Mi odosmo uz Boziju pomoc do Kolasina kroz Platije. Poslije skoro mjesec dana nemogucnosti skijanja od prevelikog snijega:yay:.
Popodne info.
Pogled za štampanje
Mi odosmo uz Boziju pomoc do Kolasina kroz Platije. Poslije skoro mjesec dana nemogucnosti skijanja od prevelikog snijega:yay:.
Popodne info.
Bravo momci! Cekam info.. Ja krecem sjutra.. Danas najavili fino vrijeme, sjutra snijeg na skijalistu izgleda.. vidjecemo ;)
Hvala Milose na tome momci,tjesi nas, mi smo to nekad bili:)
Danas, posle skoro mjesec skijaske apstinencije, krenusmo nas cetvorica nesto prije 8 iz Pg, dzipom ocekujuci da ce biti snijega i po putu a i van njega. Medjutim, asfalt je potpuno cist citavim putem do Kolasina i od Kolasina do skijalista. Jedino ga po gradu ima na ulicama.
Kad smo stigli vec je bio dobar plus i snijeg se na parkingu uveliko poceo otapati. Skoro da smo uhvatili prve korpe a na stazama nesto sto niko nije ocekivao. U dijelovima gdje jos nije sunca bilo zaledila su rebarca od ratraka tako da je svako malo brze skijanje bilo nemoguce. U zivotu nisam osjetio toliku nemoc upravljanja skijama. Jes da niko od nas nije radio ostrenje rubnika ali ljudi moji, to je bilo za nevjerovati. Medjutim, vec nakon 4,5 spustanja stanje se popravilo i iako je bilo jugovine staze su bile prilicno dobre i drzale su do 2 popodne kad smo otisli. Kamenja nema a valjda ga poslije ovolikog snijega nece ni biti. Moram pohvaliti momke koji pripremaju staze, odlicno to rade i sve su prilike da ce snijega biti pozadugo jer je i pored toga sto je palo dosta oni su ga dobro,dobro utabali. Cak se sa sestosjeda desno mora malo i odgurnuti stapovima zbog brdasca od ogromnih padavina. Naroda ne nesto previse, parking nije bio skroz pun. Smjenjivali se sunce i oblacina, ali je plus bio cak i na Kljucu. Vozili smo malo i off, nije bilo lose, ali je snijeg mekan. Najbolja staza je opet sa Cupova, a srednji dio spustanja sa vrha dvosjeda bjese nenormalno spor, valjda zbog tog sto se rijetko njime prolazi.
I na kraju, jedan Ajnstajnovski pronalazak. Uzeli smo poludnevni pass, skijali bez prestanka, jurcali, za 2 min se spustali sa V Voda, uhvatili zadnju zicu dvosjeda, par spustanja sa Kljuca i oko 2 nazad. Nema rucka u restoranu na stazi, nema trpanja pa ti posle bude skijanje kilavljenje. Nema guzve kad sa parkinga izlazis, nema udaranja po usima. Planinarski dom u Kolasinu, 4 coeka jedu i piju za 29 eura sa sve supom, salatom, glavnim jelom, picem i u Pg prije pola 5. Poludnevni pass je zakon!
Zajednickim glasanjem odlucismo da damo ocjenu 3 danasnjem danu.
Sjutra najavise snijeg i kisu, pa necemo ici.
Par slika za kraj infa.
Šteta je što ove sezone žičaru na Ćupovima puštaju samo u prvoj brzini, gdje treba skoro 20 min do vrha. Staze odozgo su odlične, može se i offpiste i slično.
Interesantno kako na vrhovima oko Ključa ima mjesta sa vrlo malo snijega, čak i poslije ovakvih padavina.
Skijanje danas dovoljno dobro, ako ne bude pretoplog vremena snijega će biti do kraja marta...
Ma snijega ce sigurno biti i u aprilu, ali je diskutabilno kakvo je tad skijanje.. ;) Danas odlican dan! Staza u pocetku nije bilo bas ravna, bilo je gromuljica snijega(Bila je bas bas tvrda skoro cijeli dan).. U jednom dijelu dana je dosta jako padao snijeg(padao je gotovo cijeli dan) tako da ga je bilo i po stazi(novonapadalog) ali nije smetalo.. Dvosjed je radio, opet je isao samo prvom brzinom naravno:(.. Sve u svemu, dosta dobar dan.. Neka moja ocjena, 4- ;) Bice poslije neki klip..
322cm na zvanicnom sajtu??????? nema ni 200cm sto se moze i vidjeti sa dvosjeda na stubovima koji su znate i sami dje. Vjerujem da na stazi onda nema ni 1m utabanog. Od srijede su najavili otopljenje i ocekuje se preko 15 stepeni tako da ocekujte plus i na skijalistu sto znaci da tu nema ni s od skijanja nego eto, bolje ista nego nista. Sve u svemu ova sezona im je propala. Mjesec dana bez skijanja a prvi vikend posle otvaranja prakticno polu prazno. Da nema albanaca mogli bi ga zatvoriti. Sramota!
Nekoliko puta sam licno negodovao zbog te prve brzine dvosjeda i predzadnji put dobih odgovor da druge brzine nece ni biti ove sezone iz razloga sto im na 2 mjesta na stubovima iskace sajla kad neko malo zakoci pri izlasku sa medjustanice. Juce mi je to potvrdio meni najsimpaticniji lik na skijalistu, onaj sto je uvijek na pocetku zice na Kljucu. Stvarno je tamburanje od 18minuta zeznuto, covjek se ohladi a kad je veci minus i duva nije ni malo prijatno u onom zadnjem dijelu.
Nigdje nema na onim mjeracima na stubovima snijega preko 2m. Zvanicni sajt pokazuje uvijek jace nego sto je inace, a ovaj put mnogo jace. Njima su i kamere jos u prosloj godini.:sm022:Ipak mislim da snijega ima bas dosta tako da se ne treba bojati otopljenja ako jugovina bude trajala do nedjelju dana. E preko, vec postoji opasnost. Koliko se ja sjecam predprosle godine je bilo isto puno snijega.
Sezona im jos nije propala, martovsko skijanje zna biti najbolje. Vidjecemo kako ce ove godine biti, sruseni su mnogi rekordi sto se vremenskih prilika u CG tice, a nadam se da nece biti nekih kastiga kao sto je bio ovaj februarski.Ne mogu nesto previse da kukam jer pred nosem na sat i po imam solidno skijaliste i sa te strane nam mnogi mogu samo pozavidjeti, ali kritike se svakako bas i ne uvazavaju na Jezerinama. Malo je cega novog, malo se sta popravi, dosta stvari se prepustilo stihiji i sistemu lakocemo. Mozda je to upravo zbog upucenosti podgoricana, primoraca i narocito albanaca, tako da zvanicnici i ne mare mnogo za nove goste i popravljanje nedostataka. Ce vidimo da li sam u pravu:dontknow:
Zna li neko da li važi i dalje popust za ski pas - 5 radnih dana - 55 evra?
Zvao sam na 1300 pa su me uputili na 717848 a taj tel. nije u funkciji :(
Hvala!
Eto me, boze zdravlja u Petak u 08,30 h,
ima'l koga da :cug:
Koliko ostajes? Cijeli vikend ili? ..
Sto se tice ski passa od 55e(petodnevni) - ali on samo vazi za termin ponedeljak-petak.