Nikada se oni gore nece promeniti. Ni nauciti :sm022:
Pogled za štampanje
Nikada se oni gore nece promeniti. Ni nauciti :sm022:
Fakat:
-Snega ima DOVOLJNO na stazama i oko njih (ove godine PRVI put navlace sneg koji deponuju sa strane u hladovini) tako da ja ne kontam ideju o vestackom snegu na cca 1,8m prirodnog...
-Staze su OBELEZENE na vrhu i obelezene stapovima celom duzinom sto do sada nije bio slucaj
-Stampaju se jos 3 staze koje inace ne stampaju (rasterecenje na stazama ODLICNO)
-Parking je i dalje najveci problem
-Radno vreme zicara je u ponajmanju ruku cudno (15.45 Last drive)
Sve u svemu , uz Bogom danu zimu i sneg, VELIKI POMAK na Jahorini i u organizaciji OC-a..
Da ne bude nesporazuma, put Loznica-Zvornik je besprekoran ako se ide na prelaz Šepak, a ako se ide pravo na Zvornik (prelaz Karakaj) put izgleda kao da je upravo završeno bombardovanje.
Inače Jahorina je mnogo napredovala u poslednje 3 godine otkako sam bio poslednji put. Čak sam uspeo da pronađem famozni "ženski spust" što je poduhvat koji sam čitavom života pokušavao i evo tek sad usepo. :)
Ovako lepi uslovi za skijanje ne verujem da će se ponoviti ni za 10 godina. Sneg mi je doduše bio malo čudan, možda zbog toga što je napadao vlažan sneg kojeg je posle mraz stegao. Rezultat je kao da se vozi po snegu koji je dobro pomešan sa veštačkim.
Gužve na žicama inače surove, što sam i očekivao pa nisam bio obeshrabren. U nedelju se takoreći nisam ni skijao.
Neko bi trebalo konačno tim stazama da nazive i da kaže tim ljudima da "olimpijski veleslalom" ili "ženski spust" nisu baš prikladna imena za staze. Za Praču se ne zna da li se zove Prača, Skočine ili "Olimpijski veleslalom", Željo je promenio naziv u "Rajska vrata", Olimpik izgleda više ni nema ime, tako da oni koji ne znaju jahorinske repere pod starim nazivima koriste izraze "prvi tanjir", "drugi tanjir", "Ogorjelica šestosed", "plava staza", "donja staza" i sl.
Pomerili su to radno vreme od subote na 16:15 na Olimpiku i ostalima a na prači 16:10 ako sam dobro zapamtio,
Štampanje staze tanko i dalje im ostaju grebeni između ratraka (ne znam šta ali nešto ne rade kako treba jer jedna štrafta dobra druga katastrofa),
Deponije nisam primetio (nisam ih ni tražio doduše),
Da stoji da prilikom vožnje nema gužve na stazama samo je ulaz na žice problematična
Radi se o kvalitetu priprema staza. Oni ne rade nista po top pitanju vec sve prepustaju slucaju. Istina je da je snjega napadalo ali da mesaju prirodni s vestackim i kvalitetno tabaju staze ne bi se desilo da pri prvom zatopljenju moraju da gase pola staza zbog losih uslova. koliko puta smo na zapadu videli da na 2m snjega svako vece pale topove na mestima gde je velik promet skijasa i da na stazama ima snjega cak i kad je sve okolo golo. E to je kvalitetan nacin pripreme staza i rad ljudi na istima. na jahorini to nema. To sam hteo reci. OC sve prepusta slucaju i max stede
@Grazer evo izbegavam vec neko vreme polemiku sa tobom o BILO cemu, ali sad te moram pitati JEDNU stvar, a ti odgovori:
Da li si bio na Jahorini ove zime/godine?
U najmanju ruku GLUPO je porediti Jahorinu sa bilo kojim Ski centrom "napolju" jer Jahorina ima ogranicene mogucnosti brojem i duzinom staza za koju moze naplatiti ski pass i zaraditi neku kintu...a opet za svoje novce mozes birati gde ces...JA cu na Jahorinu kad god mogu...
no comment. Nisi shvatio ssta sam hteo reci
Dajem im ocenu 5/5 za ovaj levi deo tanjiri i Skochine sve ukupno. Bila je extra guzva a opet sve je drzalo ok najvishe krajnja staza na Skocinama(ne mislim na Prachu , kontra od nje koju sam za tri dana najvishe i vozio, donji deo Olimpijskog spusta)
Shto plageton kaze guzva se ocekivala, subota 4530 a nedelja preko 5000 passeva prodatih a to cekanje po 1o minuta podnosilo se sa osmehom obzirom na ostale uslove:sm003:. Ni jedan prek pogled a ni komentar dok se chekalo i dok smo se provlachili kroz guzvu na zichari...
mapa je od ponedeljka kad smo hteli da vidimo kako je na ostatku skijalista...odmah smo se vratili na levu stranu.
Zašto da ne porediti, i sa zapadom i sa Kopom, npr. Kop ima bolju pripremu staza i sveukupnu organizaciju. U odnosu na zapad Jahorina jeste daleko, ali postoji napredak i to veliki. Da li ih pohvaliti ili kritikovati zavisi od kritičara.
Bilo ih je sa mnom u redu, jedan dok je čekao samo pljuje. Koliko god mi je bilo teško čekati tih 10 min, još mi je teže bilo slušati tu budalu koja se na onako lijep dan nervira.
Grimani, nisam stigao da se javim dok sam bio gore. Slažem se da je bilo 5/5.
Bilo je još interesantnih situacija u tom redu za žicu. Moju malenkost je jedna djevojka (pa, onako, u poodmaklim godinama) prozvala kako se guram i kočim je da ne može da mrdne. I to odozada. Nisam imao druge nego da se izvinem pred svima i pitam treba li još malo da je poguram.
Jedan video od subote, uglavnom onaj dio oko Ogorjelice + Prača:
https://www.youtube.com/watch?v=cHQIufoIMkc