Karaman krece sutra (cetvrtak). Kako stizu informacije za sada,sutra besplatno skijanje.... :ski:
Pogled za štampanje
Karaman krece sutra (cetvrtak). Kako stizu informacije za sada,sutra besplatno skijanje.... :ski:
:ski::ski:
Sutra besplatno, do openinga 50% popusta na ski pass, za opening 70% popusta..
Pocetak svakako obecava a i prognoza je dobra....
Startujemo sezonu i pre Bugarskih skijalista,samo nek potrajeeeeeeee
:yay::yay::yay::ski::ski::ski:
Jeli neko skijao ?
Kad je opening?
Idealni uslovi za veštak -12C, a nema vetra, topovi pršte :).
Prilog 15629
Još da pršte i na drugim stazama i akumulacijama...
Opening je od 8.-11. decembra.Za one koji dolaze na ski opening cene ski pass-a za odrasle u periodu sa uračunatim popustom od 70% su:
Poludnevna: 660 din
Jednodnevna: 900 din
Dvodnevna: 1668 din
Trodnevna: 2418 din
Četvorodnevna: 3087 din
Kako bese za taj popust - vazi li samo za kupovinu na kopu ili i u bg? I gde uopste kupiti u bg, beosport od ove godine ne prodaje?
Odeš na Kop za opening i na licu mesta kupiš ski pass sa tim cenama (70% popusta). Koliko sam razumeo nema više prodajnog mesta u BG, mogu samo da se preuzmu kupljeni ski passovi preko web shopa i to u direkciji SS (ako je mesto za podizanje ski pasa pri kupovini u web shopu BG).
Pored toga bio je popust od 15% u predprodaji i 10% za vreme ExpoZima, ono što je još preostalo je taj popust za opening (70%), trenutni popust do openinga od 50% i popusti za TopSki vikende (mislim da je 20%).
Da, razumem knjigovodstvenu logiku iza odluke da popust važi samo na Kopu... tako je lakše za realizaciju na fiskalnim mestima (i ranije je bilo tako, ako se dobro sećam). U biznis smislu jasno je da javno preduzeće iz Beograda nije u stanju da sagleda negativnu energiju koja se generiše kada napraviš klasičan "bottle neck", tj. kada nekoliko hiljada ljudi nagrne na 6-10 prodajnih mesta u isto vreme, na planini.
Ništa nisu naučili :).
Ovih dana radio samo jedan salter vreme cekanja 20min. Tuzno pretuzno.
Iz akumulacije Mali Karaman :), koja pokriva centralni deo skijališta.
Sem te postoji akumulacija vode na polaznoj stanici Krčmar, kao i povelika akumulacija na Crvenim barama koja snadbeva Gobelju sa vodom. Da se ne pravim pametan, ne tvrdim da neće da osnežavaju druge staze, možda jednostavno ne mogu jer kalkulišu i čuvaju druge akumulacije za slučaj jako loših meteo uslova. Pa da ih u takvom slučaju koriste tako što bi prepumpavali vodu u akumulaciju Mali Karaman, a odatle osnežavali centar.
Ili jednostavno neće da osnežavaju delove kao što je Gobelja, Jaram, Karaman, Gvozdac, jer te staze nisu bitne za prosečnog gosta koga uslužuju i od koga zarađuju...
El skijao neko danas? Kakvo je stanje na Pancicu? I el istina da i Mali Karaman osnezavaju?
Od danas je i mali karaman u funkciji
Bili na ski openingu, četiri dana skijanja i sada smo se vratili u NS. Vreme je bilo odlično (sunce sva četiri dana), staze isto odlične, i pored toga što je npr. danas temperatura išla do 10 stepeni staze su bile fantastične. Četvrtak nije bilo uopšte gužve, ostalih dana je bilo velike gužve, danas poslednjih par sati isto bez gužve.
Sve u svemu odlično smo se družili i OK naskijali, za tu cenu od 3100 din za četvorodnevni ski pass odlično :D
Bio sam u subotu, staze su drzale odlicno ceo dan (osim Pancica kod kojeg su bili hupseri vecim delom).
Najbolje se drzao Mali Karaman, ali tu je bila u najveca guzva - cekanje po 15 minuta.
Suma sumarum, za te pare (900 dinara) je bilo sasvim zadovoljavajuce skijanje.
Bili 4 dana na openingu i naskijali se i proveli za sve pare. Od prve do poslednje žice sva 4 dana. Četvrtak bez gužve, petak i nedelja malo pojačano, a subota krkljanac. Staze bile perfektne i opšti utisak je super pozitivan.
Fenomenalna dubokahttp://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...deb8e8014b.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...243bfe92a6.jpg
Krčmar donji deo ima gomile snega
Fenomenalne slike :) Danas je vec dan za uzivanje a nema ni guzve.... savrsenstvooooo.... :yay:
Nema guzve. Sve staze savršene. Milina
Fantastično !!!!!!!!
Ja sam planirao da danas i sutra budem na kopu, sve dogovorio, stigle i skije iz Salto servisa ko žilet, ali se povredim juče, dodje mi da :glavaozid.
Gomile snega su na crnoj dubokoj i krcmaru (donji deo). Ovo sunce je popravilo ukupan utisak. Juce bilo hladno i maglovito.
Stigli danas, skijali popodne, staze fantastične, nigde nikoga. Rade obe strane KG, obe strane malog karamana, 4b,crvena duboka, pola crne duboke, krst i malo jezero. Preko dana su osnežavali marine vode, karaman, vučak, krčmar, donji deo crne duboke. Koliko sam video, marine vode i karaman imaju dosta snega, malo fali spoju ka marinim vodama a dosta još fali donjem delu duboke.
Sve u svemu, uživanje
:yay::yay::yay:pada sneg :yay::yay::yay:
Danas dan počeo sa snegom da bi se popodne probilo sunce :)
Prilog 15661
Prilog 15662
Prilog 15663
Prilog 15665
A Krčmar je dobro pokriven veštakom i rade topovi tako da očekujem brzo otvaranje iste :)
Prilog 15666
Na Marinim Vodama / Kneževskim Barama takođe rade topovi (kao i na vezi Kneževske Bare > Duboka) tako da će i to brzo..
Da li radi prodajno mesto za ski pass u Brzeću? Ona baraka pre skretanja levo za hotel junior a desno za planinu.
http://www.skijalistasrbije.rs/sr/od...e-na-kopaoniku
Citirati:
Od srede, skijaši i borderi će moći da kupe ski pas u Brzeću, u turističkoj agenciji, a ovo prodajno mesto će raditi od 8 do 16.30 časova.
Mi smo se iskijali kao nikad do sada, od utorka do petka staze prazne, sunce, uzivanje. Subota malo vise ljudi ali i dalje bez ikakvog cekanja. Nedelja, vec vreme malo losije, ponedeljak uz onu ledenu kisu i maglu dosta los. Nove rukavice kojima sam bio apsolutno odusevljen propustile vodu :glavaozid
Karaman je bio sjajan za vikend, skoro nikoga na stazi a tanjir brz. Skijalo se dok kolena nisu rekla da je dosta
Sve u svemu, dobar odmor, nazad smo u februaru. Jos kad bih vezbao, cisto da zadrizim ovo malo kondicije, gde bi mi bio kraj.
I neke klinke mi se obracale sa ti, zena umrla od smeha, sta znace kaciga i naocare :cool:
Srećna nova godina svim forumašima :)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2017...b66f7b0d50.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2017...095f383b2e.jpg
P.S.
Nema gužvi na stazama ;)
pozdrav svima, kakv je put do Kopaonika
Čist je iz svih pravaca, sutra i u četvrtak su najavljene padavine tako da zavisi i kada ideš, ali generalno ako nema prejakog vetra put je uvek prohodan..
Danas je bordersko takmicenje u ski parku (tamo kod krsta). Mislim da je pocelo u 10h. Nema nigde vesti o tome pa reko da se ovde oglasim.
Magla trenutno, za sutra najavili sunce. Sto se tice prohodnosti, ja pre neki dan kad sam dosao izasao sam bez lanaca mada dosta njih su stvljali lance. Dobre zimske gume i samo polako i izlazi se bez problema.
Kakvo je stanje na Kopu ovih dana, s debelim minusom? Ima li neko "iz prve ruke"?