Skijaliste pocinje sa radom u 9 sati,putevi su prohodni.Sto se tice snowboard skole ne znam za takvu na Zlatiboru,daska mozda moze da se iznajmi,ali nisam siguran.
Pogled za štampanje
Skijaliste pocinje sa radom u 9 sati,putevi su prohodni.Sto se tice snowboard skole ne znam za takvu na Zlatiboru,daska mozda moze da se iznajmi,ali nisam siguran.
Na Torniku danas,prosecno skijanje,doduse dosao sam u drugom delu dana,i ako je bio radni dan,bilo je dosta skijasa,pa staze dosta mekse zbog novog snega,i sa dosta hupsera,narocito posle dva sata.Sve staze su radile,a temp oko -8-9,kazu da su do 11 sati,staze bile odlicne,popodne se malo i razvedrilo,pa je nesto bolja bila vidljivost na stazi,tako da se mogla naci bolja putanja za skijanje.Za vikend predvidjam guzvu,..opet...:)
Juce i u utorak,mozda najbolje skijanje do sada ove sezone,vreme suncano i veliki mraz,prosecno oko -15.Juce je duvao i vetar,tako da je na zicari bilo hladno u pizdu materinu.Staze su bile odlicne,drzale su ceo dan,maksimalno 60-70 automobola na parkingu.Moram reci da je Zmajevac bio nikad bolji,dobro ispeglan,ravan,ne previse tvrd,leda na njemu nije bilo,bas kako treba,mada je juce bio nesto tvrdji zbog vetra koji je duvao.Sledecih dana najavljuju sneg,pa cu videti kada ce biti najbolje za skijanje,za sada toliko.
Jedno pitanje, da li postoji rental opreme kod zice ili to treba obaviti u centru?
ima rental :)
Hvala na inf, ja idem za vikend pa cete dobiti kratak izvestaj! ;)
renta:
"najam opreme I klasa jedan dan komplet: ski+panc 1500 din, II klasa 1100 din;"
link ka postu:
http://www.skijanje.rs/forum/showpos...&postcount=447
Tek sad videh. U daljoj rent-i (izdvojena posebna kucica, mislim da je Beosport) ja sam 1. i 2. januara dobio popust za 2 dana (a popust je bio moguc i za tri, cetiri dana, ...). Do duse, za 2 dana je "samo" 6% ;). Rentirao sam skije. I klasa: 1 dan-1.000 din., 2 dana-1.880 din.
Ista prica je bila i 14.januara.
Ne znam da li su nesto menjali od tad.
Uredno daju i fiskalni racun :cool:.
Na Zlatiboru snegs preko glave, ponegde i bukvalno. Na Torniku puno svezeg snega na stazama, uzivancija za snowboard, kako se samo pozeleti moze :)
Kakvi su utisci sa Tornika ako je neko bio. Necu se ljutiti ako ima i slika.
Tornik prvog i drugog Januara.
360 panorama, klik na fotografiju za interaktivni pregled.
http://tiles.360cities.s3.amazonaws....crop_3_1/5.jpg
Mislio sam danas, juce..
Ja sam bio danas ceo dan :) Uslovi fenomenalni,suncano od oko 13h ,bez malge. Staze odlicno sredjene ali su vec pocele ploce leda da se pojavljuju pred kraj dana,kao i mnogo neravnina...
Da ne uploaduje ponovo evo na facebooku..
http://www.facebook.com/media/set/?s...9206249&type=3
Ja bas i nisam osetio taj led, a bord mi nije ostren ima vise od godinu dana. Doduse, staze su siroke a ja kad mogu gledam da idem van putanje kojom idu skijasi obicno. Ja sam inace bio onaj border sto je vise prosetao stazom i odsedeo sa strane (tamno siva - karirana jakna i pantalone, marama sa kosturima, crni bord), posto sam ucio drugaricu malo da vozi (borderka u zelenim pantalonama i braon jakni sto uglavnom otklizava, ili sedi na sred staze, ili hoda sa bordom u rukama posto je izgubila brzinu na malom nagibu tamo na sredini). Spustio sam se juce normalno 5-6 puta na Torniku i 3 puta na Zmajevcu, prethodna dva dana jos manje, ali bilo mi je lepo :)
Odlicno skijanje danas, mozda i najbolje do sada na torniku sem hladnoce, ponedeljak do cetvrtka od sledece sedmice jeftiniji ski pas 50 posto ako se kupi ponedeljkom
> ponedeljak do cetvrtka od sledece sedmice jeftiniji ski pas 50 posto ako se kupi
> ponedeljkom
Korisan info, hvala! Posto mi dolazimo u nedelju, verovatno oko podne, da kupimo poludnevne pa ond au ponedeljak ove sa popustom, vredece!
Informacija je delimicno tacna.
Ski pass ce biti jeftiniji od 15.februara (sreda!?) 50% za 3dnevni i 4dnevni ski pass kupljen ponedeljkom ili utorkom.(sto znaci tek od 20 i 21.februar/ pon. i utorak.)
Tako kazu lokalne SS jedinice,koje su obavestenje i dobili iz centrale.
(Inace danas odlicne staze...ako izuzmemo suzenje na donjem delu Cigote,zbog parkiranog pokavarenog ratraka,i neutabani deo staze Cigota...zahvaljuju'i suncu nije bilo toliko hladno,ovog kako kazu,najhladnijeg dana u godini)
Tabacu je danas pukao jedan od tockova,pa su morali da ga ostave na tom mestu,jer ne mogu da zamene tocak na usponu,a do garaze ne mogu jer je drugi tabac oteran da probija smetove u okolnim selima,zbog vanredne situacije u Srbiji,stiglo im je takvo "naredjenje".Inace treci tabac je oteran na Staru Planinu,kako sam cuo,tako da je taj deo staze Cigota ostao ne utaban.Pored svega,danas je bilo dobro skijanje,staze su malo sporije,dobro su bile pripremljene,ali smo izgleda zaboravili kako je voziti po prirodnom snegu.
Izuzetno sam zadovoljan Tornikom. Za vikend skijanje, taman koliko je potrebno. Uhvatiš lepo jutarnje skijanje od 9h, uz lep sunčan dan, po svežim tragovima ratraka niz Zmajevac, Tornik ili Čigotu... Bez gužvi... Ma super...
Nadam se uskoro pomenutoj gondoli da se izbegne 20 min driftanja od Zlatibora, kao i boljoj vezi između podnožja sidra i šestoseda. Neko je pomenuo i 2-3 nova četvoroseda i nekoliko novih staza od iduće sezone... Biće to zanimljivo
Odmah da ti kazem od te gondole nece biti nista,politicko-lokakno proseravanje,a i skroz je nepotrebna.Sto se tice staza za iducu godinu je izvesna samo jedna staza,levo od gornjeg sidra,a za nekih 2-3 godine jos dve staze i jedan cetvorosed,tako se barem prica.
kakvo je vreme danas gore, jel ima neko da je bio juče možda ?
Bio sam ja sa klincima petak, subota i nedelja u petak ekstra sredjene staze u subotu katastrofa kazu da su ravnjali stazu u 3h ali je napadao sneg.U nedelju malo bolje staze. Hladno je bilo prilicno ali nije bilo guzve.Ovo je slika od petka.
pozzz
Danas na Torniku najgori dan od pocetka sezone,osim vremena,koje je bilo lepo.Sestosed kasnio oko 20 minuta sa radom,zbog tabaca na stazi u 9 sati!,koji put!?Navodno su um sva tri tabaca pokvarena,jer su neki isli po selima da ciste sneg,koliko ja njih poznajem gore ne verujem im nista,znam da su isli u sela da ciste sneg,ali da su sva tri nova tabaca pokvarena,to im ne verujem,s`obzirom da su juce staze bile odlicno sredjene.Danas tabac, je kao prosao, ali zbog nekakvog "kvara"nije mogao da taba kako treba,ja mislim da su kao i cesto pre toga poceli kasno sa tabanjem,pa su samo prolazili sa tabacem sto pre, da bi se videlo kao da su nesto radili.Polovina staza nije uopste ni tabana,a druga polovina mozda je bolje da nije ni tabana,staze uzas za sat vremena stvorili se hupseri od pola metra.Svadjao sam se sa SS pa jedno 15 minuta jutros,ma jeb`o sam im sve po spisku,zicara kasni sa radom,staze ne utabane,a oni jos bezobrazni,kada im nisam onu kucicu prevrnuo,sto puta sam do sada precutao neka njihova kulovisanja,pustanja liftova kasnije,ili kasnjenja sa radom zicare,pa te na sve to jos i lazu,ma malo je falilo...A skijsa i onih drugih milion!a budala skoro milion,tako da me je i to skroz isfru,isfrustr....ma popizdeo sam danas.A kola,pa jedno kilometar i po id parkinga,ma uzasan dan,ne mogu vise da pisem danas.
http://skis.rs/strana/komentar
Možda neko i pogleda..:dontknow:
I ja sam danas bio iznerviran sa ponasanjem ljudi iz Skijalista Srbije. I pisao sam im i na komentare i direktno na mejl direkcije. Neznam da li ima vajde, pogotovu me iznervirala vest na sajtu Skijalista Srbije da su pomerilil radno vreme od 8.30 a danas je sestosed poceo da radi od 9.15. A staze su bile nepripremljene, skijasa mnogo.
Ma neki sitni propusti, i ajde,pa da na to covek ne obraca paznju,prepustis se uzivanju kada su staze odlicne,pa kao nema veze sto gornje sidro ponekad puste u 10 sati,sto im ponekad tabaci na stazama u 9,i tako sve usvemu je dobro...ali kad se ono bas opuste bezobrazno,trebalo im je dobro skrenuti paznju,jer stvar je u pojedincima koji su u najmanju ruku bezobrazni,o tome sam vec ranije i pisao.
Na zalost, na torniku ima bar 5-6 izuzetno ljubaznih zicara, ali ima i mnogo debila koji su toliko nekulturni, koji su u fazonu sta me pitas, ti si ovde zbog mene, a ne da mi koji placamo ski pas ocekujemo neki nivo ljubaznosti i usluge.
Da neko od ovih iz skijališta Srbije ima trunku obraza danas ne bi naplaćivao (ili bi bilo bar upola cene) ski pass na Torniku. Ja nisam ni znao da staza može da bude onoliko loša (neupotrebljiva) za skijanje. Užas. Dole na parkingu sam stao pored jednog kombija bugarskih registracija, ski klub Vitosha iz Bugarske. Momci i devojke sa vrhunskom ski opremom od glave do pete došli da skijaju na Tornik !?! Mene je stvarno bilo sramota od ovih stranaca što dođoše da skijaju po našim džombama
Sutra je Fis trka na Torniku,slalom na Zmajevcu,otuda i Bugari.Sad mi nije jasno kako ce pripremiti stazu kada su, kako oni kazu, sva tri tabaca u kvaru,ali videcete da ce sutra Zmajevac sigurno biti dobro pripremljen.Pored Bugara,tu ce biti i Slovenci,Hrvati,Bosanci...i bice sve kako treba,naprasno ce se i tabaci popraviti,a mi sto placamo i redovni smo gore,ma ko nas jebe.
Hehe, na web kameri je suncano na Torniku, a sveza rebarca od tabaca se lepo vide u decijem parku i na vrhu...e, sta su ti nasi majstori, a? :D
Nadam se da ce za sutra da srede ratrake :)
Pozdrav svim ljubiteljima skijanja!
Planiram sutra da se uputim gore ,pa moze li mi neko reci kakva je situacija staza i ima li jos dubokog snega pored staza?
Da li uzimati poludnevni ili dnevni pass?
Hvala unapred i zelim svima puno skijaskih dana!
Ovih dana je gore ogromna guzva,staze su nesto mekse,i zbog velikog broja skijasa brzo se pojavljuju hupseri.Dubokog snega vise nema,na jedinom mestu gde je i bio,sa leve strane Zmajevca.Koliko sam cuo, tabaci su sada popravljeni,ali mislim da ce jos sutra biti dosta ljudi,za juce su mi rekli da bukvalno nije se moglo skijati,bilo je kao mravinjak.Savetujem da se dodje po nedelji,naravno ko moze,i da se uzme trodnevni ski pas za 1600din,bice dosta manje skijasa i staze mnogo bolje drze,i jos samo vrema da posluzi.
Danas smo se vratili sa Zlatbora,cetiri dana super skijanja.Poslednji put sam bio 86.naravno ne moze se uporediti.Zlatibor polako ali sigurno izrasta u ozbiljan ski centar.Domacini ljubazni na svakom koraku.Cene pristupacne.Staze mogu samo do podneva da izdrze veliki broj skijasa. Uspeli smo da odgledamo Fis trku i oprostajnu voznju Marije Trmcic. Sve u svemu bilo je super.Zlatibor je dobio nove fanove i praktikovacemo odlaske svake godine.
Ja sam bio za vikend, guzve je bilo, ali je dobra stvar sto se to ne oseca na zicama, tj nema cekanja.
Ima dosta pocetnika, i to je razlog brzog stradanja staza, kao i ipak niska nadmorska visina.
Sve u svemu dobar provod je pokvarilo vracnje preko Ljiga za BG, gde je put toliko unisten, da potseca na minsko polje, auto je upao u rupe ne znam ni sam koliko puta...
U nedelju bilo odlicno skijanje; ujutro savrseno sredjene staze posle hupseri, dosta snega, suncan dan. Mada iako je cele nedelje bila guzva ja uzivao u skijanju, gledao trku i Majin oprostaj, puno novih klinaca trenira, sve je bilo super.