Nista od skijanja zbog previse snega :sm022:
Pogled za štampanje
Nista od skijanja zbog previse snega :sm022:
157 podnodje a vrh 243cm... bice skijanja do pocetka ljetnje sezone :P
Da mi je neko rekao da necu otici na skijanje zbog previse snega ne bih mu verovao.
Evo saopstenja iz ski centra:
"Sniježni pokrivač je danas premašio dva metra
Snijeg koji je juče počeo da pada je formirao pokrivač koji danas iznosi skoro 2,5m na vrhovima, dok je u podnožju premašio visinu od 1,5m.
Kao što je i bilo najavljeno, sniježne mećave su onemogućile da putni pravac prema ski centru Kolašin 1450 tokom dana bude otvoren. Preduzeće Crnagoraput se tokom čitavog dana svom raspoloživom mehanizacijom borilo sa sniježnim nametima na regionalnim putevima, dok je mehanizacija ski centra radila na probijanju puta od grada do ski centra.
Sniježni nameti visoki preko dva metra su tokom dana probijeni i nastavljeni su radovi na proširivanju puta. Čišćenje puta će biti nastavljeno tokom noći i sjutrašnjeg dana, obzirom da su najavljene obilinije sniježne padavine.
Iako su danas instalacije na ski centru bile spremne za skijaše i staze utabane u ranim jutarnjim časovima, ski centar zbog obilnih sniježnih padavina nije mogao da otvori staze.
Ovim putem obavještavamo svoje cijenjene goste da sjutra - u subotu,04.02.2012., ski centar neće otvarati staze takođe radi obilnih sniježnih padavina. Očekujemo da će prema najavama u nedelju doći do razvedravanja i da će svi skijaši i borederi moći da uživaju na stazama prekrivenim sa preko dva metra snijega."
Uh.... Ne znam da li da placem ili da se radujem.. hehe
Nista, odlazemo vikend za jun :sm022: :glavaozid
http://www.vijesti.me/vijesti/ne-moz...a-clanak-59018
Ni ptice ne mogu do Kolasina
U toku noci se ocekuje dodatnih 50cm.. Sjutra ce ski centar biti otvoren..
@Tadija: koliko sam ja video te snimke to ništa nije sa Vilinih Voda, VV nisu za offpiste. Offpiste je lako vidljiv a to je ispod žice Ćupova (direkt), onda druga ruta ti je da kreneš ispod žice pa levo (gledajući od gore naravno). Treća ruta ti je sa vrha Ćupova ka početku žice Ključ, četvrta pored staze Ključ, peta je ispod samog vrha/grebena Ključ (puno različitih ruta) - ovo poslednje treba malo da šetaš ako ćeš sa vrha ili da presečeš sa vrha žice ključ ispod stena.
To je to što ti je dostupno sa žica. Ono što je ranije bila prednost, dok nisu postojale VV je da su Ćupovi naravno uvek radili - pa kada vidiš da napada zapališ tamo radnim danom i uživaš i skoro sve sam iskijaš. Sada kada radnim danom radi samo VV ne možeš ni da dođeš do offpiste terena :(.
Hvala za info, koristice kad budem otisao :)
Ima off i sa Vilinih voda, ali više kroz šumu. Ovaj video je sa VV, ta staza je i ucrtana:http://www.youtube.com/watch?feature...&v=VJpvgEXSgH0
Ćupovi ove godine stalno rade, samo što je žica u prvoj brzini, šta znači da ti treba 18 min do vrha.