
Pozdrav, kakva je situacija sada na Jahorini? Moze li se skijati? Dosao bih na vikend, posto je Kop okupiran
Sad je dobro. Kolega se jucer vratio, kaze da bas ima snjega, da je dobro napadalo i da je sve u funkciji. Za vikend najavljuju opet jugo i zatopljenje pa od sledece sedmice opet padavine
Opet jugo? Majku mu... Znaci da je rizicno za staze. Opet, mozda vredno rizika. Na Kopu od skijanja nema nista dok je raspust. Ne verujem bas da ce se tu sve otopiti za vikend?
Skijanje na Jahorini od 10.03. svedeno samo na lift Poljice a onda i od 11.03. u potpunosti prestalo. Nema vise skijanja do daljnjeg. Nigde se ne oglasavaju o prestanku sezone.
Na to sve procitah i ovo i brutalnosti policije prema skijasima na Jahorini.
Nisam nikada cuo za nesto slicno. Ako je istina, onda ne znam sta da kazem
Što bi reko Šojić, polako sa plaćanjem tj. sa završetkom sezone. Smisliće oni nešto i zadnji na Balkanu će zatvoriti sezonu
Ljenajić je otišao na Lušticu, a njegovo mjesto na Jahorini će izgleda zauzeti Igor Žiljak dosadašnji savjetnik:
https://www.nezavisne.com/ekonomija/...ahorini/923202Citirati:
Predstavljanje nove uprave i sastanak sa hotelijerima na Jahorini
JAHORINA - Na Jahorini će u ponedjeljak, 25. avgusta, biti predstavljena nova uprava Olimpijskog centra "Jahorina" i održan sastanak sa hotelijerima na kojem će biti razgovarano o planovima za predstojeću zimsku sezonu i strateški važnim temama za budući razvoj ovog centra.Predviđeno je obraćanje ministra trgovine i turizma Republike Srpske Denisa Šulića, ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staše Košarca, novog direktora Olimpijskog centra Igora Žiljka, te predsjednika Nadzornog odbora OC Nedeljka Eleka, najavljeno je iz Olimpijskog centra "Jahorina".
Obratiće se i načelnici opština Pale i Trnovo, Dejan Kojić i Miroslav Bjelica, kao i direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Stefan Stajčić.
Promocija će biti održana u hotelu "Vučko" sa početkom u 12.00 časova, a izjave za novinare predviđenje su u 13.00 časova.