koliko se ja secam nkih razgovora sa foruma, zaključak je bio da je bolje autoputem do niša pa preko svrljiga, ali ne sećam se zašto, ako te ne mrzi pročačlaj forum sigurno piše negde
Pogled za štampanje
koliko se ja secam nkih razgovora sa foruma, zaključak je bio da je bolje autoputem do niša pa preko svrljiga, ali ne sećam se zašto, ako te ne mrzi pročačlaj forum sigurno piše negde
pa da čitao sam, loš je put od Svrljiga do Kalne, pa kontam bolje da se vozim sat vremena duze nego da ostanem negde zavejan ili uništim auto...
idi svrljig knjazevac, to je za sada najbolji put 20km je razlika
hvala Dejane!
mi smo prosle godine, otprilike u ovo vreme bili na SP. isli smo preko svrljiga za kalnu. nije put oupste bio los. nije bio bas prijatan, s obzirom da smo iz bgd-a krenuli oko 15h. uhvatio nas je mrak na tom delu puta, snega pored puta mnooogo, mobilni nema prijem, kuca tu i tamo....
pre nego sto sam posao zvao sam u svrljigu, cini mi se komunalno ili nesto slicno i rekli su mi da je put prohodan. planiramo oko 15.frb ponovo na sp i mislim da cemo istim putem.
nisam bas mnogo za pravac svrlig knjazevac jer mora da se predje preko Tresibabe, koja zna da bude mnogo gadna zimi. Opet iz pravca Paracin-Zajecar ima prevoz Cestobrodica, koji takodje zna da bude gadan ali cini mi se da njega bolje odrzavaju.
Ako ides iz beograda do paracina ti treba, ako je vreme pristojno, 170km, jedno sat i po, sa putarinom od 490din. Paracin zajecar, 80 km, ne moze bez sat vremena, knjazevac zajecar, 40 km, pola sata....
a ides do nisa, 250 km, dva sata voznje i putarina od 730 din. nis svrljig oko 30 km, mislim jedno 30-40 min. Svrljig knjazevac oko 70 km, voznje 45 min...
sada pravi kalkulacije
Put preko Zajecara je odlican i svakako bolji nego preko Svrljiga,a i brze se stigne.
Od Paracina do Zajecara je nov asfalt zavrsen je ovog leta.
Meni je taj put Svrljig - Kalna uvek rizik ako je padao sneg u prethodnih par dana. Tresibaba se ipak mnogo cesce cisti pa nekako uvek resim u poslednjem trenutku da idem preko nje.
zavrsen je put paracin zajecar, kompletno. ali ako se iole postuje ogranicenje ne moze ispod sat vremena voznje. rodom sam iz zajecara i mnogo puta pokusavao da tih 80 km prodjem za manje od sata. sa jurcanjem moze za 50-55min.
kada smo prosle godine isli preko svrljiga i kalne, iskreno, rekli su mi svi da tamo ne idem ni leti, a kamoli zimi. malo sam sit tresibabe, mozda bih onda ipak radije preko zajecara i knjazevca
Ja i dalje tvrdim da je preko Pirota najbolje (ako već tipujete Svrljig), samo 31km solidnog puta, ostalo sve perfektno, jedino ako vam nije cilj uštedeti 2l benzina u jednom pravcu.