A koje bi skije uzeo Sinu ;)
Pogled za štampanje
A koje bi skije uzeo Sinu ;)
Gde ima igraonica sve na Kopaoniku i jel ima neki restoran sa igraonicom ? Mislim da je bila neka prica za neki restoran pre par godina ali ne mogu da se setim pa reko da pitam.
Znam da je iznad Salaša (u konacima) postojala igraonica. Prijatelji su ostavljali decu u igraonici u hotelu Angela i zadovoljni su.
Inače u restoranu Salaš (Piknik) ima ograđen deo gde se deca igraju.
U Grandu znam da ima i valjda u Club A. Nama je vise da mozemo na mozemo na miru da jedemo :kez:.
Stara Duboka II i stari Krčmar su bili iz Bora. Ako se ne varam BR1, BR2, Sunčana dolina dvosed, kao i stari dvosed Karaman greben su Pomini. KG je sada na Divčibarama i vidim da se ekipa koja vodi i održava tu stazu baš trudi da sve funkcioniše, tako da su sigurno radili remont i održavanje žice. Mislim da je i Prača na Jahorini identična bila. Inače, ovih žica ima itekako u pogonu po belom svetu... na nekima sam se i vozio... npr dvosed koji ide na Peyniere u Varsu koji još uvek radi. Čak sam se pre par godina u Sestriereu vozio novim dvosedom, ali se ne sećam koji je bio proizvođač. Tako da mi je priča o nedostatku delova za remont malo šuplja. Neko je verovatno izračunao da im se ne isplati da se cimaju oko toga, a moguće da je i lobiranje nekih doprinelo. U svakom slučaju to za Kopaonik nije novost. Tamo je večita borba bila između opština Brus i Raška još iz vremena kada je žičarama upravljao Genex, a BR je uvek bila u drugom (trećem) planu. Sad lobiraju neki drugi samo.
Po mom mišljenju remont Belih Reka je bacanje para. Uložiti ne mala sredstva u nešto što i dalje neće skoro niko koristiti..
Da bi Bele Reke funkcionisale neophodno je uređenje staza (i pravljenje novih, pogotovo u delu BR2) i veštačko osnežavanje. I to sve treba uraditi zajedno sa izgradnjom gondole.
Priče da će 6sedi ili 8smosedi biti jeftinije rešenje su po meni prazne priče, kada znamo da se za "ugradnju" odvoji najviše para. Takođe je naj_korisnije_ da gondola posle vrha Mali Karaman/Gvozdac izađe kod Vojske kao što je prvobitno planirano.
Ako bi gondola prevozila "putnike" do centra mogla bi se koristiti i u obrnutom smeru da se skijaši iz centra prebacuju na MK/Gvozdac pa dalje ka Gobeljama i time značajno rasteretile žice u Dolini Sportova.
A leti, zamislite npr. downhill stazu do Brzeća, ili mountain kart, ili ... :ok:
Restoran koji ima ograđenu igraonicu za decu ima samo Salaš (koliko ja znam), ali nema čuvanja dece. Ima igraonica i nazovi igraonica po hotelima, većinom samo za goste tih objekata.
Update sa Kopa.
Stigli nas tri familije iz Titograda u Rtanj u nedjelju. Znaci familijarno skijanje u tzv.crnogorskoj nedjelji. Pola Crne Gore je ovdje[emoji961]☺.
Ponedjeljak citav dan sa snijegom, na vrhovima gusta magla. Danas je vec bilo bolje, doduse skoro stalno oblacno ali je bilo i stidljivog sunca. Posle 13h se pocela magla navlaviti, vjetar je pojacavao, pa se vec oko 15h na vrhovima nije moglo ni sekunda zadrzavati. Guzve ima na glavnim stazama, najvise guzve na KG. Uspio sam jednom sam odskijati crnu duboku, ostalo sve s klincima, mučenik pravi[emoji17]
Sjutra posle podne opet najavljuju malo snijega, onda cetvrtak i petak bi trebali biti dobri.
Par sličica...https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fd6d5e9006.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...182cd41551.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...cb18eed2bc.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3a71e326f2.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ce2d0dccea.jpg
Zdravo da li moze iz Olge Dedijer ski in - ski out sa suncane doline ... Nekad je moglo ali sad ne znam gradilo se .
Pozz Miki
Nije se gradilo u tom delu, i dalje je tu samo Olga Dedijer i sada se renovira Putnik..
Trebalo bi da ima dovoljno snega da može ski in/out.
Hvala wlad :ok: rezervisao ...
:dziveli:
Nestade struja na celom KOPu, pune korpe ljudi...
Evo i zvaničnog sapoštenja SS
Prilog 16473
Izgleda stigla struja, cuje se muzika sa razglasa...
Danas posle podne na Kopaoniku snežna mećava. Pre podne lepo za skijanje, popodne veliki sneg na stazama, teško i za iskusne skijaše.
Po završetku rada skijališta ka Brzeću saobraćajni kolaps. Autobusi se sikrenuli na putu i preprečili saobraćaj, takodje i više vozila izletelo sa puta, puno udesa. Pa je na kraju policija zatvorila saobraćaj ka Brzeću, sve usmeravala ka Rudnici i Jošaničkoj Banji, gde je takodje bilo dosta snega na kolovozu, a saobraćajne trake uske jer je samo oko bele linije čišćen sneg.
Ka Rudnici takodje nekoliko izletanja sa puta.
Ka Jošaničkoj Banji izletanje sa puta pri preticanju kolone po snegu, a snega na svim pravcima oko 5-10cm utabanog ili neutabanog (Mercedes, BG tablice, umislio je da je vladar druma!!!)!
Pamet u glavu ako krećete ka Kopaoniku, i obavezni lanci...
Ne brže od života, ako misliš bilo gde, moraš sporije!
Nigde ne žurim, svugde stižem...
Večeras visina snega na Kopaoniku 94cm i dalje pada :)
Kruševac put je privatna firma, dobila da čisti put do Jarma (iz pravca Brzeća). I lošije to rade, i manje rizle bacaju, pa otuda i više izletanja na tom delu, i veće gužve ove godine na tom pravcu. A ne pomaže ni to što ima dosta vozača koji u takvim uslovima "žure", misle da im nizbrdo isto 4x4 nešto pomaže ;)
Dobro da sam skratio skijanje do 13h kako vidim i krenuo nazad u 14h preko Brzeca.
Kolone, izletanja busa sa letnjim gumama, cukanja kola sa busom, genije sa pikapom pajero pretice kolonu i bas sebi ubrzao put do Brzeca vozac inace instruktor skijanja.
Oko 45 min do Brzeca.
Inace idealan dan za skijanje u nedelju.
:)
Važno je da su stavili onu dvojicu da naplaćuju naknadu za ulazak u NP. A policija slučajno da nije pogledala neko vozilo da li ima lance ili ćelave gume.
A do pre 5-6 godina su stajali na ulazu u NP i nisu puštali nikog ko nema lance da se uopšte popne gore (kad ima snega na kolovozu). Zato su u poslednjih par godina dozvolili da im se razne budale pentraju sa letnjim niskoprofilnim gumama. Video sam lično kad se čovek sa mečkom na usponu posle druge krivine od ulaska u nacionalni park okrenuo popreko sa pneumatikom kao za F1 i ne kapira šta nije u redu. Naišao i autobus odozgo pa odozdo, a ovaj šlajfuje i klizi popreko niz planinu.
Pa onda automobili koji dolaze do grey hotela, na metar od staze.
Prošle godine sam video više ludaka koji jure nizbrdo nego na ibarskoj.
A juče na rts-u mini patrola do kopaonika. I još pitaju onog nekog na punktu KŠput-a kako su spremni. Ma sve super!
@wlad
Od kad je kruševac put privatna firma?
Dvojica koji stoje na kapiji i naplaćuju ulaznice, ustvari, ulaznice dele povremeno, a dele flajere za 150 dinara! Tek ako im se potraži priznanica daju je, iz izvinjenje, da nisu primetili da nisu dali!!! A taj novac bez izdate priznanice, naravno, "odlazi" u privatnu kasu. Barem se meni to dva puta deilo. I više neću plaćati ulazak. Neću ni stati kod kapije!
Policija stoji u Brzeću, na raskrsnici, ali ne zahtevaju dodatnu opremu. Stao sam da pitam da li je obavezna upotreba lanaca (pošto mi tako rekoše neki koji nisu oni što nameštaju lance, već neki drugi...) a oni mi samo pokazaše na znak OBAVEZNI LANCI, ali mi ne rekoše da ih stavim. ja ih već bio montirao... Inače, 200 dinara po točku naplaćuju stavljanje lanaca, a ima ih na svakom koraku u Brzećui iznad Brzeća. Ne znam koliko prodaju njihove lance.
KruševacPut je firma u restruktuiranju bila do skora, jer je bila raskinuta privatizacija. U zadnjih par godina sa novom vlašću, Kruševac Put je u Kruševcu dobio ogromne poslove, milionske ili možda i u milijardama dinara izraženim (ceo Kruševac su popločali, uradili nekoliko kružnih tokova u Kruševcu, puno ulica, preko 100km sigurno, asvaltirali, itd...), što je za pohvalu (nije za pohvalu što se sve radi bez tendera, po ceni koja odgovara vlasti i rukovodiocima iz vlastiu). Nedavno je nešto menjano, ali nije objavljeno da je neko kupio zvanično firmu! Ne isplati privatizovati je kada je ovako lepo, dodeljuju se poslovi bez tendera svojim prijateljima (ili možda sebi...).
Baza Kruševac Puta u Srebrncu je sa istommehanizacijom kao i prethodnih godina, tu se ništa nije menjalo, s aistim brojem ljudi, sa istimsredstvima za održavanje puteva itd... E to nije dobro, jer su svedoci svi koji su juče bili na Kopaoniku, a vraćali se predveče, o problemu koji je nastao, i koji je dugooo trajao, do kasno u noć...
Na Kopu vreme izmisljeno , blagi minus suncano bez oblacka, vetra, magle i slicno. Ne pamtim bolje vremenske uslove , a u najavi je i ceo vikend ovakvo vreme , tako da ko je u mogucnosti preporucio bih mu da dodje. Staze se solidno drze i nemam previse zamerki na odrzavanje od strane SS jedino je juce bio problem sa zicarom na m. karamanu , ali je reseno za neki 20-30 min nesto oko struje video sam da su cackali na stubu.
Na stazama bude guzve na momente (Pancic, suncana dolina, m. karaman obe duboke itd) primetno dosta stranaca , ali u redovima za zicu ok nema previse padobranaca (nema decurlije) sve u svemu uzivanjac !
Toliko od mene premoren sam a valja ustati u 7.15 za sutrasnje peglanje :ski:
https://s10.postimg.org/ajh00mw2x/image1_1.jpg
Sklopljen ugovor o finansiranju izgradnje parkinga i heliodroma
Ministarstvo odbrane i Javno preduzeće „Skijališta Srbije“ sklopili su ugovor o finansiranju izgradnje višeetažne garaže i heliodroma na Kopaoniku. U ime Ministarstva odbrane, kao investitora, ugovor je potpisao direktor Vojnograđevinskog centra, potpukovnik Predrag Lukić, a u ime Javnog preduzeća „Skijališta Srbije“, kao finansijera, direktor Dejan Ćika.
Projekat se realizuje na osnovu Zaključka Vlade sa idejom da se u okviru vojnog kompleksa „51. Skijališni poligon na Kopaoniku“, izgrade višeetažna parking garaža za minimalno 300 vozila i heliodrom sa pratećim sadržajima za merodavni helikopter MI-17, spoljašnjom infrastrukturom i prilaznim putem do objekata, za potrebe Ministarstva odbrane i Javnog preduzeća „Skijališta Srbije“.
Više na: https://www.skijanje.rs/vesti/kopaon...-i-heliodroma/
Otvorio novu temu
Da li bi neko bio rad da ispise gde se mogu rentirati skije i koje skije (marke, modeli i godiste)?
Gledao sam malo po netu, ali nisam se bas usrecio sa pretragom. Najvise me interesuju lokalni rentali posto ove vece sam pronasao vec po internetu.
Polako vrsim pripreme za kupovinu novih skija pa bih voleo da probam neke ukoliko mi se ukaze prilika.
U zavisnosti odakle ste, ako prolazite kroz Kruševac, Ski renta Srdjan iz Kruševc ima puno, ali baš puno opreme, po veoma povoljnim cenama možete rentirati opremu.
Drugi predlog, na putu ka Brzeću, pred Brzeće par kilometara sa leve strane ima velika i jedina tabla Ski renta, a oprema je takodje dobra, sa veoma povoljnim cenama.
Dreći predlog, na svakom ćošku na Kopaoniku postoje ski rente, a cene su za 1/3 ili 1/4 skuplje u odnosu na prethodna dva predloga, za istu opremu.
Imas gore Beosport, Planet bike, Outdoor... Ako hoces da rentiras skije koje bi kupio kao nove, onda su to noviji modeli cije rentiranje nije jeftino, posebno jacih modela. Ja sam probao novi Racetiger SL jedan dan, platio 2100, ali nisam zazalio.
Hvala obojici za info.
Nije mi usput nijedan rental jer dolazim sa druge strane, tako da bih se fokusirao na objekte koji su bas u samom centru skijalista. Vidim da ce ipak morati da se saceka odlazak gore i vidi kakvo je stanje.
Volkl SL je jedan od kandidata, samo sto sam ja dobio neke potpuno druge (vise) cene rentiranja tog modela. Ako je toliko to ce biti odlicno.
Evo me gore, sad ću u šetnju pa ću da se raspitam. Već sam sinoć tražio neki od novijih Fischer u Gray I nemaju ništa. Ovi outdoor sport ili kako se već zovu imaju nove Blizzard, mislim i nešto od Nordica-e , cena je 2200 za dan. Kod svih ostalih je bila gužva pa nisam ulazio
Beosport ima salomon x10 I Xdr 78 I 80, u renti kod policije. Ima I nekih atomic race modela ali nisam siguran kojih. Traze 2500 za dan I kazu mozes da zamenis u toku dana.
planetbike ima elanovih 14 I 16 , nesto od volkla, rosi hero, ali na zalost ne I p700/800 koje sam nisanio. Mislim da rekose 1700 za dan ali nisam 100% siguran.
outdoor sports imaju blizzarde 6.9, 7.4 i RS, i dosta onih nazovi race, kod njih je 2200 dan.
svi su bili ok sa zamenom u toku Dana i mislim da svi nude da oproste rentu ako kupis skije.
E jesi gazda! Hvala za obilazak i prenos informacija. Nisanio sam i ja p800, znaci definitivno nista necu naci sto sam planirao. Ko zna mozda se zaljubim u neki SL mada tanka svirka.
Na kraju nisam nista isprobao. Hteo sam da iskombinujem x10 i xdr80 ali je to bio dan kad je bas padalo pa reko x10 nece bas da se pokaze, a i suvise sam uzivao pogotovo kad su svi pobegli sa staza.
Gledao sam i Noridica 76 CA i 80 Ti, kao sto je neko (verovatno Stekan) vec pomenuo, ove dve i P800 imaju u planetbike-u da kupis ali nista od probanja.
Sve u svemu, ustedeo pare, i dalje volim moje skije i 5 dana sjajnog skijanja, cak i po magli.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...166fa354c7.jpg
BTW kafana na Pančiću je otvorena, prizemlje.. Najjednostavnije je da se prosto tamo ne ide..
I tamo i u onu zgradurinu na m.jezeru.
Upropastice nam Kop kao i Zlatibor kako su krenuli.
:(
Ja objavio tekst /3 teksta/ o hotelu na vrhu Pančića od 1000 kvadrata čija je vlasnica nespostojeća ženska osoba iz Smedereva na nepostojećoj adresi, u nepostojećoj ulici, iako postoji dozvola za samo 150 kvadrata i to drveni objekat bez temelja. Tekst je u istom ovom forumu, samo druga tema:
Podaci o nelegalnom hotelu na vrhu Pančića, vlasnica izmišljena osoba, bez dozvole
Na InfoKop-ovom forumu isti tekst mi odmah obrisaše!!!
Bilo je na ovoj temi linkova na tekst i diskusije na tu temu. Prelistaj nekoliko stanica unazad..
Potpuno je jasno šta se radi, šatro nalog za rušenje a za par meseci kada se završi objekat biće legalizovan kao da tu stoji 10 godina..
Jedino što može da se uradi je da se “bojkotuje” objekat i leti i zimi... Isto kao i druge koje zaobilazim ali iz drugih razloga (npr. loša hrana, loša usluga ili prevelike cene).
Boze boze pa upropastice Kopaonik ako svaka susa sa debelom vezom krene da gradi.
@zuba
Nema tu nikakvog futura. Kopaonik je upropašćen.
A stvarno, kakva je ono zgradurina ispod Malog jezera?
To je novi Hotel.
Neo031, zgradurina od 4 sprata na vrhu (Starom rudištu) je po dozvolama za 150 kvadrata bez temelja "ski bife", a u stvarnosti kafana ili hotel od 1000 kvadrata i sa zahtevom građevinske inspekcije za rušenje, ali ko još poštuje Zakon i naloge državnih organa?!
Jučerašnji dan na Kopaniku, kroz snimke:
Kopaonik - Krčmar staza, sa žičare - 17.02.2018.
https://www.youtube.com/watch?v=QGA5W7GlzXQ
Kopaonik - Crna Duboka staza, sa žičare - 17.02.2018.
https://www.youtube.com/watch?v=14HnzJ76sZ0
Kopaonik - Ledenica i Gvizdac crne staze, sa žičare - 17.02.2018.
https://www.youtube.com/watch?v=upAVK7W8b9A
Kopaonik - Gobelja Relej do Jarma staza - 17.02.2018.
https://www.youtube.com/watch?v=8VCrtBCJc6s
Kopaonik - Krčmar staza, skijanje - 17.02.2018.
https://www.youtube.com/watch?v=omRoJXbLNmY