Pa daj Boze, ovo vreme nije normalno...cini mi se da je ranije u ovo dobo sve bilo belo tamo, ovo sada se najezim kada vidim webcams..
Pogled za štampanje
Pa daj Boze, ovo vreme nije normalno...cini mi se da je ranije u ovo dobo sve bilo belo tamo, ovo sada se najezim kada vidim webcams..
e jedno pitanjce, za sve vas koji ste iskusniji sa francuskim ski centrima...interesuje me uporedba cena pica na stazama kao i u samom ski centru, i naravno cene prehrane po prodavnicama, u uporedjenju sa cenama u austriji, u Fr su nize ili vise....jel na primer pivo u austriji na stazama je oko 3.60 do 4 eur, a hrana je otprilike, kao kod nas, a po neke namirnice i jeftinije....
U Fr su dosta, dosta vise(duplo)
Ufff....znaci u francuskoj dobijes jeftin smestaj, a na ostalom te oderu....bzvz....hvala na odgovoru
Na stazi sam placao pivo 3 evra ispod glecera Grande Motte a na zurci ispod Mrmot staze 5 evra ( ostale cene ne znam jerbo samo pijem pivu) :dziveli:
pa 3 eura je sasvim ok...ma hteo sam samo radi uporedjenja da zanm kakve su cene, medjutim ako su 2x puta skuplji od austrijanaca to je vec malo bezobrazno...
Svakako ćeš videti da su bezobrazno skuplji u kafanama/restoranima od AT/IT :) (to pivo od 3eura postoji ako ga tražiš u FR, ali baš moraš da znaš gde možeš da uzmeš po toj ceni - inače ti je 5-7 u restoranima). Što se tiče hrane po restoranima (FR) ona ima najgori mogući odnos cena/kvalitet :sm018:
A cene prehrane po prodavnicama?
OK, skuplje nego kod nas ali OK. Koliko sam shvatio dobar deo ljudi koji idu tamo kupuju usput po megamarketima da uštede..
Što se pića na stazama tiče, nije duplo skuplje nego u Austriji. Iako su dosta ujednačene cene na stazama, ipak, kao i svuda, postoje mesta gde je skuplje i gde je jeftinije. Prosečne i najčešće cene piva su oko 5e, što znači da može da se nađe i jeftinije (malo) i skuplje. Što se hrane u prodavnicama tiče, ni one nisu drastično veće nego u drugim prodavnicama i slične su našim cenama, ali su naravno više nego po velikim šoping centrima. Uostalom i u našoj zemlji imate razliku cene u prodavnicama i u velikim šoping centrima, što je sasvim normalno. Iako su cene gotovih jela slična kao kod nas, preporučujem da se nosi hrana iz Srbije, jer je ukus hrane drugačiji, tačnije, kod nas je ukus bolji (ili smo navikli na to).