Svaka cast Mikele odlican potez lecenje tuge na Kopu :ok: Nego u kom periodu si dosao u Rtanj mozda smo se i videli ja bio kao sto ti rekoh 20-27.1
Pogled za štampanje
Svaka cast Mikele odlican potez lecenje tuge na Kopu :ok: Nego u kom periodu si dosao u Rtanj mozda smo se i videli ja bio kao sto ti rekoh 20-27.1
@wladd
Potpisujem od reci do reci za opis apartmana, nisam verovao sta smo mi dobili u Landecku i bas to sto kazes sa slika nema sanse da se provali.
Mi smo uzeli 6odnevni za ischgl i ovo je definitivno najimpresivnije skijaliste na kom sam bio do sad. Steta pa vreme nije idealno pa je uglavnom skijanje po hupserima i nije bas lagano. Nemam wifi pa ce biti koja slika posle.
Danas smo se kao što smo i očekivali skijali onpiste, ono što iritira su velike gužve na redovima dole (ski pass i gondole za izvlačenje), danas smo čekali sigurno pola sata na ta dva reda - kao da smo u Banskom ;).
Skijalište podseća pomalo na Francuska skijališta, gole planine, lepa priroda (pogotovo prema CH) svež sneg od juče ali dosta spor valjda zbog vlažnosti. Imam utisak da su neke staze u kategorizacijama precenili, crvena koja je više plava, crna koja je više jača crvena i sl.. Ali ima dosta staza i današnji utisak je definitivno pokvarila gužva, takodje imam i zamerku na to da vrlo slabo ima "putokaza", npr. Kada se izvučete gore gondolom dodjete na mesto gde ima šuma žičara i liftova a nema praktično nijednog putokaza kuda krenuti za odredjenu žicu ili stazu...
Za skijalište takvog renomea mislim da bi morali malo više da se potrude. Pohvale za dobre gondole, većina žičara imaju haube što lepo dodje po mećavi.
Danas je bila dobra vidljivost do 14h a onda je krenula žešća mećava, pa smo skratili posetu CH delu :).
Evo i dve slike od danas:
Prilog 11751
Prilog 11752
Uh, uh... davno mi je ovo na listi, ali uvek predaleko... nikad pustih dana dovoljno preostane za zimu.
Uzivaj(te)!
wlad, posto vidim da si skijao i u arlberg regiji i u ischglu, ajde mi molim te odgovori sta bi pre preporucio od ova dva ski centra, i prednosti i mane oba....nameracili smo se za sledecu godinu da puknemo jedan od ova dva, pa da znam na koji da se preorentisem...pozzz
@SnowBeliever,
I ja sam ove godine bio u istoj dilemi, da sam sada otishao u Ishgl, sledece bih sigurno ishao u Lech and Zurs. Zbog onog shto mi se desilo, za sledecu godinu ostaje ista dilema :) Po snow report-u definitivno naginjem ka Lehu.
Trenutno u Ishglu: upper piste depth 160cm, lower piste depth 50cm.
Trenutno u Lehu: upper piste depth 300cm, lower piste depth 160cm.
Duplo vishe snega u Lehu ;) Izvor: http://www.skiclub.co.uk
Znam choveka koji je obishao oba, Ishgl je vishe party a Leh je mirnija varijanta, ali oba su vrhunska i definitivno treba posetiti i jedno i drugo mesto.
@SnowBeliver,
Takodje, ako volish zahtevnije staze, u Arlberg regiji mozhesh da skijash i u St. Antonu.
@SnowBeliever: kratak odgovor bi bio Arlberg, a dug bi bio subjektivna priča :).
Mnogo zavisi od toga koji tip odmora ideš, da li ideš sa decom/porodicom, ili ideš sa drugarima, svakako zavisi od toga kakvi su skijaši u društvu itd. Ako voliš MIX onda se smestiš u npr. Landeck kao ftj i možeš da biraš i to ne između ova dva centra nego imaš 5 velikih ski centara u blizini i još više manjih (kratak review centra koji smo obišli danas ću napisati u odgovarajućoj temi).
ovakve odgovore sam i ocekivao....pa ne idem sa porodicom, ove godina smo isli u Solden nas 15 (6 muskih i 9 devojaka) svi napredni skijasi....definitivno treba obici oba... mozda malo vise naginjem ka arlbergu, ali mi ischgl zbog nocnog zivota isto privlaci, mislim nije da mi je nocni zivot na prvom mestu, to je ipak skijanje, ali kad ga ima onda treba konzumirati :oppp
Ne možeš pogrešiti koji god centar da odabereš, a najbolje je da obiđeš sve :ok: (svake godine po jedan ;)).
Na ovom sajtu ima ona Google Mapa cele Evrope (KMZ) kada se otvori ovaj reon, možeš videti redom sve centre u blizini :ok: