Jedna zajednicka slicica od danas ;))
Pogled za štampanje
Jedna zajednicka slicica od danas ;))
Video od nedelje 22.01 na skijalistu i ja u glavnoj ulozi...:)
Kolasin1450
Pjesmu koja ide uz video volim da slusam dok skijam tako da se zato nasla tu gdje jeste.
http://www.cafemontenegro.com/index....43&news=226166
I sam ponekad pomislim kako sisaju!
Ladno ima 130+ cm snijega na vrhu...
Ladno cemo se za vikend uvjeriti da li je tako:yay:
182 na vrhu ;)
Danas je bilo fenomenan dan na Bjelasici!Temperatura u 9 i 30 kad smo stigli,minus 11,sunce sa vrlo malo oblacaka,milina.Snijeg napadao dosta(naravno ni priblizno onoliko koliko se zvanicnici hvale), ima ga dovoljno na svim dijelovima, pa i na off-u gdje ga nije bilo do zadnjih par dana.Nas trojica zeljni skijanja poslije dvonedjeljnog posta, odvozismo 4 sestosjeda, ps onda na Cupove i fantasticni netabani dio.Onda na Kljuc, pa na medjustanicu dvosjeda, pa gore-dolje sve do 14 kad napravismo pogresku s tim sto sjednosmo da objedujemo i ohladismo se.Igubili sat vremena skoro, noge otezase i onda nam to malo pokvari ugodjaj.
Staze su inace standardno dobro drzale do pocetka drugog dijela poludnevnog skipassa, kamenje se i dalje pojavljuje na stazama 1 i 2 sa Vilinih voda i pojavljivace se sve dok ih neko ne pokupi kad nema snijega.
I dalje dosta Albanaca koji prave guzvu na sestosjedu, ali nista strasno.Cini mi se da je danas bilo malo vise neopreznih ili bolje reci bezobraznih sto se popere na sred staze i sjede. Ajd kad to rade negdje na sirini, nego divane ispod same padine, tj strmine. Morao sam danas u desetometarsko prevrtanje da nebi u naletu polomio kosti i sebi i dvojema kretena sto se mracvare po sred staze na strmini koja se spusta na Jezerine sa Cupova. Sve u svemu dan je bio odlican, mozda bi sto veli Panzer, dobio cistu peticu da nije bilo tog kamenja i da nam ne pokvarise zadnju voznju zatvaranjem dvosjeda u 10 do 4 tako da moradosmo skracenu verziju odvesti sa Vilinih voda.Jedna dobra cetvorka bi bila taman za danasnji dan.:dziveli:
Malo slika za one koji ce nam se sjutra pridruziti.
Slike prelijepe...svaka cast za offpiste...
joj, nije ovo ništa, ima još slika a i snimaka. Elderly je nabacio novo odjelo i kacigu i letio danas ko onaj didier cuche. Offpiste je bio odličan, posebno ko umije. Ko ne umije (kao mi) se mogao fino valjati po onom cijelcu. De Elderly, daj malo onih slika što jedva virimo...
Dan super, gužva na stazama i u kafani. Bolje da ne jedosmo, al nas onaj treći nagovori, kaže žena mu spremila slab doručak. Pa mu je i ovo što je pojeo kasnije prisjelo, ali smo barem zato brzo utekli sa parkinga... :sm011:
Evo odjela i kacige:
Prilog 8849
I nemoj me ljutit sutra inače ću je poslati onom cimbaljeviću :sm021: