Cekacu bome do cetvrtka pa zovem. Ako pocinju za vikend sam gore :)
Pogled za štampanje
Cekacu bome do cetvrtka pa zovem. Ako pocinju za vikend sam gore :)
Bjelasnica otvara ovaj vikend (24.12.)
99,99% i Jahorina istoCitirati:
STANJE NA BJELAŠNICI - IGMANU
Visina snijega /Babin do:65 cm;
Visina snijega/Vrh Bjelašnice:80cm
Temperatura: -5°C
IGMAN
Visina snijega/Malo polje: 40cm
Temperatura: -4°C.
Na jahorini po infu 25 cm snega:sm022:
Ali to je uzasno malo za Jahorinu, zar ne? Neko je spomenuo topove, Jahorina ima tako nesto? Koje bi staze radile?
Bio sam 3 puta ali poslednji put pre 4 godine. Kao kroz maglu se secam nekih masina, ali jako siromasno.
Za NG sam tamo, pa se brinem da nece biti snega, jer je u najavi nekih 50cm max, a cini mi se da to nije dovoljno za Jah!
http://www.skijanje.rs/forum/../asse...a-sites250.jpg
Na Jahorini su se stekli uslovi za početak skijaške sezone. Visina sniježnog pokrivača iznosi 30 cm. Olimpijski centar Jahorina 23.12.2011. godine pušta u rad Lift Poljice, dvosed Skočine i Baby lift. Toga dana je obezbeđeno besplatno skijanje za sve ljubitelje ovog sporta.
Proteklih dana radili su topovi za vestačko osnežavanje na Stazi Skočine i prevojnicama Ogorjelice 1 i Ogorjelice 2.
Auuu! Ako si tamo u periodu 31.-02 imas 1 Nektar!
da da, danas je gratis a od sutra placas punu cjenu ali za samo 3 zice pa "uzivaj"
25.12.2011. god.
Temperatura u 8:00 casova:-6 °C
Visina snijega: 40 cm
Vrijeme :oblacno sa snijegom
- Baby lift: Radi
- Lift Poljice:Radi
- Dvosjed Poljice: Ne radi
- S estosjed Poljice:Radi
- S estosjed Ogorjelica I: Ne radi
- Dvosjed Ogorjelica II: Radi
- Lift Zeljo:Ne radi
- Lift Olimpik: Ne radi
- Dvosjed Skocine: Radi
- Vertikalni transport radi od 9:00 do 16:00 casova
Juhuuu!
Mada nema snega do vikenda, ali je bar minus :)
Jao, mi smo tada bili gore, katastrofa. Pa onda jedno veče grmi, seva i veje sneg, to u životu nisam videla, pa sledeće neki lud vetar, tek je u subotu, veče pred naš polazak kući krenuo da pada kako treba. Sad čekam januar da odemo bar na kratko, a ono "zvanično" skijanje u martu i to dve nedelje, valjda će biti bolje. :)
Snega ima dovoljno na stazama. Na odredjenim prevojima staza je progledala. Sve staze rade
Šta se priča gore o ovom: http://bhski.ba/aktuelnosti/vijesti-...-jahorine.html
Danas oko 2 sata popodne.
Bio sam za NG 4 full dana skijanja, vrhunski. 1. dan bilo kamenja, onda je uvece napadalo nenormalno snega pa je 2. dan bio extra. 3. dan je isto bio OK, standardno za Jah sto ce reci malo leda/zemlje ali nista stracno. 4. dan je bio topao i suncan pa je topljenje pocelo... ali imasmo srece da za NG skijamo full 4 dana.
Guzve nije bilo ni na stazama ni na zicari, ovi 6sedi dobro vuku!
Jahorina je skroz OK, samo joj snega fali :(
Obicne gluposti...nema od toga nista!
Sve se odvija normalno!
Napadalo snega poprilicno sinoc....ima ga jedno 50-70cm...po mojoj proceni!
http://i117.photobucket.com/albums/o...85/7januar.jpg
12.januara
Put: Loznica-Zvornik-Milici-Vlasenica-Han Pijesak-Sokolac-Pale-Jahorina
Suvo do Milica, onda malo kise, susnezice ali nisat na putu...ka Vlasenici sneg ali ne na putu..Han Pijesak otprilike 70 cm - 1m pored puta ali put POTPUNO ociscen, bacena so, na ponekom mestu naneo vetar malo snega, obratiti paznju u Zlebovima prilikom spustanja!!!...sneg na kolovozu tek na cca 5km od same Jahorine, ali i to zanemarljivo-zimska guma dovoljna...
Staze:
Poljice sestosed-preodne EXTRA staza uz malo guzve i cekanje na korpu cca 4-5min, poslepodne hupseri u levku i na nekim mestima oguljeno ali zanemarljivo-moze se zaobici
Ogorjelica sestosed-ista prica kao Poljice
Ogorijelica dvosed-BEZ cekanja na korpu ceo dan!!Staza korektna
Zeljo i Olimpik nisu radili!
Praca dvosed-ODLICNO spremna, cinilo se sa malo skijasa, sve dok nisam sisao na dvosed, a onda cekanje cca 20 min na korpu..odustao do poslepodne kada je malo zaledola(ali bas nista strasno!)pa su se i skijasi na njoj proredili, a onda uzivanje....Ogorijelica-Praca sastavim 3 puta i milina..
Dan je bio extra na -2 do 0 i uz minimalni vetar koji se nije niti osecao (ja tako i gadjam, prateci prognozu i stanje na jahorina.org i ovo je 3 dan da sam pogodio suncano sa sposobnim stazama jer idem na 1 dan).
Toliko ovaj put. Pozdrav
"hallo" koliko ti je vremenski trebalo od Loznice do Jahorine ? Planiram i ja da odem gore na jedan dan, možda dva...
Uveliko zavisi od vozaca..cccc...Loznica-Poljice 170km, cca 2h45min kad ja vozim mojim Citroen Picassom, a drugar je zadnji put vozio 2h20min ali Subaru Imprezza-om xexexe...
kako god, nema nekog preteranog razloga za zurbu, kreni na vreme i samo polako-OBRATI PAZNJU NA ZLJEBOVIMA u krivinama!!!
Sretan put i dobro skijanje!:sm018:
ja bih krenuo iz Obrenovca preko Šapca i Loznice, znači nekom "normalnom vožnjom" bi bio gore za 6h ?
Otprilike tako, sto je , po mome misljenju, predugacak put za 1 dan, posebno kad vozis nazad, tako da bih ti preporucio da razmislis o 2 dana....cena, okvirno, u manjim hotelima je 30eur dorucak-vecera, a to mozes ugovoriti vecera-dorucak...recimo..
http://www.viamichelin.com/web/Itine...routeConso=5.6
BTW...gorivo je jeftinije cca 20-tak dinara (i gas i diesel!) u RepSrpskoj ali u zoni od Loznice do Zvornika(cca 2.10KM tj cca 115din za bezolovni)...kasnije cena i tamo ide "gore"...
13. i 14.jan bili EXTRA...nedelja 15.jan-zimaaaa, vetar (cca -20 na vetru)
22. i 23. (nedelja i ponedeljak) bi TREBALO da budu EXTRA (Jahorina je takva...posle nevremana, snega, oluje dodju 2-3 extra dana) tako da ako neko planira eto mu preporuka..ja sam u nedleju gore pa cu podici fotke sta je i kako bilo...
Pozdrav
ljudi sto ste se uspavali jel ima neko sveze informacije o Jahorini
Stigle haube za šesterosjed Ogorjelica 1, montiranje u tijeku..
Nedelja, 22.januar
Put: do Milica SUV, Milici- Vlasenica vlazan, na Han Pijesku vetar na mestima naduvao sneg na kolovoz, bez leda (cak ni u Zlebovima i Mokrom) sa temperaturom spoljnom od -2 do 5(u Vlasenici)
Staze: magla po vrhu poprilicno gusta i neprijatna, sa nesto vetra na sestosedima pri temeprturi od cca -3, staze malo sporije ali korektne, sa malo i nikako cekanja na sestosedima i cak neznatnih 4-5 minuta na Poljicama (dvosed Skocine)..na Zelju i Olimpik nisam izlazio...uglavnom vozio Ogorelica+Praca, mada sam se najradije odlucio za samu Pracu-oba kraka bila OK bez neke guzve...
Prognoza: Petak i subota bi trebali biti ok posle snega u toku nedelje od cca 30-tak cm
Smestaj: Cene su snizene i pocela je "bitka" za goste...Vucko i Bord uglavnom puni a ostali-borba...cak se pojavila ponuda ko uplati hranu kod XX smestaj dobija za dz...ili jos kod XX 24eur smestaj, dorucak-vecera...tako da se moze naci za korektnu cenu smestaj..
Toliko ovaj put...fotkao nisam los je dan bio za fotke..samo sam vozio..xexe
Pozdrav
Vidi ih... K'o lokalni političari :sm021:.
Imam pitanje za upućene.
Da li je ljudima iz Srbije potrebno da plate zdravstveno osiguranje za skijanje na Jahorini?
Postoji "obrazac" koji izdaje RZZO vezano sa međudržavne sporazume koji je sklopljen i sa BiH, ali je malo komplikovana procedura za izdavanje.
http://www.zso.gov.rs/doc/naslovna/K...ostranstvu.pdf
Naravno, uvek može da se uplati osiguranje kod neke osiguravajuće kuće.
Mene zanima da li uz je uz plaćeni ski pass pokriveno i osiguranje u slučaju povrede na skijalištu.
...hmmmm...teoretski-trebalo bi da su povrede na STAZAMA pokrivene ski pass-om...i NE...nije obavezno uplacivati osiguranje...
Uzgred, koga zanima, danas je bio "onaj" dan, kad je bolje ne biti na zici:
25.01.2012. god.
Temperatura u 8:00 casova: -11 °C
Brzina vjetra: 23 m/s
Visina snijega: 120 cm
Vrijeme: Oblacno sa snijegom
Vidljivost: 200 m
Baby lift: Radi
Lift Poljice: Radi
Dvosjed Poljice: Ne radi
S estosjed Poljice: Ne radi
S estosjed Ogorjelica I: Ne radi
Dvosjed Ogorjelica II: Ne radi
Lift Zeljo: Ne radi
Lift Olimpik: Ne radi
Dvosjed Skocine: Radi
Vertikalni transport radi od 9:00 do 16:00 casova
Zbog kvara na elekrto-mrezi i zbog jakog vjetra nisu u funkciji sve instalacije kosog transporta. ÄŒim se steknu uslovi, instalacije c se pustiti u rad!
Preporuka: Petak-Subota
Pozdrav
U poslednjem SAT-u gde je bila njihova patrola do Jahorine baš rekoše da ski pass pokriva troškove GSS-a, tj. pomoć na stazi i transport do ambulante ali da knjižice iz Srbije ne pokrivaju troškove ambulanti, odnosno da mora da se plati iz svog džepa ako nemaš kupljeno zdravstveno osiguranje.
Ja nisam nikad kupovao zdravstveno kad idem na Jahorinu računajući da GSS svejedno ne plaćam a da me eventualni medicinski troškovi neće izaći ni blizu onima iz zemalja EU i ne znam koliko mi je to pametno ali za sada sam na tome uštedeo dosta.
Mislim da bi bio šokiran kada bi dobio račun nakon bolničkog tretmana.
Po meni, otići na skijanje bilo gdje van granica svoje zemlje bez posebnog dopunskog osiguranja, i to tzv "skijaškog" koji pokriva sportske povrede je suludo.
Zbog 1,5 EUR/dan (barem kod nas toliko kosta) rizikovati primitak računa od 10-15-20.000 EUR mi nije opcija.
PS: danas snijeg zatrpava sve ovdje :yay:
I slažem se i ne... ali nije svako inostranstvo isto. Za mene bi bila ludost da odem na skijanje u Francusku bez skijaškog osiguranja, tu nema dileme. Zašto pravim razliku između Francuske i BiH? Pa zato što su Srbija i BiH potpisale međunarodni sporazum o zdravstvenom osiguranju i postavlja se pitanje svrhe kupovine osiguranja ako će ti svejedno novac biti refundiran (ili plaćen direktno ako imaš regulisan obrazac koji Milos011 pominje). Iz ličnog iskustva sa CG tvrdim da isti ovaj sporazum funkcioniše i u varijanti bez obrasca, sporo ali funkcioniše. U tom slučaju ti kupljeno skijaško osiguranje jedino igra ulogu u slučaju eventualnih birokratskih problema.
PS: A gde sneg danas ne zatrpava? :yay:
Niste baš pročitali link koji sam okačio.
Taj međunarodni sporazum Srbija ima potpisan i sa Francuskom i Austrijom itd. Tako da taj obrazac važi i za te zemlje. Malo je nejasno samo to što ćeš biti pokriven u "javnim službama" pa ostaje problem što u takvoj situaciji realno nemaš pojma gde će da te zbrinu.
Da ne idem offtopic (mnogo) jer već ima tema o ovome, tzv doplata za skijaški rizik se ne zaračunava u DDOR Novi Sad jer nije u pitanju profesionalno skijanje već rekreativno.
Znam ja dobro za taj sporazum. Isti ima i BiH sa HR.
Pa je svejedno moja porodica dobila racun u x0.000 EUR i to za zaista hitni slucaj.
Tako da bez obzira na njegovo postojanje, ja bi uvijek na skijanje sa dopunskim osiguranjem. Na obican put ne, ali na skijanje da.
@Lynx
Pa u Sarajevu, dakle i na planinama okolo.
Ja sam mislio da je to samo sa pojedinim zemljama iz okruženja, ali u svakom slučaju znam da sa Francuskom ne funkcioniše, bar ne na skijanju prema nekim pričama koje sam čuo.
Pre nego što sledeći put krenem na Jahorinu raspitaću se detaljno kako funkcioniše taj sporazum sa BiH, sa CG imam pozitivno iskustvo pa sam pretpostavio da je isto.
@inskk Juče je svuda zatrpavalo na ''našim prostorima''
Da probaš kontaktirati nekog iz OC jahorina, vjerujem da imaju preciznu inf.
Sa ovim si i mene podsjetio da provjerim sa svoje strane...
Ovo za doplatu je zanimljivo, primijetio sam zbunjivanje kod pojedinih osiguravajućih kuća, upravo ta razlika pro i rekreativnog...
Mi nemamo DDOR NS :-).