Mislim da uopšte nije bitno ko kako vozi. Opasnost je onaj ko je debil u glavi, pa bio on i početnik, ili iskusan skijaš ili border.
Pogled za štampanje
Mislim da uopšte nije bitno ko kako vozi. Opasnost je onaj ko je debil u glavi, pa bio on i početnik, ili iskusan skijaš ili border.
Taman tako.
Nego ajmo ONTOPIC; je si li ti i formalno posto vlasnik skija namjenjenih za freeride? da te i formalno primamo u "udruzenje" ili da ti zabranimo pisanje na ovom thread-u :kez:
PS
Arso, uskoro ces u 3 D vidjet (nadam se ne i dozivit) sta su francuske, engleske, holandske i ostle belosvijetske kamikaze.......pozeli ces se ti nasih domacih ski-delikvenata. :hair:Citirati:
Dobro je sinko... vozi kako god hoces ali vozi kad zica prestane sa radom i vozi dalje od dece i pocetnika pa nece ni biti potrebe da se izvinjavas.
[quote=Sapa;24839]Taman tako.
Nego ajmo ONTOPIC; je si li ti i formalno posto vlasnik skija namjenjenih za freeride? da te i formalno primamo u "udruzenje" ili da ti zabranimo pisanje na ovom thread-u :kez:
Skije danas krenule, očekujem ih sutra u Bgd. Čim budu kod mene javljam se da platim članarinu. I postanem "drug član".
dok god neko ugrozava iskljucivo svoj zivot ja sam za...:hair: ali ako se sprovode gluposti na pocetnickim stazama e to je vec slucaj za gorepomenutog palijaterapeuta
a sto se skijanja medju stubovima tice
pa zar niste primjetili da su to najbolji djelovi skijalista
snijeg neutaban i nema nikoga da ga povrijedis
Dakle nabavijo sam spravu/pomagalo koje bi trebalo da mi produze sanse za prezivaljavanje, ako bi me zatrpala lavina. Elem pitam se koji ce mi to matrak kad za 8 dana skijanja (60/70% offpiste), jos ni jednom nisam izvukao tu disaljku da mi bude blizu usta dok skijam. Jer sve kontam, nece blizu staze, malo mi cak izgleda i 'egzibijonisticki', nisam disaljku imao pri ruci cak ni skijajuci duboko u terenu kilometrima daleko od pista na prilicno strmom terenu.........
Danas citam 'poucne', ali prije svega dramaticne price na www.horsepiste.com, i natrcim na ovu fotografiju.
Rado vozim offpiste kraj crnih i strmih crvenih staza i uvjek racunam da mi se na 5,10 ili 20 metara od staze ama bas nista ruzno nemoze desiti.......
pogledajte na koliko metara ili bolje reci centimetara od staze se odronula ova ogromna lavina.
Ne valja ti taj link.
da ne bude zabune, nije konjska staza- već van staze, odnosno www.horspiste.com
Imas pravo ne valja mi linak, ne radi se o konjima sigurno, ali ne valja ni tvoj linak :sm004:
Tipakjuci na brzaka prkekrstih sajt u horsepiste, a u stvari je www.pistehors.com, ovdje vec cesce pominjan.
pomislio sam da na www.horspiste.com misliš. Taj tvoj je očigledno anglo-saxonski.
piste hors ništa ne znači, hors-piste znači.
I to imas pravo. 'hors piste' bi valjda bilo 'offpist' na francuskom jeziku.
Kako god; www.pistehors.com je dobar sajt, obiluje prakticnim savjetima, statistikama (npr. broj stradalih u lavinama u fr. po sezoni :eek: ), impresijama o razilicitim offpist terenima, materijalima...........
istina, kaže se "je fais du hors-piste".