-
Prilicno dobro poznajem Zavojsko jezero, severnu stranu pogotovo, pa mi je bas zato i cudno ... Malo tu ima prostora za bilo kakav put, onaj koji postoji je i sad uzasan, tesan i ne znam kako bi taj put mogao da se prosiri i sredi kako bi bio put do jednog ski centra ...
ali ajde, daj Boze da sve to uspe ...
-
Ja taj kraj odlicno poznajem,posto sam svaki ,recimo ,peti dan na jezeru ,posto imam vikendicu tamo ,pa odlicno poznajem kraj.
Put do jezera je sirok uz malo saniranja ,odlican , od same brane na jezeru do tzv.Mrtvackog mosta na Toplodolskoj reci ima 3-4 km i postoji put ,potreban je most koji nije neka investicija, posto se tu reka prelazi i nivama u toku leta.
Dalje do Toplog dola put je ok i lako ga je prosiriti .Od samog Toplog dola do zice nije mi poznato .Inace od Toplog dola do EPS hotela ima oko 8 km , a od podnozja nove zicare sigurno mnogo manje.
Relacija Temska -Topli do je nerealna zbog klisure kod HE Temac koja je ogroman problem.
-
dakle Vuco ,nije u pitanju severna strana jezera .
To bi bilo dobro da se razvije,posto je u njenom zaledju Bratkova strana koja po mom misljenju pruza odlicne uslove za razvoj zimskog turizma i skijanja,mozda i bolje od BZ.
To je planina koju vidite prvu preko puta recimo Suncane ka Pirotu(dakle na jugostok od nje)
-
:) Решење је гондола из Темске и гондола из села Б. Бериловац
Чува се свеж ваздух на планини и ограничава се број возила... какви путеви, какви бакрачи :)
-
To na zalost nije moguce...
-
Ja sam više za to da se kao u zvezdanim stazama, udarim po sisku i teleportujem se gde hoću. ALI ebi ga bože, načekaćemo se bilo koje varijante.
-
To sa zvezdanim stazama ,mozda i bude...
-
Jel zna neko kakvo je stanje gore, dal' su potrebni lanci pred sam prilaz novom hotelu ili konjarniku?
-
Tokom noci 20 cm novog snega, valjda ce ocistiti put odmah, uglavnom oprezno.
-
Kakav je put do SP preko Zaječara i Knjaževca (isključenje sa autoputa kod Paraćina)? Ja sam na SP bio 2 puta i oba puta isao ovim putem ali je to bilo 2008. godine. Vidim da niko skoro ne pominje ovaj pravac kao alternativu pa me interesuje zbog čega. Jeste malo duzi puta ali je bio Ok kad sam ja isao zadnji put. Hvala unapred na odgovorima.